Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

Dumana Bulanmış Yalnızlıklar

BaşlatansiyahbeyazoykulerTarih17/11/2004 17:08:46Yorum5

İlk mesaj
Üye551 yazı
Zamanın bir önemi var mıydı? Ya da zamanın bir önemi olmalı mıydı? Neden hep yaralarımızı onunla örtmek zorundaydık ki! Kahrolası zorunluluklar. İşte yeniden karşıma çıkmışlardı. Bu kadar muhtaç bir hayatımız mı vardı? Belki önemliydi ama neden şimdi?

...
İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye551 yazı
Şiir ve duygular...
Sanırım başucumdan eksik etmediğim türlerden birine denk geldin. Bazen öyle bir zamanın içinde savrulmaya başlıyor ki insan; hangi dizeye baksa, kayıp bir insanın geride bıraktığı o kekremsi gölgede yaşlanmaya başlıyor...

Ömür dediğimiz şey...geçip gidiyor...

Bazen düşünüyorum da bu hayatta bizi en çok yoran şey ne diye?
Belkide ilişkilerde..
İnsanoğluna duygular verildiğinde bunların belirli bir kullanım alanı da verildi mi acaba?
Şimdi diyeceksiniz ki duygu her yerde..Elbette. Buna bir itirazım yok. Sadece neden ilişkilerimizde "ikili ve belkide diğer dostluk arkadaşlıklarda" daha çok ön plana çıkıyor?

Kontrolümüzü kaybettiğimiz noktalarda başımıza olmadık işler aşıyoruz. Oysa kontrol elimizde..Süregeln bütün olumsuzluklara rağmen her şeyin bir zıttı olmasaydı bu hayat çekilmezdi diye düşünüyorum..Ne dersiniz?

Ankara'da insanın dışını üşütse de içini ısıtan bir güneş var..Güneşi olmayanlara ben burdan bu güzelliği gönderiyorum. Lütfen alın ve bir yerlere saklayın...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye551 yazı
yazdıklarıma bakıyorum; bir de yazılanlara...Hepimiz hissettiğimiz kelimeleri alıyoruz ve oradaki anlama takılmak istiyoruz. güzel bir temenni olayı taa nerelere savurdu. Rüzgar olmak bazen yorucu diye düşünüyorum; tabii kendisinin bu konu hakkında ne düşündüğünü bilemiyorum. Fakat her şeye rağmen bu paylaşıma açık ortamı ve karşı dönüşlerinin olmasını seviyorum. Tabii bazı yazılardaki çekişmeleri anlamak da bazen zorlaşıyor. Demiştim ya yaşadıklarmızla doğru orantılı yorumluyoruz. bu kötü değil ama bazen gereksiz sapmalara uğramıyor da değil.

çok mutluyum yine..ve bir çelişki biraz da tedirgin. herşey güzel olacak bunu bilmek yeterli...

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye551 yazı

Ben değilmiyim ki yazılarımdan birinde zıtlar olmasaydı bu hayat çekilmezdi diyen?

Sanırım aynı şeylerden bahsediyoruz. Ancak anlatmaya çalıştığım yazılanlar negatif de olsa pozitifi bulma yolunda ilerlerken bazı şeylerin yıpratılmaması..Zaten o kadar çok kırılmış ve kırılmaya müsait insan var ki çevremizde, anlamsız saldırılar olmasın istiyorum. Sonuçta daha güzel bir şekilde ifade edelebilir fikirler öyle değil mi?

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye551 yazı

Sevgili Mİm,
şöyle demişim:
"Kontrolümüzü kaybettiğimiz noktalarda başımıza olmadık işler aşıyoruz. Oysa kontrol elimizde.." siz de:
Kontrolun elinizde oldugundan eminmisiniz ?
Kontrolü kaybetmek, seytanlarin ve meleklerin dürtülerinin bizim üzerimizdeki tesirleri degil mi ?
Seytan ve Melek; Duygulari, irdelememiz, dogrulari bulmamiz icin yaratilan olgular degilmidir allah tarafindan ?

Zaten bu cümleniz sanırım benimkine denk düşüyor. Sonuçta kontrol elimizde..Duyguları irdelememiz ve bulmamız için yaratılan olgularsa... yani bunu gerçekleştirebilme şansımızın olduğunu da açıklıyor, yanlış mıyım?
"Süregeln bütün olumsuzluklara rağmen her şeyin bir zıttı olmasaydı bu hayat çekilmezdi diye düşünüyorum.." demişim:

Siz de:
Kainatin yaratilisinda, herseyin eksiler ve artila üzerine kuruldugunu, eksiler ve artilar arasindaki dengenin bozuldugundada, olumsuzluklarin olusacagi bir gercek degilmidir ? Veyahutta tabiatin bir kanunu degil mi ?

elbette doğrusunuz, ben bu cümleyi yazarken bilmediğim bir gerçekten yola çıkmış gibi yazmamıştım. bu zaten varolandı. Bazen açıklama yapmak gerekiyor ama bazı konularda. Soyutlanmış yazılar algılanmakta güçlük oluşturabiliyor. Ya da asıl anlatmak istediğimi belirlerken geri dönen yazılarda anlaşılmadığımı hissediyorum ve cümleyi netleştirme ihtiyacı duyuyorum. Ama bu herzaman olmuyor. Sonuçta tabii yine kendi bildiğim gibi yazmaya devam edeceğim...

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye551 yazı
tütsü kokusu hala damarlarımda..
öyle zaman oldu ki onsuzluğa ben bir tek bu kokuyla alıştım
ve öyle zaman oldu ki varlığını bu kokuyla duyumsadım..
şimdi her şeye yol veriyorum..
o sonsuzluğumdu
ve biliyor ki öyle kalacak...
yoo biten bir aşk değil bu dizelerin sahibi..
başlayacakların habercisi...

ışık ve sevgiyle kalın.