Globalleşmeyle birlikte teknolojinin ve bilginin öneminin hızla artmasıyla birlikte organizasyonlardaki insan kaynaklarının önemi artmıştır. Dolayısıyla iletişimde de değişiklikler olmuştur. Gelişen teknoloji ile birlikte elektronik iletişim kavramı ortaya çıkmıştır. Bilginin önemi çok fazla artmıştır ve bunun içinde daha seri, hızlı iletişim kurmanın önemi de artmıştır. Verimliliği arttırmanın yolu Business to Employce ( B2E )’dir. B2E, bir şirketin yönetim yapısı içinde çalışanlar, bayiler ve uzak yerel ofisler arasında iletişim, yönetim, satın alma ve eğitim gibi konuların gerçek zamanlı olarak İntranet-Internet entegrasyonu ile yürütüldüğü elektronik ticaret sistemi olarak tanımlanıyor. B2E çözümleri ile şirket içi eğitimlerini çalışanların seçeceği zamanlarda kendi ofislerinde ve hatta evlerinde iken almalarını sağlayabiliyor. Satın alma prosedürlerini tek merkezden denetleyerek gereksiz harcamaları önleyebiliyor ya da merkezi bir arama motoru ile tüm çalışanların gerekli kaynaklara kolayca ve hızla ulaşmalarını sağlayabiliyor. Çalışanlara şirketlerinin yönetimi ile ilgili çeşitli bilgilerin aktarılabildiği bir ortam yaratılıyor. Çalışanların şirketlerini sahiplenmesi sağlanıyor. Daha şeffaf bir ortam yaratılıyor. Özellikle üretim yapılan şirketler için çok yararlıdır. Bu şirketlerde çalışanlar fazla mesaileriyle ilgili bilgilerini elle yazmak yerine ayrıntılı bir şekilde elektronik bilgilerine erişebiliyorlar. Sigorta bilgilerini elektronik ortamda takip edebiliyorlar. İntranet üzerinde personel yönetimi, insan kaynakları yönetimi ile ilgili çeşitli bilgiler edinebiliyorlar. Çalışanlara e-mail yoluyla istenilenler emirler verilebiliyor. Motive etmek açısından da özel günlerde e-mail yollanabiliyor. Şirket bilgilerini oluşturacağı web sitesi sayesinde çalışanlar istedikleri tüm bilgileri, şirketleri hakkında bu siteden öğrenebilirler. Böylece iletişim elektronik ortamda zamandan ve paradan tasarruf edebilirler.