Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Şehir Yeni Deneyim Yeni İş. Lütfen Fikir ?

BaşlatanOnur DurmuşTarih28/05/2018 09:41:42Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Merhabalar forum üyeleri arkadaşlar.Kısaca durumumu anlatayım.
Daha önce ki yazılarımda bir okul okuduğumu ve okulum bitince ne iş yapabileceğimi bilmediğimi söylemiştim.İş olarak babamın bana bırakmış olduğu kuruyemişi devraldım.Daha önce tekel idi ama ben kabul etmeyerek kuruyemişe çevirdik.Bu yılın kış ayında çok ümitliydim işler olacak inanıyorum diye.Şükür oluyor inkar edemem.Ama tek ve en büyük problemlerden birisi tek başıma çalışıyorum.Yardım edecek kimse yok yanımda.Babam başka iş sektörüne atıldığı için artık tek kaldım.Sabah 6.30 akşam 11.Hafta sonu pazar ise 11 akşam 9 çalışıyorum.

23 yaşındayım.Kafamın en güzel çalışması gereken zamanlarında açık cezaevi gibi dükkanımda tüm günümü geçiriyorum.İşimden dolayı mutluyum fakat tek çalışmak çok yorucu ve yıpratıcı.Ayrıca buradaki insan grubu da çok cins hatanın bir kısmı benden kaynaklanıyor kabul edebilirim.Hatam dediğim de mesela dükkana müşteri gelince hoşgeldin dememem.Ama müşteri kolay gelsin iyi günler gibi ibareler kullanınca daha çok yakından ilgilenirim.Yani etkiye tepki gibi birşey.

Esas konuma gelecek olursam.

Ailevi durumlardan dolayı babannem kardeşim dedemle yaşıyorum.Annem yıllar önce vefat ettiğinden babam tekrardan evlendi bizimle yaşamıyor ama aramızda herhangi birşey yok yine çok iyiyiz.Ben aslen Giresunluyum.
Kendi kendime son zamanlarda şu soruyu soruyorum.Seni İstanbulda bağlayan nedir ? Hiç cevabını almak zor olmadı.Doğma büyüme buralıyım fakat gitme kararını aldım.
Giresunda güzel bir evimiz var Bulancak ilçesine çok yakınız.Demem o ki babannem dedem emekli kardeşim de annemden maaş alıyor.Ev kira derdim olmayacak sadece oradaki iş imkanı biraz kısıtlı istanbuldan gördüğümce.Bu işi bir süre yapmayacağım.Başka işlere yönelmeyi planlıyorum..

Bana önerileriniz ve fikirleriniz nelerdir ?
Teşekkürler şimdiden.
2828

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye25 yazı
Fikri olan yok mu ?
2828

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye407 yazı
Giresun merkez mi Bulancak mı taşınmayı düşündüğünüz yer?
Bulancak ise iş imkanları çok olmaz diye düşünüyorum. Üniversite varsa öğrencilere yönelik kafe tarzı yerler olabilir.
Bu giresun'da da olabilir tabi.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye13 yazı

tarım ve hayvancılığa odaklan. tarım ve hayvancılık bitti diyenlere inanma, tam aksine gıda fiyatları her yıl artıyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye25 yazı
Sayın Halen Tarım ve hayvancılıktan anlamıyorum öğrenme aşamaları nasıl olur devletin desteğin nedir pekala bilmiyorum tabii araştırmak gerekli.

Sayın İkare Bulancak merkeze 2 km uzaklıkta olan bir köye taşınacağım.Bulancak manzara olarak görüyorum.Bizim orada üniversite olduğunu biliyorum fakat bazı sorunlar nedeniyle öğrencilerin bir kısmı uzaklaştırılmış.Giresun merkezde sadece tost üzerine birşey açmayı düşündüm veya başka birinin yanında çalışmayı düşündüm ama kararsızım.Buradan gözlemleme ile orada ne olup biteceğini bilmiyorum.Burada bir süre durup okulu bitirip askere gideceğim sonrasında Giresuna yerleşmeyi düşünüyorum.Şuan beni tedirgin eden iş imkanı başka bişey değil inan ki.
2828

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye407 yazı
En son ne zaman gittiniz bilmiyorum ama bir de bu gözle gidip oralara bakın derim.
Mesela tostçular son zamanlarda oldukça popüler.
Anladığım kadarıyla yaşınız da genç. Bu da pek çok şeyi yapabileceğiniz bilmiyorsanız da öğrenebileceğiniz anlamına gelir.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye433 yazı
kardeşim sana iç dekorasyon ve ısı-ses yalıtım ürünü olan canlı sıva bayiliği verelim, gittiğin yerde ucuz bir dükkan kiralayıp ürünleri teşhir et , uygulamalar yapıp ve perakende de satarak iyi para kazanır ve kendine yeni bir güncel iş kolu yaratırsın , ne dersin...?
msbalfa@gmail.com
mustafa / bursa

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Yeni Üye38 yazı
Sayın Onur Durmuş,

Bende şuan istanbulda yaşıyorum. İş bulsam bende Giresuna taşınacağım ama ufak bir şehir olduğu için Giresun iş imkanı kısıtlı. Giresunda müşteri kitlesi kemikleşmiş bir sürü iş yeri var. Marketinden tut, kuruyemişcisine, gıda toptancısından,fındık ticareti ile uğraşan bir sürü tüccar var. Yani işin kolay değil. İyi bir araştırma yapmadan şu işi yapayım bu işi yapayım deme. yoksa kısa sürede batarsın. bir seçenekte askerliğin bitiminde meslek olarak askerliği de seçebilirsin. Bir fikir... Kolay gelsin sana hemşerim...
crazyturk28_28

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er