Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Meyvecilik ( Ceviz Yetiştiriciliği)

BaşlatanserkanerTarih31/03/2009 16:11:34Yorum47

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
Konya'da rakımı ortalama 1200 m olan , 25 dönüm arazimde ticari olarak ağaç dikimi ve yetiştiricilik yapmak istiyorum.Kerestecilik veya meyvecilik olabilir (badem,ceviz,kuşburnu düşünüyorum). karlı olabilecek hangi ağaçları yetiştirebilirim.

Tabiki toprak yapısı,su gibi konuları da tam olarak araştıracağım ama bir bilenin bana yön vermesine ihtiyacım var.

serkaner

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
47 yorum
Editör5590 yazı
Benim işim bu. Eğitimini verdim diye maaş veriyorlar. Sende bir algılama problemi var.

Bağın varsa neden sermaye arıyorsun ?

Ağaçların varsa neden nasıl yetiştirilir diye araştırma yapıyorsun ?

Bir yerde örmeciyim deyip çorapcı olmuşsun.
Başka bir yerde mermer işinin ustasıyım diyorsun.
Dondurma işime sermayedar arıyorum diye başlık açmışsın.
Burada ziratci oldun. Budanan ceviz ölür. Bağım var cevizim var diyorsun.
Bir diğer yerdede işim gücüm olmayınca sürekli bilgisayar başındayım demişsin.

İnsanlarda ciddiye alıp iletişim kurmaya çalışıyor.
Bu arada bir kaçıyla kavgaya da giriştin.

İş konusunda kargaşa yaratıyorsun.

Bilgi paylaşıyorum diyorsun. Ne var demektesin. Şimdi senin dondurmacı olduğunu varsayalım.

Ben sana internetten bulduğum dondurma imalatı bilgilerini yazıp yanlış biliyorsun dediğimde bilgi paylaşmış mı olacağım ?

Kaldı ki dondurmacı olduğun da şüpheli mevcut durumda.

Türkiye de her yıl dekarlarca ceviz bahçesi kuruluyor. Türkiye cevizde Amerika nın tahtını zorluyor. Burada bu konuya ciddi yaklaşanlar var. Burada da karışıklık yaratıyorsun

Cevizde bodurdan kasıt doğal haline göre dörtte bir hatta bazen beşte bir daha alçak boylu cevizler kastedilir. Sn. Sütyemez'in üzerinde durduğu konu insanlardaki bodur elma, bodur kiraz boylarında ceviz beklentisine bir cevaptır.

Verdiğin bilgiler çarpıtılmış alıntı.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye162 yazı
akınselçuk
okuyanlara bildigim konularda bilgi veriyorum o zaman kimse hiç bir yazıya yorum yazmasın.
siz yanlış anlıyorsanız suç bendemi
ayrıca yakışmıyacak hareketler görüyorum iş kurma ve girişimcilikteki
başlıgım vardı: işte iş fırsatı(dondurma) başlıgım buraya yaptıgım yorumdan dolayı kapandıysa saygısız bir hareket olarak görüyorum.

her bagı olanın çok parası olur diye kafanızda bir birikinti var heralde
ben nasıl yetiştirilir diye araştırma yapmıyorum okuyan kişiler bilgilensin diye yazdım ama anlıyana diyim
okuyan arkadaşlara saygılar
BİLGİ PAYLAŞILDIKCA ANLAM KAZANIR.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Üye162 yazı

yazımı kaldıranlar utansın ne diyim
saygılar

Üye162 yazı
dogru söylüyeni 9 köyden kovarlar
ne dogru bir sözmüş
tüm okuyuculara saygılar

Üye162 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayserili
akınselçuk
okuyanlara bildigim konularda bilgi veriyorum o zaman kimse hiç bir yazıya yorum yazmasın.
siz yanlış anlıyorsanız suç bendemi
ayrıca yakışmıyacak hareketler görüyorum iş kurma ve girişimcilikteki
başlıgım vardı: işte iş fırsatı(dondurma) başlıgım buraya yaptıgım yorumdan dolayı kapandıysa saygısız bir hareket olarak görüyorum.

her bagı olanın çok parası olur diye kafanızda bir birikinti var heralde
ben nasıl yetiştirilir diye araştırma yapmıyorum okuyan kişiler bilgilensin diye yazdım ama anlıyana diyim
okuyan arkadaşlara saygılar

akın bey
bu yazımdan sonra siz şunu yazdınız geri neden sildiniz acaba aynen yazıyorum
GEÇMİŞ OLSUN :) =bunu yazdınız

keşke silmeseydiniz siz onu yazdıktan sonra iki yorum daha yapmışdım ama ben silmiyorum

Editör5590 yazı
Marifet köyden kovulmak değil köyde sevilmektir.
tamnland.com

Üye162 yazı
marifet konu başlıgını silmek degil silme nedenini yazmaktır.

Editör5590 yazı
Hayır o dediğin bir marifet değil. Kuralları oku.
tamnland.com

Üye162 yazı
şimdiye kadar 1.5 aydır kurallar gecersizmiydi kuralları okumama gerek varmı sence
sen yorumlarımı yanlış anladın bildigimi diyorum ceviz konusunda akınselçuk ben bodur ceviz agacı olmaz demek suçmu oldu
seninle ne zaman burda uyuşamadık o zaman konum kaldırıldı kaldırılma tarihi 18 mayıs 2009 dikkatini çekerim.

Üye162 yazı
hangi kurala uymuyordu yazım acaba kaçıncı madde açıklarmısınız

Üye162 yazı
AKIN BEY SİZİ ANLAMIŞ DEGİLİM YORUMU YAZIYORSUNUZ BENDE ALTINA YORUM YAZIYORUM
SONRA TEKRAR YORUMUNUZA DÖNÜP ALTINA BİLGİ EKLİYORSUNUZ SONRA BENİM YAZDIGIM YORUMLAR HATALI DURUMA DÜŞMÜŞ GİBİ OLUYOR. YOKSA HATALI DURUMA DÜŞÜRMEYEMİ ÇALIŞIYORSUNUZ.
MESALA İLK ÖNCE ŞUNLARI YAZDINIZ.
Benim işim bu. Eğitimini verdim diye maaş veriyorlar. Sende bir algılama problemi var.

Bağın varsa neden sermaye arıyorsun ?

Ağaçların varsa neden nasıl yetiştirilir diye araştırma yapıyorsun ?

SONRA ALTINA EKLEME YAPTINIZ SİZCE YAKIŞIK ALIR BİR DURUMMU BU YAPTIGINIZ.
SONRA GEÇMİŞ OLSUN DİYE BAŞKA YORUM YAZDINIZ GERİ SİLDİNİZ BENCE SİZİN GİBİ BİR EDİTÖRE YAKIŞMIYOR.
HANGİ KURALA UYMAMA SEBEBİYLE KALDIRDINIZ KONUMU?

MESALA BU VE BUNUN ALTINDAKİ YAZILARIN SONRADAN EKLENME SEN KONUMU HANGİ MADDEYE UYMAMAKTAN KAPATTIN SÖYLE BENDE BUNLARA KANITLI CEVAPLARI VAR SÖYLEYİM

AKIN BEYDEN ALINTIDIRBir yerde örmeciyim deyip çorapcı olmuşsun.
Başka bir yerde mermer işinin ustasıyım diyorsun.
Dondurma işime sermayedar arıyorum diye başlık açmışsın.
Burada ziratci oldun. Budanan ceviz ölür. Bağım var cevizim var diyorsun.
Bir diğer yerdede işim gücüm olmayınca sürekli bilgisayar başındayım demişsin.

MERMERİ DÜZELTME YAPTIM ANLAMIYORUM DİYE AMA ONU NEDEN YAZMADIN BİLMİYORUM
BU DEDİKLERİNDEN ARTI BİR MESLEGİM DAHA VAR MOBİLYA BOYASI USTASIYIM

Üye162 yazı
hala bekliyorum 18mayıs2009 tarihinde kaldırılan işte iş fırsatı (dondurma) konum hangi kurallardaki maddenize uymadı.
konum bir ayı geçkin yayındaydı. taki burda bodur ceviz ağaçı olmaz diyene kadar. sizce bir baglantı varmı.

Üye162 yazı
heralde var demeyim var arkadaş ne kadar kinlendiyse diger konulardaki yorumlarımı bile silmiş yakışır alır bir durum degil bu şahısı ALLAH a havale ediyorum.
okuyucu arkadaşlar sizlerden özür dilerim

Yeni Üye66 yazı
bence sen haklısın kayserili kırşehir kamalıyım cevizide iyi bilirim incigini cincigini
herşey güzel olacak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
Merhaba 2 sorum olacakti.
1- 40 donum ceviz bahcesi icin cit ile cevirecegiz. Cit direklerinin Betonormemi yoksa demir boru olanlari makbul.
2- Daha once3 donum kavak agaci ekili alana ceviz agaci ekilirmi? Ekilirse toprak ve su analizi yaptiracagim. Yer Afyon emirdag rakim 1000 metre . Bu tarlanin etrafi kapali ve icinde su kuyusu var.
Bu konularda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim, tesekkurler
Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
merhabalar.. bende ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorum.. arazim 10.000m2 ve toprağın 2-2,5 metresinden su çıkıyor.. ama toprak güçlü ve bölgede ceviz yetiştiriciliği çok iyi yapılıyor.. sormak istediğim 2-2,5 metreden su çıkması sorun olur mu? bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Mimar
Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.
Aşılı ve sertifikalı <a href="http://www.cevizfidanifiyatlari.com">ceviz fidanı</a> fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf