Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Aylık 900. 000 Ytl Ciro Yapabilecek Web Sitesi

BaşlatanmakayaTarih03/12/2008 13:39:29Yorum40

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Öncelikle Herkese Merhaba,
Benim de düşündüğüm bir web sitesi projesi var..

Düşündüğüm web sitesi ilan ve reklam üzerine..

Emlak,otomobil,iş bulma, ve firma rehberi

bu dört alanda kurulacak dört farklı web sitesi ancak aynı ortak özelliklere sahip olacak

Önce Otomobil sitesinden başlayalım..
Bu sitede ikinci el otomobillerin ilanları olacak..

Piyasa da bi çok web sitesi var dediğinizi duyar gibiyim..

Bizim web sitemiz diğerlerinden bir yönüyle ayrılacak.. Bu da zaten en büyük olabilmenin de anahtarı olacak
Bizim sitemize ilan vermek ücretli olacak.. 9.90 bir ilanın ücreti..

Ama asıl önemli olan bu paranın tamamına yakınını biz almıycaz.. Bu büyük bölümü sitenin bireysel çalışanları alacak..

Nasıl mı?? Siteye bireysel reklam danışmanı olarak üye olanlar.. Ellerine fotoğraf makinalarını alıp çarşıda gezecekler ve satılık bir araç gördüklerinde araç sahibini bulup onunla görüşüp sitede ilan vermesi için konuşup ilan alacaklar ve bu ilanı siteye girecekler..

Bu arada bunların nasıl olacağını daha sonra detaylandıracağım..

Diyelim araç sahibinden 10 YTL aldılar.
ilanı girdiklerinde 0,25 ile 1 Ytl arasında bir ücret alınacak. gerisi kendilerinin olacak..

Böylece günde 10 ilan topladıklarında
10 X 9 = 90 YTL kazanç elde edecekler
AYDA: 30 X 90 = 2.700 YTL
5 ilan aldıklarını düşünelim
günde 5 X 9 = 45 YTL
AYDA : 30 X 45 = 1.350 YTL

sadece bir ilan alsalar
günde 9 YTL ayda : 30 X 9 = 270 YTL

yani günde iki ilan topla**** ayda asgari ücreti geçen bi kazanç elde edebilirler..
----------------------------------------------------------------------

Kısaca sistem bireysel reklam danışmanlarının üzerine kurulu olacak.. Onlar kazanacaklar ve biz de kazanacağız..

Aynı sistem emlak sitesinde iş ilanları sitesinde ve firma rehberinde de işleyecek..
-----------------------------------------------------------------------

Böylece her ilde sitemizi temsil edecek insanlar olacak.. türkiye genelinde binlerce kişi bu işten para kazanacak.

Bu kadar büyük bir çalışan potansiyeli olan en büyük site olacağız...
---------------------------------------------------------------------------

Şimdi sorulara geçelim..
1-Neden insanlar ücretli ilan versinler?? Zat
en ilanlarını bedava yayınlayabilecekleri siteler var?? Size neden para versinler..

Cevap: öncelikle ilanlarını para vererek yayınlatmak isteyen insanlar mevcut.. Gazetelere hala ilan veriliyor mesela.. ikincisi paralı ilanlardan oluşan bi site daha çok güven verir. paralı gittigidiyoru bedava nevaria ya tercih ediyolar... çünkü daha güvenilir.

ikinci olarak bu site türkiyenin en büyüğü olacağı için bunun bedeli olacak..
Çünkü amacına en kolay bu sitede ulaşak.. yerel gazete ile ulusal gazete arasındaki farkı düşünün.. hangisinde ilan verirseniz daha çok kişiye ulaşırsınız..

Sonuç olarak para vererek ilan vermek isteyenler mutlaka olacaktır..

Aklıma gelen bir çok soru var ama uzatmayayım. sizler sordukça ben cevaplamaya çalışırım..
------------------------------------------------------------

Sonuç olarak istihdam yaratabilecek bi iş fikri gibi geliyo bana.. Ne kadar çok insan bu işte çalışırsa sitede o kadar başarılı olacaktır.. En ücra köşedeki emlaklar ve araçlar bile bu sayede internette bulunabilecektir böylece..

Türkiyedeki en büyük ilan pörtföyüne sahip olduğunuzda da otomatik olarak insanlar bir şey aradıklarında sizin sitenizi tercih edeceklerdir.. Google gibi aranan şeye en iyi cevabı biz verebilirsek., insanların doğal tercihi oluruz..

Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Üye515 yazı
fikriniz güzel hoşuma gitti ama aylık 900000 ytl hayatta kazanamassın türkiyede 13.5 milyon arac var sen ise ilandan 0.25-1 ytl gibi ücret alıyosun
aylık en az1000000 ilan almalısınki 900000ytl kazanasın sokaga cık bakalım gordugun kac kısı arabasını satıyo 70-80 kişiden bir kişi oda galeriye kendi olanaklarıyla baska siteler rakibin cok bide sorum olacaktı 10 ytl aylık ücret mi günlükse cok pahalı domain ismi akılda kalıcı olmalı aldınmı ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye20 yazı
Çok güzel, çok teşekkür ederim yorum ve soruların için..
Şimdi cevaplara geçelim..
1.. 900.000 Ytl kazanamaz demiş doğru söylüyosun haklısın.. Ancak bu otomobil sitesi değil sadece diğer 4 site de aynı şekilde çalışacak.. Emlakta sanırım 1milyon emlağa ulaşılabilir. zaten ulaşamazsa en büyük olamaz.. iş ilanları için de aynı şekilde 300.000 bine ulaşmalı.. firma rehberi ni de sen tahmin et.. bu dört sitede aynı sistem işleyecek.. şimdi hesap değişmiş olmalı.. yani aynı şekilde bireysel reklam danışmanı iş ilanı, emlak ilanları da alıcak..
2-- 10 YTL aylık ücret olacak.. aslında 2 haftalık olacak ama eğer ilan verilen araba satılmamışsa 2 hafta daha kalıcak..
3-- domain konusuna gelince hayır alınmadı.. Ben bu konu üzerinde durmuyorum.. Nedenine gelince google un ismini düşün türkler için oldukça zor bi domain.. okunuşunu bile türkiyede bi çok kimse bilmiyor.. Ama herkes onu kullanıyor.. Bence önemli olan sitenin işlevini gerçekten yapması... eğer arayana istediğini veriyosan.. isminin o kadar önemi kalmıyor anlamsız da olsa ismini öğreniyolar

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Di?er
Üye515 yazı

siteyi actıgında bence birkac ay ücretsiz ilan verdir

Üye515 yazı
senin bu fikrini okuyunca amerikadaydı galıba 1 genc 1milyon piksellik sitesinde 1 piksellik yer satıyodu ve sonuc olarak 1milyon $ kazanıyodu inş tutar ücretsiz yapınca her ilandan 10 tane ekliyolar benimde kurs rehber -firma rehber-emlak sitesi acma gibi düşüncem yaza dogru ama sadece birine odaklanacam

Yeni Üye79 yazı
seri ilan ücretsiz verilirken senin ücretli alman çok zor . Aydın doğanın arakibulaki.com , sahibinden.com, ilan.elookat.com serilan.com araba.com.tr hurriyetemlak.com arabam.com varken bu piyasa için çok geç artık :)
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye20 yazı
Yorumun için teşekkür ediyorum..
Ama burada bi fark ben insanlar kazansın istiyorum... O milliondollarhomepage.com u yapmıştı ama hepsini kendi için istiyordu.. Ben o düşünce de değilim.. İnsanlar işsiz... yada çalışıyolar ama ek işe ihtiyaçları var.. böyle bi site sayesinde ek gelir elde edebilirler.. Ayrıca yolda gezerken o kadar çok ilan görüyoruz ki günde bi kaç tanesini anlaşıp ilan olarak alsalar kendilerine gelir elde ederler.. Böylece geçimleri kolaylaşır.. işsizler de bunu iş edinip oldukça para kazanabilirler..

Benim amacım milyoner olmak değil.. güzel bi şeyler yapabilmek... İnsanlar için. Eğer kazanırsam da emin ol bu paranın büyük bölümünü tekrar çalışanlara dağıtırım..

Üye390 yazı
Emlakçı olduğumuz için en büyük dönüş bu sitelerden oluyor ama en önemli özellik zaten biz bu sitelerde mağaza sahibiyiz ve 2.el satan kişilerde ücretsiz verebiliyor .Sen ilan başı demişsin ben yıllık kiralıyorum 3 siteye ödediğim rakamı düşündüğümde sen benden vast bir ilan için yıllık 120 ytl istiyorsun 1000 ilanım olsa 120 milyar sence mantıklımı.Ben 2000 ytl ye 3 ayrı sitede binlerce ilan girebileceğim mağazalar kiralarken senin hesabında bir sorun yokmu.Çıkış fikrin hoş ve mantıklı.Dönem dönem bizde düşünmüyor değiliz ama bu fikirde uçuk olan matematiğin eksik olması.Benden 120 milyarı aldın sayalım ve benim gibide 1000 adam bulsan 120 trilyon yapar.Olmaz diye bişi yok ama ülkemizde keşfedilmiş amerikalar var.Onlardan biri olmak ve iyisi olmak fikrinede saygı duyarım.
İnternet mantığını keşfetmişsin ama biraz daha derinleştirmek de fayda var.Diyelimki 1000 Gb lik bir sistemi aldın ve buna 100 ytl ödedin varsayalım.Sonrada sistemi kendince mağazalaştırıp 1 liradan 1000 adama 1 er GB'ı tek tek sattın-kiraladın.Kabaca karın 1 e 10 dur.yani 900 lira kar edersin.Bu sistem üzerinden çalış bence.
Aklımdayken bu anlattığımı yapan ve hergün bizi ziyaret eden çeşitli siteler var.Başta ücretsiz sonrada şu tip bir mağaza şu fiyat diyenler var.İsim ve gelen kişi önemli tabiki.Önce beni ikna etmeliki müşterimide çekebilsin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye20 yazı
metinmetin yorumun için teşekkür ederim.. Başta yazımı yazarken kısa tuttum detayları anlatmadım.. sorular geldikçe cevaplarım diye... sen de benim aklımda olan bi soru sormuşsun..

1-- neden vasat bi ilana bu kadar para vericem demişsin.. 120 ytl.. vermiyceksin bu kadar tabii ki..
Cevap: Emlakçılar da bireysel emlak danışmanları gibi üye olup 1 ytlden ilan bırakabilecekler.. aslında burada biraz matematik var.. eğer sen emlakçı olarak üye olursan 1 ytlye bir ilan gireceksin... Ancak seni sitemizin bireysel reklam danışmanı üye yaparsa o zaman 75 kuruşa ilan giriceksin.. Neden?? bireysel emlak danışmanları seni üye yaparlarsa sen daha ucuza ilan giriceksin.. Peki bireysel emlak danışmanı ne kazanacak.. o da senin her girdiğin ilandan 50 kuruş kazanacak.. 25 kuruşta sisteme kalacak..

Böylece 1 vasat ilana yıllık12 ytl ödemiş olacaksın.. ortalama aylık 30 ilan girersen yıllık 360 YTL ödemen olur..
Tabii bireysel emlak danışmanı vasıtasıyla üye olursan o zaman %25 daha az ödersin..

Bunun dışında emlakçılar için paket üyelikte söz konusu olabilir... 6 aylık ve 1 yıllık belli ücret karşılığında sınırsız ilan girilebilir... Burada yine bireysel emlak danışmanlarından daha ucuza, direk siteden daha pahalıya üye olursun...

Yeni Üye20 yazı
egitimsart teşekkür ederim yorumun için... Evet sistemin kilit noktası burası zaten.. ücretsiz ilan siteleri var..
ancak sen de görmüşsündür ki kalitezlik nerelere gidebiliyor.. aynı ilanı 50 defa yazanlar var...
kaliteli olanlar ise hurriyetemlak gibi olanlar , onlardaysa kazanç tek elde.. hurriyetemlak kişisel ilanları ücretsiz alıyo ama emlakçılardan parayla ilan alıyor.. ve bu parayı kendi cebine indiriyor...

Benim istediğim ise insanların para kazanması, istihdam yaratılması.. Ayrıca yanlış anlaşılma olmasın seri ilan değil bu sadece 4 alanda ilan toplanacak..

Ve türkiyenin en güvenilir ve en zengin içeriğe sahip olan sitelerinin yaratılması...

Üye390 yazı
Biraz saadet zinciri gibi oldu bu son detaylar.Üye yaptıkça şöyle yapmadıkça böyle.Biraz kafa karıştırıyor.Sen İstihdam dan bahsediyosunda bu işi bu haliyle çözemessin gibime geliyor.Çünkü sisteme giren her adam zaten üye olacak.2. ay dan sonra aynı parayı ödemiyecek sanırım ve elemanlar her ay yenisini bulmak zorunda olacak.Bence iş-işçi bulma kısmı değil önemli olan diğer sitelerde eksik olan ne bunu bulmak.Sosyal bir proje gibi davranıyorsun bu güzel ama sahibinden gibi bir sitenin şu an maliyeti tahminim bir milyon dolar civarında.İddialı olmak kadar bunu yapmakda önemli.
metinmetin

Yeni Üye20 yazı
metinmetin tekrar teşekkür ediyorum..

siteyi hürriyetemlak.com gibi düşünün aynısı.. herşey aynı..
yani hürriyetemlak ta nasıl emlakçılar yıllık üye oluyolarsa yine bizim sitemize de o şekilde üye olabilecekler..
internet üzerinden para ödeyip ilan yayınlayabilecekler..

biz de farklı olan tek şey ise bireysel reklam danışmanları.. bunlar sizi üye yapabilmek için çalışacaklar..
Yani kapınızı çalacaklar.. üye olmanızı isteyecekler..
Sizi üye yapmaya çalışırken de ellerinde kozları olacak.. Yani onlar sizi üye yapmaya çalışırken pazarlık güçleri olacak.. Yoksa siz kendinizde üye olabilirsiniz zaten kimsenin sizin kapınızı çalmasına gerek yok..

Yani bireysel reklam danışmanları sizi üye yaparak para kazanacak.. Para kazanmayacaksa neden sizin kapınıza gelsin..
Siz de bireysel emlak danışmanları sayesinde üye olursanız,, ilan başına daha az ödeyeceksiniz.. Bu da çalışanların sizi ikna etmek için kullanacakları kozu..

Yeni Üye20 yazı
Konuyu biraz daha açalım..

yapılacak iş emlak sitesi:::

Bunca emlak sitesi varken neden bi tane daha olsun??
Evet bi çok emlak sitesi var.. Ancak ihtiyaçları tam olarak karşıladıkları söylenemez.. Aradığınız şeyi her zaman bulamıyosunuz... ve internet yerine gerçek hayatta arıyosunuz... Zaman kaybı..

Bu siteler tam olarak çalışsalar başk bi yerden emlak aramazsınız..

Bu sitelerin tam çalışmamasının nedenleri..
İnterneti tanımama oranının yüksekliği, yani kişiler internetten habersizler yada kullanamıyolar..
bu yüzden de yeterli oranda ilan girilmiyor.. ve yeterli oranda geri dönüş olmuyo..
Yada aradıklarını bulamadıklarından olumsuz geri dönüş oluyo..

Çözüm, doyurucu oranda ilan girillen bi site..

Bunun yoluda insanların ilan girmelerini sağlamak... Peki nasıl...
Burada insanların ilanları bulup yayınlamasını sağlamak gerek...

Bunun içinde bizim sistemimizde bireysel reklam danışmanları devreye girip bu ilanları bulup yayınlayacaklar
böylece hem para kazanacaklar hem de ilanların yayınlanmasını sağlayacaklar..

Burada yeterli ilan girilmemesini çözmek amacıyla işçiler çalıştırılabilir. Sabah çıkar ilanları bulup getirir ve maaşını alır.. ama böyle bir çözüm çok büyük maaliyet getirir..

Bu yüzden bu fikri ortaya atarak işsiz insanların kendi kendilerine yapabilecekleri bir ortam yaratıp, kendilerine gelir elde etmelerini ortaya atıyorum...

Kendi kendilerine serbest çalışacak bu kişiler emlakçılara, kiralık satılık emlak ve aracı olanlara giderek para karşılığı ilanlarını yayınlayacaklar...
Böylece gazete ilan acentalarının yaptığı şeyi yapmış olacaklar.. ilan acentaları da biliyoosunuz ilanları para karşılığı alıp gazetelerde yayınlatıyolar.. Bizim yapmak istediğimiz de bunun aynısı

En önemli soru şu?? İNSANLAR BUNUN İÇİN PARA VERECEK Mİ???
başlarda bu biraz zor ?? Ama sistem yerleştiğinde kolay..

İnsanlar bu sisteme alıştıklarında artık bu normal olacak.. Mesela almanya da sistem bu şekilde işler.. 15 euro bir ilan ücretidir.. Ve bu onlar için normal çünkü sistem oturmuşş...

Sistem oturuncaya kadar ise parayla ilan vermek isteyenlere yönelmek gerekiyor..
Gazeteye ilan verenler, büyük inşaat sahipleri, emlakçılar,, acillen ürünlerini satmak kiralamak isteyenler..
sonuçta parayla ilan verenlerin sayısı hiç te az değill..

Bu yüzden başlangıçta ta parayla illan alınabilir..

Üye390 yazı
Oturmuş emlak siteleri AVM ler gibidir.Alanda satanda buraya girmek ister.yandaki küçük mağazayla kimse ilgilenmez.O yüzden bizim memleketi yurtdışıyla kıyaslamak zordur.Oralarda emlak emlakçıdan alınır.Ciddi bir iş koludur.Türkiyede ise hala katetmesi gereken yol çoktur.
Sen Hurriyetemlak parayı cebe atıyor diyorsun ama esgeçtiğin nokta bir hurriyetemlak yada sahibinden olmak zor iştir.Dökülen para ve zaman emek gibi konular ciddi yatırımlar vardır.O hale gelmiş bir siteninde para kazanması normaldir.
5 tane aklı başında pazarlamacıyla 6 ayda ciddi altyapı yaparsın.Yüzlerce müşterin olabilir.Sana firmaların soracakları ise ne farkın var yada siteni insanlar nereden bilecek.Hepsiburada zamanında çizgiromanlara bile ilan verirdi.Zamanla oturdu.
Bence bu işi çok küçümsüyormuşsun gibi geldi bana.Sanki yapması etmesi kazanması çok kolay bir iş bu ve sen bu pastayı hurriyete sahibindene neden yediriyoruz neden biz halka paylaştırmıyoruz havasında bir yaklaşımın var.
Yüzlerce çalışanı olan bir siteyi kontrol etmek için onlarca çalışan kontrolcü olması gerekir.Bir sürü suistimal ve sorunda cabası.
metinmetin

Yeni Üye20 yazı
metinmetin teşekkür ediyorum... Benim düşündüğüm şeyleri bana söylemen çok güzel.. zevk alıyorum eleştirilerinden...
çok haklısın. . sonuna kadar.. Neler yapıldığının farkındayım.. O siteler bir günde ortaya çıkmadı.. yada ufak tefek sermayeyle de kurulmadı..

Evet özellikle kontrol için çalışanların olması konusunda haklısın.. suistimaller sorunlarda olucak mutlaka..

Ancak sistem kurulduğunda bunların aşılabileceğini düşünüyorum.. Mesela gittigidiyorda ne sorunlar yaşanıyo ama bir şekilde çözülüyo..

Benim burada farklılık yaratacağına inandığım şey kazancın paylaşımı..
Hurriyetemlak bana böyle bir fırsat sağlasa yani bu sistemi kurmuş olsa inancın olsun kalkar yapardım.. pazar günü araba pazarına gitsem 10 ilanı bırak onlarca ilan toplar getirirdim..

Para kazanmak isteyen onbinler var.. Ama onlara yapabilecek bi iş veren kimse yok.. Eğer onlara bu iş kapısını sağlarsak en büyük olmak bence işten bile değil..

Ben farklılığı burada görüyorum.. Googledan öncesini hatırlarmsın mesela altavista diye bi arama motoru vardı o zamanların google siydi ama google onu ezdi geçti şimdi kimse hatırlamaz bile..

heryerde google reklamları var bu sitede bile neden?? çünkü kazanırken kazandırmayı da seviyo

Benim çıkış noktam insan... ve insanların para kazanabilmeleri..
Eğer bunu başarırsam, yani bir insana para kazandırabilirsem, binlercesine de aynı yöntemle kazandırabilirim..
Ve kazandıkça en büyük olunabileceğine inanıyorum.. Ne kadar çok kişiye kazandırabilirsem o kadar büyük olabilirim.

Üye390 yazı
Eleştirilere açık olmanı sevdim.Bu millet olarak pekde haiz olmadığımız bir vasıf.Çabalamaya devam edersen umarım bir gün istediğin olur.İstediğin olmasada çabalarken belkide daha güzel şeyler bulursun...
metinmetin

Yeni Üye20 yazı
Teşekkür ederim....ben şunun sorulmasını isterdim aslında?
Bireysel reklam danışmanı olmak için böyle bi site olmasına gerek var mı??
çarşıda gördüğünüz bi satılık otonun sahibine gidip, aracın fotoğraflarını çekip, ücretsiz olarak bi sitede yayınlamak zaten mümkün.. Aracın sahibinden para alırsanız hepsi size kalır...
Zaten bu işi yapacaksam böyle yapabilirim.. sizin sitenize ne ihtiyacım var ??? diye bi soru gelebilir..

Yeni Üye20 yazı
evet böyle bişey halihazırda yapılabilir.. ancak ilanın girileceği site ücretsiz bi site ise ilan sahibi neden para vermek istesin. Kendisi ücretsiz yayınlayabilir.. Bizim sitemiz de ise zaten 10YTL vermesi gerekecek, bu parayı verip kendi yayınlayacağına aynı parayı bireysel emlak danışmanına verip kendisi bi şeye karışmadan ilanı yayınlanır..

Ayrıca bireysel emlak danışmanı daha az bi paraya da ilanı yayınlamayı teklif edebilir.. Yani pazarlık yapıp 5 YTL ye de ilanı alabilir..

ayrıca kontörle ödeme veya kredi kartıyla da ödeme alabilir.. Web sitesinden kredi kartıyla ödeme alırsa, bu ücret site tarafından kendisine aktarılır.. Web sitesi bireysel emlak danışmanına ödeme de ve bir çok konuda yardımcı olursa, bu kişi başka bir siteyi tercih etmez..

Üye390 yazı
İşin içine ödeme yapıları girince karışıklık olacak gibi sanki.fatura fiş kesme gibi olaylar.Parayı alan kişilerde yetki belgesi olmak zorunda.Parayı alan kişi bir belge vermek zorunda.Kredi kartında kalan parayı kişiye direk verirsen sana ciddi vergiler çıkar.Bu aldığın paranın 9.75 gibi düşünürsen 75 kuruş sana kalanı adama girdi çıktı yapamasan 900.000 ytl de kabaca 90.000 sana kalsa 810 dağıtsan bu dağıttığın 810.000 ytl de vergi çıkacaktır oda %30 olsa 250 milyar gibi bir rakam sözkonusu.Her çalışanın sana fatura kesmek zorunda sende onlara derken mali kısmı da çok teferruata girebilir.
metinmetin

Yeni Üye20 yazı
bu konuda da yorumun için teşekkürler.. ödeme yapıları........
Ancak çok fazla karışık olduğu kanaatinde değilim ben..

çalışanlar peşin çalıştıklarında hemen hemen bir sorun yok.. Neden??
peşin para alıyorlar ve 0,25 ile 1 YTL arasında bir kısmını siteye hizmet karşılığı veriyolar...
Burada herhangi bir sorun yok bu kazanılan 0,25 ile 1 YTL arasındaki kazancın ne kadarının kar ne kadarının maliyet, ne kadarının vergi olduğu sadece siteyi ilgilendiriyor... Site kendi kazancının muhasebesini yapacaktır.. Burada çalışanlar açısından hiç bir problem yok..

kredi kartı ile çalıştıklarında ise yine bir sorun yok..
kredi kartı ile çalıştıklarında üçüncü kişiden direk olarak hizmet bedeli(ilanın yayınlanma bedeli) alınıyor..
0,25 ile 1 YTL lik kısım ve kredi kartı komisyonu kesilerek yapılan işin bedeli olarak site çalışanına ödeme yapıyor..

Bence o kadar karışık değill..

ikinci olarak çalışanlara yetki belgesi verilmesi var.. Bunun mutlaka olması gerekiyor hem suistimalleri önleme açısından.. hem de işin ciddiyeti açısından..

diğer taraftan ücreti peşin alınan ilanların karşılığında bireysel olarak çalışanların fatura kesmesi gerekecek tabii..

Yeni Üye20 yazı
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.. OKUYAN KİŞİ ÇOK AMA ELEŞTİRİ ÇOK AZ
NASIL OLURSA OLSUN ELEŞTİRİLERİNİZE İHTİYACIM VAR.. OKUYOSANIZ AKLINIZA GELEN HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYİ YAPMADAN GEÇMEYİN..
-------------------------------------------

EN SERT ELEŞTİRİYİ DE YAPABİLİRSİNİZ, OLUMLU YORUM DA AMA BOŞ GEÇMEYİN, LÜTFEN...

Yeni Üye24 yazı
900.000 ytl yani eski Türk parasıyla 900Milyar.

Araba reklamı almayı bırak araba satsan bile bir ayda bu kadar parayı kazanabileceğini zannetmiyorum bir web sitesiyle.

Sana önerim araba pazarları oluyor istanbulun dört bir yanında git oralara arabasını satamayan kişilerle görüş reklam almaya çalış bunu bir pazarlama zincirine dönüştürmeden önce kendin neler yapabilirsin buna odaklan..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye20 yazı
Teşekkür ederim SenSation...
daha önce de aynı eleştiriyi almıştım.. Sadece araba sitesinden kazanamazsın diyen olmuştu..

Tekrar söylüyorum bu proje 4 web sitesinden oluşacak, Emlak, oto, iş ilanları, firma rehberi..

yani bu sitelerin hepsi aynı yöntemle çalışacak..

Haklısın, insanların kolay kolay ilan vermeyeceğini düşünüyorsun.. Ama parayla ilan verebilecek te çok insan var...

Mesela biri arazisini satmak için yollardaki reklam panolarına reklam vermişti... İnşaat şirketleri yine öyle..

Üye515 yazı
senin sisteme şunuda ekliyebilirsin üyelerin para yüklesin her reklam verdiğinde 0.25 1ytl 10 ytl vercegi ilana baglı olarak paradan düşsün

Yeni Üye4 yazı
bu konuda tonla site mevcut, başarılı olmasını canı gönülden isterim umarım başarılı olur.Ne kdarlık bir sermayeile başlamayı düşünüyosun ?

bana göre bir web projesi yapılcaksa sadece internette olabilecek bişey olmalıdır.
örnek : youtube - her istediğinizi gösteren bir tv yoktur normal hayatta.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye390 yazı
Bu iş için ayırmayı düşündüğün bütçe ne kadar.yani ne kadar bir parayla yola çıkıyorsun.Yoksa böyle bir para yok ve üniversite tezi gibi bir çalışmamı bu.
metinmetin

Yeni Üye20 yazı
Bu sadece bi proje,....... Düşündüğüm bi proje ... Ama ne kadarlık bir bütçe gerekir diye sorarsanız..
En az 200.000 $ la başlanması gereken bir proje olduğunu düşünüyorum..

Yeni Üye12 yazı
Bu tarz web projelerinde çok önemli bir unsuru atlıyorsunuz gibi geliyor arkadaşlar bana.

Herkez de farkında ki artık işler Google üzerinden yürütülüyor. Bir kişi 2.el araç arıyorsa izmirde 2. al passat yazdığında hiti büyük sitelerdeki ilanlar çıkıyor ve saydığın alanlarda zaten piyasaya hakim olan siteler mevcut. Kaldı ki sitenin optimizasyonu, doğru alan adı seçimi ve reklam şart. Ancak kullanılabilecek tüm alan adları şuan zaten dolu. Yani biraz zor gibi gözüküyor ustam. Yine de şevkini kırmak gibi olmasın.

Başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1714 yazı
işi kurmadan nasılda hesap yapabiliyorsunuz. Öyle 1 milyon ilanlı ve günde 1 milyon ziyaretçinin olduğu siteyi 50 dolarla kurabileceğini zannediyorsan en baştan yanılıyorsun. 100.000 dolar gibi bir yatırım gerekli bu işe.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye436 yazı
aynen..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye844 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
işi kurmadan nasılda hesap yapabiliyorsunuz. Öyle 1 milyon ilanlı ve günde 1 milyon ziyaretçinin olduğu siteyi 50 dolarla kurabileceğini zannediyorsan en baştan yanılıyorsun. 100.000 dolar gibi bir yatırım gerekli bu işe.
sn rterzioglunun yorumu cok dogru.. ben de sitemde firma rehberi hızmeti veriyorum inanın ugrastırıyor.. reklam malıyetlerı cok yuksek olacak sıteyı acmmak yetmıyor kullanıcı cekmesı cok kolay deıl..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat