Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Berberlik

Başlatanerol180Tarih14/01/2009 12:30:29Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Merhaba arkadaşlar..Forumun uzun zamandır takipçisi ve izleyicisiyim anca k bu forumdaki ilk yazım.

az buçuk yaratıcı fikirlere ve işletmeci bir ruha sahip olduğuma düşünüyorum.

bunlardan biri değil ama berberlik hakkında konuşmak istiyorum çünkü bu meslekde iyi para olduğunu düşünmekteyim.
lütfen eksik yada yanlış noktalara değinirsem beni düzeltin, amacım burada öngörü ve fikirlerimi tartışmaya sunmak.

Evet, ortalama bir yerde ortalama 10 ytl ücretle traş yapan bir üzerinden konuşmak istiyorum.

Öncelikle giderlerden başlayalım; dükkanımız kira olsa ortalama 2000 lira kira versek-ki bu çok iyi bir yer demek- yada 1000 lira diyelim gerçekçi olsun.

elektirik - su masrafı toplamda 250 ytl olsa hadi yakıtı da içine katalım 350 ytl aylık masrafı olsa; toplamda aylık 1350 lira yapar hadi yuvarlayalım 1500 olsun.

şimdi ortalama 10 ytl den traş yapan birisi(ki bu en düşük ücrettir ortalama 15 bile alınabilir) günde 10 kişiyi traş etse haftada 6 günden 600 ytl para yapar ayda ise 2400 ytl para demektir bu. Bu gördüğünüz gibi en düşün miktarlarla yapılan bir hesap.

Evet arkadaşlar, bir berberin 1 eleman daha çalıştırdığını düşünürseniz, ona vereceği maaş, onun üzerinden kazanacağı paranın 3 de 1 i olacaktır.

sonuçta berberlik bir yetenek meselesi ama benim aklımda şöyle bir düşünce var ki, sermayesi olmayan bir berber bularak ona dükkan malzeme vesaire sağla**** ortaklık gibi bir çalışma sağlanabilir.

bu düşünce sürekli aklımda. sizce nasıl bir fikir?

herkese bol sermayeli günler..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye16 yazı
güzel bi fikir ama bi berber dükkanı açmak için o kadar yüklü bi sermayeye gerek yok. o mesleğe sahip olan kişi zaten kendi işyerini açar..

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
Üye195 yazı
Evet bu işi iyi bilen birisi olarak böyle bir işe girme derim
Zaten piyasada berberler yarı yarıya çalışır. Yani senin 3 koltuklu bir salonun var diyelim 1 inde kendin çalışsan 2 sindede usta çalıştırsan onların yaptıkları işi yarı yarıya bölüşürsün. Ama usta kısmıda nazlı problemli ve sorunlu olur. Hemen başka bir mekana kaymaya meyillidir. Birde bu 3 koltuklu yeride sürekli dolduracak müşteri potansiyelini yakalamanda önemli.

Aslında ben eskiden beri bu berberlerin bir araya gelip iş açmamalarını bir türlü anlamam. diyelimki 8-10 berber bir araya gelsin büyük bir mekanda her koltuk kendi dükkanları gibi olurdu. Ayrı ayrı masraflardan kurtulurlardı su elektrik kira vergi bunlardan büyük avantajları olurdu. Ayrıca olduda bir işi çıktı hasta oldu , cenazasi var diyelimki onun koltuğu boş kalırdı dükkanı kapanmazdı.

Ama maalesef biz türk milleti beraber iş yapabilme kültürümüz yok. Çünkü herkesin gözü başkasının işinde başkasının malında başkasının ekmeğinde. hiç kimse kendi önündeki işle ilgilenmiyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye23 yazı

evet Kısmen haklısın tırpan beraber iş yapabilme kültürümüz gerçekten yok, ama insanımız kadirşinastır okadar da abartmayalım, biz birbirimize böyle dersek elalem ne demez.

Ama kazanım konusunda sanırım hem fikiriz.ben berber değilim ama berber bir akrabam var hemde avcıların göbeğinde dükkanı. bu tip küçük esnaflıkla da herhangi bir alakam yok sadece dışardan gözlemlerimle konuştum. ama kazançlar konusunda hala aynı fikirdeyim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye18 yazı
Bence müşteri olacak biyerde dene yani benim bulunduğum şehirde en merkezi yerde uzun süredir tanınmış bir berberim var ve 6 koltuğu var yanında ustaları çırakları gayet kalabalıklar

Askerlerin ve özellikle askeri okul varsa ordaki öğrencileri çekebilirsen çok iyi kazanç getirir
Ama her sektörde olduğu gibi burdada ters gidebilir işler bazen 2 kişi geldi diyebiliyor benim ustam
Bayram arifeleri okul dönemi güzel iş olur.

Bence iç dizayn mühim yani sen mekanı açtığında seni hiç tanımayan birini içeri çekebilmelisin
ondan sonraıs müşteri ilişkileri

bence iyi bir fikir berberlik

ne kadar makineleri çıksa da berberde çay içip muhabbet ede ede olunan traşın yerini tutmaz =)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Reklam
Yeni Üye61 yazı
merhaba arkadaşlar ben bu işin icinde olarak size tafsiyem uzak durun.Yaptığınız hesap kaba taslak doğuru sadece bağ kur 320 tl hani diğer malzeme masrafları. Size soruyorum siz yılda kac kere traş oluyosunuz .en fazla 6 kere sakalda şimdi artık herkez evinde oluyo. Evet güzel meslek ama değeri kalmadı.Ben işyerimi actığımda biz sadece 100 mt capında biryerde 3 kişiydik şimdi 11 pasta bölündükce gelir azalıyo.Birde biz erkekler kendimize fazla önem vermeyiz arabamız a kendimizden daha fazla önem veririz,kacınız damat traşı oldu veya kaclira verdi, geline daha fazla öderler ama kendimize gelince en ucuzuna kacarlar.Oyüzden kadın berberi daha iyi gelir getiriyo bir kadın kendine orta halli bir bakımı en az 60 100 arası buyurun siz hesaplayın.Saygılar

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
tajen kardeş hakkın var, kadın berberliği yani kuaförlük gerçekten daha mantıklı ama sen de takdir edersin ki o iş ayrı bir maharet gerektiriyor, kadınları tatmin etmek hiç de kolay değil. ama beceri olduktan sonra sanırım erkek berberliğinin esamisi bile okunmaz yanında.haklısın.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat