Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şehirler Arası Ticaret

Başlatanismail123Tarih04/04/2018 20:11:13Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Hepinizin farkında olduğu üzere ticaret gerek bireysel gerek milli ekonomi için oldukça önemli bir konu. Sizlerle şehirler arası ticaret hakkında naçizane fikirlerimi paylaşıp sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim.

Öncelikle bazı ürünlerin daha ucuz olduğu şehirlerimiz mevcut ya da bazı ürünlerle meşhur olan (Gaziantep-fıstık, Ordu-fındık, Trabzon/Sürmene-bıçak, Rize-Çay vs.)... Bir çok ürünün ticareti hali hazırda büyük toptancı firmalarla veya distribütörler vasıtasıyla sağlanabiliyor. Ancak piyasanın tekelleşmediğini ve yeni girişimciler için de müsait olduğunu düşünerek çok büyük paralar yatırmadan çok tanındık olmadan da ticaret yaparak gelir elde etmenin mümkün olduğunu düşünüyorum (tabi büyük ve tanındık firmalar kadar kar etmeden).

Hal böyle olunca bir üniversite öğrencisi olarak yaz aylarında biraz para kazanmak ve daha çok tecrübe edinmek için biraz sermayeyle bir şehirden mal alıp başka bir şehirde satarak kar etmenin mümkün olabileceğini düşünüyorum. Söylediklerimi örneklemek için şöyle anlatayım:
diyelim ki benim 2000 liram var ve bununla Ordu'dan 50 kilo kadar kavrulmuş fındık aldım. Mümkün olan en ucuz şekilde Gaziantep'e giderek oradaki toptan fiyatının altında sattım. Ettiğim karla beraber bir miktar antep fıstığı aldım ve trenle İstanbul'a gidip orada da fıstıkları sattım.

Tabi meselenin bu kadar basit olmadığının, alıcı bulmanın, nakliyenin ve aldığım ürünü güvencem olmadığı için düşük fiyata satmak zorunda olduğumun farkındayım. Ama pürüzlerine rağmen bu işten kazanç umuyorum.

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye94 yazı
Bunu portal haline getirdiğini hayal ettim de, portal derken insanları boğup öldürmüyorsun, esas karı onlara yaptırtıyorsun. Şapka çıkarıyorum

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Yeni Üye31 yazı
Maliyetine, karın tokluğuna bile çalışmış olsan, yinede yap derim, daha yaşın çok genç insan bişeylere başlamadan sonunu göremiyor ve halis niyetle başlayınca Allah yolları açıyor.
Her şey bir kenara gezmiş olursun, insanları tanımış olursun, ticareti öğrenmiş olursun, fındık satmaya gittiğin yerde fıstık alayım derken daha karlı ve güzel bişey bulursun, vb. sen yeterki başla en kötü elindeki 2000 tl gider.
Ama hayat boyu sana yol gösterecek tecrübeler kalır yanına...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - doksan
Bunu portal haline getirdiğini hayal ettim de, portal derken insanları boğup öldürmüyorsun, esas karı onlara yaptırtıyorsun. Şapka çıkarıyorum

Benim gibi yüzlerce kişi bunu yaparak tüccar tekellerine rakip bir kesim doğarsa daha adil bir ticari düzen bile kurulabilir. Bu açıdan bakınca makro ekonomik fayda da olacağı kanaatindeyim. Destekleriniz için teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dertlicaylak
Maliyetine, karın tokluğuna bile çalışmış olsan, yinede yap derim, daha yaşın çok genç insan bişeylere başlamadan sonunu göremiyor ve halis niyetle başlayınca Allah yolları açıyor.
Her şey bir kenara gezmiş olursun, insanları tanımış olursun, ticareti öğrenmiş olursun, fındık satmaya gittiğin yerde fıstık alayım derken daha karlı ve güzel bişey bulursun, vb. sen yeterki başla en kötü elindeki 2000 tl gider.
Ama hayat boyu sana yol gösterecek tecrübeler kalır yanına...

Öncelikle yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum.
Zaten habire tartışıldığı üzere çok gezmek çok okumakla yarışan bir bilgiye ulaşma yöntemi. Bu sebeple böyle bir seyahatin bana katacakları kazançtan çok daha fazlası olacaktır. Bu konuda sizinle aynı fikrdeyim. Ancak tecrübesizlik bu konuda benim önümdeki en büyük engel bu konuda bilgi edinebileceğim birilerini bulmam gerek. Teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye407 yazı
En kötü ihtimal tecrübe edinmiş olursun:)
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk