Koniks.com daki siz değerli katılımcıların yazılarınızı ve paylaşımlarınızı okuyor ve takip ediyorum. Böyle seviyeli ve faydalı bir platformda benimde bir paylaşımda bulumamın doğru olacağını düşündüm. Öncelikle yazıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden samimiyetleri ve şaffaflıkları için teşekkkür etmek istiyorum.
Ben Bulgaristan doğumlu çifte vatandaş olarak şu anTürkiyede yaşıyorum. Bundan 2 sene önce Bulgaristanda kendi adıma bir şahıs şirketi kurarak ufak çaplı bir ticaret yaptım. Stratejik lokasyon olarak Burgas şehrini seçtim ve merkezi bir yerde kadın giyim ve aksesuarları satışını yaptığım mağazayı 2 yıl süresince işlettim. Ürünleri İstanbul piyasasından tedarik ederek Bulgar bayan müşterilerine pazarlamaya çalıştım. Ürünlerimde kaliteyi ve fiyat anlamında ulaşılabilirliği ( Bg deki alım gücü kıstasına göre ) ilke edindim. Ancak bu 2 yılın sonucunda yaptığım ticaret beni çok fazla tatmin etmediği ve geleceğe yönelik de bir ümit vermediği için mağazamı kapatma kararı aldım. Şu an hali hazırda BG' de şirketim mevcut olup, faaliyetini dondurdum. Bu arada Bulgaristanda farklı sektör ve alanlarda yeni bir iş ve yatırım yapma arayışlarımı sürdürüyorum. Tabi ilk girişimimdeki hayal kırıklığı sonrasında bundan sonrası yapacağım ikinci girişimimde daha dikkatli olmak ve doğru karar vermek istiyorum. Yani tabiri caiz ise yoğurdu üflüyerek yeme durumu sözkonusu. Açıkçası macera peşinde koşmuyorum. Bu hususta özellikle BG'de iş yapan tecrübeli işadamı arkadaşların tecrübe ve tavsiyelerinden faydalanmak istiyorum. BG' deki güncel durum itibarı ile hangi alanlara doğru yatırımlar yapılabilir? Doğru lokasyon nereleri olabilir ? Fırsatlar ve imkanlar nelerdir ? Küçük ve orta ölçekli yatırım anlamında ciddi tavsiye ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu konuda görüşlerinizi bildirmek üzere direk olarak da benimle temasa geçebilirsiniz. Şimdiden teşekkür eder, herkese başarı ve bol kazançlar dilerim.
Saygılarımla.
nurkapdagli@gmail.com