Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Turizmde Yeni Trend Yüksek Kazançlı Glamping Tesis

BaşlatanMrBussinessYayınlandıGüncellendi

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı2 katkı
Profil alanıİthalat / İhracat
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
Güncelleme
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.



Merhaba Herkese;

Yazımda sizlere Camping ve Glamping alanlarını karşılaştırıp, Turizm'de yeni bir trend olan Glampingten bahsedeceğim.

Daha önce kamping terimini duymuşsunuzdur. Kamping yani kampçılık. Kamp alanlarının yatırım maliyeti ve yatırım geri dönüşüm oranı ile ilgili bir bilginiz var mı bilmiyorum ama kazancı olan bir işletme şekli. Lakin dez avantajları var.

Kamp alanlarında, Günlük iki kişilik ücret max kişi başı 75 TL
Kışları kamp alanlarına ilgi o kadar fazla düşüyor ki çoğu kamp alanı sadece yazın hizmet veriyor. Konfor bakımından çok çok eksik mesela gelen misafirler işletmenin çadırlarında kalsalar bile şişme yatak veya sert bir yatakta yatmak zorunda kalıyorlar. Duş ihtiyacı ortak alanlarda olmak zorunda, mutfak keza aynı şekilde.

Zaten kamp alanlarını tercih eden kişiler fazla konfor istemeyecekler diye düşünebilirsiniz. Evet uygun fiyatlara tatil yapmak isteyen kitle yine kamp alanlarını seçecektir.

Peki Glamping Nedir? Glamping; içinde yaşamak istenilen doğaya sadece uzaktan bakmak yeterli olmadığında, bunu sağlamanın gösterişli yollarından biri olarak karşımıza çıkıyor. gün içerisinde doğayla bütünleşerek her türden aksiyon barındıran aktiviteyi yaptıktan sonra geceyi güzel bir yatağı, keyifli bir banyosu olan ve bir tasarımcı tarafından özel olarak dizayn edilen çadırınızda ya da ağaç evinizde geçirebiliyorsunuz.

Yatırım maliyeti ile yatırımın geri dönüşü açısından çok büyük bir avantaj sağlıyor.

Sapancada bir glamping tesisini aradığınız size gecelik 1000-1200 TL; fiyat vermekle birlikte yerlerinin olmadığını ancak 10-15 gün sonrasına rezervasyon alabildiklerini duyacaksınızdır.

Pazarı Araştırmak Serbest !! :)

Glamping Tesislerini ülkemizde üreten çok az bir firma var. Bize bu tesislerin üretimini ve kurulumunu yapıyoruz. Kesinlikle reklam olarak göremeyin bu yazımı. Yılın her günü dolu olacak bir işletme için kurulum maliyetleri 19.000-20.000TL; dan başlamakta. Dora Haus olarak yurt dışınada gönderiyoruz.

İstanbul'a yakın sapanca, kartepede glamping tesisleri gerçekten yok çekiyor.
Özellikle pandemiyle birlikte gelen sokağa çıkma yasaklarında hafta sonları 3 gün için 4000-5000TL fiyatlar çıkıyor.

Çok değil çünkü gerçekten yer yok. Bunu araştırarak görebilirsiniz.

Turizmde Yeni Bir Trend Olan Glamping Tesisleriyle ilgili Sorularını ve Merak ettiklerinizi cevaplamak için buradayım.

Esenlikler Dilerim

Ben Metehan Turizmde Yeni Bir Trend Yaratmak İstiyorum

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARİlk katkıyı sen yap
Henüz yorum yok
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet