Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Aylık 900. 000 Ytl Ciro Yapabilecek Web Sitesi

BaşlatanmakayaTarih03/12/2008 13:39:29Yorum40

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Öncelikle Herkese Merhaba,
Benim de düşündüğüm bir web sitesi projesi var..

Düşündüğüm web sitesi ilan ve reklam üzerine..

Emlak,otomobil,iş bulma, ve firma rehberi

bu dört alanda kurulacak dört farklı web sitesi ancak aynı ortak özelliklere sahip olacak

Önce Otomobil sitesinden başlayalım..
Bu sitede ikinci el otomobillerin ilanları olacak..

Piyasa da bi çok web sitesi var dediğinizi duyar gibiyim..

Bizim web sitemiz diğerlerinden bir yönüyle ayrılacak.. Bu da zaten en büyük olabilmenin de anahtarı olacak
Bizim sitemize ilan vermek ücretli olacak.. 9.90 bir ilanın ücreti..

Ama asıl önemli olan bu paranın tamamına yakınını biz almıycaz.. Bu büyük bölümü sitenin bireysel çalışanları alacak..

Nasıl mı?? Siteye bireysel reklam danışmanı olarak üye olanlar.. Ellerine fotoğraf makinalarını alıp çarşıda gezecekler ve satılık bir araç gördüklerinde araç sahibini bulup onunla görüşüp sitede ilan vermesi için konuşup ilan alacaklar ve bu ilanı siteye girecekler..

Bu arada bunların nasıl olacağını daha sonra detaylandıracağım..

Diyelim araç sahibinden 10 YTL aldılar.
ilanı girdiklerinde 0,25 ile 1 Ytl arasında bir ücret alınacak. gerisi kendilerinin olacak..

Böylece günde 10 ilan topladıklarında
10 X 9 = 90 YTL kazanç elde edecekler
AYDA: 30 X 90 = 2.700 YTL
5 ilan aldıklarını düşünelim
günde 5 X 9 = 45 YTL
AYDA : 30 X 45 = 1.350 YTL

sadece bir ilan alsalar
günde 9 YTL ayda : 30 X 9 = 270 YTL

yani günde iki ilan topla**** ayda asgari ücreti geçen bi kazanç elde edebilirler..
----------------------------------------------------------------------

Kısaca sistem bireysel reklam danışmanlarının üzerine kurulu olacak.. Onlar kazanacaklar ve biz de kazanacağız..

Aynı sistem emlak sitesinde iş ilanları sitesinde ve firma rehberinde de işleyecek..
-----------------------------------------------------------------------

Böylece her ilde sitemizi temsil edecek insanlar olacak.. türkiye genelinde binlerce kişi bu işten para kazanacak.

Bu kadar büyük bir çalışan potansiyeli olan en büyük site olacağız...
---------------------------------------------------------------------------

Şimdi sorulara geçelim..
1-Neden insanlar ücretli ilan versinler?? Zat
en ilanlarını bedava yayınlayabilecekleri siteler var?? Size neden para versinler..

Cevap: öncelikle ilanlarını para vererek yayınlatmak isteyen insanlar mevcut.. Gazetelere hala ilan veriliyor mesela.. ikincisi paralı ilanlardan oluşan bi site daha çok güven verir. paralı gittigidiyoru bedava nevaria ya tercih ediyolar... çünkü daha güvenilir.

ikinci olarak bu site türkiyenin en büyüğü olacağı için bunun bedeli olacak..
Çünkü amacına en kolay bu sitede ulaşak.. yerel gazete ile ulusal gazete arasındaki farkı düşünün.. hangisinde ilan verirseniz daha çok kişiye ulaşırsınız..

Sonuç olarak para vererek ilan vermek isteyenler mutlaka olacaktır..

Aklıma gelen bir çok soru var ama uzatmayayım. sizler sordukça ben cevaplamaya çalışırım..
------------------------------------------------------------

Sonuç olarak istihdam yaratabilecek bi iş fikri gibi geliyo bana.. Ne kadar çok insan bu işte çalışırsa sitede o kadar başarılı olacaktır.. En ücra köşedeki emlaklar ve araçlar bile bu sayede internette bulunabilecektir böylece..

Türkiyedeki en büyük ilan pörtföyüne sahip olduğunuzda da otomatik olarak insanlar bir şey aradıklarında sizin sitenizi tercih edeceklerdir.. Google gibi aranan şeye en iyi cevabı biz verebilirsek., insanların doğal tercihi oluruz..

Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Üye515 yazı
sen unnıcıtyi kaca actın ugurum2211

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye844 yazı
benım malıyet fazla değil ama 5 ayı doldurdum hala 520 uye var.. aylık 500 cıvarı reklama ayırabılsem suan 5000 civarı uye olurdu ve bu kadar ugrasmazdım.. ben bi heyecan gırdım pısmanda deilim ama sn makayanın projesi daha kapsamlı benımkı ben tek basıma yapıyorum... sadece firma rehberi kaydı için calısma arkadasım oluyor..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye515 yazı
benim yazım var int projelerim bi baksana benım fikirler nasıl sen üyelerden para kazandıgın zaman vergi olayını nasıl yapıyon

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye844 yazı
yok ben yapmadım ben sıteden anlamıyorum yenı yenı bırseyler ogrenıyorum.. link verebilirmisiniz okuyayım.. ben uyelerden para kazanmıyorum yanlız uyelık ucretsız yani..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye339 yazı
Siteye kısa sürede reklam almak ve ilan sayısını arttırmak için ilanların ilk aşamada bedava olması gerekir.
Hem ilan veren hemde ziyaretçileri siteye çekmek için iyi bir planlama yapmak şart mesela ilan var fakat ziyaretçi yok 1 hafta sonra araç satılmış fakat ilan duruyor bu bir sorun.
Aynı şekilde yetersiz ilan var fakat çok sayıda ziyaretçi sitene giriyor fakat ilanların yetersizliğinden ötürü birdaha siteye uğramaz yani zamanlama ve organizasyon çok önemli.

Biz milletçe bedavaya alışkınız bugün herkonuda yayınlanmış birçok kitap olmasına rağmen gidip para vererek bir kitap satın almak yerine internetten eksik ve yanlışları ile bilgileri almaya çalışırız niye? bedava çünkü.

Netten para kazanabilmek için sermaye, Bilgi birikimi, iyi bir ekip ve sabır mutlaka gerekli olacaktır.
Bugün başlayan bir proje 1 yıl hiç para kazanmayacak ve kazandığınızıda reklam ve tanıtım için harcayacaksınız ve herzaman güncel kalmak için bu masraflar bitmeyecek.

Eğer işinizi profesyonelce yapmışsanız 5 yıla kadar para kazanmaya başlarsınız bukadar dayanma gücü ve sermayeniz varmı?

Bu işler düşünmek kadar kolay olsaydı bugün her web tasarım ve programcısının iyi paralar kazanan siteleri olurdu. Yani alt yapısı olan insanlar bu işlerde zorlanırken sadece bir fikirden yola çıkarak bukadar uçuk hesaplar yapmak yersiz bence.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye9 yazı
Merhaba arkadaşım fikrin güzel ancak evdeki hesap çarşıya uymaz ve senin o siteyi bahsettiğin kıvama getirene kadar çok uzun yıllarını vermen gerektiğini biliyorsundur umarım.Ayrıca uzun bir zaman hiç gelir elde edemiyeceksin,hiç kimse ilgilenmeyecek bunla yüksek ihtimaller eğer sabırlı biriysen sonundada meyvelerini toplarsın hadi hayırlısı olsun
Şenka İş Güvenlik

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
MAKAYA seni oncelikle tebrik ediorum gayet mantıklı ve guzel cevaplar vermişssin yanlız seni bır konuda cok taktır ettım paylasımcılıgınla (VERMEDEN ALAMAZSIN )&(PAYLAŞMADAN KAZANAMAZSIN ) bu dusuncen cok hoş bence sen bu işi başarırsın allah yolunu açık başarılarını daim etsin SAYGILARIMLA...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek