32 yaşında, 14 yıllık devlet memuruyum, 3 oğlum var elinizden öper. Eşim de öğretmen. Topraktan girip yapılınca satarak yaklaşık 1.600.000 lira (+-100k) değerinde gayrımenkullerim var. 120 bin nüfuslu, yaşamın büyükşehirlere göre çok ucuz olduğu bir yerde yaşıyorum. Memurlukta iş yükü açısından çok rahatım, eşime ve çocuklarıma çokca vaktim ve enerjim kalıyor. Devlet 3-4 çalışanın yapabileceği işe 20-25 kişi atadığı için mesai sürem çoğu memur gibi ya internette ya da kitap oku**** geçiyor. Eve hem zihnen hem bedenen dinç dönüyorum. Diyeceksiniz ki "ee konu ne o zaman, rahat mı battı?" Konuyu siyasi bir tartışmaya getirmek istemiyorum ama devlet kurumları artık vasıfsız torpillileri avutma yeri haline geldi. İşlerimizi kanuna yönetmeliğe göre değil parti binalarından gelen telefonlara, notlara göre yapıyoruz. İşgücümün yarısını bilgisiz amirlerin yanlışlarını düzeltmek ve diğer yarısını da onların diyet borcu olduğu siyasilere devletin kadro ve kaynaklarını peşkeş çekmeye harcıyoruz. Uzatmayayım, bu durumdan oldukça rahatsızım ve artık bunun bir parçası olmak istemiyorum. Vatana millete hayırlı, en azından kimsenin hakkının yenmesinde bir payım olmadan bir şeyler yaparak çocuklarıma ekmek ***ürmek istiyorum. Çocuklarımdan okumayacak olan olursa ona elinde hazır bir iş bırakmak istiyorum.
Başlıca avantajlarım:
- Görece iyi bir sermayem olduğunu düşünüyorum,
- Yaşım daha genç sayılır.
- Ailecek giderimiz az, şimdilik aylık 2000 - 2.500 tl kadar, dünyevi hırslarım da hiç yok denebilir ama çocuklarım büyüyor.
- Eşim de öğretmen aylık 5.500 tl kadar geliri var.
- İyi okurum, girdiğim gireceğim her işin mevzuatına kolayca hakim olurum.
- Yabancı dilde (ingilizce) ve yazılımda iyiyim.
Dezavantajlarım:
- Olası bir aksilikte yardım alabileceğim kimsem yok. Yakın akrabalarım fakir ve eğitimsiz.
- Sabahtan çıkıp gece yarılarına kadar çalışmak istemiyorum. En azından eve geldiğimde ailemle hoşbeş edebileceğim, kitap okuyabileceğim vaktim ve enerjim kalsın istiyorum.
- Asosyal sayılırım. İnsanlarla iletişim kurmayı becerememek değil, tercih etmemek gibi bir yapım var. İyi dinlerim ama çok az konuşurum. Çevrem az.
- Öfke kontrolü sorunum var, bu konuda ilaç kullanıyorum ve şiddete meyilliyim.
- Şu partiye, bu derneğe yanla**** iş yapmam. Öyle bir yapım yok.
Devlet memurluğundan istifa ettikten sonra geri dönüşüm çok zor. Sadece sınavla girmiştim, şimdi mülakat için şuna buna minnet etmem. 35'ten sonra dönülmüyor zaten. İnternette istifa edip pişman olan çok kişi okudum, iyi ki istifa etmişim diyeni de. Değişik bakış açıları çok işime yarayabilir. Hangi sektöre gireyim diye sormuyorum o yüzden "gel benle iletişime geç, paranı ver, ben de sana on yüzbinmilyon kazandırayım" şeklinde dönüşler yapmazsanız sevinirim.
İçinizde yada çevrenizde memurluktan istifa edenler varsa ne yaşadınız/yaşadılar? Sizin tecrübelerinize göre ben nasıl bir yol izlemeliyim? Ve yukarıda bahsettiğim durumlara göre bana ne tavsiye edersiniz?
Şimdiden teşekkürler.