Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mcdonalds - Burger King Olmayan İllere Açmak

BaşlatanPeaceBTarih25/12/2008 13:51:07Yorum44

İlk mesaj
Üye130 yazı
Merhaba,

McDonalds , Burger King fast food restoranlarını ortalama 1 Milyon nüfüslü, içinde Üniversite ve Askeriye barındıran illere açmak ne kadar mantikli sizce..?

Hepiniz saygın fikirlerini yada sadece olur veya olmaz demenizi bekliyorum.

Bir Soru Daha,
Yoksa Mado, Özsüt, Barnies, Kahve Dünyası Vb türdeki daha az maliyetli modern kahveler mi düşünülmeli..?

Hepinize Saygılar Sunar, İyi Çalışmalar Dilerim
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
Yeni Üye17 yazı
dominos hakkında bilgisi olan var mı;?

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Y?siz
Yeni Üye29 yazı
Sayın coban78 , kimsenin uzak durmasına gerek yok, zaten Kahve Dünyası franchising vermiyor , kendi bünyesinde açıyor işletmelerini.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı

Dominos Pizzanın da anahtar teslimi ortalama 350-400 bin tl buluyor kabaca , açılacak mantıklı isimlerden biri , fakat bu markadan da franchising almak oldukça zorlaştı ...yani arkadaşlar hani biraz daha garanti para isteyip , isim bir yer açmak istiyorsanız minimum 300-400 bin tl den başlıyor özet olarak böyle.

Yeni Üye29 yazı
Sayın Border çok teşekkür ederim nazik öneriniz için, ama çokmu gizli bu 600.000 $ maliyetle açılacak "fabrika" düşünceniz?herkezle paylaşalım bu forumda ,konu nedir ,beklenen gelir , kar oranları , giderler vs ..uygunsa ilgilenir isteyenler...iyi çalışmalar.

Üye508 yazı
Dominos pizayı diyarbakıra tavsiye edebilirim, hem kara hem hava alayı var.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye89 yazı
Arkadasim paran var ise musterinin sana gelecegi bir is yap.
Mesela burger king acarsan musteri sana gelir dominos acarsan sen musteriye gidersin tabi buda beraberinde bir dunya masraf demektir en az 3 tane delivery`ci ve masraflari.
ilk etapta belki biraz fazla odersin ama uzu vadede cok rahat edersin vay delivery gecikti trafic vardi vs derdin olmaz. Unutma hayat tecrubesi cok onemlidir kucuk bile olsa bir bufeciye git sor delivery ile yerinde hizmet ne kadar cok farki oldugunu. Mesela adam dukkanina geldiginde bir hamburger bir chips bir kola alir yemegini bitirmeden kolasi bitmis olur ve bir kola daha almak istere yada hamburger almak ister fakat delivery ise tekrar isteyemez zaten sende 2 parca icin gonderemezsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye197 yazı
ben ce bu iş zorba işi 600 bin dolarla ne işler yapılmaz ki inşaat işine girile bilir üretim yapılabilir vs. vs bir yemek kültğrğ oluşturupbayilik bile verebilirisin
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar oncelikle yukarda okudugum kadarı ile bazı arkadaşlar parayı veriyosun hemen açılıyo yeri onlar buluyo gibi ifadeler kullanmışlar ancak bu dedikleri hemen hemen artık hiçbir franchise veren icin geçerli degil mado ,özsüt ,burger king... gibi markalarda yeri sizin bulmanısı istiyor şuan için sadece mcdonald's yeri kendisi buluyor ki mc donald's da uzun bir aradan sonra yeni yeni franchise vermeye başladı.. Bu arada mc donald's açmak için 6 Aylık ciddi bir egitimden geçmeniz gerekiyor ki hemen hemen hiçbir zincir markada böyle birşey yoktur...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye11 yazı
Bu arada Dominos istanbula franchise alımı bitti en azından şuan için dominosun internet sitesine girerseniz açılmayan bölge haritasi fln gibi bilgiler ver en son sivas'a açılmıştı bundan 2 ay önce muhtemelen 2. şube yoldadır.
Dominos 300 bin Dolar istiyor ,galiba 100 bin tl de teminat mektubu fln olsa gerek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye36 yazı
hocam yerli üretim fabrika falan eskidendi onlar.devir değişti yani.en iyisi senin fikrin.askeriye ve üniversitenin olduğu yerde hiçbir şekilde marka fast food işinden zarar etmezsin.senin 600.000 doların 1 senede ikiye katlar kendini.ben bi kaç senedir burdaki yorumları okuyorum.benimde aklımda hep kendi işimi kurmak var.ama maddi imkanım olmadığı için sadece hayal durumunda.uzun süredir bu siteyi ve yazılanları takip ediyorum.emin ol şuan yorum yazan arkadaşların çoğu ticaretten bi haber ve yapacağın bir iş için fikir almak istediğinde burdaki arkadaşlar yüzünden,buradaki arkadaşların fikirleri yüzünden ticarete cesaret edemeyen bir sürü arkadaşın olduğunu tahmin ediyorum.eğer burdaki arkadaşların içinde gerçekten bu işten anlayıpta fikir verenler varsa emin ol onlarda esnaftır ve tipik esnaf fikri ben kazanayım başkası kazanmasın fikrindedirlerdir.aslında bu insanlarımızın suçuda değil.insanlarımızda eskisi gibi aza kanaat etme durumu kalmadı.herkesde biraz daha fazla kazanma canavarlığı hep bir benlik olayı almış gitmiş.dinimizde bile ticaretin yüzde 25 ine izin verilirken forumları dolaştığında yüzde 50 - 60 - 100 nasıl kar ederim herkes bunun peşinde.şimdiye kadar ve uzun yıllardır buraya üye olmama rağmen böyle bir yazı yazmadım.nedeni ise param yok belki biri benim yorumumdan etkilenirde yapacağı işten vazgeçer vebale girerim düşüncesi.ama burda onu düşünen arkadaşı senelerdir görmedim ben.yapmak istediğin iş gerçekten mantıklı hocam.kimsenin fikrini alma.para güç demektir.paran var gücünde var.Ya Allah de başla gerisi gelir.Saygılar Hürmetler
Bismillah her hayrın başıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye58 yazı
baRock ben dinimizde ticarette %25 sınırlama olduğunu hatırlamıyorum. Kaynağı ile gösterirmisin bunu?

Yerleşim Sudan / HartumMeslek Mühendis
Yeni Üye36 yazı
şimdi hocam sana narh diye bişeyden bahsetsem bilirmisin.yüzdelik bir kar oranı doğrudur yoktur.ama bu zamana göre değişir.burda din dersi verecek değilim.ama bir sürü fıkıh aliminin günümüz şartlarında fahiş oran oluşması sebebiyle bunu yüzde 25 olarak değerlendirmiştir.hocam artı koca yazıda bula bula o bölümümü buldun.
Bismillah her hayrın başıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşlar eger gercekten yatirim yapib para kazanmak istiyorsaniz Dominos, Mado, BurgerKing kibi isletmeleri Kazakistanda acmayi tavsiye ederim.
rashad.rashad1985@gmail.com

Yerleşim Kazakistan / Kostana Astana AlmaatiMeslek Di?er