Ana içeriğe geç

Motivasyon

Öğrenci, Veli Ve Öğretmenleri İlgilendiren Kitap

Başlatandirmil15Tarih11/02/2009 00:06:04Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye83 yazı
Bir önceki yazımda Ali Erkan Kavaklı beyden bahsetmiştim. Şimdi de eserlerinden , özellikle eğitim ve öğretim camiasını yakından ilgilendiren kitaplarını tanıtma gayesindeyim.
Öncelikle öğrencilerimizin maalesef beyinlerini yeterli şekilde ve etkili biçimde kullanamıyorlar diye kendi kendimize dert ediniyoruz.
Öğrencilerin çoğu da zannediyorlar ki kapasitem bu. Varolan beynin kapasitesini arttırma yerine, atıl bırakarak , kullanmadığımızdan dolayı varolan beyin gücümüzü heder ediyoruz.Beynimizin gücünün bilincine varamıyoruz. Beynimiz eğer bilgi için çalışırsa o oranda gelişeceğini bilmiyoruz. Ne kadar çok soru çözersek, beyin jimnastiği yaparsak işlevinin artacağından haberimiz yok.
Beyin, insanın sahip olduğu en büyük servet. Her şeyi beynimizle öğreniriz. Beyin araştırmaları, hem nasıl öğrendiğimizi açıklıyor, hem de daha kolay ve daha verimli nasıl öğrenebileceğimizi ortaya koyuyor.
Bizi biz yapan, beynimizi kullanma biçimimizdir. Bizi başarılı ve becerikli yapan her karar beyinde alınır.
Beynimizi kullanabilme yolunu anlatan eseri.
Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı- Ali Erkan Kavaklı
İkinci eseri: Evde Ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları
Eğitim, ciddi bir iştir. Çocukları seven ve onları iyi yetiştirmek isteyen insanların eğitim metotlarını, çocuk psikolojisini, çocuktaki beyin ve ruh gelişimini bilmesi gerekir. Başarısız çocuk yoktur, yetenekleri keşfedilmemiş ve geliştirilmemiş çocuk vardır.
Evde ve okulda çocuklara başarısızlığı değil, başarıyı öğretmeliyiz. Her çocuğun mutlaka bir alanda yeteneği vardır. Bu yeteneğin keşfedilip geliştirilmesi, Bu yeteneğin keşfedilip geliştirilmesi, ailenin ve öğretmenlerin en önemli görevidir.
Çoğumuz, “Biz sıkıntı çektik, onlar bari ezilmesin; alınları açık, başları dik yaşasınlar” düşüncesindeyiz.
Bu kitapta çocuk eğitiminde uymamız gereken kurallar ve başarılı eğitim sistemlerine geniş yer verildi. Çocuğumuzu hayata, daha donanımlı, daha becerikli, aktif ve sorumlu nasıl hazırlayabiliriz, bunun ipuçları sunuldu. Unutmayalım, çocuklarımızı daha çok sevmek, onlarla daha çok ilgilenmek, onlara daha çok zaman ayırmak, daha fazla değer vermek zorundayız. Onlar bizim en iyi dost olduğumuzu bilir ve bize sonsuz güvenirler. Eğitim metotlarını iyi bilir ve uygularsak, bu güven, bizi çocuk eğitiminde başarıya ***ürür.

Öğretmeni Başarıya ***üren Yol

Bir ülkenin kalkınma seviyesi, o ülkedeki eğitimin kalitesini gösterir. Ülkemizin kalkınmasını ve gelişmiş ülkelerle yarışmasını istiyorsak, canı gönülden istiyoruz o zaman eğitime ve eğitimciye önem vermeliyiz.
Öğretmenlerimiz çalışkan, bilgili ve becerikli, mesleğini seven, öğrencilerini seven, insanları seven, idealist insanlar olmalı. İnsanlara hizmet etmekten, onların aklını bilgi, yüreğini sevgi ile donatmaktan zevk almalı. Nasıl bir baba, evladının kendisinden daha bilgili ve başarılı bir insan olmasını isterse, öğretmen de öğrencilerinin kendisini geçirmesinden memnuniyet duymalı, onların başarısı ile övünebilmeli ve bunun için çalışmalı. Her insanın cevherinde bir iş başarmak, bir eser ortaya koymak, iyilik yapmak gibi güzel hasetler vardır. Öğretmen, yüreklerdeki bu cevherleri bulup çıkarabilmelidir.

Başarı İnanç İşidir
Kitap size şunları öğretmek istiyor:
1. Beyninizi yönetme ve onu tam kapasiteyle kullanma. 2. Başaracağınıza inanma, kendinize güvenme ve donanımınızı geliştirme. 3. Yeteneklerinizi iyi kullanma becerisi elde etme. 4. Hayat boyu öğrenme. Zira hayat bir okuldur, hayat boyu öğrenmek gerekir. 5. Başarılı insanları örnek alma, onların başarılarını tekrarlama ve onları geçme. 6. Verimli ve disiplinli çalışama metotları. 7. Zamanı verimli kullanma yolları. 8. Başarılı bir plan yapma ve onu başarıyla uygulama. 9. Verimli ders çalışma ve ders çalışma metotları kazandırma. 10. Kendinizi ve rakiplerinizi geçme metotları ve dünya ile yarışma azmi. Kendinizi motive etmeyi ve verimli çalışmayı öğrenir ve öğrendiklerinizi uygularsanız, Allah’ın izniyle siz de başarırsınız
Sade , anlaşılır dille yazılmış olan eserlerini takdim etmeye çalıştım.Oku**** daha bir farkına varırız diyorum. Özellikle dikkat ettiğim husus öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri ilgilendiren eserleri ve bunun yanında beyin gücünü etkili kullanma sanatından yazdım.

sevgi- saygı- hürmet

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye113 yazı
Arkadaşlar, Ali Erkan Kavaklı gerçekten iyi bir eğitimci ve iyi bir yazardır. Kitaplarını okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Kitapları çok araştırma yapılarak yazılmış. Hepside çok emek harcanmış ürünler. Bir dostunuzla konuşur gibi okuyorsunuz eserleri. Çok çok yararlı bilgiler içeriyor. Yararı belkide samimi olarak yazmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Eğitim ile ilgilenen herkese tavsiye edeceğimiz kaynaklar. Anne-baba-aile-çocuk-eğitimci herkesi kapsayan eserler. Başarmak isteyenlerin başucu kitabı olacak eserler diyebilirim. Herkesin okumasında yarar var. dirmil15 arkadaşımızada ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim. Ali Erkan Kavaklı Bey'ede daha çok sağlık olarak yaşamasını ve eserler yazmasını temenni ederim. Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye8 yazı
kişisel gelişim kitaplarını okumayı seviyorum.Şu aralar ihtiyacım vardı böle bi kitaba.Çok ii oldu benm için...TEŞEKKÜR EDERMM.Daha önce duymamıştım bu yazarı..inşallah yararlı olur..
uludag

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Üye255 yazı


Mehmet bey bu yazınız için çok teşekkür ederim. ayrıca beni hem duygulandırdınız hem de utandırdınız; Ali Erkan beyin yakın bir dostu ve arkadaşı olarak bu yazıyı ben yazmalıydım:)) diyorum. size ve değerli Yazar Ali erkan beye saygılar.
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya