Merhabalar Erkan bey;
Sormus oldugunuz sorular oldukca guzel.
1. Sermaye kisitli cunku Moskova oldukca pahali bir sehir. Iyi bir is kazanc garantilemek, oturtmak icin gereken sermaye en az hesaplarima gore 120.000$ ile 150.000$ ancak bu mebla yapilacak isin cesidine gore(daha az -daha fazla) degisebilir. bu paraya sahip biri olmadigim icin tek basima oldukca zor. Mesele paranin sadece olmasida degil. Manevi olarak bir destekte sart. Burada Moskovada ki izlenimlerimde is yapan bir cok Turk is adamlarinin yaninda ya guvendigi bir dostu yada akrabasi var. Hem fikir cevre hemde manevi destekte bir o kadar sart.
2. Sermayem yok dogru. Burada is yapmak isteyen arkadaslar ile fikir paylasmak imkanlari konusmak yaratmak isterim. 1 herzaman 0 dan iyidir. Bu arada burada bir Turk firmasinda maasli olarak calismaktayim. Cok sukur kendi ayaklarim uzerinde hayatimi ailemi gecindirebiliyorum. Ama arayis herzaman olmali.
3.Ithalat hakkinda bilgim cok cok iyi degil ama azda olsa bilgi sahibiyim. Sizinde soylediginiz gibi Ithalat yapmak icin bir cok alternatif yol var. Yasal ve yasal olmayan. Bu iki alternatiften biri is fikrinin planin dogrultusunda ilerlemek en saglam sekilde tercih edilebilinir. Burada Yasal mevzuata gore danismanlik muhasebe hakkinda hizmet veren firmalar mevcut. Firma acilmasi vergi beyani vs.(bu haklara sahibim) ama ithalat belgesi olan bir cok firmanin alim-satis sonrasi araci olmak en iyisi diye dusunuyorum. Onemli olan arz talep.
Gelelim enson aciklamaniza. Kisi kendini bilgidi surece isini sahiplenirse ve yapicam derse isterse yapar(imkanlar dahilinde). Bir cok kisi durustlugun hic bir deger olmadigina inananlar var. Lakin Durustluk benim icin paradan daha degerli. Karsimdakine kazandira bilecegim bir cok sey var. Bir cok is adami burada is yapmakta lakin burada kale bulmak zordur. Rusya da para kazanilabilinir mi ? Evet ama nasil sorusunun cevabini veremiyorum cunku yapmis oldugum is ticaret degil. O yuzden kisacasi ceske imkan olsada yapsak diyenlerdenim. Yasim 30, 7 yildir Moskovada yasamaktayim. Vatandasligim var. Sadece omur boyu burada maasli bir insan olarak calismak istemiyorum. Herkez gibi cocuklarim icin daha iyi bir gelecek sunmak adina durust ticaret neden olmasin ki.
Umarim yeterince aciklayici olmusumdur.
Saygilar;