Ana içeriğe geç

Motivasyon

Etkisiz Organizasyonlarda 10 Kronik Hastalık

BaşlatanhascenceTarih10/01/2005 12:32:59Yorum19

İlk mesaj
Üye1122 yazı
ETKİSİZ ORGANİZASYONLARDA 10 KRONİK HASTALIK

1. Vizyon yoktur veya paylaşılamıyordur.
2. Strateji yoktur veya paylaşılamıyordur.
3. Çalışanların bilgi ve becerileri yeterli değildir.
4. Güven duygusu düşüktür ve iletişimsizlik vardır.
5. Amaçlarla kaynaklar arasında dengesizlik vardır.
6. Değişime kapalıdır veya yüksek direnç vardır.
7. Uzun vadeli bakış açısı mevcut değildir.
8. Dürüstlük ilkesi geçerli değildir.
9. Değişim ve yenilikler, üstten aşağı doğrudur.
10. Başarılar, verimlilik ve performans açısından değerlendirilemez.

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / GüzelyurtMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye1122 yazı
Çok haklısın. Yönetici de işin büyük bir kısmı bitiyor. İnsana insan gibi davranan ve yeri geldiğinde serty olan, ödüllendirmeyle cezalandırmayı da bilen, insanları aile ortamında çalıştıklarını düşündürebilen ve organizasyonun yararına çalışmayı desteklemeyi sağlayan bir yönetici de bu sağlanabilir.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye1122 yazı
Sizin burda söylediğiniz şekilde herkes birbirinden bişeyler isterse çözümsüzlük içerisinde çözümsüzlük olur. Ayrıca benim söylediklerimi yapmayan yönetici başarısızlığa mahkum olur. Bu da istenilmeyen bir olaydır. O yüzden kendi üstünü boşverip kendi astlarına baksa daha iyi olur.

Yeni Üye35 yazı
Eğer hala gücünü koruyorsa.
Eğer zayıf halkaların a*** gibi etrafında fink atmalarından ve gücünü ( başarısını) takdir etmeyen üst yöneticisinden bıkmamışsa bulabilirsiniz belki.
Bilgi ve mutluluk doğru insanlarla paylaşarak büyür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye1122 yazı
Evet kesinlikle haklısınız. Üst bu durumda motivasyonu tamaman kırar ve organizasyona zarar gelmeye başlar. Her kes kendi menfaatine çalışır, birlik beraberlik kalmaz, organizasyon için kimse kılını kıpırdatmaz, insanlar ilk fırsatta tüymeye bakar. Bu da iş gücü devir oranını yükseltir, yalan dolan kol gezer, verimlilik düşer. Motivasyonun önemi hafife alınmamalıdır.

Üye1122 yazı
Zaten hastalıktan bahsediyoruz biz farkındaysan. Her zaman ki gibi okumadan yorum yapmışsın, arada bir mantıklı cevaplar versen de şaşırtsan çok mutlu olacağım.

Yeni Üye35 yazı

Meydanların boş dolu olması önemli değildir aslında. Atıp tutmak yanlıştır kökten. Atıp tutmamalıdır hiç kimse!..
Ama yargısız infaz etmekte atıp tutmak kadar kötüdür. ve herkesin harcıdır.
Gücü kaybetmenin iki nedenini yazmıştım yüzlerce nedeninin içinden.
İtirasınız varsa infaz etmeden cevaplardınız gerçekten meydanları doldurabildiğinize inanıyorsanız.

Sevgiyel Kalın.

Yeni Üye35 yazı

"BOŞ ZANNEDİLEN MEYDANLARDA ATIP TUTMAKLA OLMAZ BU İŞ !!!!!! " yargısız infaz değilde nedir. Meydanı boş zannettiğimi nereden çıkardınız? Yazımda sizi eleştiren bir boyutta yoktu.
Gücü korumak, kaybetmemek için çalışmaktır aslında. Gücü kaybetmemeye çalışmak, kendini, kullandığı kaynakları, mesnetini geliştirerek gücü artırmaktır aslında. Bunlar güç sahibinin iç dinamikleridir. Burada sn Yaseminece81 'inde belirttiği gibi motivasyon, çevre gibi dışsal faktörlerde vardır. Firma içinde güç kaybı için Üst yönetimin tavrı önem arzeder.
Sizi eleştirimek için değil yaşadığım bir olaydan örnekleme yapmıştım o kadar. Güç için içsel faktörleriniz varsa, bir noktada( organizasyonda) kaybetsenizde farklı bir ortamda tekrar kazanabiliyorsunuz. yeterki Olumlu düşünce ve iç motivasyonu kaybetmeyelim.

Sizinde örneklediğiniz gibi6 defa gidip 7 defa gelenler oçlmuştur. yakın tarihimizde.

Sevgiyle kalın.

Üye1122 yazı
Ben bu forumda ki motivasyona bakarak konuşmak istiyorum. Artık ismi lazım olmayan vatandaştan insanları kaçırmaması önemle rica ediyorum. Forum da amacıondan çıktı belli başlı tiplerin kavga ettikleri tutarsız cümlelerin döndüğü yer oldu. Ben bile burda kendimi körelmiş hissediyorum. İş dünyasından bahsedilmeyeli aylar oldu burada. Ermeni meselesine gelince çok ama çok baydı. Ermeni içerikli bir çok site varken burda bütün konuların o akışa sürülmesi çok sinir bozucu. Kala kalmış üç beş yazarı kaybetmekte istemiyorsak haklara saygı duyup daha verimli, insanlara bişeyler katacak yazılara yönelmemizi diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Üye1122 yazı
Sen herşeye yorumlarınla karışmazsan zaten bişey olmaz merak etme! Ayrıca bana özel mesaj atıp paranoyak fikirlerinle suçlayıp sonra da tehdit etme!!!

Üye1122 yazı
Rica ederim bunu yap ispatla!!!! Bu söylediklerinden sonra benim söylediklerimi kendi söylediklerinle beraber buraya koymanı önemle rica ederim. Benimle görüşüp özel meselen varmış gibi insanlara hava atmandan gerçekten çok sıkıldım. Buna neden ihtiyaç duyduğunu bir türlü anlayabilmiş değilim, hele ki daha ergenlik çağında peşinde bir sürü kız koşarken.

Yeni Üye1 yazı
[blue]BU TÜR ORGANİZASYONLARA SAHİP OLANLARIN ÖMRÜ UZUN DEĞİLDİR.KENDİLERİNİ SADECE EKRANDA KISA SÜRELİĞİNE GÖRTERENLERDİR...
TUBİŞ

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye76 yazı
yaseminece81

03/06/2005 : 21:49:23 Bilgilerim Email Website Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------

Sen herşeye yorumlarınla karışmazsan zaten bişey olmaz merak etme! Ayrıca bana özel mesaj atıp paranoyak fikirlerinle suçlayıp sonra da tehdit etme!!!

mimmanagement

04/06/2005 : 01:15:46 Bilgilerim Email Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------

Özel meseleye gelince, eger isterseniz sizin IP adresinizle bana göndermis oldugunuz küfürlü yazilarinizi, delil olarak buraya alintilayabilirim. Size sadece belirtmek istedigim. Burada genel bir konu görüsülürken, kisisel meselelerinizi bunlara bulastirmamanizdi.

yaseminece81

04/06/2005 : 08:26:48 Bilgilerim Email Website Alıntı

Rica ederim bunu yap ispatla!!!! Bu söylediklerinden sonra benim söylediklerimi kendi söylediklerinle beraber buraya koymanı önemle rica ederim. Benimle görüşüp özel meselen varmış gibi insanlara hava atmandan gerçekten çok sıkıldım. Buna neden ihtiyaç duyduğunu bir türlü anlayabilmiş değilim, hele ki daha ergenlik çağında peşinde bir sürü kız koşarken.
------------------------------------------------------------------------------------

NELER OLMUS NELER... BIR KONUDA GERILMEDEN, INSANLAR GEREKSIZCE ELESTIRILMEDEN, ZITLASMADAN BITMIYOR DEMEK KI. YAZIK COK YAZIK...

Basit seyler yapin, kucuk seyler yapin. Ama surekli yapin ve gelistirin. Goreceksiniz insanlar size ozenecek, goreceksiniz kucuk seyler yapanlar cogalacak. Onlar, bizler, sizler cogaldiginda ise bir lider beklemeyecegiz cunku biz damlaya damlaya gol oldugumuzu farkedecegiz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Satys Müdürü
Üye1122 yazı
Benim yazılarımı sende kullanma. Fikir üret verimli ol. Dün öleni dün gömdüler diye bir söz vardır. Durp durup incele ve çıkart. Bu da senin ne kadar zeki olduğunu gösterir. Gerçekten hayret ediyorum.

Yeni Üye76 yazı
La havleeee. Durun yav biraz geri kaldik diye yazilari okumayacakmiyiz. Bunlari bir daha goz onune almayacakmiyiz. Dun oleni dun gomdulerse hala niye sikayetler ayni? Valla ne zekilik nede buyuk soz soyleme iddiasindayim. Kendi halinde bir garibim ben. Kimsenin yonlendirmesini sevmem ne yazik ki. Bana soyle yap denmesi beni illet eder. Bulasilmadikca bana kimseye bulasmam. Her fikri olabildigince incelerim ama kimsede bana lagaluga yapmasin. Onu da Yemem... O yuzden hayret etmeyi birak, gereksiz elestiriye birak. Yazilarimi kullanma deme hakkin yok ne yazik ki cunku ALINTI diye bir kisim var... Valla istedigim gibi incelerim, olan olaylari anlamaya calisirim. Oluyu gomduk deyip hala saldirmanizin manasini cozmeye calisirim...

MIM e saldirilarin sebebinin fikir azligindan mi, fikir uretememekten mi oldugunu ogrenmem, irdelemem gerekiyor. Bunun icin eski yazilarida irdelerim, Mim e de laf atarim, sizlerede laf atarim. Ne yani bu yazilari okuyup hemen tarafmi olmam lazim. Yoksa susup burda olanlari gormemem mi lazim...

Valla oyle bekliyorsaniz cok beklersiniz. Burdaki herkese esit uzakliktayim. Mim le ufak tefek dalasma olsada (Bu dalasmada sanirim eski nicklerden kaynaklaniyor) ben kimseye taraf degilim. Katildigim cok fazlada dusuncesi var ayrica. Ozellikle demokrasi kismina. Insallah soylediklerinde samimidir.

Zeki oldugumu gostermeden once sizin ne kadar zeki oldugunuzu gormem lazim. :) Mim bu konuda oldukca acik ara gidiyor...

Basit seyler yapin, kucuk seyler yapin. Ama surekli yapin ve gelistirin. Goreceksiniz insanlar size ozenecek, goreceksiniz kucuk seyler yapanlar cogalacak. Onlar, bizler, sizler cogaldiginda ise bir lider beklemeyecegiz cunku biz damlaya damlaya gol oldugumuzu farkedecegiz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Satys Müdürü