Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kendi Enerji İçeceğimi Üretmek

BaşlatanwutangxTarih08/03/2018 04:34:38Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Selamun Aleyküm.
Ortaklıktan tutun herhangibir fikir belirtmenize kadar tüm görüşlere açığım.

Pazarlamama güveniyorum. Hitap edeceğim kitle genç kesim ne istediklerini ve dillerini çok iyi biliyorum. Yapıcağım reklamlar vb şeyler ile kesinlikle bilinen ve terciğ edilen bir marka olacaktır...
fakat gözümü korkutan ve yeterli bilgiye sahip olmadığım unsurlar var.
İçeceğin aromasını her şeyını hazırladığımı düşünün üretimini yaptım ve ürün elimde.
Bunun dağıtımını nereye nasıl yaparım?
Büfe,market bunlarla nasıl anlasacağım insanların elinin altında olavak sekilde ülke genelinde dağıtımını yapabilsem ürün gideceğinden eminim ama zaten o noktaya gelmek çok sıkıntılı... yardımcı olabılır mısınız ? Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye115 yazı

Ürünün pazar payını ana dağıtıcıları ve piyasadaki takasa hakim değilsin , üretmek kolay mesele satmakta...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye244 yazı
Oncelikle cok sert rekabetin yasandigi bir pazar ! ilk giren ve en buyuk olan Redbull pazarin rahat %85'ne hakim.Bir de bu hakimiyeti korumak icin cok buyuk reklam harcamalari yapiyor.

Bir de uretim sureci var alt yapi yatirimi,izinler vb cok maliyetli o yuzden sen anca pazara taserona urettirerek girebilirsin ! O da yillik en az 28 plt x 10 = 280 alim garantisi veririsen olusabilir. Ayrica bu taseron o rakamin en az %30'nu pesin ister :( diyelim ki sermayen buraya kadar yeterli !

Urun grafik, reklam kendie guveniyormussun asil mesele orada iyi bir kampanya yurutebilirsen bu isi goturebilirsin !

reklam onerisi olarak bu ara moda olan Rap ve beat yapan tayfa uzerinden isini gorebilirsin ( Gazpaizm - Esat ) Youtube dizilerine sponsor olabilirsin ornek : Sifir Bir

kolay gelsin .

Bu arada uretecegin icecegin icerigi seker pancari katkili olsun bunu da belirt ;) bu ara moda !
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı

Altını çizerek söylüyorum pazarlamam iyi çok iyi reklamlar yürüteceğim. Bu arada kendim de rap müzik ile uğraşıyorum piyasada tanılan isimlerle bağlantım var ürün tasarımı ve daha fazlası kafamda hazır bile tek sıkıntım ürünü pazara sokmam.
Market büfe vb yerler aldığı takdirde çok iyi satışlar olacak

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Yeni Üye11 yazı
Projemi eti vb bir firmaya gidip tanıtma imkanım var mı kimlerle görüşmem gerekir
Nasıl bakarlar ? Burada oldupundan daha ayeıntılı bir şekilde sunumunu yapacağım elbette

Üye407 yazı
Eti yeni sektörler konusunda biraz muhafazakar gibi.
İçecek sektörüne hiç girmemiş misal. Siz ikna edebilir misiniz bilemem...
Ve kendi markanızı üretmek sandığınız kadar kolay değil emin olun.
Hani ben çevremdeki insanları kolay ikna edebiliyorum bu benim pazarlamada iyi olduğumu gösterir bu sayede markayı da oturtabilirim düşüncesi işe yaramayabilir.
yukarıda da söylendiği gibi üretmek kolay olan. satmak zor olan.
Şöyle bişeyle başlayabilirsiniz ürettikten sonra bulunduğunuz yerdeki zincir marketler ile sonrasında da TR çapındaki zincir marketler ile anlaşıp piyasaya girebilirsiniz.
ürününüz tutulunca zaten toptancısı vs. sizi bulur.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye11 yazı
Evet zincir marketler en mantıklısı olarak gözükğyor bende öyle düşündüm başta ki o da pek kolay olmayabilir...
Eti yalnızca örnek olarak kullandım diğer markalarda var belki ilgisini çekebilceğim biri olabilir fakat en zor yol nu olacaktır sanırsam...

Düşündüğümdende zor olacağının farkındayım Ama işinin üstüne doğru şekilde düşersek Allah ın izniyle hepsi olur..

ve görebildiğimi hepınız haliylen göremediğiniz ve pazarlama olarak izleyeceğim yolu anlatmadığımdan yetetsiz görüyorsunuz çok doğal bir şey bu ama emin olmanızı isterim iyi olduğumu sadece çevremle alakalı değil en iyi yaptığım iş bu benim. Elimdeki ürünü çok iyi pazarlarım her ürün için söyleyemem bunu sadece elimdeki ürün eğer uygunsa onu çok ilgi çekici gösterebiliyorum buna bir yetenek diyebilrsiniz belki bilemem artık neyse.. ben içecek çıltıpında nasıl bir pazarlama stratejisi uygulayacağım hakkında genişce düşündüm bile
İlginiz için teşekkürler

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wutangx
Evet zincir marketler en mantıklısı olarak gözükğyor bende öyle düşündüm başta ki o da pek kolay olmayabilir...
Eti yalnızca örnek olarak kullandım diğer markalarda var belki ilgisini çekebilceğim biri olabilir fakat en zor yol nu olacaktır sanırsam...

Düşündüğümdende zor olacağının farkındayım Ama işinin üstüne doğru şekilde düşersek Allah ın izniyle hepsi olur..

ve görebildiğimi hepınız haliylen göremediğiniz ve pazarlama olarak izleyeceğim yolu anlatmadığımdan yetetsiz görüyorsunuz çok doğal bir şey bu ama emin olmanızı isterim iyi olduğumu sadece çevremle alakalı değil en iyi yaptığım iş bu benim. Elimdeki ürünü çok iyi pazarlarım her ürün için söyleyemem bunu sadece elimdeki ürün eğer uygunsa onu çok ilgi çekici gösterebiliyorum buna bir yetenek diyebilrsiniz belki bilemem artık neyse.. ben içecek çıltıpında nasıl bir pazarlama stratejisi uygulayacağım hakkında genişce düşündüm bile
İlginiz için teşekkürler

Neden redbull burn filan varken senin uretmeyi dusundugun urunu alayim? Fiyat dersen piyasa bircok uygun fiyatli urun var
Hayalleriniz ve idealleriniz guzel fakat bu ideallerinizi gerceklestireceginiz bir ekip kurmakla baslayin once ise
Pazari arastirdinizmi rakip olmayi duslediginiz ureticilerin durumu hakkinda bilgi sahibimisiniz

"Büfe,market bunlarla nasıl anlasacağım insanların elinin altında olavak sekilde ülke genelinde dağıtımını yapabilsem ürün gideceğinden eminim ama zaten o noktaya gelmek çok sıkıntılı... yardımcı olabılır mısınız ?" diye sordugunuzda pazarlama ve pazar arastirmasi konusunda daha ogrenecek cook yolunuzun oldugunu dusunuyorum
Kizmayin lutfen dost aci soyler Fizibl hayaller kurmak dilegiyle SAYGILAR
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
Belki sen anlamayacaksın ama dillerinden anladığım insanlar alacak
Redbull tüm herkese hitap ediyor... ama benim hitap edeceğim bir kitle varki
O kitle tamamen beni seçecektir ve büyük bir kitle onlar bile başlıca beni ayakta tutar

Yeni Üye11 yazı
Her turlu yoruöa açığım zaten kızacak bir şey yok.
Bir çok ünlü ismin destek vereceğinide söyleyebilirim onların fan kitlesinden bile gelen olacaktır

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - wutangx
Belki sen anlamayacaksın ama dillerinden anladığım insanlar alacak
Redbull tüm herkese hitap ediyor... ama benim hitap edeceğim bir kitle varki
O kitle tamamen beni seçecektir ve büyük bir kitle onlar bile başlıca beni ayakta tutar

Insallah kardesim pazarlama ikna sanatidir Ben suan ikna olamadim fakat sorun degil Arkadasin olarak tavsiyem sen yine guzel bir isplani yap profesyonel destek al Fikrini somut bilgilerle sekillendir
Sonra cebindeki sermayeye bak Pazarlama isin makyaj kismidir Once yerel toptancilar urununu satmayi kabul etsin Sonra ben urunu ismiyle ,tadiyla, ambalajiyla , market rafinda gorup ictigimde aldigim hazzi diger urunlerle karsilastirirken sende ekibinle siradisi organizsyon sponsorluk ve reklamlarlada urununu desteklersen belki benim gibi musterileride kazanirsin Belkide benim superligde baskanligini yapmayi hayal ettigim bir futbol kulubunede markani forma reklaminada koyariz :) bellimi olur
Bu arada milyarlarca lira sermayeni dikkatlice harcamalisin bu surecte Aksi takdirde Rap dan Arabeske keskin bir donus bira zor olur Hedeflerin ve ideallerinin gerceklesmesi ile bir enerji icecegi reklamindaki gibi kanatlanip ucman dilegiyle
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Bence spor salonlarınada gitmelisin. Ayrıca Marketlerde tanıtım standı açabilirsin...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil