az buçuk yaratıcı fikirlere ve işletmeci bir ruha sahip olduğuma düşünüyorum.
bunlardan biri değil ama berberlik hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu meslekde iyi para olduğunu düşünmekteyim.
lütfen eksik yada yanlış noktalara değinirsem beni düzeltin, amacım burada öngörü ve fikirlerimi tartışmaya sunmak.
Evet, ortalama bir yerde ortalama 10 ytl ücretle traş yapan bir üzerinden konuşmak istiyorum.
Öncelikle giderlerden başlayalım; dükkanımız kira olsa ortalama 2000 lira kira versek-ki bu çok iyi bir yer demek- yada 1000 lira diyelim gerçekçi olsun.
elektirik - su masrafı toplamda 250 ytl olsa hadi yakıtı da içine katalım 350 ytl aylık masrafı olsa; toplamda aylık 1350 lira yapar hadi yuvarlayalım 1500 olsun.
şimdi ortalama 10 ytl den traş yapan birisi(ki bu en düşük ücrettir ortalama 15 bile alınabilir) günde 10 kişiyi traş etse haftada 6 günden 600 ytl para yapar ayda ise 2400 ytl para demektir bu. Bu gördüğünüz gibi en düşün miktarlarla yapılan bir hesap.
Evet arkadaşlar, bir berberin 1 eleman daha çalıştırdığını düşünürseniz, ona vereceği maaş, onun üzerinden kazanacağı paranın 3 de 1 i olacaktır.
sonuçta berberlik bir yetenek meselesi ama benim aklımda şöyle bir düşünce var ki, sermayesi olmayan bir berber bularak ona dükkan malzeme vesaire sağla**** ortaklık gibi bir çalışma sağlanabilir.
bu düşünce sürekli aklımda. sizce nasıl bir fikir?
herkese bol sermayeli günler..