Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mcdonalds - Burger King Olmayan İllere Açmak

BaşlatanPeaceBTarih25/12/2008 13:51:07Yorum44

İlk mesaj
Merhaba,

McDonalds , Burger King fast food restoranlarını ortalama 1 Milyon nüfüslü, içinde Üniversite ve Askeriye barındıran illere açmak ne kadar mantikli sizce..?

Hepiniz saygın fikirlerini yada sadece olur veya olmaz demenizi bekliyorum.

Bir Soru Daha,
Yoksa Mado, Özsüt, Barnies, Kahve Dünyası Vb türdeki daha az maliyetli modern kahveler mi düşünülmeli..?

Hepinize Saygılar Sunar, İyi Çalışmalar Dilerim
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
mantıklı olmasına mantıklıda :

iyi etut etmek lazım buyuk şehirlerin çogunda var bırde kültür meselesi o şehrin kozmopolitği
kayseride gider var zaten kiliste açamazınız halkın alım gucune ve belenme alışkanlıkları açısından

istanbulun ilçelerinde bile bu farkediliyo

kadıkoy yakası bagdat moda o bolgeler genelde dışarda yer akşam uzeri ve hafta onu retoranlar iş yapar merkezi yerler yani yogun inan trafıgının oldu yerlerde 3 ogun iş yapabılırsınız

o yuzden anadalouda açarken o şehır nufuun kalabalık olması çok işlek yerde olması çok önemli konular

bu firmaklar itanbul içinde bile yanılgıya düştüler kapattıkları şubeler oldu itanbul gıbı bır yerde öyle caddeler varki bir tarafında inan trafiği var diger tarafta yok o bile her şeyi etkiliyo

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
150.000. nüfüslu trazonda ikise var gayette iyi iş yapıyorlar gördüğüm kadarıyla
ama arkadaşında dediği gibi iyi araştırmak lazım sonuçta trabzonda büyük bir üniversite ve çok büyük bir askeri birlik var halk yaniliklere çok açık kültürlü bir yer

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda

ben anadolu şehırlerınde açıcak olsam

burger king açarim : damak tadi ve urunleri açıından
kahve dunyası ve mado en mantıklı yatırımlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
İyi iş yapar olmayan yerde ama çok buyuk sermaye gerektiriyor her turlu kazanir gerci
750 bin ytl'lik başlangiç sermayesi gerekli

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Burger King için tüm masraflar dahil başlangıç için gerekli sermaye 600 bin $ civarı.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ö?renci
Arkadaşım buger king yada mc donalds açmak istiyosan cebinde nakit 600 bin doların olması gerekiyo sen parayı veriyosun yeri gösteriyosun 20 gün içinde anahtar teslim dükkanını veriyolar sana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Arkadaslar değerli yorumlarınız için tesekkür ederim.

Su an için aklımızda Manisa var yılbaşında sonra ordayız inşallah.

Bizide düşündüren halkın bu lezzetleri benimseyip benimsemiyeceği, öğrencilerin harclıkları belli bizi ne sıklıkla ziyaret ederler bu da kafamızdaki sorulardan bir diğeri, burunow arkadasım yaptıgın tavsiyede cok haklısın Burger King bizim damak tadımıza daha yakın ama Mcdonalds'ın da sihirli bir çekiciliği oldugunu düşünüyoruz.

Biz hazır oldugumuz takdirde firmaların kendileri gerekli araştırmayı yapmaktadırlar ama benim için sizlerin yorumlarıda cok önemli.

Maliyetler konusundan haberdarız lütfen konunun artılarını ve eksilerini tartısalım.

İyi Çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Merhaba PeaceB,

Öncelikle girişiminizde başarılar.

Bu konuda ön bir çalışma yapabilirsiniz. Özellikle üniversite ile yapılacak ortak bir ön pazar araştırması çalışması hem öğrencilerin pazar analizi konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlar, aynı zamanda da net veriler elde etmeniz için bir fırsat olur.

Nasıl bir yöntem kullanacağınız konusunda fikre ihtiyacınız olur ise ilteroktay@ilteroktay.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Mutlu ve Sağlıklı Kalın,
Saygılarımla,
İlter OKTAY
www.ilteroktay.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Hayırlı olur inşallah. Sonuçlarını ve iş durumunu buradan bizlere aktarırsan seviniriz ve iyi bir tecrübe olur.
Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Hiç sanmıyorum Burger king sbarro popeyes ve kfc Türkiye yatırımları tab gıda tarafından yapılıyor. eğer yatırım yapılcaksa öncelikle tab gıda kendisi yapacaktır görüşündeyim.. Mc donalds ta Anadolu grubu restorant işletmelerinin onlarında franchise çalıştığını duymadım bence sen hazır markalar alacagına eğer gercekten bu yatırımları yapacak finansal rahatlığa sahipsen kendi markanı yarat yada mesela Amerika Taco Bell firması var onu getir Türkiye'ye çok daha rahat bi yatırım olur. Amerikadaki restorant zincirlerinide araştırman yararına olacaktır. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
İlter Bey,

Cok tesekkür ederim, cok harika bir fikir. Daha firmaların kendileri ile görüşmüş değiliz, hedef İl'e ilk ziyaretim sonrasında hemen bir görüşme olucak ve anlaşıldığı takdirde ikinci ziyaretimden önce danışmanlığınıza baş vurabiliriz. Teşekkürler.

......

Taco Bell firması her zaman aklımdadır, lise yıllarımda sürekli yerdim ve burada tutacagına eminim ama sizin bahsettiğiniz kolay olmuyor master olabilmek için gerekli şartları yerine getirecek gücümüz ve ekibimiz yok.

.....

Bu iş olduğu takdirde gelişmeleri ve yaşadıklarımı burada yazmaktan mutluluk duyucam.

İyi Çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
arkadaşlar selamlar öncelikle istanbulda mc donalds yada buna benzer burger king kentucky gibi gıda sektoru yerı acılabılecek nokta neresı olabılır ? nerede ihtiyav vardır sizce ? istanbul degıl turkıye genelınde tesekkurler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
tavo bell sizce mantıklı bır yatırım olurmu ?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - oktaydemr
arkadaşlar selamlar öncelikle istanbulda mc donalds yada buna benzer burger king kentucky gibi gıda sektoru yerı acılabılecek nokta neresı olabılır ? nerede ihtiyav vardır sizce ? istanbul degıl turkıye genelınde tesekkurler..

Bana göre bu tip şeyler için diğer firmalar takip edilebilir. mesela Domino's Pizza yeni açılan yerler listesi

http://www.dominos.com.tr/dominos_hakkinda/bizden_haberler.aspx

şu anda Türkiye genelinde sürekli dükkan açıyor. bu açılan yerlerin yanına da bir tane McDonalds, KFC veya Burger King açabilirsin.

ben olsam o kadar parayı bağlamazdım burger king işine

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
B.king ABD de batış trendine geçmiş bir firmadır marka degeri elindeki pazar payına ragmen çok düşük durumdadır hatta parayı bastıran bu markayı alacak konumdadır. Domino Türkiye grubu ise hangi kapital grubuna ait oldugu belli olmayan bir firmadır yani sahipleri kimdir neyin nesidir bilinmez fakat hızla yeni store açma çabasındadır. Mc ise çok kararlı ve kararlı adımlarla ülke pazarında ilerlemektedir hatta çokta güvenilir bir grubun çatısı altındadır ayrıca hiç kimse ben burada store açacagım alın size 600 bin dolar desede istedigi yerde açması zordur çünkü mc heryerde açmaz !Master frachise ok demeden kimse istedigi yerde mc açamaz. inanmayan var ise denesin yarın cebine koysun 600 bin doları gitsin ilgili firmaya ve şu ilde veya ben Bağdatta (IRAK ) mc açacagım desin bakın alacağınız cevap ne olacak !
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
purpose ye katılıyorum iş sadece para da bitmiyor yer guzel olucak ve sadece onların dedıklerını yapcaksınız mesela patetesi bile onlar veriyo yanı onların tercih ettikleri malı kullanacaksınız tutar mı dıye sorarsanız acacgınız ilde anket calışması yaptırın ama kaliteli bişey olsun onun sonuçları az çok size işletmenin ne kadar kar getireceğini ne kadar zmanda kendini amorti edeceğini belli eder

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Saty? / Pazarlama
hiç yaşamadığın bir ile 600.000 $ yatırarak McDonalds açmak ne kadar akıl kârı bilmiyorum. sonuçta o ilin damak tadını, alım gücünü, yaz/kış nüfusunu, vs...vs.. dışarıdan bakarak bilemezsin... bir de mesela İzmir'de adım başı tatlıcı kahvaltıcı vardır başka şehirlerde de yoktur zaten şehrin semtleri de buna göre değişiklik gösterir mesela Ankara'yı ben hiç bilmem bilmediğim yere beş kuruş yatırmam yani uzun lafın kısası öyle uzaktan olmaz bu işler..

PeaceB arkadasim ben manisayi cok iyi bilen biri olarak acma derim 600.000 dolar ciddi bir sermaye manisa da burger king e musteri potansiyeli olarak gordugun genclerin sosyal yasantılarını gozlemle. biraz gercekci olalim asgari ucret ve asgari ucretten biraz fazla kazanclarla vardiyali calisiyorlar isveren tarafindan 6 ay calistirilip kadroya almamak icin isten cikariliyorlar maddi gucleri kisitli. hafta sonları gezmek icin izmiri tercih ediyorlar ve manisada adim basi tavuk doner, ayvalik tostu ...vs. cok ve 1 tl - 2tl gibi fiyatlarla iş yapıyorlar sen 600 000 dolar para bağlayip burger king in istedigi patatesi kofteyi ekmegi alip 8-10 tl ye menu ile is yapmaya sakın kalkışma olmaz mı olur beyaz fil caddesinde olur sadece ne öldürür ne süründürür bence niyetin varsa araştır arap ülkelerinin birinde düşün ihya olursun...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
taco bell franchising ini nasıl alabilirim ve acabılırım burada ?

:)) taco bell demiş bi arkadaş yaa bikere o tarz firmalar o ülke içinmaster franchise verirler yani nedir bu, bu zincirle alakalı türkiyedeki tüm olaylar sizden gecer nasıl alınır peki :D en azndan 4-5 milyon dolar sermayen iyi bi ticari gecmişn varsa neyse mc ve brger kinge gelince onlarda öyle her parası olana yani 600.000 franchise bedeli olana vermıyolar sağlam bi gecmiş lazm 2) hersey okey dedi ama açılacak yerde cok detaylı fizibiitte calşması yapılıyor mesela oradan günde kaç bin en azndan 25000 altında insan gecıyosa bi kere unutun o işi vb.. hesaplamlar yapılır ondan snra bayilik verilir, bilgi isteyenler mesaj atsınlar kolay gelsin iyi çalşmalar.
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
O kadar para ile daha kazançlı işler yapılabilir. Ayrıca fastfood büyükşehirlerde çeşitli sebeplerden dolayı bir ihtiyaç haline gelmiş durumda fakat bir çok Anadolu şehirinde dışarda yeme içme kültürü bile yok. İnsanların ihtiyaçları ve tüketimi farklı. Yinede kar edebilirsinz fakat böyle maliyetli bir yatırım için beklediğiniz karı elde edemeyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Bu kadar param olsa hatta 10 katı olsa da gidipte hiçbir yabancı firmanın temsilcisi olmam..Onlar benim şubem olsunlar..Bedava da olsa asla o restorantlara gitmem..Yurdum malı yurdum esnafı kazansın kazansın ki bizde kazanalım..Para için asla ..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
istanbulda en iyi yer bence kavacık benim bildigim kadarıyla mc de yok burger kingde
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
romeo nick in bile yabancı masal okuma burda para ıcın yabancı isim hakkı almam dıye fılan. kuresel dunyada marka olmus fırmaların bayiliği neden alınmasın?laf olsun diye konusma NİCK ini düzelt önce sonra milliyetçi duygunu konuştur.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Y?siz
sonuç nedir? karar verdinizmi açmaya?

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Ythalat / Yhracat
franchising sisteminin ne olduğu ve yapılacak franchsing sözleşmesi görmeden-üzerin de kafa yormadan karar vermenin doğru olmadığı düşünüyorum.eger mal alımlarını sözleşme gereği hepsi anlaşılan firmadan gelecekse-çeşitli adlarla fatura kesilecekse ve ana firma kar oranını artırma yetkisi kendi tekelindeyse her hal ve şartta o işe girilmesi çok riskli olduğunu düşünüyorum.muhasebeci olarak bir firmam bu sistem nedeniyle çok sıkıntı çekti mutlaka sözleşmeyi görün ve para verdiğinizi unutmayın diğer yadan başka şehirler de çalışmayı düşündüğünüz firmayla uzun süre çalışan bir yer var mı ? varsa ondan kesinlkle fikir alın..

ben genel anlam da bu sistemle çalışanların cirodan verdikleri pay nedeniyle ve ana firmanın büyük olmasına güvenip bencil bir bakış açısıyla hareket etmeye yatkın olduklarını düşünüyorum.netice de sözleşmeye göre sınırlar net olmalı..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Sayın Border 600.000$ ile ne fabrikası açıp nitelikli kişilere iş verme fikri oluştu sizde...? sektör vs bilgi verirseniz sevinirim , yani ana düşüncenize hak veriyorum yabancı firmalara bu paraları kaptırmamak vs..ama hayatın gerçekleride var , bu paraya ne fabrikası kuracaksınız , bu tip firmaların franchise verdiği yerler belli...ve cirolar , karlar belli , oldukça tatmin edici , artık onlar franchise seçiyorlar malesef , buyrun 1 trilyon(eski parayla) deyip hemen açamıyorsunuz.durum budur , burger king içinde mc donalds içinde hatta dominos pizza vs...malesef devir değişti bu paralar , bu tip işler için normal rakamlar.Saygılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, gidin bir bakkal dükkanı açın daha iyi

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Arkadasim kimden bayilik alirsan al benden uyarmasi "KAHVE DUNYASI"dan uzak durman. Ben sahsen biliyorum bu adamim marka vs gibi bir olayi yok. Zaten internet sayfasina girdiginizde kurumsal bir firmayla yakindan uzaktan alakalarinin olmadigini rahatlikla anlarsiniz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker