Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Özel Kreş , ( Arkadaşlar Bir Akıl Verin Ne Olur )

BaşlatanegmondTarih20/02/2009 07:24:42Yorum52

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
öncelikle tüm site ahalisine günaydın diyorum : ))

benim sorunum şu;

ankaradayım ve özel kreşlerin karlılık oranları gözüme çarptı... 0-6 yaş öğrenci olan özel kreşler öğrenci başına 400-500TL aylık para kesiyorlar... genelde kreş mevcutları 15 öğrenciden başlayıp 30-40 hatta çok kapsamlıları 50-60 öğrenciye kadar çıkıyor... araştırmama göre bir sorumlu müdür (ünv. çocuk gelişimi mezunu ), 1 sorumlu öğretmen ( 2senelik ünv. yeterliymiş, asgari ücretli ), 1 tanede aşçı ile 20-30 kişilik küçük bir özel kreş açılabiliyor... yani 3 çalışan personel...

ankara gibi bir yerde elektrik, su, kira, aidat,, telefon ve 3 personelin aylıklarınıda hesapladığımızda aylık gideri 5 ila 7milyar arası değişiyor, hadi 8milyar diyelim aylık 8 milyarlık gideri 16 öğrenci rahatlıkla karşılıyor,

1. sorum şu;
30 öğrenci kapasiteli bir kreş açsam ve 16 öğrenci gideri tamamladığına göre aylık 20 öğrenciyi kayıtlı bulundurabilir miyim ve kayıtları 20 öğrencinin üzerine çıkarabilir miyim ???

**yalnız önemli bir not düşmek isterim, sorduğum soruda ki 20 öğrenci kreşin kuruluşundan itibaren değildir, kuruluştan sonraki 6 ay yada 1 yıl sonraki süre zarfındadır, ilk açılışta böyle birşeyi beklemek tabiki gülünç olur ama 1 yıl sonrasını göremiyorum...

konuştuğum deneyimli kreş yöneticilerinin verdiği bilgiye göre '' ilk 1 sene birşey kazandırmaz, belki aylık kendini amorti eder belkide zararına açık kalır kreş ama 1 yıldan sonra reklamlar, tanıtımlar ve isminin duyulmasıyla yüksek karlar elde edilebilir '' dediler...

2. sorumda şu ;
ben çocuk gelişimi mezunu değilim ve diplomam da yok, biz bu işi 3 arkadaş ortak olarak açmayı düşünüyoruz... biz sadece nakiti basacağız gerisinide deneyimli personellerimiz halledecek, biz sadece hesap kitapla uğraşacağız,
zaten 3ümüzünde belirli bir işi ve geliri mevcut ama biz ileriye dönük olarak sürekli bir iş olmasını istiyoruz.

Yatırabileceğimiz mebla ise 40milyar ile 60milyar arası bir para... tabi sizin yaptığınız yorumlar çerçevesinde ya 40ta kalacak para yada 60'a yükselecek yada sağlam geçerli sebepler sunulduğunda bu işten direk vazgeçilecek... size kalmış yani...

3.sorumda tamamen size özel ;
eğer sizin elinizde böyle bir para olsaydı ve bu iş aklınıza yatmaya kalksaydı ne yapardınız ?? yada bu parayı nasıl değerlendirirdiniz ??

yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Üye351 yazı
Emekli bile iyi para istiyor sonucta ortada bi risk var bu riski kimse 300-500 tlye almaz ve almiyor arkadaslar tecrubeyle sabittir

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye351 yazı
valla 200 tl ye anca duyarsınız hiç göremezsiniz bu işin risskini 200 tl ye alacak adamın akli dengesinden şüphe ederim
işsizlik okul öncesi için geçerli bir kavram değil

Yeni Üye2 yazı

merhaba arkadaşlar ben kreş açmak istiyorum ve mühendislik mezunuyum. kayınvalidem emekli sınıf öğretmeni onu sorumlu müdür yapıp bende kurucu olmak istiyorum bu şertlerde kreş açmam mümkün mü bana yardımcı olur musunuz?

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Üye351 yazı
Kisaca hayir anaokulu psikolog veya sosyal jizmetler mezunu olmasi sart 4 senelik tabi baska hicbir diploma kati suretle olmuyor bizde bu sekilde yanildik

Yeni Üye2 yazı
ben kurucu olabilirim ama dimi bu durumda sorumlu müdür aramam gerekiyor yani

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Üye351 yazı
Aynen oyle mesul mudursuz olmaz kardes tavsiyem iyi dusun

Üye129 yazı
sayın egmond,
bu bahsettiğiniz hesap bana çok basite alınmış gibi geldi. yanlış anlamayın işler o kadar basit değil. eğitim işinden bahsediyoruz.

diğer taraftan yazınızın üzerinden geçen zamana bakarsak belkide açtınız kurumunuzu ama en azından bu konuyu düşünen arkadaşlar için söyleyeyim artık anaokulu öğretmeni önü oldukça açık bir meslek(üniversite mezunu kastediyorum. kaçak değilse kurumunuz üniversite mezunu öğretmen çalıştırmak zorundasınız.) tabiri caizse işsiz öğretmen kalmadı. varsa da KPSS için hazırlanıyordur . zira ilk tercih devlet oluyor genellikle. hiç mi üniversite mezunu öğretmen bulunmaz. elbette bulabilirsiniz ben sadece bugünün şartlarından bahsetmek istedim. üstelik sadece öğretmen bulmak yetmez aynı zamanda kaliteli bir öğretmen bulmalısınız. bu bahsettiklerim işin sadece küçük bir ayrıntısı...

ayrıca yazınızda hedefinizin 20 öğrenci ve 3 personel ( 1 tanesi öğretmen) olduğunu yazmışsınız.

3-6 yaş aralığında bir anaokulu açtığınızda size gelen kayıtların hepsi de aynı yaş olacağını mı sanıyorsunuz.

20 öğrencinin 5 tanesi 3 yaş, 5 tanesi 4-5 yaş, 10 tanesi de 6 yaş olduğunu düşünürsek sizin en az 3 sınıf ve en az 3 öğretmene ihtiyacınız olacaktır ve bu sadece 20 öğrenci için...

sadece 6 yaş okulu açarsanız da 20 öğrenci hedeflemeyin, ayrıca onun adı da anaokulu olmaz. başka bir isimle anasınıfı olur. o zaman 6 yaş olarak belki 1 sınıf 1 öğretmen olarak açarsınız yanlız talep çok olmaz. çünkü sadece 6 yaş okulu olur.

ince ayrıntılar. basit düşünmeyin. eğitimden bahsediyoruz. kalitesini düşürmemeniz lazım.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Üye683 yazı
Şunu hatırlatsam, sanırım kimse alınmaz:
Dört yarım adam, bir tam adam etmez.
Hangi işi yaparsanız yapın, işi erbabıyla yapın.
İşin erbabı da, takdir edersiniz ki, "davulcu parası"na çalışmaz.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye89 yazı
Arkadasim insallah hayirli olur.
Yazima soyle baslamak istiyorum siz ya bu isi cok hafife aliyorsunuz yada size oyle aktarmislar.
1. Ben bir veli olsam 20 ogrenciye 1 ogretmenin dustugu bir yere degil cocugumu kopegimi bile birakmam.
2.Iki yillik universite mezununu degil askari ucrete 800-1100 arasi piyasasi vardir benim kuzenim calisiyor sahsen biliyorum. Bir arkadasiminda esi universite mezunu bu isiten ve parasindan memnun.
3.Bir arkadas asci ile temizlikci ayni olur ne yapacaksin temizlikciyi demis. O arkadasa diyecek birsey bulamiyorum cocuklara saat 10 bir ara yemek verilir oglen bir yemek oglen sonra 2-3 gibide atistirma bir seyler verilir. Simdik bu kadar hazirligi yapacak sonra sana birde temizlik yapacak. Ya yaptigi yemek pis olur yada temizligi iki durumdada musteri kaybi demektir.
4.Yakinda cocuk piskologlarina kadro soz konusu olacakmis. Pesinen soyleyim Piskologlar askari ucrete calismaz.
Yani diyecegim suki bu is bu mantik ile yapilmaz. Cunku bu iste emek agirligi coktur siz emek verenden kisar(calar iseniz) oda cocuga ve isine ozenmez buda bir dunya soruna yol acar hemde zincirleme.Size tavsiyem kendinizin yapabilecegi bir is yapin kendi emeginizi koyun obur sekil ondan kis bundan kirp ticarette olmaz esnaflikta...
Vereceksinki =Alasin :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye138 yazı
bence de çok doğru söyledin. ayrıca pek çok okul gezdim, temizlikçisi ve aşçısı aynı olan bir okula rastlamadım. belkide bana denk gelmedi bilemiyorum fakat mantıklı değil bence...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye123 yazı
Merhaba,
Haziran 2010'da açacağını söyleyen sayın EGMOND hala bu işi yapmakta mıdır?
@egmond konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Saygılarımla,
www.cabarerestaurant.com

Yerleşim Türkiye / Yzmir SelçukMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
bende bu sene yeni bir kreş açıyorum 2 ortağız arkadaşım hollandada sosyal pedagog olarak 3 senelik ünv bitirmiş sorumlu müdür olabilirmi bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye351 yazı
arkadaşınız denklik olarak ne almış türkiyeden bu önemli sosyal hizmet uzmanlığına denklik almıştır muhtemelen aldı ise mesul müdür olabilir

Yeni Üye21 yazı
merhaba bende kreş acmayı dusunuyorum sizn nasıl oldu bı bılgı werebılırmısınız ne gıbı sıkıntılar yasadınız
hsb

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?renci
Yeni Üye94 yazı
bu işi ticari olarak baz alırsanız zarar edersiniz.3 sene bişi beklemeden çocuk sevgisiyle sabırlı olurum dersen.Kazanabilirsin.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye94 yazı
Arkadaşlar benim ajansım var.35 Şehirde 1000 e yakın Kreş ve anaokullarında Tiyatro Animasyon prgramları yapmaktayız.Bu iş çok hassas ve kesinlikle ticari amaç güdmeden yapılacak zarar marjı yüksek olan özellikle 4+4+4 sisteminde Kreşlerin çok etkileneceği söyletisi varken bunu düşünmeyin.Hea bi tarikata üyesindir,İslami kesimi toplarsınki onların çocuk sayıları en az 70-150 arası...Gezmediğim kreş kalmadı.3 sene bişi beklemiyeceksiniz.Yoksa Gümlersiniz..Ayrıca bu işin ortası yok.Ya ultra De Lüx yapacaksınız..Ya da islami kesime hitap edip koyu bir adam olucaksınız.Bu kadar basit.Yoksa 3 senede paranızı kurtaramazsınız.Benim fikrim Parti evi açın sadece yaz ayında masrafını çıkarırsınız.Ayrıntılı bilgi için özelden ulaşın saygılar.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye13 yazı
büyük francaise bedelleri ve işim hakkı,vede aylık cirondan kar payı alarak sizi 3 sene kendisine mahkum eden firmalara inat.....mental aritmetik üzerine kur alıp aylık 10-15 bin arası para kazanmak istermisin. büyük firmalara bile egitimlerini veren ve işin kalbinden[tayvanda egitim aldı]gelen arkadaşım var istersen seni onunla görüştürebilirim.ögrettigi kişiler hiç kimseye baglı kalmadan ve büyük bedeller ödemeden şu anda kendi işlerini de yamaktalar.kazancı güzel bir iş tabii......vede herkesin kolaylıkla ve zevk alarak yapabilecegi bir iş.........mental aritmetik olarak araştır işin güzelligini vede firmaların neler talep ettigini göreceksin..gelecegin işi olarak tanımlanabilir....549 899 8999

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı
mental aritmetik kursu....formalite yok-isim hakkı ücreti yok-kazancınızdan kar alma yok---aylık 10-15 bin getirisi olan her kesimin yapabilecegi zevkli bir iş.....5498998999

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Üye138 yazı
tekrardan merhabalar,

yorumları oldukça bilgilendirici bulduğumdan hem yazıyı üst sıralara taşımak istedim, hem de bir soruma yanıt alabileceğimi düşündüm.

anaokulu devralırken özellikle nelere dikkat etmeliyiz? devralacağımız kurumdan özellikle isteklerimiz neler olmalı, nelere dikkat edelim ki yanlışa düşmeyelim. teşekkürler. ( bir de kurumun devretme sebebinin zarar etmek değil de işe yabancı olmak ve işi yürütememek olduğunu hesap edersek...)

Üye138 yazı
arkadaşlar yorumları iyice uzatmak istemiyorum. deneyimlerini paylaşacak, fikri olan birileri yok mu?

Yeni Üye1 yazı
öncelikle tespitin yerinde. ama olaya daha profesyonel yaklaşman gerekiyor. senin düşündügün 15 20 kişilik kreşler amatör kalıyor. büyük düşüncelerin büyük getirisi olur. hedefi büyük gör. yegenim istanbulda kreşe gidiyor. öncelikle kreşten bahsedeyim. ormanın içerisinde 5 dönüm araziye kurlu bir villayı kreş yapmışlar. içerisinde yazlık ve kışlık oyun alanları. bizim unutmak üzere olduğumuz evcil hayvanlardan bir hayvanat bahçesi içerisinde hindi ve kazda var. özel bakıcılı ki şart bu (eğer servis kullanacaksan kanunen mecburi.) özel servisli. burası çok can alıcı orjinal ingiliz olan baş öğretmenliğinide yapan liza hanımın himayesinde ingilizce eğitimiki bu yaştaki çocuklar çok çabuk kavrıyorlar. reklama ihtiyacın kalmıyor. kendileri seni buluyor. gelelim duygusal boyutuna. sen çocuğunu böylesi bir kreşe versen kaç para ödersin? 5 sınıfta toplam 50 çocuk ve her birinin aylık 1.250 tl getirisi var. ve şu an çocuk kabul etmiyorlar sırada bekleyenlerde birisi çıksa biz girsek düşüncesiyle torpil arıyorlar. çocuklar malumun zengin anne babanın taksit yatmadı düşüncen yok zaten sezon başında tek silipte hallediyorlar. küçük düşünürsen küçük büyük düşünürsen büyük kazanç. bol kazançlar.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye9 yazı
Arkadaşlar anaokulu açma fikri çok iyi fakat her yer kreş ve anaokulundan geçilmiyor. Hangi veliyle konuşursam konuşayım, hepsi mecburiyetten gönderiyor. Gidip o anaokullarını incelediğimizde karşımıza çıkan tablo şu ki çok düşük maliyetlerle açılmış anaokulları ve kreşler. Düşük maliyeti bir etken değil fakat öyle şeyler gördüm ki, iki tane minder, bir tane ortaya masa, bir kaç oyuncakla ben kreşim diyen yerler var. İnsanlar buraya mecbur kaldıklarından dolayı gidiyorlar. Benim tavsiyem yeni anaokulu ya da kreş açacaklara, açmak istediğiniz yer neresi olursa olsun bütün anaokulu ve kreşleri gezin. Bir bakın sizde bıraktığı izlenim ne. Çocuğunuzu siz buraya verirmisiniz. Sonra düşünün ve onların kalite olarak üstüne çıkmaya çalışın. Bakın o zaman kim nasıl iş yapıyor.
Buradan bir detay daha vereyim. 50 kapasiteye kadar olan anaokulu ve kreşler para kazanıyorum derse bilin ki en fazla kazandığı 4-8 bin arasındadır. Daha fazlası biraz zor gibi görünüyor ya da yalan söyler. Eğer aylık 1000 TL üzerinde bir rakam almıyorsa tabi. Bu işi hakkıyla yapmak için çok gideriniz olur iyi düşünün sonrasında pişman olmayın.
Yusuf YILMAZ Anaokulu ve Kreş Kurulumu Hizmetleri
Profesyonel Çözümler
www.okuldanismanligi.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk