Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ayakkabı Sektörü Hakkında Bilgisi Olan Varmı?

Başlatanmasal06Tarih23/02/2009 17:59:26Yorum38

İlk mesaj
Üye2659 yazı
Arkadaşlar ayakkabı sektörü hakkında bilgisi olan varmı?
Sitede ayakkabıpark isimli bir işletmenin bayilik verdiğini duydum
Bende merak edip Sektör hakkında ufak bir araştırma yaptım Çok daha uygun fiyatlarla franchise ve bayilik veren işletmelerin olduğunu gördüm. Kar marjlarının yüksek olduğunu öğrendim.
Bazı fikir danıştığım büyüklerim ise ayakkabının hem bir lüks hemde ihtiyacı karşıladığı için yıldızı sönmeyecek bir sektör olduğunu belirttiler.
Bu arada üretim yapmayanlar için sektöre giriş ve başlangıç sermayesinin yüksek oranlarda olmadığını duydum.
Acaba bu sektör ve piyasayla daha önce ilgilenmemiş olmak(üretim harici satış için) ne ölçüde dezavantajdır?
Sektörün artı ve eksileri nelerdir?
Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Yeni Üye34 yazı
İyi Günler www.gaziantepayakkabi.com Adresimize Girerek En Ucuz İthal Nike,Adidas,Converseleri Bulabilirsiniz. Teşekkürler.
Telefon: 05062029421 - 05079520110

Büyük Güç Büyük Sorumluluk İster

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Muhasebe
Yeni Üye5 yazı
mademki bayilik sozlesmesi filan yok ,sende kafana gore takil,mal arastirmasi kendin yap ,kendin al(1 -2 yil vadeli).zaten anladigim kadariyla bunlardan kurtulmak istiyorsun.bu adamlarda sana gelip ne yapiyosun kardes diyemezler heralde,sonucta ortada hukuksal bir dayatma yok..

Yerleşim Kanada / Vancouver
Yeni Üye34 yazı
arkadaşlar şu anda türkiyenin en büyük terlik ve spor ayakkabı yapan bir firmanın bölge müdürlüğünü yapmaktayım. Franchising almak şu anda hele hangar benzeri firmalarda sizleri çok zora sokar. eniyisi ürünü kendiniz seçerek vadeli olarak alıp peşin satmak ama her halukarda işi kurarken peşin paraya ihtiyacınız olacaktır. Ürünleri direk fabrikadan değil toptancıdan almanız daha mantıklı çünkü toptancılar peşin parayı görünce size fabrikadan daha ucuza satar. bende direk toptancıya sattığım için biliyorum.herkese hayırlı işler.
kerveg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar merhaba eski bir konu fakat yeni açmak istemediğim için devam etmek istedim.

Kafamda bazı sektörler vardı fakat ayakkabı sektörü ağır basmaya başladı. Bunun için fizibilite raporu hazırlamaya ve farklı bilgiler almaya çalışıyorum.

Aşağıya kafamdaki fikri ve sorularımı belirtiyorum yardımcı olursanız memnun olurum.

İzmirde ikamet ediyorum, dolayısıyla alsancak gibi bir yerden dükkan kiralayıp, güzel bir dekorasyon ile şık bir mağaza konsepti yaratmak.
ışıkkentte kendi markam ve kutularımla fason bayan ve erkek ayakkabı ürettirmek.
1-Ayakkabı maliyet rakamlarını az çok biliyorum fakat bir de sizlerin görüşlerini almak isterim?
2-bunun için bir ayakkabı stilistine ihtiyacım olur mu yoksa beni yönlendirebilirler mi?
3-Eğer ayakkabı stilisti olmadan beğendiğim ayakkabılarda değişiklik yaparak bu işi yapmaya çalışsam kalıptır vs bana ek maliyet yükleyecek şeyler çıkar mı?
4-Amacım kaliteli ayakkabı satıp kalite, reklam, müşteri memnuniyeti ile bir marka yaratmak sizce ne kadar bir sermaye gerekir?

Değerli fikirlerinizi belirtirseniz raporumu daha fazla ve farklı görüşlerden oluşan bilgiler ile hazırlama şansım olacak.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
arkadaslar merhaba bende fason spor ayakkabi yaptirmak istiyorum guzel cizimlerden bir koleksiyon var elimizde boyle bir sey mumkun mudur?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat