Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

21 Yaşındayım Sermaye Var Ne Önerirsiniz?

BaşlatansamettpcTarih04/02/2016 13:45:53Yorum54

İlk mesaj
İyi günler herkese öncelikle mükemmel bir platform burası yeni tanıdım fakat çıkamıyorum içinden mükemmel.

Kendimi tanıtayım biraz 21 yaşındayım üniversite okudum labaratuvar bölümü mezunuyum ama çalışmıyorum aslında sevmiyorum. Ben kendi işimi kurmak istiyorum 150 - 200 bin arası sermayem var benim mi hayır annemin annem ve babam ayrı annem ile yaşıyorum annem ve abim parayı kullanmaya izin veriyor. yaşadığım şehir 120 bin nüfuslu üni. öğrencisi olan bir ilçe ankara polatlı konum vereyim hatta. Bir çok cafe var ama bulunan cafeler kendi imkanlarıyla açılmış cafeler artık insanlar markalara meraklı mesela bir kahve dünyası gibi bir yer açılabilir mi?(kahve dünyası sadece örnek) yada başka hangi alanlara yönelmeliyim yapacağınız yorumlar çok değerli benim için şu ana kadar hiç bir düşünce almadım şunu yap bunu yap diye açıkçası öyle düşünceler boş geliyor ama burası öyle değil
çok teşekkür ederim okuduğunuz için

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
54 yorum
Mutlaka bulunduğun ilçede ve cafe işletmeciliği gibi bir iş mi düşünmektesin sadece?
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
hayır cafe sektörü değil sadece bulunduğum şehirde olmak zorunda değil ama benim anladığım sektör daha çok cafe olduğu için dedim yoksa her fikre açık

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Dr.Finance
Gel seninle gıda analiz labaratuvarı açalım?

ben sağlık sektöründeyim laborant yani gıdayla ilgili açma yetkim yok hatta hiç bir labaratuvarla alakalı bir yer açma yetkim yok

neden ticaret yapmayı düşünmüyorsun

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakany5
neden ticaret yapmayı düşünmüyorsun

ticaret derken? açar mısınız?

yine kahve ile ilgili bir iş öneririm. Firmamız kahve makinesi ve kahve üretmekte. Pazar çok büyük ve rekabet yok. İstersen mesaj gönder özelden detaylı bilgi vereyim. Kafe çmak görüldüğü kadar karlı olmayabilir. 10 yıllık denyimli olarak kesinlikle garantili kazanç sağlamak istiyorsan mutlaka mesaj gönder.
supermann

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
nacizhane görüşüm: 21 genç bir müteşebbüs arkadaşımın öncelikle egitim şart ben sen yerinde olsam.kosgeb girişimlik egitimne girer.fikri sınai ve işletmeler hakkı daki diger egitim ve seminerlerini kacırmadan kişisel görüş ve ticari bilgimi geliştirir varlıklarıma destek primlerinide eklerken yapılanma dönemine girerdim.herne yaparsan yap katma deger olustur kazancla degil oluşturdugun degerle gurur duy yolun ve bahtın acık olsun bildigin yoldanda şaşma
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Kafanda yapmak için teknoloji ve otomasyon üzerine bir fikir kur. kore avrupa ve amerikada en çok ne tutuluyor bunları araştır içlerinden illaki birşey dikkatini çeker ve türkiyede bunu aktif olarak kendini ihtiyaç olduğuna inandır ve o ürün yada her neyse senin ihtiyacın olduğunu düşündüğün vakit. ailen veya kosgeb destekli bu işe giriş yapılan işlerden çok tutacağına inandığın işe giriş merka etme batmazsın kosgeb ile başlarsan aktifliğin daha iyi olur ben sana bu konuda yardımcı ola bilirim. yazılım otomasyon üretim aşamlarında ve kosgebe sunum hazırlıklarında destek oluruz istersen iphone üretirim imkanımız var istersen 4 gsm şirketini dahii kura biliriz yeter ki aklına yatan iş ile ilgili fikir oluştur benim elimde küçük ölçekli işler mevcut teknoloji odaklı olursa gerekiyorsa sahada olacak ekibine kadar destek vere biliriz teknoloji hakkında marsa petrol aramaya gidiyorlar devletler yazılım ve gelişim üzerinde çok iyi destekler veriyor kosgeb olmaz ise avrupa fonları var detay veremiyorum ancak bugün teknoloji bitmeyecek şekilde yerini aldı. e,mail: tuncereyupcan@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - womart
nacizhane görüşüm: 21 genç bir müteşebbüs arkadaşımın öncelikle egitim şart ben sen yerinde olsam.kosgeb girişimlik egitimne girer.fikri sınai ve işletmeler hakkı daki diger egitim ve seminerlerini kacırmadan kişisel görüş ve ticari bilgimi geliştirir varlıklarıma destek primlerinide eklerken yapılanma dönemine girerdim.herne yaparsan yap katma deger olustur kazancla degil oluşturdugun degerle gurur duy yolun ve bahtın acık olsun bildigin yoldanda şaşma

Evet bende düşünüyordum eğitim programlarına katılmayı fakat katıldıktan sonra gerçekten yararı olacak mı? ne öğretiyorlar? program bittikten sonra ne olacak? emin değilim. ama hiç bir şeyi denemeden öğrenemezsin vakit kaybetmeden gitmem lazım galiba kosgebe

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yatırımcıarıyorum
Kafanda yapmak için teknoloji ve otomasyon üzerine bir fikir kur. kore avrupa ve amerikada en çok ne tutuluyor bunları araştır içlerinden illaki birşey dikkatini çeker ve türkiyede bunu aktif olarak kendini ihtiyaç olduğuna inandır ve o ürün yada her neyse senin ihtiyacın olduğunu düşündüğün vakit. ailen veya kosgeb destekli bu işe giriş yapılan işlerden çok tutacağına inandığın işe giriş merka etme batmazsın kosgeb ile başlarsan aktifliğin daha iyi olur ben sana bu konuda yardımcı ola bilirim. yazılım otomasyon üretim aşamlarında ve kosgebe sunum hazırlıklarında destek oluruz istersen iphone üretirim imkanımız var istersen 4 gsm şirketini dahii kura biliriz yeter ki aklına yatan iş ile ilgili fikir oluştur benim elimde küçük ölçekli işler mevcut teknoloji odaklı olursa gerekiyorsa sahada olacak ekibine kadar destek vere biliriz teknoloji hakkında marsa petrol aramaya gidiyorlar devletler yazılım ve gelişim üzerinde çok iyi destekler veriyor kosgeb olmaz ise avrupa fonları var detay veremiyorum ancak bugün teknoloji bitmeyecek şekilde yerini aldı. e,mail: tuncereyupcan@hotmail.com

İnanırmısınız nerdeyse hergece arkadaşımla arabada düşünüyoruz ne yapabiliriz daha çok internet, mobil uygulamalar, teknoloji çok daha geniş kapsamlı. her gece bir o fikir söylüyor bir ben ama daha ilham perisi gelmedi :) yorumunuz için teşekkür ediyorum daha fazla bilgi verirseniz sevinirim

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuzeyburakylcn
BENİM ELİMDE DE ÇOK MUHTEŞEM BİR FİKİR VAR.İNTERNET VE TEKNOLOJİ İLE ALAKALI GÜNCEL BİRŞEY.YENİ YENİ OLUŞMUŞ BİRŞEY.MALİ KONUDA DESTEK SAGLAYAMIYORUM.BU KONUDA ŞİRKET BİLE KURABİLİRİZ.BEN KENDİM DIŞ TİCARET MEZUNUYUM VE KAZANDIGIM MAAŞIN 2-3 KATINI INTERNETTEN KAZANIYORUM.EĞER ORTALIK VEYAHUT YATIRIM FİNANSAL DESTEK ALIP 1 YIL SONRA BELLİ BİR MİKTARINI GERİ ÖDEMELİ VEYAHUT HİSSELİ BİR ORTAKLIK YAPABİLİRİZ.

BEN BU İŞE TEK GİREMEM.TEK YETİŞEMEM.O YÜZDEN MİNİMUM 2 KİŞİ LAZIM.Kİ BU 2 KİŞİ YÖNETİM OLARAK DÜŞÜNÜN.TEKNİK DESTEK, YAZILIM,REKLAM KISMI DA OLACAK.

kuzey.kby@gmail.com

Ortaklık iyi birşey ama bana göre değil

Alıntı Yapılan Metin:

TEK ŞEY ORTALIK DEĞİL FİKİR ALIŞVERİŞİDE YAPABİLİRİZ.BEYİN FIRTINASI HESABI.:))))
Dış tüccar

FEDAKARLIK YOKSA, ZAFER DE YOKTUR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuzeyburakylcn
Alıntı Yapılan Metin:

TEK ŞEY ORTALIK DEĞİL FİKİR ALIŞVERİŞİDE YAPABİLİRİZ.BEYİN FIRTINASI HESABI.:))))

yapalım fikir alışverişi sıkıntı yok ama mantık çerçevesinde :)

Sevgili hemşerim bir polatlılı olarak sana tavsiyem Kosgeb eğitimlerine gir en azından ön bilanço , pazar analizi yaparken fikir sahibi olursun. Cafe açacak isende sağa sola para kaptırma ! bir iç mimar ve malzeme listesi ile kendine güzel bir kafe açabilirsin. Polatlı da güzel bir kafe yok bir o meşhur pastane var ;) pastalarını bile bozmuşlar ! kendine konsept oluşturcaksan da sana fikri yardımlarda bulunurum.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Bence kahve dükkanı süper olur franchise olacak ama destek de veriyorlar 6 ayda yaptigim yatirimi geri alırsın her yer kahveci dukkanı kar marjı yüksek arkadaşim açtı günde 8 bin lira cirosu var müdür var başinda günde 1 kez gidiyor her şey fişle stoklu takip kolay param olsa hemen yaparım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
kardeş toptan hazır giyim duşunursen yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Bence en geçerli ve temiz olanı ev alıp,satmak.Al gülüm ver gülüm.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dfnmhndslk
Bence en geçerli ve temiz olanı ev alıp,satmak.Al gülüm ver gülüm.

yada ihaleden ev alıp satıp satmak en az %20 daha ucuz oluyor

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perge.import
Sevgili hemşerim bir polatlılı olarak sana tavsiyem Kosgeb eğitimlerine gir en azından ön bilanço , pazar analizi yaparken fikir sahibi olursun. Cafe açacak isende sağa sola para kaptırma ! bir iç mimar ve malzeme listesi ile kendine güzel bir kafe açabilirsin. Polatlı da güzel bir kafe yok bir o meşhur pastane var ;) pastalarını bile bozmuşlar ! kendine konsept oluşturcaksan da sana fikri yardımlarda bulunurum.

Memleketimden birinin yazması mutlu etti vallahi :) aslında cafe yönünfen eksik var evet ama bit yandan cesarette edemiyorum çünkü polatlının insanına güvenemiyorum neyi beğenip beğenmeyecekleri çok değişkenli ama 2 sene yoktum ve sonunda geldim kalabalık bir şehir olmuş. temiz, hafif elit bir cafe şart yada bir eğlence merkezi

Ve neden bir markanın bayiiliğini almak diyorsanız çünkü insanlar artık marka meraklısı olmuş durumda aman o burda check in yapmış dur bende gideyim yapayım ve yaşadığım şehirde de bu yok ama bendeki sermaye yetmiyor galiba araştırmalarıma göre

Sakın ola devletin desteğine basvurma o 120 bin lira paranı alır önce işyerini açtırır kirasını ödiyeceğim der makineleri her ödiyeceğim der sen parayı beklersin ama bir türlü gelmez hele hele kapatmak zorunda kalırsan birde verdiği parayı geri almak ister faizleriyle beraber dünya borcun olur.sen elindeki parayla fikrine göre birşeyler yap.Fikrimi sorucak olursan cafe riskli iştir açacağın caddeye göre harcıyacağın para da artar yada azalır.Bence bi meslek üzerine odaklan.En basit örn veriyorum.Toptancının yanında işe başla 1 sene yada daha fazla kendini bu işte geliştir.Esnafla tanış sevdir kendini.Sonra kendi toptancı şirketini kur.Bilmeden hiçbir işe girme.Cafe kazandırıyor dersin.Komşu kazanıyor dersin bi açarsın zararına çalışırsın bilmezsin ki o cafenin sahibi inşaat şirketi daireleri var.Cafenin zararı ona dokunmuyor.120 bin polatlı gibi bir yerde hiçbirşey 1 ayda tüketip gidersin.Başarılar

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Gyda
Marka tutkusu doğru ama sırf millet check-in yapcak diye verilmez o para ! o paranın yarısını reklama ayırsan polatlıda herkes duyar zaten kafeyi !! ardından oradan yer bildirimi yapar insanlar ah bir de bedava Wi-Fi oldumu kopar.aslında kafalayabilsen istasyonun yanındaki kafenin yeri çok iyi ama işletmesi beş para etmez ! iyi bir dekor ! iyi bir sunum ( latte'den kokteyllere ) birazda arada para harcayıp küçük muzik grubu yapsan haftasonları ! elit şık bir mekan olup çıkar ! bir de eleman alırken Yüksekokul'dan bir iki tane fırlama seç ( 1 kadın / 1 erkek ) yürürsün !
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Slm arkadasim eger dusunursen seninle ayakabi imati yapalim yapmasi benden satisi senden olsun kabul edersen goruselim roswellshoes@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Selamlar .. Bende Polatlılıyım.. 2 sene önce Özsüt bayiliği almak istedik Özsüt geldi baktı yatırımı önermedi.. Burger king dominos geldi mesela iyi kötü iş yapıyorlar.. Vagon cafe tarzı birşey yapabilirsin ama çıtayı çok yükseltmicen .. Polatlı halkı biliyorsun geliri düşük genelde ucuz olacak girişi kolay olacak dıştan bakınca korkutmayacak bir yer olmalı.. Polatlı için ne yaparsın bilmem de seneye Sivrihisar tarafına Etimesguttaki Zırhlı birlikler tasınacak muhtemel ki muhteşem bir akış olur o tarafa doğru ..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
bence yelpaze genişlesin yaptığın iş anlamında geniş bir mekan yapabilirsin bir taraf cafe diğer taraf oyun salonu tarzında eğer ilçede yoksa bence bowling salonu iyi iş yapabilir ilçenin futbol merakı ne ölçüde bilemem taraftar cafe ye çevirebilirsin işletmenin bir yerinde liğde ilk 3 de yer alan takımların bayrakları vs vs konuştukça düşündükçe derinleştirilebilir konu

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Franchising ürünlerine yönelebilirsin Polatlı'da eğer yok ise herkes sana akar. Yorumları okudum, denildiği gibi şuan Y jenerasyonu sürekli bir marka ve gösteriş peşinde dünyanın neresinde olursa olsun. Swarm gibi bir uygulamayı 10 milyondan fazla kişi kullanıyor, özellikle bizim ülkemizde gösteriş düşkünlüğü çok daha fazla olduğu için genç güruhta Swarm kullanmayan yok gibi. Bu bağlamda sen oraya bir kahve dünyası açarsan, insanlar Polatlı'nın en şık kafesine gitmektense bir anda seni tercih edebilirler. Ayrıca turizm nasıl oralarda bilmiyorum ama, dışarıdan gelen bir müşteri arkadaşlarıyla oturup sohbet etmek için tanındık bir mekanı tercih edecektir. İsmin sana her türlü getirisi olur. Bence Polatlı'daki bu potansiyeli kulanmalısın.

Bol kazançlar diliyorum.
No limits.
No rules.
No fear.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetzoroglu
Franchising ürünlerine yönelebilirsin Polatlı'da eğer yok ise herkes sana akar. Yorumları okudum, denildiği gibi şuan Y jenerasyonu sürekli bir marka ve gösteriş peşinde dünyanın neresinde olursa olsun. Swarm gibi bir uygulamayı 10 milyondan fazla kişi kullanıyor, özellikle bizim ülkemizde gösteriş düşkünlüğü çok daha fazla olduğu için genç güruhta Swarm kullanmayan yok gibi. Bu bağlamda sen oraya bir kahve dünyası açarsan, insanlar Polatlı'nın en şık kafesine gitmektense bir anda seni tercih edebilirler. Ayrıca turizm nasıl oralarda bilmiyorum ama, dışarıdan gelen bir müşteri arkadaşlarıyla oturup sohbet etmek için tanındık bir mekanı tercih edecektir. İsmin sana her türlü getirisi olur. Bence Polatlı'daki bu potansiyeli kulanmalısın.

Bol kazançlar diliyorum.

ama 200 bin gibi sermaye var bende en düşük franchising 250 den başlıyor olmaz gibi ama bilmiyorum

Senin için en iyi fikri vericeğimarkadasım. yaz mevsimindeki üniversite sınavına girip barajı geçtikten sonra bilken üniversitesinin. işletme iktisat ya da benzeri bölümlşerine yazılman. elindeki para başarılı oldugun taktirde gayet yeterli bir para. mezun olduktan sonra elinde lisans diploman ikinci bir dilin ve çok nitelikli bir arkadaş çevren olacak. emin ol şimdi düşünüp bulamadığın fikirler o zman karsına kendiliğinden gelecek

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Reklam
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - t3po
Senin için en iyi fikri vericeğimarkadasım. yaz mevsimindeki üniversite sınavına girip barajı geçtikten sonra bilken üniversitesinin. işletme iktisat ya da benzeri bölümlşerine yazılman. elindeki para başarılı oldugun taktirde gayet yeterli bir para. mezun olduktan sonra elinde lisans diploman ikinci bir dilin ve çok nitelikli bir arkadaş çevren olacak. emin ol şimdi düşünüp bulamadığın fikirler o zman karsına kendiliğinden gelecek

Ben okulu bitirene kadar elimdeki parada biter zaten ondan sonra işte bulamadın mı deme keyfine :) ki 21 yaşındayım 22 yaşında sınava girmiş olacağım ortalama 27 28 yaşında mezun olacağım sence geç olmaz mı?