Muz çok çabuk satılır da.... Alacağınız muzun durumu ne nereden bileceksiniz ? Buradaki alıcı 100 metreden anlar. Bazı muz sarardığında tatsız olur. Potasyumu fazla kum gibi olur. Bir yiyen bir daha yemez. Sararmasıyala karaması arasında 2 gün anca olur. Alıcılar bunu muzu yeşilken gotürdüğünüzde tabiri caizse fal bakan çingenenin babaaanenin adını tutturması gibi hemen bilir.
Belki muz iyidir. Ama salkaraya alınıp satılacak bir ürün değildir. Öte yandan 1000 kilo şartı 0,8 liradan 800 lira bir şey yapar. Gümrüğü nakliyesi falan nedir bilmem ama ben ithalata muz verseydim 1 tona razı olmazdım. 1 Ton muz üretici için hiç bir şeydir. Muz ağır olur. 800 liranın gözüne bakan üreticinin muzunun ya da başka bir yanının iyi olacağını sanmam . . . .
Muz raf ömrü kritik bir üründür. Sararmış dolgun cazibeli bir muzun 7-8 gün raf ömrü olur. Bunu uzatmak için her gün bir sürü insan akıl aşındırıyor. Çıkarmı bilmem doğasına aykırı ama 1 ay raf ömrü yapmaya çalışıyorlar. Muzu aldın mı 3 günde elinden çıkarman paranı alman gerek.
Dikkatlice sağdan git . . . . : )