Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İşlerimin Açılması İçin Ne Yapmalıyım?

BaşlatanSahin92Tarih03/01/2009 14:57:34Yorum46

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Herkese Merhaba,
Ben 16 yasinda Irlanda`nin kucuk bir sehrinde yasayan gencim.Babamin burada Take away Restauranti var yani Turkiye`de bilindigi gibi Fast food restoran.Gecen Mayis ayindan buyana isler git gide dustu.Tabiri caizse sinek avliyoruz.Dukkanin karsisinda bir tane universite var ve bizim dukkan iki tane sandvic barin arasinda kalmis durumda.Sagdaki is yapamamaktan kapatti soldaki halen calisiyor.20 m otede bir tane daha fast food restoran vardi ama o da islerin kotu gitmesi nedeniyle birkac ay once kapatti.Bizim ekmek teknesininde sonunun digerleri gibi olmasini istemiyorum.Benim amacim universite ogrencilerini cekmekten ziyade yerel halki dukkana cekmek cunku universite ogrencileri 6-7 ay oradalar eger ogrencilere bagli kalirsak sezonluk bir is olur.Sizce neler yapilarak hem ogrenci hem yerel halki cekebiliriz?Duzenimizde ne gibi degisiklik yapabiliriz? menuye neler ilave edebiliriz veya kampanya yapmak nasil olur ?Suanda menude doner,pizza,tavuk urunleri,vb. yiyecekler var.Bu umutsuz durumdan bizi birseylerin kurtarmasi lazim.Dukkan gunde 13-14 saat acik kaliyor ama bazi gunler sattigimiz elektrik parasini bile cikarmiyor malesef.Onerilerinizi bekliyorum.Simdiden tesekkurler

Yerleşim İrlanda / WestmeathMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum
Üye683 yazı
Ya da mevcut işyerinize böyle bir meyve suyu satan ünite ekleme imkanınız var mı?
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye15 yazı
kumpire gel
kader

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Denizci
Üye599 yazı

Küçük Ağa nın fikri bence gerçektende süper..avrupalıları sen daha iyi bilirsin.meyvasuyu sağlıklı olduğu için prim yapabilir..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
Civarlarda hic oyle yerlerden yok.

Yerleşim Yrlanda / WestmeathMeslek Ö?renci
Üye683 yazı
Meyve sıkma makinaları taş çatlasın birkaç yüz lira...
Deneseniz ya hazır civarda yokken.
Tek kullanımlık kağıt bardaklarda sunarsınız, bulaşık derdiniz de olmaz.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye150 yazı
aslında sız yasadıgınız yerdeki insanların özelliklerini yazsanız yanı ne yer ne içerler gibi belkı bırazdaha yardımcı oluruz
herkesın yazısını okudum onlardan yola cıkarak bır kac fıkırde ben ureteyım.
eger internetten ko**** musterıye hızmet etmek ıstıyorsan bence masa sayını artıtman gerekıyor.bıraz daha buyuk bır yer olabılır.
eger orada doner satabılecegıne ınanıyorsan doner işine gir derim.orada donerin isini bılen yok demişsin.belkı bu satış yapmanı kolaylaştırır.insanlar merak edecektir bunu ve bir kac kez tattıktan sonra mutlaka talep olacaktır.ayrıca orada hazır doner bulamayacaksın belkı ama doneri kendıniz takabılırsınız.turkiyeye geleceksın bır hafta bır doner takan yerde doner takmasını ogreneceksın.doneri takması kolay donerı kesmesi zordur.ama bunuda artık kolaylaştırdılar artık doner kesen elektırıklı bıcaklar var.sen sadece yukardan asagıya dogru bıcagı ındırıyorsun o incecik kesıyor.eger doner işi tutar dıyorsan bence kendın de takabılırısın
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Yeni Üye54 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gursoybalo
Farklı bir teklif olacak ama denemenizi isterim.Herşeye ek olarak VAKIA suresini okusan iyi olur.
saygılar

Tamamen katılıyorum...
Başarıya ulaşmış işadamları hemen, anında harekete geçerler. Hayallerini ertelemezler. Düşünme ve erteleme hastalığından etkilenmezler; kendi düşüncelerinin onlara engel olmasına izin vermezler. Bu onların bilmedikleri başarı sırlarıdır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye33 yazı
Ben çinde yasıyorum uzun suredir,çinlinin biri turkiyeden doneri kesfetmis ve burada yapıp satıyor,ekmek arası olarak...inanın bana 100 lerce insan kuyrukta...kafayı yedim bu durumu gorunce...irlanda icinde su oneride bulunayım,musteri gelmiyorsa,sen musterinin ayagına git kardes,pizza hut,papa johns servisleri gibi...Alo hattı kur,inan kısa surede hersey yoluna girer

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye73 yazı
menüde farklılık düşündün mü peki hiç?? yani kimsenin oralarda denemediği bir lezzet alışkanlığı sunabilirsin bence..balık ekmek midye tava satmak gibi,uç örnekler olarak görme sakın.mesela midye dolma olayı bile farklı bir renk katabilir çünki çerez gbidir insan ağzını bir bulaştırısa devamı gelir..ayrıca senin dükkanın anladığım kadarı ile ufak yap paket gitsinler.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
VALLA KARDEŞ BENİM İŞ ALANIM DEİL AMA BEN ARMAGAN İSİMLİ KİŞİNİN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAN GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.BU İŞİ DAHA ÖNCE YAPMIŞ BİR KİŞİ OLARA SANA EN ÇOK YARDIMCI OLABİLECEK KİŞİ O DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HE BU ARADA VAKIA SURESİNİ ÖNEREN ARKADAŞIMA DA KATILIYORUM.HEM KAVLİ HEM FİİLİ DUANI EKSİK ETME.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...
HAYIRLI İŞLER...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
Yeni Üye21 yazı
herkese yorumlar icin tesekkur ediyorum.VAKIA suresi okundu biraz faydali oldu gibi :)Bakalim ilerde daha neler olcak

Yerleşim Yrlanda / WestmeathMeslek Ö?renci
Üye2311 yazı
KARDEŞ HER SORUNUN CEVABI KENDİMİZDEDİR ASLINDA... KENDİNİ MÜŞTERİ GİBİ DÜŞÜN İŞİNE ÖYLE YÖN VER.ARTI BU SORULARI BENCE ORDA YAŞAYANLARA SORARSAN,DAHA DOĞRU CEVAPLARA ULAŞIRSIN....SENİN BİR ŞEKİLDE BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM ÖNEMLİ OLAN İLGİ ,SORU SORABİLMEK, GÖRÜŞ ALABİLMEKTİR.. GERİSİ BİR HATAYI BİR DEFA YAPMA VE ÇALIŞMAKTIR...BENCE SERVİS KALİTESİNE VE HIZA DİKKAT ET,REKLAMADA AĞIRLIK VER....BİRDE MEKANINI İLGİ ÇEKECEK HALE GETİRMEYE ÇALIŞ....BAŞARILAR, SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye300 yazı
Hatta basit bir web sitesi yap, mekanı,faaliyetleri,sunulan ürünleri, hatta gün içindeki akışı fotoğraflayan.. Tabelada/reklamdada bu sitenin adresini belirt .. Son zamanlarda trend bu, bir kokoreççi açılıyor, ardından hemen web sitesi...
Bir de hijyen olayına çok önem verin, malum başarı detayda saklıdır...
Hayırlı işler...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Kırmızı urbalılar** gibi ekmekler yaptır, aralarına sosis koy sat.

**(19. yy İngiliz askeri)
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
İrlanda da Çin fast food u kur. Promasyon yap ; 3 kurbağa bacağı yiyene bir kaplan şeyi bedava de.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
sermaye benden
çinden ithal edip türkiyede pazarlanıp kazanç saglıyacagınız projenize 250.000$ kadar sermaye koyabilirim çinde yükleme anında kalite kontrol yapacak arkadaşımız var msn ev_ge@hotmail.com
kursat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf