Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

5ykr İle Ne İş Yapabilirim

Başlatanmasal06Tarih02/01/2009 15:37:08Yorum15

İlk mesaj
arkadaşlar öncelikle yeni yılınız kutlu olsun sitedeki genel bir konuya biraz ironik yaklaşmak istiyorum(tabii müsade ederseniz:))

Benim zor şartlar altında biriktir(eme)diğim 5ykr param var bunu acaba hangi sektörde değerlendirsem bilgi vereceklere şimdide teşekkürler
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
sen en iyisi hic bi ise girme parana yazik olur 5ykr bankaya yatir faizini ye .-)

Yerleşim ALMANYA / DortmundMeslek Esnaf
Hergün 5ykr koysaydın şimdi 2009 da paran kuruş olurdu yani sıfıra sıfır= elde var sıfır. :D
Mutluluk dışarıdan elde edilecek bir hal değildi.
Mutluluk ancak içimizden dışımıza taşacak bir hal olabilirdi.
Mutluluk bir koşula bağlanamazdı,
onun bir adı yoktu.
O değişmez olmalıydı, o her halde ve her yerde var olmalıydı.
O bir huzur haliydi.
Her ne olursa olsun hiç bozulmayan, azalmayan ya da artmayan bir duyguydu.
O gün tüm bu hali içinde barındıran yeni bir kelime öğrendim.
Sevgi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan

Sanıyorum bu ülkede para etmeyen tek şey "fikir"...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Küçük Ağa'ya aynen katılıyorum 5ykr ilerde hatırı sayılır bi mebla olmasa bile yine para eder :):) ama fikir için çok beklersin:)
Bir gün yalan söyleyeceksen eğer bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Otomotiv
arkadaşlar 5ykr paramı faize yatırıp yemek istemiyorum:) bankalaramı kazandıracağım:) hem ben kazanayım hem ülkem diyorum haksızmıyım:) :)
Sevgilerimle

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
o paraya 2-3 tane kiraz al yıka iyice parlak olsun sonra 10 ykr şa sat böyle devam edersen 1 saatte 5 ykr 0,50 yaparsın::::::::D

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Fakat olmuyor arkadaşlar kafam hala karışık:) :) 500, 1000, vb. sermayesi olan arkadaşlara verdiğiniz tavsiyelerden istiyorum:) (sakın tavsiyelerinize alındığımı düşünmeyin espiriye devam.... )sağlıcakla kalın

'Keşke'Leri Sevmem !!

Paşa 5 ykrş'u bankalara yatırma yoksa hortumlarlar. Sen en iyisi o 5 kuruşu tarlaya dik gübresini ve suyunu eksik etme 3 aya kalmaz yeşil banknot biçersin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
dilek tut ve yut.

arkadaşlar dikkat ettimde sermaye olmadanda birşeyler yapılabilir (dikkat edin yapılır değil yapılabilir diyorum) diyen bir arkadaş çıkmadı Bilgi birikimin varmı? diye soranda. Eğer ticaret yapmak istiyorsanız tabiiki belli bir miktar sermayeye ihtiyaç vardır. Fakat bilgi yoğun sektörlerde (bilgi işlem , muhasebe vb. )sermaye çok önemli bir kriter değildir. Önemli olan bilgi birikiminizin ne derecede olduğudur . Kimse espiri ilede olsa nasıl bir sektöre girmek istediğimi ,Belli bir teknik altyapımın , tecrübemin , sektör bilgimin ne olduğunu sormuyor . Bunları sormayı akıl edemeyenler veya kendisi bu tip fikirlerden yarar göremeyenlerin bu yorumları gerçekten çok vahim :) Şukadar bukadar parası olana saçma saçma akıllar vermek eğer yardımcı olmaksa bu sitede birçok arkadaş bunu iyi beceriyor. Zaten parası olana akıl vermek çok kolay Benim arkadaşlara tavsiyem özellikle popülist, işsiz kesimi rahatlatacak, pratiğe uygulanması zor, tavsiyeleri oku**** zaman kaybetmemeleridir.

'Keşke'Leri Sevmem !!

konu espiriyle açıldığı için relax olmak adına böyle cevaplar atıldı bence ama sonunda bir ders çıkarmak garip olmamışmı.
diğer söyledikleriniz bu sitedeki nice konuda geçiyor zaten sevgili arkadaşım.
İRONİ:Fransızca bir kelime. Kısaca alaylı üslup diyebiliriz
İRONİST: kuşku ve endişe ironistte mizacın getirdiği bir şey değil, mizacın gereksindiği şeydir. ironist ne zaman bir konu hakkında eminliğe doğru yaklaşırsa hemen kuşku duyacağı başka bir şey yaratır. bu, onun zihinsel sağlık güvencesidir.
BÜTÜN BUNLARI SİZİNLE PAYLAŞMAMIN NEDENİ EMİN OLUN KABALIK ETMEK DEĞİL.Sadece ironist tanımının yazının ilk mesajıyla son gönderdiğiniz mesaja nekadar uyduğunu paylaşmaktır.edebi bir örnek temsil edebilir nitelikte.çok hoşuma gittiğini belirtmeliyim.paylaşımın için teşekkürler.gülmeyede ihtiyacımız olduğunu unutuyoruz bu günlerde.lakın bu şartlarda ancak ironist bir mizah anlayışı çıkar zannedersem:).slm.
http://sultanaorganizasyon.blogcu.com
kutlamaya değer herşeyde yanınızda..

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Memur
Benim zor şartlar altında biriktir(eme)diğim 5ykr param var bunu acaba hangi sektörde değerlendirsem bilgi vereceklere şimdide teşekkürler.
eeee bu cümlede zaten tuzak gibi.dikkat et ticari yatırım fikrine yönelik espiriler istiyor.sonrada parasız olana fikir çıkmıyor tanımlaması yapılıyor.
(Şukadar bukadar parası olana saçma saçma akıllar vermek eğer yardımcı olmaksa bu sitede birçok arkadaş bunu iyi beceriyor. ).LÜTFEN BU TARZ MESAJLARLA BİRBİRİMİZİ DEMORALİZE ETMEYELİM.Ben bu sitede olmaktan mutluyum.dünyayı kurtarmalarınıda beklemiyorum.ümitlerini buraya bağlayan varsada yalnış yerde olduklarını düşünütorum.hemen uzaklaşmak bir tık kadar ötede.saçma görünen dalga geçilen hayata aktarılmaz denilen fikirlerin sahipleri dünyanın en zenginleri arasına girebiliyor.inancımızı kaybetmeyelim.teşekkürler.
http://sultanaorganizasyon.blogcu.com
kutlamaya değer herşeyde yanınızda..

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Memur
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vakanuvis
aga bak.namaz kılanlar için özel bi pantolon tarzı bişi yapmesela namaz kılarken secdede herkes pantolonunu yukarı kıvırıyor.sen bunu eğilirken kendini esnetebilerek rahat hareket eden bir pantolon eşorfman tarzı bişi yap bi de bunun terlemeyi önleyen kumaştan yap.adınada namaz eşorfmanı koy.1 milyara yaparsın bunu.hatta o ble fazla.al patentini dön köşeyi.benden demesi :D

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - baranben
Arkadaşlar bu kriz günlerinde bence en iyi fikir eskiden annelerimizin yaptığı gibi gün yapmak :) Belki komik gelecek size ama inanın güzel bi fikir hatta koniks.com çatısı altında bile yapabiliriz :))) Bu krizi atlatmanın başka yolu yok kim ne derse desin :) şöyle onar kişilik gruplar kurup altın günü dolar günü yapmaktan daha mantıklısı yok. :))) kahrolası kriz ne hâllere düşürdü bizi :))))) Allah Bu Krizdende Hepimizi Kurtarsın... (amin demeyi unutmayın)

işte size örnek iki ironi... Daha çok var fakat yazmaya gerek yok :)) Görüşmek üzere SEVGİLERİMLE

'Keşke'Leri Sevmem !!

Arkadaşım para bugün var yarın yok. En iyisi şahsi kredililiğin ve bugüne kadar kazandığın bilği birikimin donanımın. Allah akıl eksikliği göstermesin. Aklın olduğu zaman her işi yaparsın ve başarırsın. Allah çalışana yardım eder. Sıfırdan başlayan ve hayatını kurtaran birçok insan var. Sizde bunlardan birisi neden olmayasınız. Yıllar önce pazarlama için mal alacaktım, paramda yoktu. Satıcıya adres telefon kimlik vermeyi önermeme rağmen hiç bir şey istemedi. Sana verdiğim bu mal beni batırmaz senide zengin etmez dedi. Sen iyi birine benziyorsun al, sat, sonra paramı getirirsin dedi. Bende aldığım malları satıp söylediğim zamandan önce parayı teslim ettim. Belki bugün böyle insan yok diyeceksiniz fakat çok değerli insanlar var.Siz benden daha iyisini yaparsınız umarım. Ne iş yaptığınızı ve neleri başaracağınızı bilemiyorum. Yalnız, adım kadar emin olduğum bir şey var, oda insanoğlu zorda kaldığında ve hedeflerini iyi seçerse başaramayacağı hiç bir şey yok. Size başarılar dilerim. Elbette arkadaşlar espiri yapmışlar, onlarıda hoş görmek gerekir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muallim
Arkadaşım para bugün var yarın yok. En iyisi şahsi kredililiğin ve bugüne kadar kazandığın bilği birikimin donanımın. Allah akıl eksikliği göstermesin. Aklın olduğu zaman her işi yaparsın ve başarırsın. Allah çalışana yardım eder. Sıfırdan başlayan ve hayatını kurtaran birçok insan var. Sizde bunlardan birisi neden olmayasınız. Yıllar önce pazarlama için mal alacaktım, paramda yoktu. Satıcıya adres telefon kimlik vermeyi önermeme rağmen hiç bir şey istemedi. Sana verdiğim bu mal beni batırmaz senide zengin etmez dedi. Sen iyi birine benziyorsun al, sat, sonra paramı getirirsin dedi. Bende aldığım malları satıp söylediğim zamandan önce parayı teslim ettim. Belki bugün böyle insan yok diyeceksiniz fakat çok değerli insanlar var.Siz benden daha iyisini yaparsınız umarım. Ne iş yaptığınızı ve neleri başaracağınızı bilemiyorum. Yalnız, adım kadar emin olduğum bir şey var, oda insanoğlu zorda kaldığında ve hedeflerini iyi seçerse başaramayacağı hiç bir şey yok. Size başarılar dilerim. Elbette arkadaşlar espiri yapmışlar, onlarıda hoş görmek gerekir.

Arkadaşım temennilerine katılmamak elde değil inşallah bu temennilerini saçma sapan fikirler veren,sermayesiz iş yapılamayacağını düşünen düşünce maskarası ve mesleği boş işler temsilciliği olan arkadaşlarda okur

'Keşke'Leri Sevmem !!