Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İç Mimarlık Mı Memuriyet Mi?

BaşlatandenzcmenTarih27/01/2020 16:37:25Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
arkadaşlar merhaba,

günümüz ekonomi şartları vs. geleceğe umutla bakmayı engelliyor, az çok benle aynı fikirde olanlar vardır elbet. hayalim kendi iç mimarlık ofisimi açmak, mutfak, banyo vs. belli bi alan üzerine kurmak istiyorum ama bi çevrem yok, reklam tanıtım yardımıyla da bu işi kurup ***ürebileceğimi de çok sanmıyorum.
zaten şuan asgari ücretle bi "yapı&dekosrasyon" firmasında sigortasız çalışıyorum, bu iş umutlarımı daha da yok ediyor ama mecburum çalışmaya.

4 yıllık iç mimarlık mezunuyum, ingilizcem oldukça iyi, tasarım yönüm ve programlarla da aram gayet iyi. ama cesaret ve kendine güven yok.

aşağı yukarı piyasayı bilenlere, az çok fikri olanlara soruyorum; sizce risk alınarak denenebilir mi kendi ofisini açmak 2-3 yıl içinde yoksa subay alımları vs. kovalasam mı?
Ic Mimar

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye2 yazı
KENDİ MESLEĞİNİ YAP VE ONUN PEŞİNDE KOŞ VE BULUNDUĞUN ORTAMDA FARKLILIK YARATMAYA ÇALIŞ
KRCBY

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
sevdiğin mesleği yap para bir gün kazanacaksın
asdad

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye68 yazı

mrb 88 mezunu bir yüksek mimarım yıllarca iç mimarlık yaptım.sonra hastalandım ara verdim.ilk yıllar kendi işimdi.hastalıktan sonra maaslı calıştım.şunu söyleyebilirim.tek basınıza iş yeri açıcaksanız hiç siniz.ofis acmakla bitmiyor.iş bulsanızda teklif versenizde eleman gerekiyor.araba gerekiyor.ben çok tecrübeliyim.kabada bir yeri alıp giydiririm.çok yaptım.yıllar sonra yine deneyeyim dedim.ofis actım alsancakta.teklif vermek için kendim gittim.ama sonuç olmadı.çok iyi proğram kullanıyorsanız maaslı çalışın derim.benim autocad iyi değil,rhino ile max i karıstırıp 3d görsel hazırlıyorum.onu fiyatlandırıp sunuyorum.yani şunu diyorum.
ofis acarsanız yıpranırsınız.ama ortak olursa yürur sanırım.bol sans.
Durun bende varım....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
almanyada şirket kurmayı düşünüyordum seninde aklında warsa ortak olarak yapa biliriz almanyada cafe resturant işi hep türklerde güzel bir reklam ve derneklerle olur bu iş
Vrt turizm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm