Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bazı Dükkanlarda Gördüğüm Otomotiv İnşaat Pazarlma

Başlatansaraci92Tarih04/03/2018 20:43:11Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba sayın abilerim bu işlerden hiç anlamadığım için sorularımı mazur görün ,bazı emlakçıların ya da oto galerilerin tabelalarında "şirket adının yanında otomotiv,inşaat, pazarlama, ithalat ve ihracat" gibi tüm iş alanlarını içeren yazılar görüyorum bu ne anlama geliyor

Örneğin pazarlamayla ilgili küçük bir dükkan açtık diyelim şirket ünvanımızda ek olarak otomotiv varsa bir oto galerimiz olmamasına rağmen araba alım satımı yapabilir miyiz

yapabilirsek pazarlama için esnaf odasına kayıt yaptıracağız oto alım satım için de ayrıca galericiler odasına mı kayıt yaptıracağız ?

ya da ek olarak inşaat ünvanı varsa vergisini ödemek şartıyla ev alım satımı yapabilir miyiz yapabilirsek ek olarak hangi odaya kayıt olmak gerekiyor?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye6 yazı
Bilen yok mu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye518 yazı
Tek odaya kayıt oluyorsun LTD veya AŞ ise zaten iş alanında belirtilen tüm detaylar odaya da işlemiş oluyor.
Bu tip işletmeler yarın bir gün bu iş kötü giderse şu işe de gireriz mantığı ile bir çok iş alanını açılışta eklemekteler.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye11 yazı

eski türk ticaret kanunununda unvana yapacağın işi eklemen gerekiyordu fakat yeni ttk da böyle bir zorunluluk yok hatta anonim şirket şirket esas sözleşmesinde yazmadığın bir konuyuda yerine getirebilirsin fakat genelde unvanda olmasa bile esas sözleşmede iştigal edilecek konular geniş bir şekilde yazılır (inşaat, üretim, satış vb.) bu aslında biraz hem bazı ihalelerde kamu kurumları amaç konunda o iş var mı diye bakabiliyor hemde biraz ne olur ne olmaz mantığıyla yapılan bir uygulama.

Amaç ve konunda yazmayan bir işi yapabilir misin? EVET yapabilirsin fakat şirket bundan zarar ederse sen yönetim kurulu olarak sorumlu olursun hissedarlara hesap vermen gerekir neden bilmediğin, senin sözleşmende yazmayan bir işi yaptın diye

Tabi Türkiye'de kaç tane şirketin ayrı hissedarı ve yönetim kurulu var bunu da düşünmek lazım. Çok büyük veya halkaçık olan şirketler dışında.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye6 yazı
Anladım cevaplarınız için teşekkürler fakat konuyu biraz daha açmak gerekirse örneğin bir oto galeri açmak istediğimizde belediye bizden belirli şartlar istiyor

mesela internetten alanya belediyesinin oto galeri şartlarını buldum en az 80m2 dükkan olması gerekiyor işyerinde tuvalet olması gerekiyor vesaire, benim asıl takıldığım mevzu geçmiş yıllarda yetki belgesi olmayan şahıslar ticari olarak ikinci el araç satışı yapamayacak gibi haberler hatırlıyorum

peki diyelim ki asıl olarak ticaret ünvanlı ek olarak da otomotiv, inşaat ünvanlarına sahip olan bir şirket kurduk, 20-25 m2 büyüklüğünde de bir dükkan kiraladık belediyeden de izni aldık alelade ıvır zıvır satıyoruz diyelim, ama ek olarak da şirket kurulumunda belirttiğimiz gibi araç alıp satmak istiyoruz bu durumda "oto galeri şartlarını sağlamadığımız halde" araç alıp satabiliyoruz değil mi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci