Yaşım 22 Dış hekimligi okuyorum 3. Sınıf öğrencisiyim ve aşırı girişken bir ruhum ve kafamı sürekli oyalayan fikirler var. Girişken bir ruh var ama hareket yok malesef. Neden mi hareket yok şöyle biraz daha kendimden bahsedeyim güzel bir ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz aile desteği ile bu fikirlerimin sebebi de bir ek gelir olma isteği. Ikinci olarak hareketimi engelleyen olay ise üniversitem kaynaklı derslerimin odağı ve yoğunluğu. Belli bir miktar birikmişim var 20 bin civarında.
Fikirlerime gelicek olursak ilk fikrim hayvancılık üzerine devletin sagladigi hibelerle beraber güzel bir hayvancılık yapmayı düşünüyordum eskiden arsa konusunda sıkıntı yok işin ucunu ve alışık olmadigim bir konu ve nekadar zaman ayırmam gerektiğini bilmediğim için düşünmüyorum çok üzerinde ama kuzu ve eşşek cifligi aklımda olan kategorilerdi. Bir yerleşim yeri kurmak hayvancılık işine girmek izmir de nekadar tutar ne gereksinimler lazim nasıl bir bütçe ile hangi hayvanlar üzerinde durulur bunlar merak ettiğim konular
Ikinci fikrim ise izmirde ogrencileredental market olarak 2 isim sayabilirim bir nevi tekel mantığı dönüyor diyebilirim ve öğrencileri aşırı aşırı somuyorlar onların suçumu doların suçumu bilmem ama dış hekimligi malzemeleri ayrı pahalı sayılı dükkan olması ayrı sıkıntı. Benim fikrim okuduğum okulda ve çevresinde dentalci yok izmiri bilenler bilir cigliden konak a gitmek zorunda kalıyoruz. Bu fikrim okulun yakınlarında bir minik öğrenciye çalışan dental açmak yazın ne yazıkki iş yapamayacak olan dükkan olacak gibi. Malzeme getirme olayını da şu şekilde düşündüm biraz ekstrem bir yöntem ve bu daha çok dış hekimlerineyaricak bir yöntem, gemicilerle çalışmak 5 gemici ile çalışsan hepsi 3 ayda bir gelse her ay biri gelir diye ayarlasam yurtdışından hekimlerin istedikleri ürünleri obur aya getirip böyle dönüşüm yakalasam çok guzel olur ama bu yasal midir değil midir bilmiyorum valiz mantığıyla çalışacak. Ve öğrenci mantığının genişletilmiş hali bu bu benim bir diğer fikrimdi
Bir sonraki fikrim yine dis hekimligi esaslı bu fikrimde biraz illegallmis bir yöntem olduğunu düşünüyorum ama daha araştırma yapmadım bu konuda. 3D yazıcılar günümüzde nekadar popüler yerler edindiğini biliyorsunuzdur artik bu dış hekimligindede yerini aldı. Benim fikrim bir 3d yazıcı atölyesi gibi bir oluşum kurmak ve dış hekimleriyle çalışmak bana aldıkları ölçüleri gönderecekler ve bende 2-3 yada bir yazımıyla haftada birgün oturup bunları yapıp onlara gönderecem. Bu fikri biraz sha acayim dış hekimliğinde 3d yoğunluklu kullanılan yerler protez ve estetik esaslı yerler bu yerler bana ölçüsünü istediğini gönderip gerisini yazıcıya bırakacaklar yazıcıların programları oluyor bu programlarda hazırlıyorlar bu ölçüleri işte bir diğer ayrıntı nokta bu ben bu programların eğitimlerini alıp sadece hekime sen ölçüsünü al gönder banada diyebilirim ben bunu oturur kendim hazırlarım bunun eğitimini almış olursam. Maddiyata gelecek olursak bir yazıcı 3 bin euro bandında geziyor. Bir tane hastadan 300 liraya kadar para kazanabilcegimi düşünüyorum. Bu konu hakkında fikirleriniz varsa dinlemek istiyorum. Ek olarak mezun oldugumda bu yazıcıyı kullanmaya devam edebilirim yada yazıcıyı başkalarına kiralayabilirim bu b planım bu konudaki.
Diğer fikrim de Dropshipping son günlerde çok gözüme batıyor bu olay ek gelir kapısı yaratabilimiyim burdan diye bu konu detayına girmicem çok bilgim yok az araştırdım sizin düşüncelerinizi merak ediyorum
Yoksa sal bunları okulunu oku cebindeki paranda kötü güne kalsın mi diyorsunuz.
Fikirlerim bunlardı bunları yapmaya cesaret edemiyorum sadece sizin bu konulardaki düşüncelerinizi duymayi çok isterim genç biri olarak, isterseniz mail olarakta cevaplarınızi atabilirsiniz teşekkürler.