Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Anaokulu Açmak

BaşlatanenggunayTarih08/10/2013 15:08:38Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Değerli grup üyeleri,

İstanbul Bakırköy veya çevresinde anaokulu açmayı planlamaktayım. Eşimin 5 yıllık öğretmenlik deneyimi bulunuyor. Anaokulunu kendisi yönetecek. Yalnız kâr/zarar durumunu sorguluyorum.

Bu sektörde deneyimli dostlardan bilgi talep etmekteyim. Öncelikle yeni mi açılmalı? Devir mi alınmalı? Yatırım maliyeti yaklaşık nedir? Sabit/değişken giderler neler? Min. kaç kişilik olmalı ve kaç kişi ile giderler karşılanmış olur?
ve ilave edeceğiniz değerli görüşleri bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Atakpazarlama

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye14 yazı
Konu hakkında bilgilendirmelerinizi bekliyorum.
Atakpazarlama

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye351 yazı
Devir almada naparsan yap ogretmenleri lise mezunu secersen maliyet dusuk olur en onemli giderler maas sigorta kira servis vs vs pek karli bi is degil 3 sene yaptim kapattim kafam rahat

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye9 yazı

Anaokulu Maliyetleri için ufak bir bilgilendirme daha yapayım. Giderler değişkendir. Sabit gider sadece kira ve personel giderleriniz olacaktır. Bunun dışında herşey değişkendir. Bir aylık yemek masrafın 1000 TL de olabilir 10,000 TL de buna kararı sen vereceksin. Devir almak çok akıllıca değil tabi devreden yer büyük bir anaokulu değilse. Yine bir detaya daha gireyim. Sizin bir anaokulunuz olsa ve bundan para kazansanız, anaokulunuzu satarmısınız. Cevap sanırım açık. O yüzden kendi anaokulunuzu açın daha iyi. Yatırımınızın boyutunu biraz artırın hedeflerinizi büyültün ve kaliteli bir eğitim kurumu olduğunuzu gösterin yeterli. Gerisi kendiliğinden gelecektir.
Yusuf YILMAZ Anaokulu ve Kreş Kurulumu Hizmetleri
Profesyonel Çözümler
www.okuldanismanligi.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye385 yazı
bir kere çok sabır ve özveri isteyen bir iş
birde ana okulunu açmak maharet değil onu ayakta tutabilmek daha büyük bir maharet
öncelikle eşiniz bilir tutacağınız yerin kirası + kaç öğretmen ve görevli çalışacaksa onların maaşını bir hesap edin hiç öğrenciniz olmazsa bile aylık sabit gideriniz ne olacak bu gidere ek olarak % 10 koyun görünemeyen masraflar diyerek sonra bunu 12 ile çarpın bu çıkan rakkam yatırım yaptıktan sonra cebinizde nakit olarak varsa açın
çünkü anaokulunun tutunması çevrede bilinmesi min 1 yıl benim kızımın gittiği anaokulunun sahibi çok yakın tanıdık tam 3 yıl kendi cebinden ödedi yaklaşık 400.000 tl ye yakın para harcadı ,3 yıl sonunda 30 küsür öğrenci sayılarına ulaştı ve anca ayda 4-5000 tl kazanmaya başladı.
işe alacağınız öğretmenler çok öenemli, yemeği mutlaka kendi mutfağınızda yapmalısınız, eşinizin ve öğretmenlerinizin aktif bir yaşantısı olması gerekli ( çeşitli derneklere üyelikler vs...) ki oralardan müşteri çekebilsin ve iyi bir reklam yapmanız gerekmekte.
dışardan göründüğünde çok basit bir iş gibi görünür ama açıpta para cebinizden çıkmaya başladımı o zmaan işin zorluğu anlaşılır.
inşallah güzel bir yatırım yapıp hem çoçuklara faydanız dokunur hemde siz kazanırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret