Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ambalaj Ve Ambalaj Kapatma Makinası

Başlatandeep78Tarih13/12/2008 23:23:49Yorum12

İlk mesaj
Üye218 yazı
Arkadaşlar merhaba.Ambalaj işiyle uğraşan arkadaşlar var ise birkaç sorum olacak.örnek olarak Nescafe 500 gr poşet ambalajı tarzında selefon kaplı ambalaj fiyatı nedir ve bu ambalajı kapatmak için kapatma makina fiyatları ne kadardır? Kolay gelsin
www.tohumfide.net

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Editör5590 yazı
Amabalajın fiyatını öncelikle kartonun gramajı belirler. Karton gramajı m2 deki ağırlığı şeklinde ifade edilir. Yani m2 si 350 gr gelen kartona 350 gr karton denir.

Ayrıca bir tarafı beyaz diger yüzü gri kartonlar vardır. Bunlar genellikle gıda işinde kullanılmaz, ama içine konacak gıda ayrıca ambalajlı ise bazen kullanılır. Mesela sakız kutuları gibi.

Fakat peynir karton ambalaja konacaksa peynir ayrıca ambalajlı bile olsa genede gri kartona konamaz. Gıda tüzüğü bunu belirler.

Nescafe ambalajı fleksi ambalaj diye geçer. Ayrıca selefon kaplanmaz. Selefon kaplama kartona ayrıca lamine edilir. Flesi ambalaj baştan baskısı laminasyonu yapılmış boru halde üretilir ve dolum makinesinde uçları kapatılır. Fakat nescafenin flek ambalajı piyasa makinelerine ve standartlarına uygun değildir. Bazı firmalar tamamen kendine has ambalaj üretip sadece kendilerinde kullanılır. Mesela nesquik ambalajı standarttır ama nescafeninki fantazi ve kendine hastır.

Fiyat öğrenmenin en güzel yolu fleksibl ambalaj yapan bir firmaya telefon edip numune göndermendir. Adet sorarlar ödeme sorarlar. Belli adetlerin altına girmezler.

İzmirde Bak ambalaj fleksi yapar 232 3767450 - Konya da Aspak ambalaj var 332 342 61 00

Başka bir çok irili ufaklı fleks ambalaj firması vardır. Eskiden Türkiyede birkaç tane vardı şimdi yüzlerce var. Ayrıca bir de aracı ambalaj firmaları vardır bunlarda bir çok firmayla irtibatlı çalışır arada kar alırlar. Direk üretecek olana gitmek daha iyidir.

Küçük fleks ambalaj makinaları tek başına iş görmez. Laminasyonu için ayrı, baskısı için ayrı, dolum için ayrı makinalar vardır. Avrupadan belli yaşlardaki 2. el makineleri getiren insanlar vardır. Makineler neredeyse yarı fiyatından aşağıya gelir. Ama işi iyi bilmek gerek kritik bir parçası arızalı çıkar başın ağrır. Google a sarıl derim.

İşin içindeki insanları bulup kısa sohbetler kısa zamanda çok bilgi sahibi olmanı sağlar herkesten farklı birşey öğrenirsin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye831 yazı
Yanılmıyorsam ambalajın kilosu 4.00-4.50 euro diye biliyorum,ambalajlama makinaları da 2.el randıman verebilecek bir makina 10 000 ytl - 15 000 ytl arası olduğunu tahmin ediyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı

Fleksibl ambalajların üzerinde bir kenarda küçüçük üretici firmanın adı ve telefonu genellikle yazar.
Çokonat hobby gibi. Buralardaki müşteri temsilcileri bazen çok muhabbetkar çıkar . . .
tamnland.com

Üye218 yazı
ÖNCELİKLE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM AMA BEN O KADAR KOMPLİKE BİŞEY ARAMIYORUM.DÜZ RENK AMBALAJ ÜÇ TARAFI KAPALI AĞZINI BEN KAPATACAĞIM.ÜZERİNE ETİKET YAPIŞTIRACAĞIM.KÜÇÜK,ISITMALI AMBALAJ KAPATMA MAKİNALARI VAR ONLAR İŞ GÖRÜRMÜ ACABA?
www.tohumfide.net

Editör5590 yazı
Çorba paketleri gibi ise dört yanıda açık olur 3 yanı kapatılıp dolumdan sonra son kenarda kapatılır. Makarna paketleri boru gibi dir. dolumla beraber 2 ucu da kapatılır.

Hazır çorba paketlerini yapan makinenin daha basit olma şansı var. Fakat makine temini konusunda fikrim yok uzun yıllar önce içlerinde bulunmuştum. Şimdi bazı gelişmiş sanayilerde bile bu tip makineler yapan ustalar var.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Basit bir ısıtma makinesi ile çok uğraşman gerek. Seri dolum yapamazsın. 10 tanenin 4 -5 tanesi eğri büğrü olur. Bence kendine has bir makine yaptırmalısın. Basit ısıtmalı ama hizalama sistemi olan. Dolumu elle yapacaksın bu durumda. Son kapatma içinde ısıtmaya alttan sokacağın bir düzenek olabilir.
tamnland.com

Üye218 yazı
evet dolumu elle yapacağım.ağzını ben kapatacağım.Eğri büğrü kolma konusunda haklısın.Benim için esas, ambalajın dik durması.O tarz bir ambalaj arıyorum.
www.tohumfide.net

Editör5590 yazı
Çok zor bir şey arıyorsun. Onlar özel ambalajlar. Firmalar kendilerine özel makina yaptırır tesis kurar. Tabanı yuvarlak. Üstü düz ama fleksi ambalaj. Bu standart bir şey değil. Ucuza pratik böyle bir şey bulamazsın.

Farklı bir şey olsun diyorsan kendine has cam kavanoz şiparişi verebilirsin. Makina için uğraşıp iptidai sonuçlar alacağına kendine farklı bir cam kavanoz yaptır. Matbacıda etiket bastır. Orjinal ambalajın olur.

Nescafenin fleksi ambalajını temin edemezsin. Yaptırmanda çok zor ve pahalı olur. zaten bu tür ambalajların amacı budur. Sadece büyük firmalar taklit edebilir onlarda kolayca bulunur. Amaç markayı ve şekli güvence altında tutmak.
tamnland.com

Üye831 yazı
Ne gibi bir ürün paketlemek istiyorsun,söylersen daha çok yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum , toz mu , sıvı mı gibi mesela?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı
aramış olduğun ambalaj şekli oturan poşet diye geçer ve istanbulda yapılır ağzını çok basit bir makına ile kapatacaksın şirinkmakınası yapan firmalar sana yardımcı olur

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye72 yazı
kardes bahsettiğin gibi bi makine bende arıodum
sahibinden.com tırtıklı ambalaj kapama makinesi baslığı var
1.000 tl ye satılıo

ayrıca poşet ağzı kapama makinesi google da arat yotubeda hizalı ve tarih basanı videosu var daha düzgün bişi 5-6 bin lira bende
suan işim için arıyorum
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye217 yazı
kg fiyatı 14 tl artı kdv en az 500 kg yapıyorlar
makine fiyatları da 25 bin tl başlıyor galiba
ferit_teğin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret