biz polyesterden bi süs eşyası üretmek istiyoruz, bu işin nasıl olduğu hakkında, kalıbı dökümü gibi konularda bilgi sahibi olan yada bu tarz iş yapan kişilerden bilgi almak istiyorum. cevaplarınızı bekliyorum
msn: erol.ozkaya@hotmail.com
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - cesurturk Bende birkaç gün önce istanbul karaköy de fiberglass, silikon malzeme satan esnaflara gittim. Fiberglass ve silikonla yapılan kalıplarla ilgili bilgi almak istedim ve malzeme fiyatlarını sordum. Esnafın birisine şunu sordum; bu malzemelerle kalıp yapan, ürün çıkaran kişiler sizden malzeme alıyorlar bu kişilerle irtibat kursam bana bu işi öğretirler mi? hiç bir ücret talep olmaksızın dedim. Esnaf arkadaş ta; bizim vatandaşımızdan hayatta öğrenemezsin ama yabancı bir ülkeye git orda öğretirler dedi. Kendin az miktarda alacaksın deneye deneye ne yapmak istiyorsan onu yapacaksın dedi. Biraz içerledim ama neyse sonra da fiyatları sordum fiberglass lar 8-10-12 tl kg fiyatı ve 18 tl ye de 1 mt'si kumaş gibi ince olanı vardı. Silikon ise 20 tl kg, 100 tl 5 kg. |
Yazıyı gönderen - tekstilucuz telefon numaranızı belirtirmisiniz sizi aramak isterim siz yapıyormusunuz kalıp |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Cesurtürk genel anlamda doğru gibi görünse de her zaman doğru değil.Sen bir dene bakalım . Merak ettiğin soruları sor . Cevap almakta zorluk çekersen yeniden bu konuya değinelim. Ama hiç bilmediğin bir konuda soruyu sorarsın ama karşındaki BU NASIL SORU diye şaşırabilir, cevap vermekte zorlanabilir. Soruya cevap vermemek isteyen de olur. Bildiğini paylaşmamak isteyen de. Ama şu soru da sorulmalı; ben bu forumda hangi bildiklerimi başkalarıyla paylaştım ? Konu hakkında bilmek istediklerini açık olarak tek tek sor. Bildiğimiz varsa cevaplarız.Herşeyi de bilmek gibi bir durum söz konusu değildir. Bilemediklerimize de bilen arkadaşlar cevap verir. Veya birlikte araştırır. birbirimizi bilgilendiririz. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - cesurturk
Sayın huy huy ben karaköy de bu malzemeler nerede satılır ona bakmaya gitmiştim imkan olursa öğrenmeyi de isterdim. Elbette forumda ki yazışma ve bilgi paylaşımı ile ilgili düşüncelerinize katılıyorum. |
Yazıyı gönderen - cesurturk Bilgileriniz için teşekkür ederim. Youtube'da bu konuyla ilgili çok video var aslında ordan da öğrenebiliriz. |
Yazıyı gönderen - cesurturk Teşekkür ederim sayın huy huy. Silikon ve fiber kalıplara biraz merak saldım aslında... Youtube'da yayınlanan kalıplarla ilgili videoları bur da linkleri paylaşmamın bir sakıncası olur mu acaba? ********************************************************************************************************************************** Karaköy elektronikçiler çarşısında gezerken eski araba modelleri ve heykeller satan bir işyeri vardı. Vitrinde bir heykel dikkatimi çekti, çok güzel yapılmış, küçük 20x30 cm boyutlarında 230 tl fiyat yazılıydı. Herhalde bu heykel çalışması yurt dışı bir ürün olsa gerek. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Çinden de çok geliyor. Ama bizden de kaçmaz.Birileri alıp kalıbını hemen yapabilir. |
Yazıyı gönderen - laklak slm arkadaşlar ayna çerçeve modelleri hazır kalıp satan varsa almak isterim saygılar |
Yazıyı gönderen - ankyra06 merhaba herkese biz polyesterden bi süs eşyası üretmek istiyoruz, bu işin nasıl olduğu hakkında, kalıbı dökümü gibi konularda bilgi sahibi olan yada bu tarz iş yapan kişilerden bilgi almak istiyorum. cevaplarınızı bekliyorum msn: erol.ozkaya@hotmail.com |
Yazıyı gönderen - smayli merhaba arkadaşlar ben ankaradan ismail polyesterden bazı aksesuarlar yapmaya başladım amötörce ugraşıyorum sizlerden istegim , polsesterden bazı aksesuarların içlerini boşatmışlar hafif olması için fakat ben bunu beceremiyorum komple donuyor içini boşaltmak için polyesrerin içine nasıl bir kimyasal karıştırılıyor nasıl yapılıyor bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. |