Senelerdir yapmayı düşündüğüm iş için bir türlü yeterli bilgi toplayamıyorum, buraya da önceden sordum ama aynı şekil pek bir şey çıkmadı, lütfen sorular hakkında bilginiz varsa yazın (bu işi yapma, böyle olmaz, bu zamanda olmaz demeyiniz)
Kendime ait güzel bir yer var, mekan olarak seyahat acentası açmaya müsait sorularım şöyle;
1- Seyahat/turizm acentesi olmak için gerekli kriterler nelerdir? maliyeti nedir?
2- Mesela SETURun bayiliğini alırsam ne kadar kazanırım kendim Uçak bileti satsam (ki bu zor galiba) ne kadar kazanırım ? (çok kar etme amacım yok, çorbam çıksın yeter aslında)
3- Setur benzeri bu işi profesyonel yapan büyük firmaların organizasyonunu/bunlar aracılığı ile biletleri satmanın kar payı nedir? Kriterler ve ücretler nedir?
Danışmanlık Firması;
Yurt dışında bir ülkede okumak isteyenlere danışmanlık yapmak istiyorum, tek ülke ve bildiğim yer, bu işi yapan 2-3 firma var sorum şu;
1- nasıl bir şirket kurmalıyım ki turizm ve danışmanlığ beraber yapabileyim?
Arkadaşlar, çok fazla sermayem yok hatta 50bin bile yok ama mekan hazır olduğundan, iki üç bilgisayar atarım, bir çalışan alırım, komisyonla dahi olsa azda olsa kazanırım diyorum, işsiz kalmaktan iyidir.
Benim aklımda olan Uçak bileti satmak+Umre organizasyonu satma (buda aynı şekil başka firmaların paketlerini satma)+danışmanlık...
Bu konularda Her türlü bilgiere açığım, şimdiden cevap veren arkadaşlara Teşekkür ederim.
Not: Lokasyon istanbul.