Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eczane

BaşlataneranusisTarih28/12/2008 18:40:51Yorum4

İlk mesaj
arkadaşlar ne iş yapalım ne işyapalım derken karşıma bir iş çıktı .ama biraz karışık bi iş şöyle ki hastane karşısında bir eczane var sahibi başka bir yerde eczane açacağı için burasını sana vereyim diyor .diploma kiralayıp yani bir eczacının diplomasını çalıştırabiliyormuşsun .yani oeczacı mesul müdür olarak görünecekmiş .tam anlıyamadım ama sanırım eczacılar odasına sormak gerekiyormuş .ama enteresan olanı da bu çeşit çalışan eczanelerle eczacılar odası mücadele ediyormuş .sitede eczacı olan arkadaşlar var sanırım bu konuda yazarlarsa sevinirim .şimdiden teşekkür ederim .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üç teftişte eczanesinde bulunmayan eczacı ceza alır eczanesi kapatılamaya kalkışılabilir. Yasalara göre eczaneyi eczacı açmak zorundadır. Kiralık diploma yasal değildir. Mesul müdürlük eczacının kabul edilebilir bir mazereti olduğunda eczacılar odası tarafından atanan bir eczacı şeklinde geçici olarak yasal bir işlemdir. mazeretler önemli hastalıklar askerlik vs. gibi olmalıdır.

Fakat ülkemiz eczacı olmadığı halde bir eczacının diplomasını kullanarak eczane açan sermaye sahipleri ile doludur. Bir eczacıya para verir üzerine eczaneyi açarsın. Sık sık uğramasını hatta işlere karışmasada eczanede bulunmasını isteyebilirsin. Sen eczaneni yönetir işine bakarsın fakat herkese eczacı olarak bu arkadaşı tanıtırsın sen de eczanende çalışan görünürsün mesela. Yani yapılır bir şekilde yeterki uğraşan olmasın şikayet edilip durma. Bunlardan önce karlılık hesabından emin ol. Hastane karşısı deme hesabını iyi yap bu işlerin kişilerle çok ilişkisi vardır. Çok fazla para döner eğer çok kazanmak istiyorsan bu da batınca güzel batılacağı anlamına gelir. Devlet kurumları ticaret amaçlı bir eczane battığında acımasız olur. Bir eczacının masumane batmasından farklı tavırlar ve kanunlar ortaya çıkar.

Ayrıca bütün kanuni haklar eczacıdadır. Yere bakan yürek yakan veya karda yürür izini belli etmez bir eczacı ile muhatap olman durumunda bir sabah eczaneni boş bulabilir veya benim değilmi arkadaş istersem satar istersem borçlanırım şeklinde bir yaklaşımla haciz yiyebilirsin. Eczane kanunen eczacının olunca kanunen bir şey yapamayacağın durumlar ortaya çıkabilir. Saymakla bitmez bin türlü hilebazlık yapılabilir. Aynı şeyleri sende yapabilir eczacıyı perişan edebilirsin. Ayda alacağı biğr kaç bin euroya 500 milyar borç sahibi edebilirsin elin garip eczacısını. Varmıdır daha merak edilecek birşey.

Sonuç etik değil ama aç ayı etikten anlamaz.

Bunu senin için söylemedim bu işleri yapan herkes için söyledim. Hatta kendimi bile kast ettim . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
teşekkür ederim baya karışık ve riskli bir işmiş.aman kalsın .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner

En güzeli . . . Hiç tavsiye etmem piri değilsen bulaşılacak bir iş değil.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
En iyi iş, iyi bildiğin iştir:)
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk