Ciddi manada bir senedir kuracak iş arıyorum giriş sermayesi olarak 250 bin kadar risk alabilirim ancak ışığı görünce işi büyütecek imkanım da var araştırdığım ve vazgeçtiğim işler
Market, Kuruyemiş, Büfe : Çalışma saatleri insafsız, kar marjı ve rekabet cok fazla, sigara satmak istemiyorum vs.vs..
Lokanta - restorant : Ustaya bağımlılık, ciroya-işe göre çok adam çalıştırmak gerekiyor, tuttursan patır patır rakipler çıkıyor, tutmasa zaten batak, hazır devreden kıyamet gibi işletme mevcut hepsi 1-2 yıllık
Emlak - oto alım satım : Bu işleri yaptım para da kazandım bi kaç mesele var, masrafları görünenden fazla, kimse malını ucuza vermiyor kimse de ederinden fazlaya almıyor ancak 2 milyon gibi sermayeyle girişilirse işin rengi değişiyor o da bizde yok ayrıca komisyonda tahsil edebildiğin parada verenin gözü kalıyor gibi geliyor,, satış sonrası problem olasılıkları ciddi baş ağrırtabilir
çamaşır - giyim tekstil : bayan çalışanların egemen olduğu bir sektör, kar marjları iyi olan ürünler var ama sonuçta elde kalanları vs. hesap edince tıkanıyor, bimde bile çorap çaamaşır ayakkabı satılıyor beden - çeşit kalem cok fazla yine de insanlar bi değişik bi yeni arayışında, krizlerden ilk etkilenen sektör
bebek - çocuk : şu aralar bu konuda arayış içerisindeyim ama e ticarette son zamanlarda ciddi markaların büyüyüp kendi sitelerini kurmuş olması işin e ticarete dökülmüş olması korkutuyor, internetten alınabilmesi en mümkün malzemelerin olduğu bir sektör, herkes aynı markalarla çalışıyor
kitap okuma / ders çalışma merkezi : aslında iş güzel ama getirisi ***ürüsü hesap edilince kar edilecek bir iş degil
pelet yakıtı üretme : hammaddeyi ucuza bulmadıktan sonra para kalmıyor, stok maliyeti cok fazla
genel düşüncem : bir alanda/bölgede mevcut bir ihtiyacı görmek lazım, bu ihtiyacın çözümünde düzgün fizibilite ve kar edilebilir bir formül bulmak lazım