Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gaz Alarmı

BaşlatanYatirimci.Tarih22/01/2009 00:07:04Yorum11

İlk mesaj
Üye180 yazı
Bu iş için haftaya belli bir sermaye ile başliyoruz
Son olarak sizin yorumlarinizida almak istedim
Bildiginiz gibi en son olan olaylar ve ölen ögrencilerden sonra herkez biraz daha ciddi'ye aliyor bu tur olaylari
biz gaz alarmi için cihaz'i alacagiz pazarlayacagiz %100 kar ile mevsimlik bir kaç apartman yönetici ile anlaşsak ana sermaye cikiyor sonrasi direk kar olarak geciyor

siz olsaniz 30 tl'ye gaz alarm cihazi satsalar almazmisiz
Bu para bi aile için cok buyuk bir para diil herhalde

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye36 yazı
Bu işe başlayan çoktan başladı, bence 1.ci parti şu an Türkiyeye gelmek üzeredir Çinden. Gelen son doğalgaz faturalarından sonra ben dahil çok kimse vanaları kapattı. Şunun şurasında kışın bitmesine de pek fazla kalmadı. En fazla ama en fazla, 3-5 tl lik bir cihazı mutfakta bir yerlere takmayı tercih eder halde şu an millet. 30 tl çok para. Kimse 30 tl yi gırtlağından yada giyeceği şalvarından kesip böyle bir cihaza yatırım yapmayabilir. Belki satarsınız ama o kadar da sevindirmeyebilir. Yine de bahtınız açık olsun, kolay gelsin derim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
Sayın Yatırımcı,
Gaz alarmı aslında çok iş gören çok hayat kurtaran bir alettir. Fakat ülkemizdeki teknik bilgiye olan kapalılık , kadercilik vs. duygusal yaklaşımlar bu aletin kullanımını yaygınlaştıramamıştır. Doğalgaz ruhsatnamesinde , penceredeki ufacık havalandırmaya gösterilen hassasiyet sisteme işçiliğiyle selenoid valfiyle beraber 100 liraya dahil edilebilecek gaz sensörüne , otomatik gaz kesicisine gösterilmemektedir.

Bahsettiğiniz 30 liralık sensörün sobalı evlerde dahil olmak üzere sadece çıkarağı bir düt sesiyle insanların ölmesini engelleyeceğine inancım sonsuz olamakla birlikte satışı konusunda umduğunuzu bulamayacağınızdan da korkum vardır.

Bu tip sensörler piyasada bolca vardır. Ama insanların aklı nedense buna yatmamaktadır. Ölmeyi göze almaktadırlar ! 6 - 7 yıldır piyasada her türlü sensörü satan ve montajlayan bir firmanın sahibi olarak inşallah siz umduğunuzu bulursunuz diyebileceğim. Fazla masrafa girmeden deneyin derim. Satılmaz diyemem ama bahsettiğim sağırlığı piyasada gözledim.

Başarılar dilerim . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye339 yazı

sn yatırımcı
Bazı işler zamanı geldiğinde yapılır.
Deprem olmadan hiç kimse eşya sabitlemenin önemini bilmezken binlerce kişi devrilen eşyaların altında kaldıktan sonra bunun önemini anlamıştır diye düşünüp
Aynı dönemlerde www.sabitle.com adı altında net üzerinden eşya sabitleme aparatları satan bir site kurmuştum insanlar toplam maliyeti 30 tl olan bir harcamaya bile sıcak bakmamış ve ilgisizlikten ötürü girişimi geri çekmek zorunda kalmıştım.

Akınselçuk arkadaşımızın dediği gibi insanlarımız başlarına gelmeden bazı şeylerin tedbirini almamakta akılları başlarına geldiğinde ise ilgisizlik yüzünden bu tür şeyleri önemsiz görmektedir.

Ancak siz farklı bir yaklaşım ile başlarsanız belki başarılı olabilirsiniz.
Şu anda bu işi sadece tek bir cihaza bağlı kalmadan komple gaz güvenliği sunabilmeniz için çelik spiral baca borusu ile birlikte tamamlayıcı olarak yapabilirsiniz.

Öncelikle iyi bir broşür tasarımı yaptırarak alüminyum boruların kombilerde yasak olduğunu ve igdaş'ın bu tür yerlerde gazı kestiğini vurgulu biçimde belirtin.
Ayrıca bazı gazete kupürlerinin minyatür baskısının bir örneği'de broşürün üzerinde basılı olarak gözüksün. (bu yalan ve yanlış bir haber değildir yasal yani)

Broşürün diğer tarafınada satmayı düşündüğünüz gaz veya karbonmonoksit cihazının özelliklerini detaylı şekilde anlatan bir tasarımla bitirebilirsiniz.

İkinci aşama olarak Türkiyede satılan bütün kombi markalarının baca çıkış çaplarını öğrenerek kendinize bir database oluşturun ve çelik spiral boru imal eden veya satan yerler ile irtibata geçerek bu boruları az miktarda temin edin.

Üçüncü aşama: ağzı çok iyi laf yapan ve memur tipli birini bularak lacivert takım elbise, mavi gömlek ve kravat giydirip hedef bölgenize yollayın. (bir bayan ve Bir erkek önerilir)
Bu kişi her ev ve daireye uğra**** gaz şirketinden geliyormuş gibi kombilerin baca borusunun alüminyum olup olmadığı ve herhangi bir gaz dedektörünün bulunup bulunmadığı hakkında ev sahibine sorular yöneltsin ve alüminyum boruların kesinlikle yasak olduğunu özellikle vurgulasın ve broşür bırakarak telefon numarası alsın. (genelde gündüz bayanlar evde olacağından böyle bir şeyin satın alma kararını eşlerine sormadan veremeyeceklerdir)

Dördüncü aşama: Toplanan bu bilgiler ışığında bu telefon numaraları tek tek aranarak aile reisine ulaşılmaya çalışılacak ve konu hakkında detaylı bilgi verilerek satış gerçekleştirilecektir.
İnsanlara bu uygulamanın kanunen yapılması gerektiği aksi taktirde igdaş tarafından gazlarının kesileceği hakkında mutlaka bilgi verilecektir.
(bu arada kredi kartına taksit yapılacağınıda mutlaka belirtin malum kriz var)

Beşinci aşamada ise montaj elemanınız verilen adrese giderek baca borusunu çelik olan ile değiştirip gereken izolasyonu yapacak, eğer müşteri istemişse gaz dedektörünüde uygun bir yere montajını yaparak ödemesini alacaktır.

Altıncı aşama: Bu fikir etik değil uygulaması size kalmış fakat insanların can güvenliği zorlada olsa sağlanmalı diye düşünüyorum.
Sadece ihmalkarlık yüzünden gaz veya karbonmonoksit sızmasından insanlar öleceğine sizin sipariş almadığınız evleri igdaşa mail atarak bu insanların gazlarını kestirmeniz daha insancıl olacağı görüşündeyim.
Böylece hem ileriki tarihlerde olabilecek bir facianın önüne geçmiş hemde satışlarınızı katlamış olursunuz.

Yatırımcı arkadaşım yukarıda anlattığım sistem belki senin için yorucu bir çalışma olur fakat emeklerinin karşılığını mutlaka alırsın bu işin yazı veya kışı olmaz 12 ay çalışabilirsin.
Başarılar dilerim.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye194 yazı
apartmanımız toplu olarak gaz alarmı alımı yaptı malesef 6 tane değiştirmeme rağmen gerçekten doğru çalışan bir cihaz edinemedim
sokakta bile alarm veriyorlardı açamadık hiçbir zaman
ve almadım şimdi bu cihazlara karşı bir güvensizliğim var
gerçekten güzel bir fikir güzel bir iş ama ama güvenilir aletlerle

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye286 yazı
Eski bir dogalgazci olarak sunu soylemeliyim ki suan cogu gaz dagitim sirketi bu gaz alarm cihazlarini zorunlu hale getirdi tabi her il icin durum degisiyor.Ayrica kisiler dogalgaz baglantisi yaptiklari sirketler bu ürünü daha ucuza temin edebiliyor.Bu aletlerde saglamlik orani nerdeyse %50 :) .Fikir ve emege her zaman saygim vardir devam etmenizi öneririm lakin ekonomik krizde insanlar cama takilan menfezleri bile kapatiyor bilgisizlikten kac kisi alir bu aleti oda ayri bi olay.Kolay gelsin
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye76 yazı
Her ürünün bir alıcısı vardır diye düşünmekteyim.
Bu krizde kim alır kim bakar ,bizim insanımız cahildir almaaz gibi yorumların gerçekçilikten uzak olduğunu düşünüyorum.
Bu ürünü de önemseyecek ,edinecek bir kitle elbette vardır. Doğru kitleye,doğru pazarlama yöntemi ile ulaşın.
Yolunuz açık olsun...
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı
Hocam cahillik değilde çok enteresan bir vurdumduymazlık var.

İstanbulda bir ailenin kızı şofbenden zehirlendi öldü. aile yemek masasındaydı ve banyo kapısı ile aralarında 3 metre vardı. Masada tam 3,5 saat oturmuşlar sonra banyodan neden hiç ses gelmediğini merak etmişler. Tabi iş işten çoktan geçmiş. 5 - 6 gün önce bu evde misafirdim onlara banyoya bedava basit bir alet takmayı önerdim zaten dükkanımla arası 30 metre bir evdi. Komşuyduk.

Bu aileye banyolarının tehlikeye çok açık olduğunu hem LPG gazı hem de baca gazının banyoya dolduğunu ayrıca sızıntılar önlense bile banyo hacminin çok küçük olup oksijenin bu yanmaya yetmeyeceğini hiç bir kaçak olmasa bile eksik yanan gazın dioksit yerine monoksit olarak çok hızlı zehirleme etkisine sahip olduğunu 1 saat anlattım. 3 yıldır hiç bir şey olmadı deyip tahtaya vurdu !!

1 hafta içinde bu kazayı yaşadılar.

Bu önemsemezliği Türkiyenin her yerinde gözledim. Yaşanan ölümlerden sonra bile aynı sistemi aynı haliyle kullanıyor bu evlerin bir çoğu.
tamnland.com

Üye339 yazı
Burda şu soruyu sormak gerek madem kombinin yeri teknik açıdan uygun değil projeyi hazırlayan şirketin ve gaz açımına onay veren igdaşın bunda hiçbir sorumluluğu yokmudur.
Sonuçta bu cihazlar yeri sık, sık değişebilen aletler değil illaki ilk günkü yerlerinde durmaktalar.
Gencecik insanlar belki kendi cahilliklerinin kurbanı oluyor fakat herkes her konu hakkında bilgi sahibi olamıyor ne yazıkki.
Fakat bir mühendis aldığı eğitimin dışına çıkarak neden insanların hayatını tehlikeye sokacak projelere onay verir işte o tartışılır.
Akınselçuk arkadaşım siz sektörün içinde bir mühendis olarak bu konudaki eksiklikleri mutlaka görmüşsünüzdür ve son olayda zaten komşunuzmuş şimdi merak ediyorum gencecik ölen kardeşimizin arkasından herhangi bir hukuki işlem yapılmışmıdır?
Yoksa herzamanki gibi gidenin arkasından 40 gün ağlandıktan sonra yine kombiler dar mekanlarda kullanılmaya devammı edecek.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Editör5590 yazı
Hiç bir hukuki işlem olmadı. Zaten o bir kombi değil banyo şofbeni idi. 4- 5 m2 lik bir banyoydu. Zaten havası yetmezdi o gazı yakmaya baca çekse bile monoksit ve oksijensiz kalma tehlikesi vardı. Benim bu banyoyu görmemle kaza arasında 10 gün ya var ya yok. Ücret falan sözkonusu değildi ama istemediler. Kızı vefat ettikten 1 yıl sonra da baba kalpten gitti.

Ülkemizde gerek inşaat ve gerekse gaz yakıt kullanan cihazlar konusundapratik şartlara yönelip bir şartname genellikle yoktur. Önceki çalışmalara ve bazı tecrübelere bakıp uzmanlığı tartışılır kişiler bir şartname hazırlar. Üniversite öğrencilerinin öldüğü kazaya bakalım. Bakın bu kazalara rağmen sadece baca üzerinde duruluyor , oysa o kazaların asıl sebebi insanları öldürecek kadar çok gazın eve bütün yayılana kadar bir sensör tarafından kesilmemiş olmasıdır. Alt katta insanlar öldü ama üst kattakiler de zehirlendi ve kurtuldu. Üst katın bacasıda mı bozuktu ? Gazeteler televizyonlar bu gerçek detaylarla değil işin magazin tarafı ile daha ilgililer. Neredeyse öğrencileri başka şeylerle suçlayacaklardı.

Hayat kurtarma ile ilgili cihazların sıkı bir denetimden geçirilerek piyasaya çıkma ruhsatı verilmesi gerekir. Bunların çalışmayanları veya çok anormal çalışanları da piyasada bulunur. Benim evimde kendi kurduğum bir sistem var. Her şey normal değilse yanma olmaz. Gaz kesilir.

Örneğin gece açık unutulan bir küçük ocaktan çıkan tüp gaz bile evde uyuyanları zehirleyebilir. Gaz zehirlenmesi tatlı bir uyku verir. Bir süre sonra farkına varsanız bile elinizi kolunuzu oynatamaz yavaşca ölüm uykusuna yatarsınız. Evde köpek beslemekte oldukça iyi sonuçlar verir. Tüp gaz tabana çöker. Doğalgaz yukarı birikir. Dedektörlerin insanların burun seviyeleri ile bel seviyeleri arasında bir yere takılması gerekir. Dedektörün kapatma düğmesi bulunmaması gerekir. Takılmadan önce gerçek şartlarda test edilmesi gerekir.

Kombi ve şofben bacalarının altları açıktır. Eğer bacanız rüzgar sebebiyle çekmezse gaz buradan rahatca eve yayılabilir zaten. Bacanızın teneke veya sızdırmaz olması sizi tehlikenin birinden korur. Diğer şartlardan koruyamaz. Eğer gaz kesici bir sisteminiz varsa isterseniz bacasız kullanın. Alet yanmayı kesecek ne yanmamış ne de yanmış baca gazı eve dolamayacaktır. Bu düzenek zaten sizi bacanızı düzeltmeye menfezi açık tutmaya da zorlar otomatikman.

tamnland.com

Üye255 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Hocam cahillik değilde çok enteresan bir vurdumduymazlık var.

aynen öyle bir de bu işlere gelince insanlarımız acaip cimrileşiyor. günde 8-10 liraya sigaraya veren insanlar kendisinin ve ailesinin hayatını kurtaracak 30 liralık alete çok pahalı diye burun kıvırabiliyor.
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye8 yazı
Selam,
Bu vurdumduymazlıktan insanları kurtarmanın bir yolu insiyatifi onlardan almak olabilir. mesela kombi üreticilerine belli standartlarda bu gaz alarm cihazını kombinin içine entegre bir şekilde üretme zorunluluğu gelebilir. Ya da doğalgaz tesisatını yapan firma bunu takmakla yükümlü olabilir.
Bu cihazlardan bizde iş yerimizde 2-3 yıldır satıyorduk ancak bıraktık. Türkiye genelinde elektrik sektöründe istesenizde ( çok uğraşarak ulaşmanın dışında ) iyi kaliteli bir gaz alarm cihazı ve iyi kaliteli bir şarjlı ışıldak bulamazsınız. Piyasada satılan bu iki üründe bir çok marka olmasına rağmen hepsi birbirinden kalitesizdir. 10 YTL gibi bir fiyata gaz alarm cihazı alınabiliyorken belki çok kaliteli olarak ithal edeceğiniz bir ürün 150 -200 YTL ye çok zor satılacaktır. Sanırım bu nedenle kaliteli ürün bulmak çok zordur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik