Benim bir iş önerim var şöyle ki; 50-100 kişi bir araya kar etme amacıyla 3-5 yıllığına gelse, 50 veya 100 kişiye göre 1000 veya 2000 TL peşin vererek canlı bir para havuzu oluşturulsa, ayrıca her ay fonda bulunan kişiler hisselerine göre bir aidat 100-150-200 TL(aylık sigara parasından daha az olacağını düşünmekteyim) verse ve gelen fırsatlara göre arazi, daire, gayrimenkul alım, satım, kiralama, işletme vb. gibi işler kovalansa nasıl olur?
Mesela şöyle diyelim; 100 kişi 1 er hisse ile girse peşin olarak 1000 TL verdiklerini düşünürsek 100000 TL (yüz milyar) eder ayrıca her ay yine tek hisse olarak 100 er TL verilirse her ay ayrıca 10000 TL eder daha 2. ayda güzel bir para birikir bu para sene sonunda 220.000 TL eder. Sene sonuna kadar beklense bile yatırım için ciddi bir para olabilir. Bu para iyi bir arsa satın almaya haliyle yeter. Müteahitlere kat karşılığı verilerek sadece arsa olan arazi imar vs. durumuna göre 4-5 daire yapabilir.
4-5 daire az mı? Bence hiç de değil ortalama 1 sene daha sonunda (genel toplamda 2 sene eder) elinizde en az 4-5 daire olur onuda ister kiralayın ister satın ama eldeki para 2 ye katlanmış olur.
Burada zaten ben de o parayı 2ye katlarım diyebilirsiniz, ben burda size bir püf noktası daha vereyim siz 2. senede ve gelecek diğer 1-2 yılda da bu parayı biriktirmeye devam edeceğiniz için, + 2 yıl daha sonunda ortalama 8-10 a katlanmış bir birikiminiz olacaktır.
Sonuç olarak bu fonu bitirmek, sonlandırmak için bir zaman belirler misiniz bilmiyorum. Bu düşünce daha da geliştirilebilir bir düşünce olabilir.
Not: Alıntı fikirdir. Bu fikir ismini vermeyeceğim bir kurumda uygulanmaktadır. Başarılı olmuş 2. versiyonu ile uygulanmaya da devam edilmektedir.