Merhaba! Arkadaşım öncelikle sakin olmalı ve soğukkanlığını korumalısın. Durumun o kadar da kötü değil. Bence burada seni sıkan borçların ve şunu söylemeliyim o kadar abartılacak bir borcun yok. Yazdığın kadarıyla 10000 tl civarında günümüzde büyütülecek bir rakam değil. Ben pastahane işinden anlamam ama muhasebe üzerine çalışıyorum. Yazdığın giderlere göre 6500 civarı giderin 8500 civarı gelirin var. Eleman hariç. Sana kalıyor 2000. Şunu söylemeliyim herşeyi sen tek başına yapamazsın. Aynı hataya ben düştüm çünkü. Anladığım kadarıyla girişimci ruhlusun. Bu çok önemli. Sakın pesetme. Bence burası dönüm noktan senin. Bu dönemi atlatır borçlarını öder işini geliştirirsen hiç beklemediğin noktalara gelebilirsin. Vazgeçip bırakmak kapatmak satmak kolay. İşe başlamak kurmak daha zor. Benim tavsiyerim şunlar;
- işlerinin neden düştüğünü araştır. Bunlara karşı çözüm ara.
- Sakın kendini kandırma kendine karşı dürüst ol.
- Borçlarını yapılandır.
- Tek başına olmaz. Bu sektörde bayan çalışan olması çok önemli. Ailenden birisi (annen kardeşin eşin sevgilin... ) sana destek olursa yardım ederse çok iyi olur. Hem maaş konusunda zorlanmazsın. Olmadı ilk başta en yoğun olduğun zamanlara göre bir bayan bul yarı zamanlı.
- Promosyon yapabilirsin. Benim bulunduğum yerde kahve + kruvasan gibi yada tost içecek gibi menüler var.
- Çay kahve içecek yoksa bunlarıda düşün. Taşınabilir bardak olsun. Müşteri alır yanında ***ürür. Belkide yapıyorsundur bilmiyorum.
- Düğün salonu bağladım diyorsun. Düğün sezonu başlar yakında mart sonu gibi. Ona göre hazırlıklı ol onlarıda kaçırma :)
Benim düşüncelerim bunlar. Senin yazdıklarına göre çokta kötü durumda değilsin. Bende battım ve hayata tekrar başladım. Şimdi çok şükür toparladım. 10000 tl bana göre hiçbirşey. Şubat sonu mart başı işler açılır. Planlı programlı gidersen başarırsın. İş dışında gereksiz giderlerini çıkar. Bütün giderlerini deftere yaz. Hangisi gereksiz hangisi değil ona göre karar ver. Babilin kervan taciri kitabını kesin okumanı tavsiye ederim. İnternette pdf formatında bulabilirsin.
Hadi bakalım hayırlı işler kolay gelsin...