Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

İşte Size Bazı Fikir Ve Tavsiyeler

BaşlatanSAMKURTarih20/11/2008 22:04:23Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
merhaba dostlar,
pek zamanı değil ama yinede yapılabilir işler var.fakat şunu öncelikle belirtmeliyim ki çoğu kişi sadece para güçüne güvenerek bir iş arıyor veya diğer kısımda güçü olmadığından ne kazanç olursa yaparım düşüncesiyle yola çıkıyor.bu iki kesim büyük bir oran oluşturmakta,çıkmazda kalmaktadırlar.kimimizde para çok bende çoğu insandan farklı olarak güç var ve benim istediğim gibi olmalı diyorsunuz ama unuttuğunuz yeterli teminatla bugüne kadar para gani idi ve sizler paranızla iş yapamadınız,çünki diğer gurup parasızda olsa herne kazançlada olsa yaparım zihniyeti ile çıkmıştı.sonuçta bugün her iki kesimde içine verdi.çünki parası olan bekledi hala bekliyor,olmayan kuru cesareti olan ise bir rüzgarda diyar değiştirdi.ufak ufak taşlar yerine elbette oturacak bir silkeleme bu.herkez marketçi olmamalı,ayakkabıcı olmamalı;kuyumcu ,mobilyacı,tuhafiyeci vs olmalı fazlası aşırı rekabet getiriyor sonunda aç bırakıyor.kendinede karşındakinide siliyorsun.bu 7 yıl içinde düzen bunu yarattı ama biraz silkeme olacakki bana görede doğrusu bu.bu dönemde siz gençlere ufak tefek iş önerilerim olsun isterim.umutmayın para kazanmak düne göre daha zor.bir iş yapacaksanız o iş mümkünse birkaç işi birden kapsar olsun.birkaç meslek erbabının farklı farklı yaptığını siz tek kalemde yapar olun ve mutlaka emek-sermaye gerektiren işlerden olsun.sadece para ile yapılabilirini değil(çünki çoğunuzun parasının çoğu işler için yetersiz olduğunu okuyorum),sadece emek olanda olmamalı,her ikisini birden içeren bir meslek.........düşünün bakalım neye ihtiyaç var..hayır yok mısır satarım,cips satarım gibi işlerle kendinizi kandırmayın,gençliğinizi bitirmeyin.
hadi fazla sıkmayayım bende birtane söyleyeyim.
**** çatı kaplama üzerine(iskeletini kurup,derelerini mebranlayıp ondülin, saç vs ilemnetür istenirse kapama işi(çatıcılık), sermayesi ortalama 10-15bin ytl.peşin al usta ekibini kur ama önce ben olsam öğrenmek için git yapanın yanında gerekirse 3-5 ay çalış öğren,işi becer yap; ekmeğin, işin garanti.ama emek istiyor sabet istiyor,el becerisi istiyor. hakkını iste, dürüst ol,ahlaklı işini yap sıra yazarsın.işi önce sen yap aklını bilgini kullanırsın ileride bir çok kişiyede iş verirsin.Buna benzer işler araştırın.emek yoğun bir iştir ama ihtiyaçta bunlaradır.kolay iş aramayın.
ama o zor, bu zahmetli,oradan korkarım,kıldı tüydü dersen; mısır,don atlet satabilir milletin çoğunun bugün düştüğü hale geliverirsiniz.ha bunları yapanıda yadırgamıyorum ama bunları herkez yapabilir.ben 70 yaşında bir sapa köşeye otursam bir emekli maaşımla harçlığımı çıkarırım.ben sizlen aynı parayı kazanırsam sizin geleceğiniz nicedir derim.akıllı olun kalın sağlıcakla.bu bir tavsiyedir kimse alınmasın.
0000

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye1 yazı
haklısın adamım
Y.A

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye339 yazı
Samkur kardeş çatı kaplama işinde kendi adamların olacak dışarıdan usta bulmakla bu iş olmaz türkiyede en zor işlerden birisi inşaat işinde usta çalıştırmaktır.

Adam bütün gün kahvede oturur önüne iş fırsatı geldiğinde bu parayı isterim diye diretir pazarlık yapamazsın boş oturur çalışmaz.
Yaptığı işi tam olarak bitirmez başka biryerde bi iş buldumu elindeki işi yarım bırakır gider.
***ürü usulü (iş bitirme) belli bir fiyattan anlaşırsın işi şişirir yağmurlar başladımı çatı akmaya başlar cebinden para harca**** tamirini yaptırmak sana düşer.
Yevmiyeli çalıştırırsan işi sallar uzun sürsün fazla para alsın diye niye sallanıyosun hızlı çalış diyemezsin.
Çatı sahibiyle yazılı anlaşman yoksa seni satar ben daha ucuza yaparım niye bukadar para veriyonuz der.

Anlıycan bu basit görünen iş bile sadece ustaların iş ahlakı olmadığı için çok zora girer illallah dersin.
Yazının başındada belirttiğim gibi işten sen anlıycan usta sen olacaksın yanınada 2 tane yardımcı aldınmı ozaman başın fazla ağırmaz.
Geriye kalan sadece müşteri bulmak buda kolay değil çünkü böyle bir iş bir binada 20 senede bir çıkar onuda zaten her semtin belli ustaları vardır herkes yakında olanı tercih eder.

Yapılmazmı, yapılır tabi fakat bu işi kurumsal olarak yapmak lazım yerin yurdun olmalı çatı malzemelerinden örnekler bulunmalı çatı uygulamalarını göstermek amacı ile yapılmış münyatür çatılar olmalı katmanları gözükmeli, bir internet siten olmalı, iyi tasarımlı broşürler bastırıp dağıtmalı, bir kamyonetin olmalı vs. birdünya ayrıntı.
Aslında yapılmayacak hiçbirşey yok fakat çoğu kişi az parayla bir iş kurup ayda 5-10 bin tl kazanma peşinde böyle bir işin kurulum maliyeti en az 50.000 tl malzeme satın almak içinde en az 20.000 tl sermayen olmalı bu parayı harcadığında kahvede iş bekleyen çatı ustalarından bir farkın olur.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul