Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mermerit Üretimi Hakkinda Bilgisi Olan Varmi ?

Başlatanmurat42Tarih27/02/2009 12:47:50Yorum58

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
arkadaslar merhaba.......
mermerit üretimi yapimi hakkinda bigilenmek istiyorum..yardimci olursaniz memnun olurum...
mermerit yapiminda kullanilan kaliplar,,mermeriti meydana getiren karisimlar,,,,,ve miktarlari......saglamligi.....maliyeti...simdiden tesekkür ederim

Yerleşim ALMANYA / FreiburgMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
58 yorum
Üye2981 yazı
Çatlama, solma, renk değişimi, gibi sorularına ben naşka bir şekilde , diğer özelliklere değinerek bunların giderilebilecek ama , maliyet artırıcı unsur olduğunu söyledim mi? Neyse söylemedimse bir daha söyleyelim nasılsa tekrara vergi alınmıyor(:
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye36 yazı
Bursadaki mutfağım için çin veya hint malı granit tezgah arıyorum 2 adet 1.80 m/tül olarak. L şeklinde birleşiyor. 150 TL altı fiyat verebilecek arkadaş varsa özel mesaj atabilirler
chuck was here

Yerleşim Türkiye / Ystanbul - Bursa - BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı

çimstone un kullanıldığı yüzeylerde mermerit kullanılamaz.cünkü cok kaygandır.kapı eşiği olartak kullandığınızda her gün düşersiniz.
belediyelerin kulanabileceği bi ürün aşınmaya dayanıklı olmalı.mermerit üzerine basıla basıla erir gider.mermer bile eriyebiliyor.
güneş ışığının solmaya yol açması az olur ama sıcaklık sonucu eğrilme görülür.
duvarlara plaka şekilinde montajı için kalınlık şart değildir.ne kadar kalın o kadar maliyet demektir.
mermerit in diğer adı sahte mermer olarak bilinir.mermerit le cok benzer bi şekilde sahte granit de yapılabilir.mermeritin taşıdığı tüm özellikleri taşır.bu sizin için yeni bi ürün olabilir.
siz kafanızdaki projeyi bana daha ayrıntılı olarak anlatırsanız size maliyetini net hesaplayabilirim.
üretmeyi planladığınız ürünlere göre maliyeti değişebilir.kullandığınız polyesterin kalitesi,jelkot,işçilik vb.
üretmeyi düşündüğünüz ürüne göre karışımın kıvamı da değişebilir.cünkü tüm ürünler aynı kalıptan cıkmaz.yada aynı içeriğe sahip değildir.hediyelik eşya üretimi yaparken daha cıvık bi karışım lazım.tabii polyester tüketimi fazla olur.daha ucuz polyester kullanırsanız hediyelik eşyada farkedilmez ama bahsettiğiniz ürünlerde renk bozukluğu olur.

marmara mermerinden ucuza maletmeye çalışmak cok zor olur.zaten mermerit türevi ürünlerde birebir kar yapmıyosanız çalışmaya değer kabul edilmez genelde.
marmara mermerinden ucuza maletmek derken üretim maliyeti mi satış maiyeti mi?yani müşteriye daha ucuz ürün sunabilmekse amaç,mermerit bi alternatif değil bence.
Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye339 yazı
serhat35
Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Maliyetlerin yüksek çıkması sonucunda sanırım projemde polyester kullanamıycam.
Yine ilk düşündüğüm gibi su bazlı olarak denemeler yaparak sonuca nekadar yaklaşılacak onu araştırmak lazım.
Sonuçta polyester hem pahalı hemde tam stabil bir malzeme değil anladığım kadarı ile.
Beton türevleri ve beton katkı maddeleri kullanıldığında bu iş daha sorunsuz olacak gibi gözüküyor.
Proje konusunda şu anda açıklayıcı bilgi veremem yanlız çevrenize baktığınızda gördüğünüz objeleri daha farklı bir hammadde kullanarak nasıl yapabilirim düşüncesi ile yola çıkarsanız birçok iş fikri doğacaktır.
Örnek olarak adamın biri bildiğimiz perliti renklendirip presleyerek kremit yapmış sonuçta hafif bir kremit elde etmiş tezindede kiremitin hafif olmasından ötürü çatıya daha az yük bineceğini hesaplamış fakat kuvvetli rüzgarda hafif kiremitlerin çatıda nasıl duracağını hesaplamışmıdır bilemem.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye34 yazı
çimstone üretimi için vakum makinası gerekecek.vakum makinası kullanacaksanız zaten mermerit benzeri vakumlu bi ürün ortaya çıkarabilirsiniz.kıvrılmayı engellemek için boydan boya döküm sırasında metal çubuklar koyarsınız.
vakum kalıptaki dökümün içindeki hava kabarcıklarını yüzeye cıkartmaya yarar.mermerit için alttan titreşim vermek yetiyor.

çimstone dan yapılmış bir merdiven basamağı cok kaygan olur.dışcephe giydirmesi olarak kullanılabilir ama mutfak tezgahıyla aynı şey değildir.
mesela ilgilenen arkadaşlar için örnek vereyim,mermer bir sehpa yaparsanız cok ağır ve kullanışsız olur.kimse de almaz.mermerit bi sehpa yaparsanız müşteriye renk seçenekleri de sunarsınız hafifte olur.işçilik maliyeti de ucuz olur.siparişe göre değil seri üretim yaparsanız maliyetiniz de az olur.
mermerit üretiminde sabit maliyetiniz sıfıra yakın yada önemsenmeyecek düzeydedir.üretim miktarınızla paralel değişken maliyetiniz vardır.ürettiğiniz kadar maliyet.
sadece hediyelik eşya üreterek epey iyi para kazananları gördüm.basit bi satranç takımı için kimse mermer ahşap yada cam işlemeye uğraşmaz.maliyeti de yüksektir.çinliler yaparsa satarlar.mermeritten ise cok seri bi üretim yapabilirsiniz.bunu yeni bir iş fikri başlığı olarak açabilirim sanırım.

Üye2981 yazı
Örnek olarak adamın biri bildiğimiz perliti renklendirip presleyerek kremit yapmış sonuçta hafif bir kremit elde etmiş tezindede kiremitin hafif olmasından ötürü çatıya daha az yük bineceğini hesaplamış fakat kuvvetli rüzgarda hafif kiremitlerin çatıda nasıl duracağını hesaplamışmıdır bilemem.

Eski usulde değil , tek tek bağla****, yada gurup olarak bağla****, çatıya monte edilirse uçmasını önler. Perlit i ne ile sertleştiriyor. Çimento mu başka bir şey mi?
ismail karagülle

Üye2981 yazı
''sadece hediyelik eşya üreterek epey iyi para kazananları gördüm.basit bi satranç takımı için kimse mermer ahşap yada cam işlemeye uğraşmaz.maliyeti de yüksektir.çinliler yaparsa satarlar.mermeritten ise cok seri bi üretim yapabilirsiniz.bunu yeni bir iş fikri başlığı olarak açabilirim sanırım. ''

Aç bir başlık, bu konunun çok meraklısı var. Bu sitede. Ben o dediğin işi yapıyorum ama , senden öğreneceğim çok şey var.

ismail karagülle

Yeni Üye34 yazı
bir kaç dakika önce başka bir başlığı yanlışlıkla açınca bir iki şey okudum.[ huyhuyhuy nickini görmesem okumazdım :) ]
alçı hediyelik eşya ve dekoratif ürünler yapımı yapımı için örnek tasarımlar gerekli.kalıplar varsa bunlar muhtemelen pirinç kalıptır sanırım.kalıp alma yöntemleri uygulanıp elyaf destekli polyester kalıplar ve silikon kalıplar yazırlayabilinir.
keyif için daha önce küllük ve izmir saat kulesi yaptım.seri üretim için değil reklam için.
özelden msn atın ekleyim.aramızda konusalım burda paylaşabileceğimizi paylaşalım.başlığı çöplüğe çevirmeyelim :)

Yeni Üye34 yazı
foruma tamamen hakim olmadığım için yeni başlık açmayı kısa bi süre erteliyorum.

Yeni Üye1 yazı
Bu başlıktaki tüm yorumları okudum.Lakin aradığım cevabı yeterince bulamadım.
Mermeritin kanserojen etkisi !
Sanırım serhat35 bir parça değinmiş fakat yeterli gelmedi bana. serhat35 bu konuda oldukça bilgili görünüyor.Eğer mermeritin kanserojen etkisi hususunda net ve somut bilgiler verebilirse çok memnun olurum.
Polyester hayatımızın pek çok alanında...ancak mermeritteki "nihai ürün" olmaması hususu biraz daha açıklanmaya muhtaç...şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
nihai ürün olarak mermeritin çay içtiğimiz pet bardaktan daha fazla kansorejen etkisi yoktur.
üretiminde ise her petrol türevli kompozit ürün gibi gerekli korunma önlemleri alınmalıdır.
(maske,iş gözlüğü,iş tulumu,başlık,gerekli görülürse ince eldiven)

Yeni Üye34 yazı
jeansteam;
breton denilen kompozit ürünü inceleyebilirsin.aklında ki proje buysa eğer daha once yapıldı ve çok güzel uygulanıyo..

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serhat35
jeansteam;
breton denilen kompozit ürünü inceleyebilirsin.aklında ki proje buysa eğer daha once yapıldı ve çok güzel uygulanıyo..

LATİFE
Benim bildiğim breton la bir ilgisi var mı ? (:

YA İSİM BENZERLİĞİNE BAK . gerçek üstücülerden biri

Bu da diğer breton , İnanmazsan google sor . İNCELEMEK için baktım bunlar çıktı .

ismail karagülle

Üye339 yazı
sn.serhat35
Breton teknolojisini önceden incelemiştim türkiyede aynı teknoloji ve makine parkuru ile üretim yapan bir firma mevcut ürünlerine kısaca çimstone deniyor ve şu anda rakibi yok.
Mermere göre fire oranı düşük ve tabakalar halinde olduğundan büyük ebatlı işlerde daha iyi sonuç veriyor.

Yanlız yatırım maliyetinin çok yüksek olmasından ötürü daha küçük çaplı olarak yapılması şu an zor görülüyor.
Karışım oranları ve içerisinde kullanılan kimyasal maddeler az çok belli fakat makine yatırımı çok yüksek.

Benim düşündüğüm işte yatırım ve maliyeti mümkün olduğu kadar aşağılara çekmezsem mermere karşı bir üstünlüğü olmaz.
Breton imalatına benzer bir şekilde ürünü marmara mermerinden ucuza çıkarma şansım olursa zaten bu ürünün işçiliğide mermere göre yok denecek kadar az olacak.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye2981 yazı
jeansteam , sen bu işi yapacaksın . Anlaşıldı . Ben sana kalıp konusunda ve işe başlama sermayesini en düşük seviyelerde tutacak kompozisyonları anlatır istediğin konuda yardımcı olurum . Öyle çok sermaye gerektirmeden bu iş yapılabilir. Bir gayretle bu iş olur yeter ki pazarlama konusunu garantiye alabilesin .

ismail karagülle

Yeni Üye62 yazı
bu mermerit sektöründe ben taşın altına elime koydum ve 40,000 tl param ortağımın üçkağitçı olmasından dolayı bu sene başında battı.
karlılığı yüksek, muteahhitlere hizmet verilirse çok iyi bir iş. kar marjı aylık % 45. ciddi ilgilenen olursa istanbul için beni arayabilir. telefon bıraksın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye34 yazı
Uzun zamandır giremedim.Kariyerime yon vermekle mesguldum.kusurabakmayin.
Mermerit hakkinda ne isterseniz anlatabilirim.Eger burdan birisi yatirim yapmayi düsünürse hicbir ücret talep etmeden danismanlik vermeyi cok isterim.
Uygun kosullarda anlasma saglanirsa alim-satim anlasmaları da yapılabilir.Satis kanali arayan tedarikcilere bu konuda destek verebilirim.
Sorularınızı bekliyorum..

Yeni Üye34 yazı
uygun pazarlama metodları ve iş planıyla karlı bir iştir.
birisi bu işe girişirse lütfen benimlede iletişime geçsin.
uygun koşullarda siparişlerimi karşılayabileceğini gördüğümde benim için fason tedarikçi olmasını isterim.

nedense birden zenginlik vaad eden her türlü iş fikrine rağbet varken kimse piyasada başarıyla uygulanan ve buna rağmen hala çok iyi piyasası olan bu işle ilgilenmiyor.
ilginç, çok ilginç..
bence hızlı zenginleşme fikri arayanlar milli piyango bileti almalılar.çünkü kimse kolaylıkla başarılı olmuyor.

ilgilenenler olursa lütfen iletişime geçsinler ( kendi düzenimde yoğun bir tempoda yaşıyorum.ilgilenen herkese geri döneceğimin altını çiziyorum.

Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar öncelikler selam...
bana acil olarak mermerit ham maddelerinin adı soyadı,litresi kilosu ,fiyatı boyu posu,lazım kısacası aslında elinizden gelirse mermerit için tüm bilgi lazım bir işiçin araştırma yapıyorum o sebeple .............thanks...........

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dogfish
arkadaşlar öncelikler selam...
bana acil olarak mermerit ham maddelerinin adı soyadı,litresi kilosu ,fiyatı boyu posu,lazım kısacası aslında elinizden gelirse mermerit için tüm bilgi lazım bir işiçin araştırma yapıyorum o sebeple .............thanks...........

http://www.egemermermerit.com/
ismail karagülle

Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Uzun zamandır giremedim.Kariyerime yon vermekle mesguldum.kusurabakmayin.
Mermerit hakkinda ne isterseniz anlatabilirim.Eger burdan birisi yatirim yapmayi düsünürse hicbir ücret talep etmeden danismanlik vermeyi cok isterim.
Uygun kosullarda anlasma saglanirsa alim-satim anlasmaları da yapılabilir.Satis kanali arayan tedarikcilere bu konuda destek verebilirim.
Sorularınızı bekliyorum..
altunsoy

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye126 yazı
Mermeritte kullanılan hammaddelerin ortalama fiyatları nedir arkadaşlar...Mermer tozu ve yapıştırıc olarak hangi çeşit polyester kullanılıyor ?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
mermeritin mermere olan üstünlükleri:
satışta fiyat
üretimde maliyet
taşıma ve montaj
hijyen
bakım ve onarım
estetik görünüm
kullanışlılık
esneklik,kırılmaya dayanıklılık
konumlandığı yerin seklini alarak tam oturma
hafiflik

ayrıca fiyat karşılaştırması yaparken lütfen metretül kullanınız.1 metretül mermerit yaklaşık 63 cm genişliğe 1 metre uzunluğa 18 mm kalınlığa ve 23.5 kg ağırlığa sahiptir

mermerit üretiminde kullanılan hammadde ve ek karışımlar piyaada rahatlıkla bulunabilen,mermerite özgü olmayan ürünlerdir.
mermer tozu denilen hammaddenin cok çeşidi vardır ve aslında mermer tozu demek ağız alışkanlığıdır.50 kiloluk çuvallarla satılır.
yukarıda jelkot uygulamasının püskürtmeyle yapılamayacağı yazılmış.kesinlikle yanlış.püskürtme tipi jelkot yada fırca tipi jelkot kullanabilirsiniz.
jelkotsuz uygulama yapılabilir.jelkotlu uygulamada %93 ile %98 arasında parlaklık düzeyi yakalanmıştır.

eksiklik olarak görülen ısıya dayanma oranı ve direkt ısı teması deformasyonu hammadde değişikliğiyle önlenebilir fakat maliyet artışından dolayı genelde lüks yatlarda tercih edilir.

imalatı tamamlanmış mamülde bir etkisi olmamakla beraber yeni şarjlanmış polyesterde hidrolik e tepki yaklaşık %5 bozulmadır.ve mermerit atölyesinde değil polyester üretim fabrikasında problem oluşturabilir.

mermerit hakkında daha cok şey yazmak isterim..
lütfen beni cevaplandıracağım sorulara boğun..

serhat35 bey mermerit tezgah işine girmek istiyorum, türkmenistan'da - tüm hammaddeleri ihraç etmek durumundayım ancak pazarda satabilme şansı görüyorum. Lütfen teknik bilgi paylaşabilir misiniz? Hangi maddeler ve oranları. sıfırdan başlamak durumundayım. reçete
yazıyı yazalı baya olmuş ancak zaman bulup yanıtlarsanı sevinirim.
merdan

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye34 yazı
Bina dış cephe kaplaması, kuru ve ıslak zemin kaplaması gibi çimstone (breton) alternatifi olarak kullanılamaz. Sabun gibi kayarsınız, kol bacak kırılır. Banka şubesi açılışına 20 ambulans birden gelir.

Yeni Üye34 yazı
Genelde karışım oranları isteniyor ama hava/iklim şartlarına göre değişmekle birlikte google da rahatlıkla bulunabilen bilgiler. Burda karışım oranının hiç bir gizli saklı yanı yok, olay zaten karışım değil. Çimentonun da karışım oranları var ama herkes bi orandan tutturup gidiyor. Önemli olan uygulama. Ustalık isteyen bir iş. Tüm malzemeleri bir kazana katıp iyice karıştırdığınızda sadece çöp elde edersiniz. Kalıbı hazırlamak, üretilecek mamülü planlamak, kalıba uygulamak, ve malı kalıptan sökmek, kalıp sonrası bakım ve dinlendirme, ön kesim ve ön yapıştırma, yerinde montaj ve yapıştırma, maskeleme ve makyaj.

Yeni Üye66 yazı
Genelde karışım oranları isteniyor ama hava/iklim şartlarına göre değişmekle birlikte google da rahatlıkla bulunabilen bilgiler. Burda karışım oranının hiç bir gizli saklı yanı yok, olay zaten karışım değil. Çimentonun da karışım oranları var ama herkes bi orandan tutturup gidiyor. Önemli olan uygulama. Ustalık isteyen bir iş. Tüm malzemeleri bir kazana katıp iyice karıştırdığınızda sadece çöp elde edersiniz. Kalıbı hazırlamak, üretilecek mamülü planlamak, kalıba uygulamak, ve malı kalıptan sökmek, kalıp sonrası bakım ve dinlendirme, ön kesim ve ön yapıştırma, yerinde montaj ve yapıştırma, maskeleme ve makyaj. serhat35 bu iş için ne kadar sermaye lazım ankarada yapmak isterseniz yapalım
herşey güzel olacak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye300 yazı
Bu işle şuan hali hazırda ilgilenen var mı ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek