Baskent Mobilya
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - slainte Bildiğiniz işte devam etmeniz daha iyi olur.Gıda perakendeciliğinde rekabet fazla kar marjı düşüktür.Büyük zincirler de hacim ekonomisi sayesinde kazanırlar.Çok kupon bir dükkan bulmanız,bu dükkanın yakınına rakip açamayacağı belirleminiz durumunda bile risk fazladır. |
Yazıyı gönderen - FatihToprak Bu sektöre yeni giriş yapacağım, Şu an işleyen bir mobilya atolyem var orası babamın diyelim. Biz 2 kardeşiz abi kardeş baya iyi anlaşıyoruz hem iş hem arkadaşlık konusunda biz diyoruz ki 50-70 Bin TL arasında bir sermayemiz var güzel bir gösterişli ağaç yapılı bir market kursak içerisi ağaç raflar dışarı giriş kapısı çerçeveler ağaçtan olsa bu işte baya iyiyiz bize para kazandırır mı ? kesinlikle personel veya dışardan biri bakmıyacak dükkana kendi sistemimde bir barkod kurucam aylık karım giderim cartım curtum hepsini çok sıkı tutucam ayda ne bırakır bize yeni bir girişimciye ne öneride bulunursunuz iş fikirlerinede açığım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :) ( İçinde olacak ürünler , Alkol, Sigara, 50 bin liralık gıda temizlik şarkuteri manav ) |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - Platin
Selamlar FAtih Bey. Yazınızda güzelce açıklamışsınız. Maliyetlerin ağırlıklı kısmını kendiniz yapacaksınız ve işi sıkı tutacaksınız. Bu bir çok açıklamaya göre güzel bir başlangıç. Tekel harici yapacağınız cironuzdan %20 ila %25 arası ortalamada karlılık bırakır. Mağaza kiranız, personel ve diğer giderlerinizi cironuza oranla**** azami %15 olarak gerçekleştirebilirseniz %10 net karlılık doğurur. Şu anda yaptığım işte bu gibi ufak noktalar içerisinde tekel hariç cirolarda İstanbul'da günlük 3000 TL bandını geçen bir çok işletme gördüm. Nakit akışınızı ve ürün portföyünüzü ve buna bağlı stok seviyenizi düzgün ayarlarsanız eğer, hiç kimsenin Bim,A101 vb.gibi marketlerden verdiği olumsuz yorumlara kualk kapatmanızı tavsiye ederim. İyi günler.. |
Yazıyı gönderen - Platin Fatih bey, öncelikle dursun elbet bir gün satılır fikrini kafanızdan söküp atmalısınız. Sermaye miktarınız daha akıllıca yönetim gerektiyor. Bahsettiğiniz sermaye miktarının 3'te 1 gibi bir rakamı zaten tekel ürünlerine gidecek. İkinci olarak bahsettiğiniz kar turarına ulaşmanız için, biriz önce bahsettiğim sermaye miktarının azlığından dolayı, asgari 6 ay boyunca kazancınızın çoğunu tekrar daha fazla mal alabilmek için işinize yatırmanız gerecek. Burada şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, eğer taksitli bir kart alabilirseniz sizin için ödemelerde avantajı olacaktır. Bu kartı sigara dahil kullanabilirsiniz. Zira tekel firmalarının yapacağı en fazla vade 1 hafta gibidir. O vadeyi de bir kaç aylık çalışmadan sonra size vereceklerdir. Ürün çeşitliliğini ise çevrenizdeki her türlü rakibi gezerek elde edebilirsiniz. Ürünleri seçerken önemli gidecek kalemleri fakar çeşitleri kontrollü almalısınız. Tekel ile gıda gayet güzel birlikte yapılır. Mesela ufak bir meyve reyonu, paketli meze vb.gibi ürünler ve/veya ufak bir şarküteri ürün grubu çarpraz satışla işlerinizi arttıracak ayrıca tekelürünlerindeki kar azlığını kapatacaktır. İki farklı müşteri grubununun ürünlerini mağaza içerisinde farklı noktada konuşlandırıp ve mağaza içerisinin gayet aydınlık olması son satırda bahsettiğiniz sıkıntıyı önemli oranda düşürecektir. |
Yazıyı gönderen - Platin
Selamlar. Affınıza sığınarak sormak istiyorum. Geçen gün yine burada Koniks sitesinde, başka bir arkadaş daha bu büyük zincirlerin "hacim ekonomisi" ile para kazandığını söyledi. Ben 98 yılından beri zincir marketlerde yöneticilik yapıyorum ve yöneticilik kısmım mağaza-satış vs.değil ve de biraz önce de google'dan araştırdım bu tabire ve rast gelmedim. Açıklarsanız çok sevineceğim. Tekrardan özür dileyerek ve affınıza sığınarak soruyorum. Şimdiden teşekkürler.. |
Yazıyı gönderen - Platin
Selamlar. Affınıza sığınarak sormak istiyorum. Geçen gün yine burada Koniks sitesinde, başka bir arkadaş daha bu büyük zincirlerin "hacim ekonomisi" ile para kazandığını söyledi. Ben 98 yılından beri zincir marketlerde yöneticilik yapıyorum ve yöneticilik kısmım mağaza-satış vs.değil ve de biraz önce de google'dan araştırdım bu tabire ve rast gelmedim. Açıklarsanız çok sevineceğim. Tekrardan özür dileyerek ve affınıza sığınarak soruyorum. Şimdiden teşekkürler.. |