Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İşlerimin Açılması İçin Ne Yapmalıyım?

BaşlatanSahin92Tarih03/01/2009 14:57:34Yorum46

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Herkese Merhaba,
Ben 16 yasinda Irlanda`nin kucuk bir sehrinde yasayan gencim.Babamin burada Take away Restauranti var yani Turkiye`de bilindigi gibi Fast food restoran.Gecen Mayis ayindan buyana isler git gide dustu.Tabiri caizse sinek avliyoruz.Dukkanin karsisinda bir tane universite var ve bizim dukkan iki tane sandvic barin arasinda kalmis durumda.Sagdaki is yapamamaktan kapatti soldaki halen calisiyor.20 m otede bir tane daha fast food restoran vardi ama o da islerin kotu gitmesi nedeniyle birkac ay once kapatti.Bizim ekmek teknesininde sonunun digerleri gibi olmasini istemiyorum.Benim amacim universite ogrencilerini cekmekten ziyade yerel halki dukkana cekmek cunku universite ogrencileri 6-7 ay oradalar eger ogrencilere bagli kalirsak sezonluk bir is olur.Sizce neler yapilarak hem ogrenci hem yerel halki cekebiliriz?Duzenimizde ne gibi degisiklik yapabiliriz? menuye neler ilave edebiliriz veya kampanya yapmak nasil olur ?Suanda menude doner,pizza,tavuk urunleri,vb. yiyecekler var.Bu umutsuz durumdan bizi birseylerin kurtarmasi lazim.Dukkan gunde 13-14 saat acik kaliyor ama bazi gunler sattigimiz elektrik parasini bile cikarmiyor malesef.Onerilerinizi bekliyorum.Simdiden tesekkurler

Yerleşim İrlanda / WestmeathMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum
Yeni Üye54 yazı
internete bağlanabilen bilgisayarlar olabilir.
nargile hizmeti olabilir çok müşteri çekebilirsin.
tabii en önemlisi promosyon yapmalısın mesala internette girene ( en ucuzundan kahve ) nargile içine ( hakiki türk kahvesi ) gibi olabilir bence
www.nonamemedyabilgisayar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Yorumun icin tesekkurler uniquefirat ama bizim isletme senin dedigin tarzda degil eline yemegi alan gidiyo.dukkanda zaten 2 masa var.Burda herkes alip gidiyo evinde veya disarida yiyor.Eger degisik bir tarz olsaydi senin dedigin yontem cok guzel tutardi.

Yerleşim Yrlanda / WestmeathMeslek Ö?renci
Üye639 yazı

Farklı bir teklif olacak ama denemenizi isterim.Herşeye ek olarak VAKIA suresini okusan iyi olur.
saygılar
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye515 yazı
patso sat birsürü çeşitleri var kadıköyde görmüştüm tıklım tıklım bildigin kumpiri düşün patates yerine sandivic ekmek içinde bol miktarda patates yanında sosis falan kapanmıyo ekmek yarısında tıkanıyosun sınırsız pizza diyecektim yeriniz dar olmaz farklı bir şey koyun derim ben irlandada olmayan sucuk döner sebze, döner , ,balık ekmek ,adana kebab,tantuni , midye çiğ köfte bilmiyorum orda varmı ama farklı orada sadece sizin yapabileeğiniz birşey koyun bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye515 yazı
indirim kuponları dağıtın kuponla içecek vs birşey ikram edin

Üye130 yazı
Güzel noktalara afiş-reklam koyabilirsin, yerel gazete-dergilere reklam verebilir aralarına indirim kuponlari koyabilirsin, bu indirim kuponlarını büyük marketlerin önünde dağıtabilirsin, belli adette sipariş verene içecek veya tatlı promosyon verebilirsin... Ayakları ve demakları alışsın.. Kısacası büyük fast-food zincirlerinin yaptıklarını sende kendi çapında yapmalısın.. Reklama biraz bütçe ayırırsan olmaması için bi neden yok bence ve bütün reklamlarında lezzetinden, kalitenden ve hizmet anlayışından bahsetmelisin.. Türklere bakış açıları nasıl bilemiyorum ama Türk yemeği olduğunuda vurgulamalısın...
Maybe Fast-Food But Turkish Food is Good Food yada Healthy Food.. sadece bir fikir :)

İyi Çalışmalar.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
patso sat birsürü çeşitleri var kadıköyde görmüştüm tıklım tıklım bildigin kumpiri düşün patates yerine sandivic ekmek içinde bol miktarda patates yanında sosis falan kapanmıyo ekmek yarısında tıkanıyosun sınırsız pizza diyecektim yeriniz dar olmaz farklı bir şey koyun derim ben irlandada olmayan sucuk döner sebze, döner , ,balık ekmek ,adana kebab,tantuni , midye çiğ köfte bilmiyorum orda varmı ama farklı orada sadece sizin yapabileeğiniz birşey koyun bence

Dediklerine katiliyorum sucuk doner,balik ekemk,adana kebab ve cig kofteyi daha once dusunmustum ama burada onlari alacak yer yok balik ekmek desek burda dondurulmus balik satiyoruz zaten.Sucuk donerin tutulacagina eminim ama burda onu alacak yer yok almanya falan olsa kolaylikla bulunur ama burda pek turk yok o yuzden donerin bile iyisini zor buluyoruz burda.Ama denemekten zarar cikmaz.Tesekkurler.

Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gursoybalo
Farklı bir teklif olacak ama denemenizi isterim.Herşeye ek olarak VAKIA suresini okusan iyi olur.
saygılar

Dedigin gibi gercektende farkli bir teklif :)Ama simdiden VAKIA suresini ogrenmeye calisiyorum:)internetten buldum.Allahtan umit kesilmez

Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - PeaceB
Güzel noktalara afiş-reklam koyabilirsin, yerel gazete-dergilere reklam verebilir aralarına indirim kuponlari koyabilirsin, bu indirim kuponlarını büyük marketlerin önünde dağıtabilirsin, belli adette sipariş verene içecek veya tatlı promosyon verebilirsin... Ayakları ve demakları alışsın.. Kısacası büyük fast-food zincirlerinin yaptıklarını sende kendi çapında yapmalısın.. Reklama biraz bütçe ayırırsan olmaması için bi neden yok bence ve bütün reklamlarında lezzetinden, kalitenden ve hizmet anlayışından bahsetmelisin.. Türklere bakış açıları nasıl bilemiyorum ama Türk yemeği olduğunuda vurgulamalısın...
Maybe Fast-Food But Turkish Food is Good Food yada Healthy Food.. sadece bir fikir :)

İyi Çalışmalar.

5-6 ay once bir menu dagitim calismamiz olmustu menulere Traditional Turkish Kebab yazmistik ama yuzune bakan bile olmadi.Yorumlarin cogunlugu reklam yapilmasini ve indirim olmasini oneriyor simdiden kafamda bir reklam taslagi ve indirim kampanyasi basladi.Tesekkur ederim.

Üye515 yazı
çiğ köfteyi siz yapabilrisinzi gelenlere küçük ikramlarda bulunun öğreniler farklı bir tat görünce alırlar zaten zarar etmessiniz

Üye145 yazı
sevgili sahin

eger gelirinizi arttirmak istiyorsan hic beklemeden home delivery e basla.eger zaten yapiyoruz diyorsan menuye mutlaka en az 3 an fazla 5 tane meal deal koy..delivery charge yapiyorsan kesinlikle ucretesiz yap ve free delivery oldugunu ustune basa basa menude reklam yap...belli bir miktardan fazla siparis verene mutlaka ucretsiz 2ltlik kola ya da ne istiyorlarsa onu gonder..evlere servis cok ciddi bir istir onu sanki baska bir dukkanin varmis gibi ozenle isletmelisin..evinden siparis veren insanlar daha once dukkanina hic gelmemis olabilir hatta sizi hic duymamis bile olabilir,eger hizmetini iyi sunarsan,kebablarini zamaninda ve taze ulastirabilirsen dukkanina giren musterilerinin sayisindaki artisa sen de inanamiyacaksin..

karsinizdaki universiteyi sakin yabana atma,diyorsun ki onlar sadece 6 ay ordalar,isterlerse 1 ay orda olsunlar onlari mutlaka sahiplenmelisin..kendine sorman gereken soru bu gencler neden benim dukkanima girmiyor..onlari iyi takip et,nerelerden neler yediklerine bak,ayrica ortalama ne harcadiklarini anlamaya calis...handi takeawayden ne yediklerine bak,odedikleri ucretlere bak..sen de goruceksin ki bu gencler nerde deal var orada yiyorlar..
bunlari iyi analiz ettikten sonra sen bizden daha iyi bileceksin ne yapman gerektigini ama mutlaka bu genclere menu alternatifleri sunmalisin..

oglenleri aciyor musunuz bilmiyorum ama aciyorsaniz lunch time special lar mutlaka yapmalisin..mesela chips trayleri vardir,chippy tray onlarin ustune 4inc burger bun in icine 2 onz burger koyup yanina biraz chips ekleyip 2 euroya satabilirsin..bu tur cok basit speaciallar gunde 30 tane bile satsan 60 euro yapar..

yanindaki sandwich shopun ilgi alanina sakin girme ve menunde sandwich falan varsa hemen cikart..ama gene mutlaka coffee machine koy..

dukkanini biraz daha modern yapmaya calis, kotu gorunumlu yerleri oralarda gencler hic tercih etmezler..zaten bazilarina kebab dedinmiydi ilk tepkileri disgusting demek oluyor..kendin daha iyi bilirsin,hatta bazilari kebabin sadece ancak alkol alindiktan sonra yenilebilecegini dusunuyor, o yuzden en azindan mekanin cok ferah ve temiz olmali..zaten kucuk bir yer demissin giren musterilerinle konus onlari aslinda kebabin boyle olmadigini anlat..

kebabin bir diger dezavantaji ise insanlari kebabin cok kilo yaptirtirdigini dusunmesidir, fatty food derler gecerler..hemen hemen butun musterilerine aslinda kebabin diger butun takeawaylere gore en iyi diet food oldugunu, cok fazla kalorisinin olmadigini anlat,basically marinated meat on the grill olayina gir...bu sekilde infule ettigin bayanlari haftada bir goruyorsan dukkaninda inan bana en az 3 gun goreceksin...

lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf
Üye145 yazı
unuttugum bi kac sey daha var

sakin olaki nargile ,tantuni yok daha baska insanlarin bilmedigi seylere girme,kesinlikle gitmez..yapacagin masrafa ,yatirima yazik olur,elindeki isi de kaybedersin..
yapacagin en guzel sey elindeki isyerine sahip cikman ,onu benimsemen..yukari da arkadasin dedigi gibi ogrecilere indirim kuponu yapabilirsin ama unutmaki senin isin yemek yapmak, yemek satmak fazla fantazi yapmanin alemi yok..

gene yukarida arkadasin biri yazmis internet diye,internet cafe isini basli basina dusunmedigin taktirde sakin kebab dukkanina oyle birsey koyma ama sakin unutma eger dukkanina wireless internet koyup disariya bir poster standi koyup free wireless hot point diye yazarsan o iki masan da hic bos kalmaz..evinde internet olmayan ogreciler laptoplari ile gelir hem yemek yerler hem cay kahve icerler..boyle bir seyi kesinlikle dusun

Yeni Üye21 yazı
Armagan bey supersiniz :)Sanirim siz zaten bu sektorun icindesiniz.Fikirleriniz bizim icin cozum yolu olabilir.Dediklerinizin hepsini detayli olarak dusunecegim belkide hepsini uygularim.Tesekkur ederim.Cok Sagolun

Üye145 yazı
britanyaya gelip de bu ise el surmemek mumkun degil :) 3 sene yaptim bu isi ama ben turkiyede de ocakbasi isletiyordum,kapatip buraya geldim,1 yil icinde kendi takeawayimi actim ..aldigim yer haftada £1400-£1750 yaparken 3 sene sonra sattigimda haftada £7750-£8750 arasi yapiyordu.sana yukarida bahsettigim seyleri aynen ben uyguladim ve cok basarili oldu.illa ayni sekilde uygulamak zorunda degilsin ama kendi sehir yapiniza gore adapte edebilirsin.yanlis bilmiyorsam sizin kaldiginiz yerin yaklasik 10bin nufusu var(mullingar) yani yapacagin degisikliklere karsi cok daha hizli ve kolay tepki alacaksin..

belki deme hepsini gercekten uygula, sonucta kardesim adamlara alti ustu kebab yedireceksin ..roket,atom fenine ihtiyacin yok..neyse herhangi bi fikrinde fikrimi almak istersen yardimci olmaktan mutluluk duyarim

Yeni Üye71 yazı
merhaba
bence sadece sizde olan bir şey yapın.menünüzde herkeste olanın dışında birde size özgü bir special yapın
ve bunu paket menü haline getirin.dışarı servis yaptığınızdan sanırım menünün avantajları ve içeriği
daha önem kazanacaktır.Örneğin sucuk köfte ekmek arası yanına bir salata ve patatesle ve kola ile
lunch paket halinde servis yapabilirsiniz.birde haftalık magic menü yapın.hafta boyunca sizden alışveriş
yapana bir çekiliş kuponu verin.haftanın bir günü dükkan önünde çekilliş yapın herkesin gözü önünde
e bir menü bedava ile küçük ama şirin hediyeler verin.bedava dünyanın heryerinde sevilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Üye683 yazı
Ben de derim ki:
Bir maliyet çıkarın...
Bir kiş ne yer ne içer?
Toplayın hepsinin fiyatını.
Sonra da şöyle bir kampanya başlatın:
NE YERSEN YE, NE KADAR YERSEN YE, TEK FİYAT ŞU KADAR PARA...
İnsanlar dünyanın neresinde olursa olsun, sınırsızlığı sever.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye21 yazı
Fikirleri icin herkese tesekkur ediyorum :)

Üye683 yazı
Al bir de slogan sana.
Artık İngilizceye de sen çevir...

AÇ GİR, TOK ÇIK.

Yeni Üye21 yazı
sevgili dostum ;

insanları tanımak gerekir,öncelikle reklam çok önemli reklam derken afişlerden kartlardan söz etmiyorum.üniversite içerisinde yapılabilecek reklamdan.şimdi,öğrenci demek değişik kapasitelerde ( kişi sayısı ) arkadaş gurupları demek,bu gurupların başındaki popüleri vardır onlarla anlaşacaksın,fast food tarzında bir yer işletiyorsun,kebap,vaeiless falan koyarsan senin tükkan söğüt gölgesine döner.yani oturan kalkmaz.tavsiyelerimin can damarı şu.türk usulünü yayıcaksın,ürünün temel ögeleri fast food tarzında ,ıspanaklı börekler,gözlemeler,çiğ köfte dürümler,etli ekmekler vs.insanlara alternatifler sunuyorsun ama yaptığın iş aynı.müşteri alıp gidebilicek.örneğin çiğ köfte dürüm+ayran,öğrenciler haricindeki potansiyelide analiz etmelisin.içki tüketimi nasıl,ne yenir,ne içilir,içki tüketimi yoğunsa acılı ezmeler,salatalar,bunları dükkanda satman şart değil,nihayetinde ticaret yapıyorsun.alternatifleri insanlara empoze etmekte senin maharetine kalır.bir sanattır.
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinc
sevgili dostum ;

insanları tanımak gerekir,öncelikle reklam çok önemli reklam derken afişlerden kartlardan söz etmiyorum.üniversite içerisinde yapılabilecek reklamdan.şimdi,öğrenci demek değişik kapasitelerde ( kişi sayısı ) arkadaş gurupları demek,bu gurupların başındaki popüleri vardır onlarla anlaşacaksın,fast food tarzında bir yer işletiyorsun,kebap,vaeiless falan koyarsan senin tükkan söğüt gölgesine döner.yani oturan kalkmaz.tavsiyelerimin can damarı şu.türk usulünü yayıcaksın,ürünün temel ögeleri fast food tarzında ,ıspanaklı börekler,gözlemeler,çiğ köfte dürümler,etli ekmekler vs.insanlara alternatifler sunuyorsun ama yaptığın iş aynı.müşteri alıp gidebilicek.örneğin çiğ köfte dürüm+ayran,öğrenciler haricindeki potansiyelide analiz etmelisin.içki tüketimi nasıl,ne yenir,ne içilir,içki tüketimi yoğunsa acılı ezmeler,salatalar,bunları dükkanda satman şart değil,nihayetinde ticaret yapıyorsun.alternatifleri insanlara empoze etmekte senin maharetine kalır.bir sanattır.

Tesekkur ederim bilgiler icin

Yeni Üye50 yazı
Şahin'ciğim belki sana sorun hakkında cevap veremiycem (sektörde hiç bulunmadığım için yanlış yönlendirme yapmak istemediğimden) ama inan 16 yaşında işinle böylesine ilgili oluşun beni çok etkiledi... İnanıyorum ki sen o bölgenin tamamını kebap manyağı yapacaksın... Ve inanıyorum ki bir gün tüm İrlanda senin sayende kebap yiyecek... Hayal gücü,Disiplin,Sistem,Arzu...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - black_guitar
Şahin'ciğim belki sana sorun hakkında cevap veremiycem (sektörde hiç bulunmadığım için yanlış yönlendirme yapmak istemediğimden) ama inan 16 yaşında işinle böylesine ilgili oluşun beni çok etkiledi... İnanıyorum ki sen o bölgenin tamamını kebap manyağı yapacaksın... Ve inanıyorum ki bir gün tüm İrlanda senin sayende kebap yiyecek... Hayal gücü,Disiplin,Sistem,Arzu...

Soylediklerine katiliyorum black_guitar seninde dedigin bu 4 sey olduktan sonra yapilmayacak sey yoktur.Bu dediklerinin sistem haric hepsi var.Ama henuz sistemi tam oturtmus degiliz.Insallah en kisa surede o da cozulecek.Tesekkur ederim.

Yeni Üye13 yazı
Sevgili hemşerimiz şu an içinde bulunduğun sıkıntı bir virüs gibi dünyadaki hemen hemen tüm sektörleri etkiledi.Ama senin farkın gıda üzerine olması en azından yemek içmek hiçbir canlının vazgeçemeyeceği bir alışkanlıktır,bunun için nacizane fikrim olarak özel müşteri profili oluşturmaya çalış(kişi kapasitesi)ve ne kadar çok kişi yakalarsan geri dönüş farklılaşır.Bu özel müşteri profilinde kişilere onları mutlu edebilecek maliyeti yüksek olmayan hediyeler dağıtmaktır(kitap,t-shirt,vs.)Bilki şahinler kartallar kadar kanat açamazlar ama kartallar kadar uçarlar:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye639 yazı
Bir yazıda benden.(Salihli yolunu kullananlar belki bilir bu yazıyı) yolundan

GELİRSEN SENDE TOK BENDE TOK,GELMEZSEN SENDE AÇ BENDE AÇ.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gursoybalo
Bir yazıda benden.(Salihli yolunu kullananlar belki bilir bu yazıyı) yolundan

GELİRSEN SENDE TOK BENDE TOK,GELMEZSEN SENDE AÇ BENDE AÇ.

Bu slogan gercektende komik :)Ama belki Cok etkili olur :)

Yeni Üye46 yazı
çok sıkıştım.çeklerim yazıldı.İcraya verileceğim 2 günüm var acil 5000 ytl lazım.Satışlar sıfır.Acaibinize gidecek ama kapı kapı gezerek borç toplamayı düşünüyorum.Çünkü çevrem yardımcı olmuyor.yani kısaca kişi başı 10 tl yada 5 tl toplasam (kesinlikle dilencilik algılanmasın)..Evim gidecek icraya durumum çok vahim..Tavsiyeleri bekliyorum hemen ..sygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Saty? / Pazarlama
Üye211 yazı
Sizin kaldiginiz yeri bilmiyorum ama Dublin de Meyve cok pahali idi. Daha iyisini ve ucuza satabilirsen meyve salatasi yapip satin. Telefon karti, sigara,cikolata,otobus kartlari gazete gibi gunluk seyleri satmayi deneyin derim yani bir nevi Kiosk(Bufe). Yada tamamen kendi calisan Otomatlardan olusan dukkan haline cevir. Bir kac tane Fotokopi makinasi koy. Universiteli gencler cok okudugu icin ve genelde kitaplarin pahali oldugu icin kitaplarin fotokopsini cekip cogaltiyorlar ve yani sira yine Cola otomati vs gibi syleri koy. Allah kolaylik versin
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kartalimkartal
Sizin kaldiginiz yeri bilmiyorum ama Dublin de Meyve cok pahali idi. Daha iyisini ve ucuza satabilirsen meyve salatasi yapip satin. Telefon karti, sigara,cikolata,otobus kartlari gazete gibi gunluk seyleri satmayi deneyin derim yani bir nevi Kiosk(Bufe). Yada tamamen kendi calisan Otomatlardan olusan dukkan haline cevir. Bir kac tane Fotokopi makinasi koy. Universiteli gencler cok okudugu icin ve genelde kitaplarin pahali oldugu icin kitaplarin fotokopsini cekip cogaltiyorlar ve yani sira yine Cola otomati vs gibi syleri koy. Allah kolaylik versin

Yorumunuz icin tesekkurler

Yeni Üye1 yazı
Sayın şahin bey,Avrupa ülkelerinde şuan çok tutulan smootie ve frape tarzı içecekleri yiyecek grubunuzun yanında paketleme şansınız olursa çok iyi kazançlar sağlarsınız.İstediğiniz zaman yardımcı olurum.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Saty? / Pazarlama
Üye683 yazı
İrlanda'da, yakınlarınızda her çeşit taze meyve suyu sıkıp satan bar türü yer var mı?