İlk mesaj
Genel İlanlar
Elinizde 10. 000$ Paranız Olsaydı Nasıl Bir Yatırı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorumE
Üye116 yazı
RRRRRRRRRSSSSSSS
P
Yeni Üye20 yazı
19/11/2008 : 12:33:34#2
Web sitesi
Alıntı
yada işi nerden başlamam lazım?
B
Üye450 yazı
Şişme oyun parkını bende memleketimde çok iyi uygulandığını gördüm.
Ama sanırım İstanbul gibi büyük şehirlerde biraz sıkıntı çekileceğini düşünüyorum.
Makina Mühendisi/İstanbul
E
Üye116 yazı
RRRRRRRRRSSSSSSS
B
Üye450 yazı
Ahhhhh keşke bu kadar basit olsa.
Bu ufak arabaya sığacak bir şey değil.
Kuracağın yerlerden belediyeden izin almış olman lazım.
Kuracağın açık alanda elektrik bağlantısını bulman lazım.
Bunun yasal dayanağı olacak,vergi levhası vs.
Yazarkasa olacak, vs.vs.
Bu ufak arabaya sığacak bir şey değil.
Kuracağın yerlerden belediyeden izin almış olman lazım.
Kuracağın açık alanda elektrik bağlantısını bulman lazım.
Bunun yasal dayanağı olacak,vergi levhası vs.
Yazarkasa olacak, vs.vs.
E
Üye116 yazı
Kuracagın yerde en az 1-2 ay kalmalı başka yere ***ürmek için ise bir araba kiralarsın belediyeden izin almak zor olmasa gerek belediyeye baş vurarsın düşüncelerini söylersin sonuçta belediyeye belli bir para ödeyeceksin belediye sana yer gösterecektir. maliye kısmınıda bir şeklide hal edersin
RRRRRRRRRSSSSSSS
P
Yeni Üye20 yazı
19/11/2008 : 18:03:09#7
Web sitesi
Alıntı
ben şuan istanbuldayım. bu konuda hiçbir bilgim ve de deneyimim de yok.
acaba kaçmetrekare alan yeterlidir?
acaba kaçmetrekare alan yeterlidir?
A
Üye194 yazı
Bende bir ara düşündüm hatta çinden getirmek istedim,fakat bir aksilik oldu ve devam edemedim.
Çocukparkı için yaz sezonunu beklemelisin ayrıca her yere taşıyabilirsin.Park sönük vaziyetinde katlanıyor.Elektrik sadece şişirmek için lazım şiştikten sonra havayı sirküle etmek için bir alet var gerçi onada elktrik lazım belki bir akü veyajeneratör işini görür.
Size#65306;15*8*6m oyun parkın ebatları
Material#65306;0.55mm tarpaulin
Unit price#65306;USD4000/PC#65288;include air blowers#65289;
Air blower:3*1100w şişirme aleti
Packing size: about 2*1.3*1.3m katlandıktan sonra
G.W.:about 650kg parkın kilosu
bunlar ölçüleri ve ağırlığı.İndikten sonra ebatlarını da verdim.
Çocukparkı için yaz sezonunu beklemelisin ayrıca her yere taşıyabilirsin.Park sönük vaziyetinde katlanıyor.Elektrik sadece şişirmek için lazım şiştikten sonra havayı sirküle etmek için bir alet var gerçi onada elktrik lazım belki bir akü veyajeneratör işini görür.
Size#65306;15*8*6m oyun parkın ebatları
Material#65306;0.55mm tarpaulin
Unit price#65306;USD4000/PC#65288;include air blowers#65289;
Air blower:3*1100w şişirme aleti
Packing size: about 2*1.3*1.3m katlandıktan sonra
G.W.:about 650kg parkın kilosu
bunlar ölçüleri ve ağırlığı.İndikten sonra ebatlarını da verdim.
B
Üye450 yazı
Sayın pırlanta,
Ben bu yazın sonlarına doğru memleketimde gördüm.Kendi kızımda dahil oldukça güzel bir iş.
İstanbul'a döndüğümde bunun üzerine araştırmalar yaptım,yapabilmek adına.
Bulduğum firmalarla da görüşmeler yapıp,onlardan fikirlerde aldım.
Açıkcası ben ek gelir olarak düşündüğümden dolayı kendime uygun bulamadım.Çünkü bu işin bürokratik işlemleri var. Elektrik bağlantı derdi var.vs.
Ha halledilemez mi tabi ki halledilebilir. Ama dediğim gibi yazın iş yapar ama soğuklarda kapalı bir alana ihtiyaç var hatta ısıtılmış bir alana.Çünkü ne kadar kapalı bir alan olsa da soğukta kimse eğlenemez haliyle.
Yoksa inanın bu şişme-balon oyunlarını almak hiç bir şey değil. 3-5 bin YTL başlayan fiyatları var. Hatta 2.elleri bile satılıyor.Ama dediğim gibi zahmetlide değil yani.
Size aşağıda bu konuda fikir verebilecek ve yardımcı olacağına inandığım web adreslerini veriyorum.İnceler,araştırsınız.
http://www.thebalon.com
http://www.freebalon.com
http://www.balorama.com.tr
http://www.balonpark.net
http://www.balonum.net
Ben bu yazın sonlarına doğru memleketimde gördüm.Kendi kızımda dahil oldukça güzel bir iş.
İstanbul'a döndüğümde bunun üzerine araştırmalar yaptım,yapabilmek adına.
Bulduğum firmalarla da görüşmeler yapıp,onlardan fikirlerde aldım.
Açıkcası ben ek gelir olarak düşündüğümden dolayı kendime uygun bulamadım.Çünkü bu işin bürokratik işlemleri var. Elektrik bağlantı derdi var.vs.
Ha halledilemez mi tabi ki halledilebilir. Ama dediğim gibi yazın iş yapar ama soğuklarda kapalı bir alana ihtiyaç var hatta ısıtılmış bir alana.Çünkü ne kadar kapalı bir alan olsa da soğukta kimse eğlenemez haliyle.
Yoksa inanın bu şişme-balon oyunlarını almak hiç bir şey değil. 3-5 bin YTL başlayan fiyatları var. Hatta 2.elleri bile satılıyor.Ama dediğim gibi zahmetlide değil yani.
Size aşağıda bu konuda fikir verebilecek ve yardımcı olacağına inandığım web adreslerini veriyorum.İnceler,araştırsınız.
http://www.thebalon.com
http://www.freebalon.com
http://www.balorama.com.tr
http://www.balonpark.net
http://www.balonum.net
E
Üye116 yazı
RRRRRRRRRSSSSSSS
M
Yeni Üye5 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - pırlanta elimdeki 10. 000$ birimle yeni bir iş kurmak istiyorum acaba ne yapmalıyım? |
Pirlanta kardesim elinizde okadar para var ise bi is kurabilmek icin ne mutlu sizin icin,
öncelikle su sisme oyun parkina deyineyim, bu nedir ne ise yarar bir bilgim yok ama yapilabilecek biseymi buda bi soru isareti bence.
asil ben olsam önce neyin daha cok kazanc getirecegini düsünür ona göre hareket ederdim, misal meslegim ne ise ona göre, misal ticaret yapmak alim satim yapmak iyi dereniz ise ona yönelin veya... :))) ben olsam bi terzi olarak toptan bi perde alir dikimini yapar satardim:))) tabi evimde ufak bi tezgah acarak...
Meryem
M
Yeni Üye5 yazı
Pardon simdi bi link sayesinde sisme oyun parki hakkinda bilgi edinmis oldum:)) özür bu yapilabilcek bi ismi diye deyindigim icin, mutlak bu sekil bisey düsünülse yapilir yanliz türkiye gibi bi yerde bunun nekadar gelir getirecegi baska bi soru isareti uyandirmakta bide diyer arkadaslarinda dedigi gibi yer var ise neden olmasin ama varsa bile buda kirayla olur herhalde galiba sanirsam...
Meryem
R
Yeni Üye9 yazı
arkadaşım ben işlek bir caddede yani isim yapmış caddelerde takı aksesuar mağazası açmayı düşünüyorum bi 10 .000 kadarda bende var istersen msn ye gel konuşalım eğer ortaklı düşünürsen ve dürüstsen malı alıcam yerleri ben biliyorum sadece sermaye ne kadar yüksek olursa okdar iyi bir cadddede açarız ve bu işin karıda güzel chatlack_er@hotmail.com
recep
I
Yeni Üye2 yazı
sevgili pırlanta,10.000usd ile ne yapabileceğin konusunda sana güzel bir öneride bulunmak isterim.Bu işi yaklaşık 15gün önce kardeşim eşiyle beraber kurdu.Kuru gıda,bakliyat işi. Bir dükkan kiraladılar.İçine 2-3 milyarlık mal aldılar.Raflar yaptılar.Malları paketleyip raflara koydular.Bir kısmını da çuvallarda yerde sergilediler. Kuru gıda açıkta olacak,kiloyla satacaksın .Bu dönemde yapılacak çok iyi bir iş olduğunu gördüler.Gerçi onlarınki şans oldu.Ama pirincin,mercimeğin fiyatının alıp başını gittiği bu devirde açık bakliyata ilgi okadar fazla ki.İlk haftalarda hem dükkan hem ev kiralarını çıkardılar dükkana mal aldılar. Senin de aklına yatarsa bence çok uygun olur.İyi şanslar.
M
Üye326 yazı
arkadaşım otur ye paranı. en azından keyf alırsın.
fast food
B
Üye450 yazı
ya ciddimisiniz siz yoksa espri mi yapıyorsunuz.
Çünkü burası espri yapılacak bir yer değil. Hani 500-750 YTL ile iş girişimimde bulunmak istiyorum diye yazanlara "otur ye paranı" diye yazsanız neyse.
Ama buradaki para 10.000 $ yani bugün kü kur ile 17.000 YTL. Yani oturup yenilecek paramı.
Tabi ki bu parayla bir şekilde yapılacak işler vardır. Yine ortaklık kurulacak işler vardır.
Çünkü burası espri yapılacak bir yer değil. Hani 500-750 YTL ile iş girişimimde bulunmak istiyorum diye yazanlara "otur ye paranı" diye yazsanız neyse.
Ama buradaki para 10.000 $ yani bugün kü kur ile 17.000 YTL. Yani oturup yenilecek paramı.
Tabi ki bu parayla bir şekilde yapılacak işler vardır. Yine ortaklık kurulacak işler vardır.
M
Üye326 yazı
arkadaşım bu kriz ortamında ve doların hergün artış sağladığı bir ortamda paramı ne yapayım diye soran birine verilecek en güzel cevap otur da paranı ye demektir. yani şu işi yapta batır diyeceğine, otur da ye demek daha iyidir sanırım.
fast food
A
Üye194 yazı
Ekonomist63 daha önce de belirttiğim gibi engel çıktığından devam edemedim.Engel benimle ilgili.Amam size yardımcı olmak isterim,bana 2007 de verilen nakliye fiyatı aşağıda.Gümrük vergisi ile ilgili bir bilgim yok,fakat % 40-50 civarı derler.Oyuncak fiyatları ebatlarına göre değişiyor.
Transport fee from Guangzhou to Mersin, Turkey: 1pc USD380 /////////////// 2pcs USD590
Fun city 12*8*7 ölçülerinde ki oyunparkına 0.55tarpaulin kalınlığı 500kg 3400$ istediler.
Burada kine benziyor http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3819
Transport fee from Guangzhou to Mersin, Turkey: 1pc USD380 /////////////// 2pcs USD590
Fun city 12*8*7 ölçülerinde ki oyunparkına 0.55tarpaulin kalınlığı 500kg 3400$ istediler.
Burada kine benziyor http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3819
A
Üye194 yazı
Ama unutmamak gerekki Türkiyede ki fiyatlar da düşütü.Toptan alımlarda kar yaparsınız ama tek bir oyuncak için o sıkıntıya değer mi bilemem.
B
Üye450 yazı
Tamam da kriz ortamında ve doların artış sağladığı bir ortamda girişimde bulunmak tabi ki riskli ama oturda ye demek yerine paranı vadeli hesaba yatır,ortalığın sakinleşmesini bekle sende bu arada piyasayı araştır filan demek gerekir.
Ayrıca bir konuyu daha açıklamak istiyorum.Krizi bizler yaratmasakta krizi bizler derinleştiriyoruz.
Parası olmayan neyse de parası olanda kendini kastı, harcamıyor. Halbuki harcama ması bir şekilde dönüp dolanıp kendisine zararı dokunacak.
İnsanlar almayı düşündüğü şeyi alsınlar.Mesela ben buzdolabı almayı düşünüyordum. Kriz çıkmasına ve para harcamatın feryatlarına rağmen gidip buzdolabını aldım.Hem de peşin fiyatına. Şimdi benden parasını alan bayii o parayla da bir şeyler alacak, bayiye bir şeyler satan da bir yerlerde harcayacak en sonda da olsa bu para er veya geç benim müşteri adayımın eline geçecek bu para ve bende bu müşteriye satış yapacağım.
Bence çarklarımızı çevirmemiz gerekiyor. Elinde parası olan parasını tutarsa çarklar dönmeyeceği gibi işsizlik gibi uç noktalara gelir, toplumsal kaos ve moral bozukluğu baş gösterirse artık bu saatten sonra bütün paranızıda harcasanız bir işe yaramaz,çünkü iş işten geçmiş olur.
Ayrıca bir konuyu daha açıklamak istiyorum.Krizi bizler yaratmasakta krizi bizler derinleştiriyoruz.
Parası olmayan neyse de parası olanda kendini kastı, harcamıyor. Halbuki harcama ması bir şekilde dönüp dolanıp kendisine zararı dokunacak.
İnsanlar almayı düşündüğü şeyi alsınlar.Mesela ben buzdolabı almayı düşünüyordum. Kriz çıkmasına ve para harcamatın feryatlarına rağmen gidip buzdolabını aldım.Hem de peşin fiyatına. Şimdi benden parasını alan bayii o parayla da bir şeyler alacak, bayiye bir şeyler satan da bir yerlerde harcayacak en sonda da olsa bu para er veya geç benim müşteri adayımın eline geçecek bu para ve bende bu müşteriye satış yapacağım.
Bence çarklarımızı çevirmemiz gerekiyor. Elinde parası olan parasını tutarsa çarklar dönmeyeceği gibi işsizlik gibi uç noktalara gelir, toplumsal kaos ve moral bozukluğu baş gösterirse artık bu saatten sonra bütün paranızıda harcasanız bir işe yaramaz,çünkü iş işten geçmiş olur.
P
Üye130 yazı
Krizi bizler yaratmasakta bizler derinleştiriyoruz..
Cok güzel..
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.
P
Yeni Üye20 yazı
20/11/2008 : 13:35:39#22
Web sitesi
Alıntı
herkese çook teşekkür ediyorum. bişeyler yapmak lazım. üretmek ve insanlığa paydalı olmak lazım.
M
Üye326 yazı
peki pırlanta şöyle söyliyeyim. önce bu soruyu kendine sor bakalım. deki benim 10.000$ param var ve ben bu parayla böyle bir zamanda ne iş yapabilirim. sesli düşün ve cevabını buraya yaz. buradaki arkadaşlarımız da bu konudaki düşüncelerini sana aktarsınlar. sanırım daha yararlı olur. selamlar.
fast food
P
Yeni Üye20 yazı
20/11/2008 : 17:14:20#24
Web sitesi
Alıntı
10.000$ fazla bir meblağ da değil ama günümüz şartlarında ufak grişimciler için önemli bir meblağ.
bırkaç yıl önce kendi işimi kurdum ve zarar ettim , bu sefer daha temkinli davranmak zorundayım. üstelik şuan çalıştığım işime ara vermeden yapabilmem gerek. ama kazanabileceğime inandığım yatırım olanakları varsa. bakiyorum
bırkaç yıl önce kendi işimi kurdum ve zarar ettim , bu sefer daha temkinli davranmak zorundayım. üstelik şuan çalıştığım işime ara vermeden yapabilmem gerek. ama kazanabileceğime inandığım yatırım olanakları varsa. bakiyorum
L
Yeni Üye25 yazı
15/01/2009 : 10:54:10#25
Web sitesi
Alıntı
Şişme Oyun Parkında Kalite ve Estetik Farkı...
www.sismecocukoyunlari.com
Su Organizasyon ve Dış Ticaret
www.sismecocukoyunlari.com
Su Organizasyon ve Dış Ticaret
A
Üye109 yazı
yaw benmı yanlıs okudum pırlanta oyun parkı acmak ıstıyorum demıyor kı neyabaılrıom dıyor....herkes oyun parkına yuklenmıs anladıgı m kadarıyla...
aykut gök
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz