Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kahve Otomatı

BaşlatansemihtiTarih02/02/2009 20:20:18Yorum52

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
arkadaşlar kahve otomatı alıp bir okula veya kültür merkezi gibi bir yere koymak istioyrum... evimin 2 sokak ilerisinde ilköğretim okulu olduğundan buraya koymak gibi bir düşüncem var hem gidiş geliş kolay olması hem tecrübe kazanırken makinenin yakınımda olması herhangi bir arızada gidip bakabilmem ve malzeme koymayı denetleyebilmek için çok uygun geliyor...

bu işten sizce ne kadar kazanılır aylık olarak ??
girmeye değer mi ?
görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim ilk makina olduğundan kar mı yaparım zarar mı ona göre hareket etmek istiyorum...
ne gibi zorluklarla karşılaşırım yardımcı olursanız sevinirim .. görüşleriniz benim için çok önemli

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Üye281 yazı
Nescafe firması Selçuk Üniversitesindeki her binaya bir tane makine koydu geçenlerde. Hatta ben bazı devlet dairelerinde bile gördüm kahve otomatlarını. Demekki karlı bir iş ki her yere koyuyorlar. Sonuçta makineyi yaptırdıktan sonra yüksek bir kar marjı ile çalışırsınız. Eleman çalıştırmak yok, SSK yok. Ama burada sorun makineleri koyacağınız yerler. Okul gibi yerlerde rahatlıla koyamazsınız makineyi. Zaten bu tip yerleri büyükler alır elinizden. Ama birebir görüşmelerde belki başarı sağlarsınız. Bir de şu dikkatimi çekti. Bu otomatı ilköğretim okuluna koymayı düşünüyormuşsunuz. Bence ilköğretim öğrencileri kahveye pek ilgi göstermez. Siz en az lise ve dengi yerlere koyarsanız bence daha iyi olur. Çünkü ben kahveyi seven küçük çocuk tanımıyorum. Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım böyle makineler İzmir'de Üniversite hastanesinde mevcut. Ve baktığım izledim kadarıyla 30 dk - 60 dk içinde 5-10 kişi makineyi kullandı. Ama kahve çeşitli işte cappucino, sütlü kahve, türk kahvesi gibi çok çeşitli satılıyor. Böyle birşey yaparsan başarılı olucağın görüşündeyim. Yer İstanbul bence İstanbulda koyabileceğin yerler stadyumlar, bazı devlet hastaneleri, anlaşabilirsen üniversitelerin bölümleri, kolejler, liseler. Bu otomatlardan iyi bir gelir elde edenler var arkadaşım. Sen güven başarırsın....

Yerleşim Türkiye / Her YldenMeslek Ö?renci
Üye179 yazı

çok iyi iş, yer; iş yerlerine de olabilir sadece otomatı koyana kadar sonrası nakit nakit... başarılar.
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim ben ztn daha 17 yaşında genç bir girişimciyim =)
o yüzden yani hiç yanlış yapmadan zarar etmeden kazanabilmek için bu yolu düşünüdüm.. arkadaşımızın dediği gibi işçi çlştırmıyorsun ssk yok
galia vergi işleri fln varmış makinelerde sayaçlar fln ama oda olsun artık ne diyim..

ya baya bi araştırdım ben bu işi en pahalı makine 4bin euro+kdv makinede 20 çeşit içecek fln var ayrıca çay ve soğuk içecekte olabliyor fln... yani baya seçenek var

ama bana bu işi yapmış bir arkadaş varsa onunda tecrübelerini dinlemek isterim.. çünkü evde oturup ne kadar plan yapsakta bir işi yapmadan o zorlukları yaşamadan öğrenmemiz çok zor..
bu yüzden hata yapmak istemiyorum bu işi yapan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum bu işi düşünen arkadaşlarıda

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım bunları kiralayan firmalarda mevcut istersen bir tane kirala biryere koy biraz dene ona göre karar verirsin.

Yeni Üye69 yazı
abi kira olanaklarınada baktım genelde makine fiyatı böle 25 yapıyolar.. yani 25 ayda yine yeni bir makine parası ödüyorsun yaklaşık 2 sene yani
makine alıp 2 sene peşinde koşturmak daha cazip gelio böyle oluncada =) hem öğrenci olduğumdan boş vakitlerimde daha fazla

sizce ne gibi yerlere koyarsak daha çok satış yapabilirm.. ayrıca mesela bir hastaneye koymak istediğimde gidip kimle görüşmem gerek ikna etmek için ne gibi konulardan bahsetmem gerek ??
yardımcı olur msnz ?

Üye147 yazı
makinayı kiralamak için herhangi bir işyeri olman gerekiyormu yoksa ellerin cebinde git vatandaş olarak kiralamı ? algı-vergi işleri nasıl oluyor

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ynternet
Yeni Üye17 yazı
Yasal prosedürleri elbette vardır. Bilmiyorum biraz araştırın belediyeye filan sorun bulduklarınızı burada da paylaşın ki bizde öğrenelim. Bunlar için vergi işlemi de uygulanıyordur ama sattığı ürün üzerinden olucağını zannetmiyorum. Araştırmalarıma göre sadece o +400 kişilik makine'ye para atma opsiyoneli takan bir firma buldum diğer modellere takmıyorlar. Bilmiyorum belki de takıyorlardır ama araştırmalarım sonucu bu. Koyucağınız yere gelirsek daha önceden de söylediğim gibi anlaşabilirsen üniversitelerin bölümleri, kolejler, liseler, hastaneler ama yasal prosedürleri araştır çünkü ona geri ruhsat'a filan ihtiyacın olabilir. Yıllık da bir vergisi vardır onu da öğren anlaşcağın kişiye gelince belediyelerden izin alırken yanılmıyorsam satış yapacağın yeri de belirticeksin öyle seyyar kafana göre değiştiremiyorsun önce biriyle anlaş sonra yasal prosedürle ilgilen.

Yeni Üye69 yazı
evet bende yasal prosedür olduğunu biliyorum zaten ama işte bu işleri yapmış arkadaşlar vrasa ne gibi sorunlar olduğunu anlatrlarsa yardımcı ourlarsa bizde öğrenmiş oluruz..
makineye para atma sistemlerini ekstra takıyorsun bunları yapan şirketler var bu işleri.. vergi olayını fln ama hiç bir yerde bulamadım kimse bahsetmiyor ama elbet bir vergisi var.. ama neye göre alıcaklar vergiyi bilmiyorum..

Üye177 yazı
BENDE KİRALAMA OLAYINI ARAŞTIRIYORUM AMA BİRŞEY BULAMADIM.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Üye992 yazı
satalim kahve makinesini sana istedigini koy icine. en guzelini ve en buyugunu satalim ispanyadan tabi gucun yeterse, az paraya bir sey yok
tabi para bolumu tc. ytl bozuk metal paraya gore ayarlanir. siz paradan bahsedin indirelim bir gemi veya her ay bir tir. armandocorek@hotmail.com

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye19 yazı
Arkadaşlar!.... Hele bir durun herkes güzel güzel yorum yapmış. Armando da sağlammış hani. gemi tır . otomat getirdi.
Ben sektörün önde gelen markalarından bir firmada çalışmaktayım. Hani diyorsunuz ya sen otomatı al para gelir. O kadar kolay olsa benim şimdi en az 20 otomatım olurdu. Evet karlı iş. Ama emeksiz bu işi nasıl yaparsınız ben o kısmını anlamadım. Ki sıcak içecek daha çok emek gerektirir. Oyüzden işi bilmiyorsanız 1 otomat ile işe girmenizi tavsiye ederim. O otomatı da ben size Tır Dolusu bulamam. Fakat 4000 Euro dan da uygun fiyata bulurum. Kiralama işine gelince aylık 200 civarı olduğunu biliyorum . fakat, bir kere para verip sonra parayı hep cebe atmak varken, kiralayıp, yaptığın cironun her ay bir kısmını başkasına yedirmekde bana göre değil. çünkü örnek olarak söyleyeceğim. 200 kira 100 ürünler ki markaya göre ürünlerde değişir. ee ne kaldı nasıl bir yere koydunki 300 lirayı gözden çıkardın. En mantıklısı satın alıp sonra hep kazanmak. Otomat talebiniz olursa SEMİHTİ kardeş okonuda yardımcı olurum.Hatta aklınızda olan soruları da otomat sektöründe çalışan biri olarak anlata bilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım tamam demişsin 4000 eurodan daha uyguna göre ayarlıyabilirim ama o makine çok özelllikli birşey senin daha uyguna ayarlıycağının o kadar özelliği var mı ? bunları da bilmesi gerek hem bu otomatlarla ilgileniyormuşsun başka ne gibi otomatlarla ilgileniyorsun bir web siteeniz varsa verirmisin incelemek isterim.

Yeni Üye19 yazı
Yazdıklarınızı tekrar okudum. Arkadaşlar.
1) Vergi: Vergi vermeden de yapabilirsiniz işinizi, koyacağınız yere göre değişir. Ama şimdiye kadar yasal anlamda, Türkiye'de tam olarak oturmuş bir otomat yasası yok. Vergi anlamında.
2) Yer: Nasıl bir yer. Her yer olabilir. Fakat, öncelikle kalabalık olması herzaman daha çok para demektir. Örneğin. yoğunluk olan İnternet cafeye koymuş olsan, yer sahibi pay isteyene kadar güzel satış yaparsın. Hastanelere göz dikme oraya gelene kadar biraz daha yolun var. Son olarak, Çalışanı çok olan bir fabrika olabilir. Tanıdığın varsa...
3) Otomat temini: Sıcak yanında soğuk ürün veren otomatı ayarlamam biraz sıkıntılı. Fakat, Çekirdek kahve öğüten sistem, Gold kahve veren sistem, direk yaprak çay (demleme) veren otomatı ayarlaya bilirim. Tabi Nakit. taksit olma durumu olamaz.
...... birde para atma opsiyoneli demişsiniz onu anlayamadım. alacağınız otomatda tabiki para okuma sistemi oalcak. eğer. para üstü veren sistemi diyorsanız o zaman farklı

Yeni Üye19 yazı
FDVAROL. yeni işe giren biri olarak 8000 tl mi vermen uygun yoksa 3000-4000 vermen mi uygun. Osistem büyük kuruşularda bile tam olarak başlamadı. Benim ayarlayacağım makina, ikinci el olup, İster çekirdek kahve, ister gold kahve, ister yaprak (demleme) çay özelliği opsiyonel yani...
olacak. ama yeni başlayıp, küçük sermayeyle başlayan biri için uygun otomatlardan bahsediyorum...

Yeni Üye17 yazı
Tamam anladım ama sen önce ürününün fiyatını ver 3000-4000 tl diyorsan 2. el ve o özelliklere göre fazla derim. Ama bu otomatlarla çok içli dışlı değilim fiyatlarının hepsini bilemem :) bilmediğim birşey varsa açıkla ona göre söyliyelim

Üye180 yazı
Bu otomati heryere koyabiliriz aslında mantıkli ben eskiden sponsor sana getiriyor sana ama aylık belli miktar onlardan urun olmani istiyor diye biliyordum şimdi kiralama işi mantıksız geldi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye69 yazı
abi ben 4bin euro dedim ama piyasadaki en kral makine 4bin euro zaten ;) yani fiyat ordan aşağıya iniyor zaten.. ben bi kere kiralama ve ikinci el işine girmem abi ya çünkü ben makineyi alıcaksam bi yerinde arza çıktığı zaman neresi bozuk neresine ne olmuş bilicem abi.. makineyi kiralıycak adam bana yarın cart şurası arza yaptı yok burası arza yaptı bide onlara para harcıycam kendi makinem olsa nyse onu geçtim 2.el makinesini satan adam arızası olsa bile elden geçme parçaları olsa bile söylemez yani ii ii der satabilmek için ;) o yüzden ben 0 alıp başlama yanlısıyım.. çok parada gözüm olmadığı için en kral makineyi alıp uzun süre çalştrmayı düşünüyorum elbet zamanla parasını çıkartır. abi öğrenci adamım daha 17 yaşındayım hangi öğrencinin cebine günde 50 ytl 100 ytl girio türkiye gibi bi yerde ;)

boş vaktimde olduğundan makine tabiki zahmetli onla gidip uğraşıcaksın çocuğun gibi ilgileniceksn =D çalışan adama herzaman iş vardır abi =)

ya bide şmdi en ii makineyi almak istiyorum ki yarın bi gün işte makine yetersiz geldiğinde bide makineyi değiştirmek için fln uğraşmıyım derdim olmasın =) aldım mı koyıyım bi yere artık mal sahibiyle sorun yaşayana kadar mı diyim makine bozulana kadar mı diyim orda kalsın o çalışsın kazansın..

işçi çalştırma derdi yok ssk yok fiş yok fatura yok sadece artık 2 günde mi 3 günde mi haftada 1 mi gider malzemsini koyarsın makinye bakımını yaparsın olur biter dimi arkadaşlar ?? insanlar para kazanabilmek için sabahın 6sında kalkıp gece 12lere kadar sürünüyolar..

ben şu konuda yardım istiyorum bi yere makineyi koymaya gittik diyelim orda kimle gürüşcez ne diycez ? nasıl bi teklif suncaz ki kabul etsinler ? yani gittiğimiz yerden yüzümüz gülerek kapıdan çıkalım =)

Yeni Üye69 yazı
ben makineler hakkında bütün bilgileri edimdim abi yani sadece resmi işler kaldı paran varsa zaten bütün makineler senin makine almak falan dert değil kiralamak.. onu biyere sabit olarak koymak önemli

Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım görüşceğin kişiler için önce makineyi koymak istediğin yerin belediyesine git yasal prosedürleri öğren sonra bir kamu alanına koyucaksan belediyeden izin al eğer yok başka bir yere koyucam lise, hastane, kolej, stadyum diyorsan oranın yetkilisiyle görüş :) Ve makinenin en iyisi 400 bardak kapesiteli günde 400 bardak satarsa iyi kar edersin gibime geliyor :) 50-100'Ü DE geçersin 100-150 rahat :)

Yeni Üye69 yazı
ilk başlarda okula koymayı düşünüyordum bizim okulda var iyi gidiyo aslında soğutka 100 taneyi fln buluyo günlük ama haftasonu fln okul yok bide yıl içinde çok tatil oluyor yazlarıda düşünürsek baya bi tatil var.. en iyisi hastaen gibi bir ortam hem nezih sessiz sakin biryer olmasıda güzel =)

günde 400 bardak satsa abi 400*30=12.000 bardak yapar aylık :D 1ytl ye satsan yarısı kar olsa 6.000tl para girer cebine aylık..

ama herzaman minimumu düşünmek gerek ya ben düşünüyorum günde 50tane satsa aylık 1500 tane.. 1.500tl ciro olur 500masfarlara gitse işte 300 400 de kahvelere fln 500-600 yine cepte kalır gibi =) yanlış mı düşünüyorum ??

fdvarol teşekkür ediyorum yorumların için =) hastaneye koymak daha uygun dimi sencede?? hastası olan insan gece 2-3 te de hastanede bekler sabah 5 te öğlen 3te de 24saat açık olduğu için hastaneler daha uygun gibi geldi ?
hastaneye gidiyim ben en iyisi dimi ?

Yeni Üye17 yazı
Evet katılıyorum en iyisi hastane hem 24 saat açık hemde 24 saat müşteri bulma şansın var ve iyi satış yapar kesinlikle sen kafanı yorma günde rahat 100 tane satar onlar 100 tl aylık 100x30= 3000 ytl -100 tl elektrik masrası 2900 350 tl kahvelere = 2550 diyelim ki mekan sahibi sende para istedi ona ayda 300 tl versen 2250 tl cepte kalır :) ama sen 17 yaşındasın yasal işlemler senin üstüne olmaz :D yada yasal olmadan yapıcaksın:) :)

Yeni Üye69 yazı
=D=D abi evet subat 24 te 18doldurcam =) yasal olarakta o zaman baslarim o yuzden smdi lise bitsin havalar isinio simdi zaten yazin calisip para biriktirip alip koycam kesinlikle bi yere bu kadar arastrma bu kadar plandan sonra icimde kalmasin yani baticaksamda 10milyar batsin ya cok dert deil =) hevesi alms oluruz ama baticaini pek sanmiorm =) =) bakariz yazin ii calisirsam aile kredisi bide 2 makine ile bile baslayabilirm =) =) oss falan olmasa dert deilde bugunde acarimda biraz derste calisiyim =) ehliyet alicm ztn ilk hedef oldu isler ii gider bide araba =) =) ehliyt olrsa mallari tasimak gibi dert olmaz arabanin bagajinda olur malyemeler cekerim hastanenin önune indir bindir =) o zman ztn 2 3 makine sorun olmz..

Yeni Üye19 yazı
ARKADAŞLAR, Ya ben bu işi hiç bilmiyorum. Yada siz fazla kurup çakıyorsunuz. Hangi firmaya gidersen git fiyatlar aynıdır. Nereye koymaya gelince hastaneye komak istesen başhekimle hastane müdürüyle bitmiyor. okula koysan müdürle bitmiyor. İkinci el otomata gelince sen o otomatı aldığın kişiyle arandaki alışveriş ilişkisidir garanti. Çünkü sana onu satan bir satayımda yeter demez. Herkes ikinci elden ekmek yiyor. Tabi o sizin cebinize göre değişir. Sıfır almak sizin için mantıklıysa şimdiden hayırlısı olsun. ortalama fiyatı 5000 ila 10000 arası değişiyor. 5000 lerde en küçük tip makinalar. ortalama fiyat veriyorum. Ama sen 4000 liraya büyük otomat alacaksın 500 bardak kapasiteli. tabi dediğim gibi tercih meselesi. Yaptığınız hesaplar çok güzel. hatane hesabı. Ohesap devlet hastanelerinde tutar yer bulursanız tabi... havalar soğuksa haftada 600 ila 1000 bardak arası satar. hastanede olan otomatlarımıza göre konuşuyorum. oda ortalama haftada saatılan ürüne göre 700 lira yapıyor haftada. çünkü içinde 1 liaradan düşüjk fiyatlı ürünlerde var. Neyse bu kadar tiyo yeter herhalde.... ama dediğin gibi 3 günde 5 günde bir gideyim. otomata ürün koyayım sonra cukka yok öyle birşey. pişman olursun. Çünkü Kahve otomatı diğer yiyecek otomatlarında zahmetli. temizlik yapmazsan bakımını yapmazsan otomat çabuk bozulur. dikkat et. otomatı aldığın kişilerden otomatın herşeyini iyice öğren. içeceklerin doz ayarlarını. sıcaklık ayarlarını. para ayarlarını. Bak otomarı ne kadar iyice öğrenir, bakımını iyi yaparsan az para alsanda hepsi cebinde kalır .... haydi hayırlı işler

Yeni Üye69 yazı
ardairem bu işlerdeki tecrübeni birazdaha paylaşırmısın =) hastane zor olur diyosan başka ne gibi yerleri önerirsin?? bide koydumuz yerlerde negibi sorunlarla karşılaşırız.. herkesle paylaşmak istemiyorsan özelden bana msj atabilrmisin ? bu konu hakkında biraz daha bilgilendrr misin beni ?

Üye992 yazı
ben uste ki yazimi bazi yazilara hitaben yazdim kastim ise bu makinalarin fiati gercekten yuksek ve alim kapasitesine gore de fiat degisiyo. yinede ilginizi ceken konu makina ise bir bakin resme sonra yorum yapin. su an koyamadim resim ama yarin olur herhalde
resim konmustur ......

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye19 yazı
bu otomatlardan bizde de var necta sitesinden ulaşabilirsiniz.alttaki büyük resim zenit modeli çay ve kapsul kahve aynı anda koyula biliryor. farklı güzel bir model. herkese otomat satan bir firma şahıs şirket fark etmez parasını verin yeter. semihti, yani plazalardaki firmalar, internet cafe ilk koyuldugu zaman güzel dikkat çeker, fabrikalar ki çalışan grubu çok olana bakarsan daha çok para demektir. yani son olarak satış yapabileceğin ve zahmetsiz koyabileceğin yerler, ama okul hastane belediye bu tür yerler zor....tekrar söylüyorum.. ikinci el otomat ile başlamak isteyen var ise yardımcı olurum..... satış sonrasında da.....

Üye177 yazı
sayın ardairem 2,el kahve makinaları konusunda biraz yardımcı olurmusun.fiyatlar ne kadar nereden alabiliriz.
hayatisahin66@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Yeni Üye19 yazı
Muhasebe,
fiyatlar ortalama 3500 liradan başlıyor. Instant (gold kahve), Çekirdek kahve, kapsül kahve(hazır çekilmiş pvc içinde),çaylı sistem. özelliğine markasına göre değişiyor. Tam olarak almak istediğiniz otomat çeşitlerini kafanızda oluşturun. bende ortalama fiyat vereyim. Hesapl gelirse otomatları temin ederim. iyi günler..

Üye134 yazı
Otomatı koyacak yeri garantilemeden otomat almayı düşünmeyin derim. Bırakın 4000 ila 10000 euroluk yatırımı, günümüzde 600 ila 1000 liralık yatırım ile bile günde en az 100 lira garanti kazanacağınız işler var.

İş yatırım değil, yatırımı yapacağınız noktayı bulmakta biter. Para kazandıracak yerleri zaten küçük girişimcilere yedirmezler (büyük balıklar, yani para babaları) arkanızda çok büyük makam ve mevki sahibi bir tanıdığınız yoksa bu işi yapmak için kesinlikle belediyelere de gitmeyin. Zira zaman kaybı olur bu sizin için.

Bu arada ne iş yaparsanız yapın, mutlaka yapacağınız işin üzerinde durmalı ve işinize sahip çıkmalısınız. Aksi durumda kazanmanız çok zor. Hiç kimse, sizin kadar işinize sahip çıkmaz çünkü.

Allah kolaylık versin. Dediğim gibi önce yer bulun, yeri garantileyin işin sonra ki ayağı olan yatırım için de korkmayın.

Şunu da unutmayın. Ticarette kar ile zarar ortaktır.

25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret