Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavsiyede Bulunabilecek Arkadaşlar Var Mı??

BaşlatanmazlumiTarih22/12/2008 21:44:18Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Gıda işinde Piyasanın alıştığı bir markayı ortadan nasıl kaldırabiliriz ? yani demek istediğim : elime ucuz başka bir mal girdi, onu piyasaya koymak istiyorum, ama millet diğer mala alıştığı için bunu adeta kalitesiz bir malmış gibi görüyor... tavsiyeleriniz

Yerleşim Türkiye / ŞırnakMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye7 yazı
Selam sanırım kaliteni ispatla**** en iyi reklam ayaklı reklamdır bunu unutma başarılar
vatansever

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Üye992 yazı
degerli arkadasim
ben sorum sen cevapla, sonra baslar diger arkadaslar sormaya sen basla cevaplamaya,sabir lazim bu tavsiyeleri bir arada toplamaya hazirsan ben baslim....

aciklamamisin urunun ne oldugunu ?
senin urunun , var olan urunden iyi kalitelimi ?
senin urunun , var olandan ucuzmu ?

yok senin urunun iyi kalite ve ucuz degilse, kafani taktin bir urune çurutmek ve rakip olmak istiyon ?

devami senin cevaplarina gore degisir. iyi calismalar.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye18 yazı

şimdi bunu böyle diyeyim...

ben gıda toptancısıyım. piyasaya yeni çıkmış bir makarna markası var. Bu makarna piyasada ki markalarla kafa tutacak yani hem ucuz hem de kaliteli bir marka. ve bunu kendi bölgemde ilk satışa çıkaran benim... ürünü piyasaya verdiğimde millet fiyatından kalitesiz mi bu nedir ? ondan mı bu fiyata satıyorsun dediler... şimdi demek istediğimi değiştireyim : elimde ki bu kozu nasıl kullanabilirim??? şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Mühendis
Üye992 yazı
rakip oldugunuz makarna cesidi hangi ulk mali. ? sizin piyasaya sureceginiz hangi ulke malli ? bu makarna cesitlimi kac modeli var ?

Yeni Üye18 yazı
Türkiye malı, her çeşidi var... piyasada ki hemen hemen bütün makarnalardan daha ucuza duruyor... ve piyasasıda türkiye zaten...

Üye992 yazı
boyle bir olaya girmek icin bence ilk hedef rekabet yapan buyuk supermarkatlerin toptan alici mudurleri ile gorusmelisiniz.
pek cok super market mevcutturr su an turkiyede ve ilk olarakda buyuk merkez sehirlerden baslamak mumkundur.
gerektiginde ihracat dahi dusunebilinir. makarnanin yeri italyadir ve guzel kalite mevcuttur.fransa ve ispanyadada cok yenir,orta asyada ve balkanlarda rusyada bu is yuruyebilir.

Yeni Üye8 yazı
kesinlikle küçük ve kıyı marketlerden başlamalısınız
marketlere tanıtıcı elamanlar ko**** stant açarak müşteriyi yönlendirme yapmalısınız. kolay gelsin
osmankpt

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye683 yazı
Ben de hariçten bir gazel okuyayım izninizle:
Bizim milletin bir deyimi vardır.
"Ucuz etin yahnisi kara olur" derler.
Siz malı ucuza verirseniz, ilk akla gelen kalitesizliği oluyor maalesef...
Bence, elinizdeki malın fiyatını, piyasadaki en pahalı malın fiyatının da üstüne çıkarın...
Elbet bir üstünlüğü var ki, daha pahalı diyeceklerdir.
Deneyin bir hele siz...
Nasıl olsa ucuz fiyattan satamıyorsunuz, bir de bu yöntemi deneyin.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye406 yazı
üniversitede öğrenci iken gıda toptancısında çalışıyordum makarnanın adı selva idi kimse bilmiyor du o zamanlar ben bir markete 4 tona yakın satmıştım toplamda bir ayda 7 ton falan satmıştım. ama o market onu diğerleri ile aynı fiyata satmıştı.Tabiiki 6 ayda eritilecek ürün 1 yılı buldu.İlk başlarda insanlar soğuk bakıyorlardı bilmedikleri marka olduğu için .Gıda toptancısı iseniz büyük marketlerle anlaşın
a ürünü toptan 1000 parakende 1250 ytl ytl bizim ki 970 " perakende 1100 ytl ancak tanıtım aktişvitemiz nedeniyle 690den size verip 990 ytl 10 günlük tanıtım boyunca bu ürünü vereceğiz diyebilirsin.

Ana büyük marketler le görüş neden fiyat avantajın var.İkincisi de kıyı -kenar mahalle denilen yerlerle görüş bide eğer doğu anadolu pazarına gitme imkanınız varsa Van-Erciş -Bingöl-Kars-gibi il ve özellikle ilçelerde çok güzel bir pazar var.
mesela bir aylık yapacağım ciroyu erçiş de tek bit müşteriye satmıştım .

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
itürkmen kardeş... madem sende bu işi daha önce yapmışsın. bu konuyu biraz daha açabilirmisin... mesela çalıştığın yerleri müşteri ilişkisi, fiyatlarla kalite ilişkisi ile ilgili...

Üye406 yazı
Şehrinize baktım Şırnak çok küçük bir yer.Ancak ercişe ve vana yakın.Bu ürünü toptancı dediğimiz müşterilere birebir satabilirsin.Üniversite bittikten sonra bir gıda firmasında 2 yıl çalıştım.Akdeniz-Doğu -iç anadolu piyasasını iyi bilirim.
Yapacağın ilk iş ERCİŞ te bir toptancı bul.ahlat-adilcevaz-gevaş-muradiye de senin ürünleri satsın.Ama çok kapasiteli ve sağlam olsun iyi araştır.
İkinci olarak da van daki toptancıları gez.Eğer senin aldığın bu makarnaları oraya o firma satmamışsa.
Bi tavsiyem daha var türkiye de veya dünyada bunu yapan var mı bilmiyorum ama yapan olursa bence köşeyi döner(sahi ben niye yapmıyorum).

MAKARNA DÜNYASI DİYE BİR MARKA KUR PATENT HAKKINI DA AL EĞER TUTARSA.
BİR KARAVANIN ARKASINI KENDİNE MUTFAĞA DÖNÜŞTÜR.
SİPAGETTİ İTALYAN USULU MİSAL PAKETİ 1 LİRALIK SİPAGETTİNİN YARISINI DÖK 2,5- 3 LİRAYA SAT.EKMEĞİDE 2 DİLİM VER.
KARIŞIK MAKARNALARI DA EKLE. Şırnak ta meşhur et yemeğiniz haricinde pek dikkat çeken bir restorant görmemiştim.Misal Ankaradasınız insanlar öğle yemeğini simitle geçirmektense 2-2,5 ytl ye makarna yer adı da yemek olur.Belki saçma bilmiyorum ama bence çok mantıklı eğerki kalitesi -orjinalliği ve sıradışılığı ile meşhur olursn an paraya para demezsin at suya kaynak bide tuz ekle sana özel de bi sos uydurursan paraya para demezsin.
Eğer kendin toptancı değilksen Van da toptancı bul büyük ihtimal sizin oraya gelen ürünlerin ana bayilikleri oradadır veya diyarbakırdadır.
Araştırmanda fayda var.
Van da çok fazla öğrenci potansiyeli var bi tantunuci vardı sürekli gittiğim adım atacak yer yok simit dünyası desen hakeza yine öyle.Böyle birşey van da tutar....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
aslında saçma değil, güzel fikir. Ama şuanda bu bahsettiğim piyasa işini halletmem gerekiyor..

peki pazarlamacılık hakkında neler biliyorsun. tecrübelerini paylaşırsan sevinirim... şimdiden teşekkürler...

Üye831 yazı
Ne kadar fiyat farkı var diğer markalar ile sizin sattığınız marka arasında ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye161 yazı
Sayın MAZLUMİ
Yaşadığınız şehirde, insan trafiğinin çok olduğu yerlere stand kur ve şu bardakta makarna trendini kendi ürününe uygula. Ama tabiiki bunu ücretsiz yap. Makarnanın marka ve logosunun olduğu bardaklar bastır ve insanlara ürününü bardakta ücretsiz olarak dağıt. İnsanlara bedava bir fayda sağlamak kadar aklıda kalıcı başka bir yöntem yoktur yeryüzünde.
2.bir öneri ;
Ürününü satış fiyatını % 10 yükselt. Sonra da satmayı planladığın miktarın % 10' unu belediye ya da başka bir kamu kuruluşu aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine bedava dağıt ve bunu bir kampanya şeklnde duyur. Özellikle şu seçim zamanı hiçbir belediye böyle bir uygulamaya hayır demez. Böylelikle promosyon olarak ayırdığın % 10 u satış fiyatındaki artışla finanse etmiş olursun.
Saygılar
Hakan ŞAMLI

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam