Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fakir Bir Semtte Hangi İş Tutar ?

BaşlatanSINEM BARANTarih20/11/2008 17:29:14Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar benim oturtuğum semtin bir caddesi var. İstanbul Haramidere Yeni gelişmekte olan biryer. Komşumun dükkanı tam cadde üzerinde şu anda Kuyumcu kiraladı orayı ama tutunamayacak belli. Çünkü insanların alış gücü belli. Bende o çıkınca orayı tutmayı düşünüyorum. Bizim caddede 5 tane market bakkal kasap kuruyemişci cep telefoncu züccaciye var. Ama ben o insanların kapasitesine göre ne yapabilirim. Bir bayan olduğumuda söyleyeyimde bana ona göre akıl verin. Dükkanın kirasıda 250 civarı falan.

Ne yapabilirim???? Sermaye hiç önemli değil.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Matbaacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Editör5590 yazı
Çocuk ve bayan konfeksiyon, çocuk oyuncakları aklıma ilk gelenler. Aralara basit ucuz elektronik eşya. 20 YTL lik teyp radyolardan fakir semtlerde kolay satılıyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye992 yazı
bence eksik olarak internetcafe gibi.10 bilgisayar ve telefon kabinleri ve birazda mesrubat ve sakiz ,seker vs .leblebi milletin vakit gecirecegi bir dukkan is yapar.. fakir semtte herkesin evinde internet olmayabilir,bide fotocopi makinasi ve ufak kirtasiye yaninda gider. aklima gelen bu saygilarimla.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye286 yazı

gıda işine girip şarküteri tarzı bir yer açabilirsiniz.Peynir zeytin tavuk yumurta turşu gibi çeşidi artırabilirisiniz.Fakir bir semte ucuz kırık peynir kırık yumrta ve tavuk mecbur ihityaclar ve maddi durumu iyi olmayan insanların talebini fazlasıyla alırsınız.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye1359 yazı
Manavlık olabilir ekonomik halk pazarı adı altında pazardaki fiyatlarla meyve/sebze satın derim.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
benden sana hediye güzel bir fikir söylim sadece eşarp başörtüsü satan bir yer aç
recep

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye964 yazı
varoş ve/veya fakir semtlerde kızlar genç yaşta evlendirilir. Çeyiz mağazası iyi iş yapar. Yada gelinlikçi, kuaför.. :D
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Çeyizci dükkanı iyi fikir. Fantazi ürünler bulabilirsen süper fikir. Kuaföre belge lazım başkasını alsa sorun olabilir. Gelinlik için düğün olmasını bekleyecek daha merkezi başka yerlerde arayışa da girebilir mahalle halkı ama el işleri örtüler danteller sihirli ürünler bu semtlerde. Yatak örtüleri, yorgan setleri, süper fikir . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye964 yazı
Hatta çeyiz mağazasına oralarda ki yoksul bayanlara ekonomiye katkı için el işleri yaptırılabilir. Yüncü, düğmeci dükkanı. Derya Baykal programlarından sonra bayanlara örme hevesi geliyor. En yakın yüncüde soluğu alıyorlar. Şişli de çok rastladım Deryanın ördüğü yünden ver diyenleri.
Kuaför için evet belge gerekir ama kozmetikçi satış yapar. Hatta onlarda Nişan ve düğün bohçası için makyaj ve traş takımları vardır. Boy boy ve ucuzundan pahalısına dek o takımlardan kasabalarda, köylerde satılırdı.
Küpe ve kolye yapanlar için boncukçu....
Ekmek, pasta fırını yada kebapçı (pideci)
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Üye326 yazı
açık ambalaj temizlik malzemeleri ve deterjan sat. bunun yanına incik boncuk gibi ucuz ve basit mutfak araç ve gereçleri de koyabilirsin. ev hanımlarına hitap edersen işi ***ürürsün.
fast food

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye964 yazı
1YTL lik ürün sattığını iddia eden mağazalar. Çin ve Japon malı ürünler zaten Şişli ve Harbiye ana caddede bile mevcut. Oralarda da iyi gider. Ne yazıkki sağlıksız ürünleri ucuz diye satın alıp mutfakta kullananlar bile var.
Tavsiye etmekten vazgeçtim ama olsun... Sen istersen öyle bir mağaza aç..

Mustafa Kemal Atatürk

Yeni Üye3 yazı
fakir bir semtte ancak bit ilacı gider,şaka biyana şarküteri işi iyi gider....

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Ev kadyny
Yeni Üye29 yazı
ucuz gençlere ve çocuklara yönelik takılar olabilir
www.aksehirhaliyikama.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye103 yazı
1 mılyoncu açın bence.hanı 1 mılyon deyıpte içine bır suru sey koyup farklı fıyatlar oluyorya. mesala ben bır urun alamaya gıdıyorum ama sepet dolu olarak çıkıyorum .özellikle sadece neler gelmış dıye bıle gıdıyorum.
m.durmuş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye179 yazı
okula yakınsa kırtasiye ,internet.
duraga yakınsa simit bogça
dükkan büyükse tuhafiye,
ama adam kuyumcu açmış bidüşün oda bazı kıriterleri ve riskleri almış hemde senin düşündügünden daha fazla risz almış ....
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er