Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Polyester Hediyelik Ürün İmalatı Hakkında Yardım

Başlatanankyra06Tarih02/01/2009 01:08:35Yorum64

İlk mesaj
merhaba herkese
biz polyesterden bi süs eşyası üretmek istiyoruz, bu işin nasıl olduğu hakkında, kalıbı dökümü gibi konularda bilgi sahibi olan yada bu tarz iş yapan kişilerden bilgi almak istiyorum. cevaplarınızı bekliyorum
msn: erol.ozkaya@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
64 yorum
Sıvı polyester boya veya inşaat malzemeleri satan yerlerde satılır. Polyesterin bir sertleştiricisi birde katalizörü olur. Polyerterin içine bu iki sıvıdan da bir miktar ilave edilip kalıba dökülür. İçine koyduğun katalizör ve sertleştiricinin oranına göre çabuk yada geç olarak sertleşir. Bu karışıma pigment karıştırarark renk te verebilirsin. Pigmentte boyacılarda kutu olarak satılır. 1 kg. pigment ile 5 - 6 teneke polyester renklendirebilirsin.

Küçük kalıplar için ekonomik ama büyük işler ve kalıplar için pahalı bir malzemedir polyester.

beğendiğin herhengi bir hediyelik eşyanın kalıbını ölçü alma macunları ( silikon esasalı ) ile çıkarabilir ve direk polyester kalıbı diye kullanabilirsin. Veya çok üretim yapacaksan bu kalıptan daha dayanıklı malzeme ile başka kalıp alırsın. İşin bu kısmının artık senin el becerine ve malzeme bilgine ihtiyacı vardır. İlk öğretim okullarının Teknoloji Tasarım öğretmenlerinden kalıp bilgisi alabilirsin ve ya bu dersin kitaplarından.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Sizin yerinizde ben olsam, hediyelik eşyaları organik malzemeden üretir ve reklamlarımda bu hususu öne çıkarırdım.
Polyesterden 1000 firma üretim yaparken, siz rakipsiz olurdunuz.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk

polyesterden kabartma duvar tablolarıda yapabilirsiniz.mermer tozu karıştırmak çok ekonomik.kalıplarınıza ayırıcı sürmeyi unutmayın.akinselçuk arkadaşımız bu kalıp ayırıcıyı size hatırlatmayı unutmuş.renklendirmek için toz boyada kullanabilirsiniz.
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf
arkadaşlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, kalıp için rtv2 kullanmam gerekiyormuş. ayrıca polyesteri çoğaltmak için kalsit diye bi madde dediler, bu maddeyi katınca başka bi madde daha katmak gerekmiş, fakat kalsitin oranını çoğalttıkça üründe kabarcıklar artarmış oranı hakkında bilgi sahibi olan varmı? ayrıca çoğaltmak için mermer tozunu daha önce duymamıştım, acaba onu katıncada kabarcık gibi pürüz falan oluyormu?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
kabarcık olusmaması için vakuma gerek yok.nihai ürünün ebatlarına gore hafif titreşim yeterli olur.
1 kg pigment pasta ile 5-6 teneke değil onlarca teneke polyester renklendirilebilir.
hediyelik eşyada ince ayrıntı çoksa akışkanlığı iyi ayarlamalısın.katalizör olarak kullancağın kobalt ve sertleştirici mek, renk kaymasına sebep olabilir.aynı anda karıştırmaya kalkma sakın, mek ve kobalt birleşince alevlenebilir.sıkışık bir düzenekle bomba etkisi oluşturabilir.iş kazaları için dikkatli olmak gerekir.
ürünün gereksinimlerine gore kalsit seçmelisin.örneğin 1 mikron yada 5 mikron.daha niteliksiz ürünler için donamit seçebilirsin.ama dikkat etmen gereken reçine/toz oranının akışkanlığı.hamurun yeterince akışkan değilse karışımın kalıba homojen yayılıp dolduramaz.
hediyelik eşyalar eskitmeli olurlar genelde.eskitme yapcaksan buna göre ana karışım rengi belirlemelisin.
Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Bu, polyester imalat kursu gibi olmuş. çok da güzel olmuş .Biribirini tamamlayan bilgiler . Bilmeyen biri burayı okuyup meslek sahibi olur . Çok güzel bir bilgi paylaşımı olmuş . Tebrikler.

ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
dikkat edin polyester çatlamasın?
saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayserim
dikkat edin polyester çatlamasın?
saygılar....

Altına birde nazar duası ekleriz . (:
Çatlamaz , bir şeycikler olmaz.(:
ismail karagülle

ismail abi senin ürünün için demedim başlık hakkındaki yorumlara ekledim
:)

polyesterin hızlandırıcısının oranı bellidir, bilmiyen arkadaşlar için sertleştiricinin oranı her mevsim aynı girilmez.yanlış girilirse ya kıl çatlagı olur yada biz yanma diye tabir ederiz(renginde degişiklik)
saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Doğru . haklısın .
Hatta hava sıcaklığından başka imalat yerinde ki hava akımı bile ortamdaki nem bile, reaksiyona etki eder. Hatta şunu da ilave etmek lazım . Mek ve cobaltı , polyesteri aldığımız firmadan alırsak muhtemel süprizlerle karşılaşmayız.
ismail karagülle

en uzuc ve kolay olarak alcı kullan ben yıllardır alcı kullanıyorum. doumden bıraz onra kalıpları suya atarsan fazla ısınma olmaz kalıplar da yanmaz. ince kalıp elde etıkden sonra ıkıncı surumde daha once ıse yaramayan sertlesmıs veya bozuk kalıpları granur halıne gerırerek yeni sılıkonlada karıstıra bılırsın. mazeme agır ve akıskan olmazsa sıtroyen dıye bır madde daha var polyester karısımı ınceldır. kolay gelsın
bulent

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
sana yardım edecek veya ortak çalışabileceğin birini telefonunu veriyorum
Antalya/Alanya'da mukim
yıllardır bu işle iştigal ve turizm bölgesinde bu işi yapıyor.
Mahmut Bey.. adı
tel:0543 7899533
Satış Ve Pazarlama Müdürü

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
slmlar arkadaşlar güzel bilgiler paylaşımış sanırım özetlersek bir miktar polyester ve onun sertleştirici malzmesı ve içine birazda mermer tozu ilave edrek kalıp içine döküp objeyi alabılırz bu şekılde mi.??

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
selam arkadaslar;

konuyu yeniden hortlatıyorum galiba :) epeydir aklımda olan bir proje aslında ama bir türlü hayata geçirmek için fırsat olmadı nette ararken rastladım baya mutlu oldum,

arkadaslar peki bu hediyelik ürünlerin kalıpları ayrıca satılıyor mu yoksa illa kalıp çıkarmak mı gerekiyor?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Merhaba Arkadaşım, Hediyelik Eşyaların Kalıpları Satılmaz, O Kullandıgın Hediyelik Kalıpların Patentli Oldugunu Düşünürsek,

Başka Bir Hediyelik Eşyayı Kopyalamış Onu Gasp Etmiş Olursunuz,

Size Önerim Kendi Hayal Gücünüzle Bir Model Canlandırıp O Model Üzerinden Kalıp Almanızı Önerimim, Daha Sonra Modeli Kalıplayıp, Kalıptan Çıkan Üründe, Yine Ufak Bir Değişikliklerle Modelini Çoğaltırsın, Bir Modelden Esinlenerek Sınırsızca Model İmal Edip Kalıplarsın, Bu Tabi Biraz İlgi İster Özen İster, Ama İlgi ve Özen Gösterilmeyen Hiç Bir İşte Başarı Olmaz Zaten. Dedigim Gibi Modellerini Çoğaltıp € Kendine Özgü Ürünlerin Olur. İçtenlikle Bu ürünü Ben Üretiyorum Diyebilirsiniz. Yanlış Anlamayın Lütfen Bu Bir Nasihat Degildir, Fikirdir. Saygılarımla...

yarının sorumlusu bugündür.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Herkese selam, Kolay gelsin bende silikon kalıp ve mum tasarımları ile uğraşıyorum. Ayrıca polyester ve alçı ilede yeni uğraşmaya başladım yazılanlara teşekkür ederim bilgi ve tecrübenin paylaşılması çok güzel .
imza

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Ben Okan Özek. amatör olarak polyester ile küçük kalıplarda döküm yapmaya yeni başladım.
Bu konuda daha önce hiçbir bilgim olmadı. Herşeyi amatör olarak deneme yanılma yoluyla yapıyorum.

Bilgi almak istediğim konu şudur:
1- polyestere ne kadar katalizör(mavi renkli olan olmalı) ve ne kadar sertleştirici (beyaz renkli olmalı) koymalıyım.
Oranların hava şartlarına göre değiştiğini söylemişsiniz ama en azından bir oran rica ediyorum.
Yani 1 litre polyestere 10 ml katalizör - 5 ml sertleştirici şeklinde bir oran verirseniz çok daha makul ve
anlaşılır olacak.
Kalıplardan çıkardığım ürünler biraz uzun süre yapış yapış kalıyor.Bunu nasıl engellerim? (Oran tutmuyor heralde)
2- kalıp ayırıcı olarak hangi maddeyi önerirsiniz. Ben silikon kalıp (kek kalıpları) ve metal kalıp kullanıyorum.
Metal ayırıcı sprey aldım onu kullanıyorum ama farklı bir ürün olabilirmi? (Alternatif)
3- polyester dökümü çıkarttıktan sonra cilalama yada parlatma işlemi nasıl yapılır? neyle yapılır?
Polyester zımparalanınca çizik çizik oluyor. Bunu nasıl gideririz?
4- bu konularda eğitim almak istersem nereye başvurmalıyım? Pratik olarak bu işi kim öğretir? Branşı nedir?
5- mermer tozu karıştırma olayını anlamadım. Bu daha az maliyetle üretim için mi söyleniyor.
6- alçı kalıp fikri çok güzel bu alçının bir özelliği ve ismi varmı yoksa her tür alçı olabilirmi?

Bu meraklı amatöre yardımcı olacak sabıra ve bilgiye sahip arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Orgon üreticisi.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
07/08/2011 tarhinde görüşmüş olduğum polyester imalatçısı ve döküncüsü
bir arkadaşım kendi evine hiçbir polyester madde sokamayacağını çünkü
bu ürünün kanserojen bir madde olduğunu belirtmiştir.
Hem döküm aşamasında hemde dökümden sonra kimyasal tepkimesi devam
etmekte ve bizleri zehirlemektedir.
Bu ürünü kullanmayı düşünen arkadaşların para kazanırken insanları
sağlıklarından ettiklerini hatırlamalarını ve polyester ürünleri satın alan
kişileri uyarmalarını rica ederim.
Ben artık yapmayı düşündüğüm "orgon" ürünler için doğal ve sağlıklı
alçı ve reçineyi kullanmayı tercih edeceğim.

Hepinize kolay gelsin.
Orgon üreticisi.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
hediyelik eşya kalıbı itina ile yapılır...(bilginize)...
saygılar.
serci

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ymalat
bende biraz katkıda bulunayım,
polyesterde en önemli olan Hava sıcaklığıdır bunu liner bir şekilde tuturamasanız renk degişimleri ve çatlamalar oluşur onun için bir kabin yapıp bu kabinide liner bir ısı kontrolu ile sabit bir ısı ortamında dökümleriniz yapmanız gerekmektedi.

www.zeroelektronik.com

e

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Arkadaşlar bir kalıp için ahşaptan bir tema yaptıracağım .Bana kalıp konusunda Sakaryada yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı.Sıra sışı ürün ve müşteri grubuna hitap edecek bir strateji izlemeyi düşünüyorum.0507 396 55 41 nolu telefonla görüşebiliriz.

Yerleşim Türkiye / sakaryaMeslek Muhasebe
Poleyester ürünü kürünü aldıktan sonra 60-70 santirat derecelik etüvde 2 saat şartlandırırsan nihai sertliğinin % 99'una gelir. Ayrıca kalsit ile akışkanlığına zarar vermeden malzememenin A bileşenini hazırladıktan sonra vakumlu bir karıştırıcıda 2 dakika en yüksek vakumda karıştırırsan ve B bileşeni ile karışımda fazla hava aldırmamaya dikkat edersen mükemmel özellikteki karışımı hazırlamış olursun. yalnız kalsit ve kuvars gibi dolgu maddeleriyle çalışırken çok yüksek devirde iyice dağıtman gerekir. ayrıca % 1 kadar dispersant ko**** bu işlemi yaparsan kullanmadığın serteşmemiş A bişleşenin raf ömrü uzun olur. Yani dibine dolgu çökmez ve homojen kalır.

saygılar

Erdem Akıncı
Erdem Akıncı
(Kimyager)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
bak sayin erdem bey nasil anlatti ne de olsa kimyager..amam inan ben hic bir sey anlamadim o terimlerden
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Merhabayın arkadaşlar rtv-2silikon kalıp kullanarak suya dayanıklı polyester dışında ne kullanabilirim acaba bi fikri olan varmıdır...

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Saty? / Pazarlama
.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
merhaba sizden bir ricam var içi boş yumurta yapmak istiyorum alçıdan böyle bir kalıp yapılabilirmi kime yaptırabilirim cok pahalı olurmu

tekstilucuz@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tekstilucuz
merhaba sizden bir ricam var içi boş yumurta yapmak istiyorum alçıdan böyle bir kalıp yapılabilirmi kime yaptırabilirim cok pahalı olurmu

tekstilucuz@gmail.com

Pahalı olmaz.
İçi dolu olması kalıp açısından daha kolay.
Boş olması ürün maliyetini düşürür ama kalıp azıcık daha dikkatli yapılması gerekir.
Bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışırız.
ismail karagülle

Bende birkaç gün önce istanbul karaköy de fiberglass, silikon malzeme satan esnaflara gittim. Fiberglass ve silikonla yapılan kalıplarla ilgili bilgi almak istedim ve malzeme fiyatlarını sordum. Esnafın birisine şunu sordum; bu malzemelerle kalıp yapan, ürün çıkaran kişiler sizden malzeme alıyorlar bu kişilerle irtibat kursam bana bu işi öğretirler mi? hiç bir ücret talep olmaksızın dedim. Esnaf arkadaş ta; bizim vatandaşımızdan hayatta öğrenemezsin ama yabancı bir ülkeye git orda öğretirler dedi. Kendin az miktarda alacaksın deneye deneye ne yapmak istiyorsan onu yapacaksın dedi. Biraz içerledim ama neyse sonra da fiyatları sordum fiberglass lar 8-10-12 tl kg fiyatı ve 18 tl ye de 1 mt'si kumaş gibi ince olanı vardı. Silikon ise 20 tl kg, 100 tl 5 kg.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
telefon numaranızı belirtirmisiniz sizi aramak isterim siz yapıyormusunuz kalıp

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet