Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Portakal Suyu Az Sermaye İş

BaşlatanhakanayTarih09/11/2008 01:01:15Yorum52

İlk mesaj
Üye142 yazı
İşte size şahsen denediğim ve başarılı olduğum az sermayeli yüksek kazançlı, tecrübe istemeyen iş!!

Öncelikle aşşağıda resmini eklediğim makinadan bir adet almanız gerek,makinayı internette araştırırsanız illaki ikinci elini bulursunuz sıfırı 5-6 bin ytl civarı!

sonra yapmanız gereken insan akışının yoğun olduğu cadde üstü faliyetde bir dükkan tabii dükkanın cep telefoncu olur mağaza olur farkedmez yeterki hareketli bir caddede olsun sonra bulduğunuz dükkanın işleteniyle görüşün ona dükkanının önünde 2mt lik bir alanı kiralamak istediğinizi söyleyin ve anlaşın !

Gelelim para kazanmaya;portakalsuyunun bardağını 1 ytl den satın tegahınızın önüne arkasına 1 ytl yazın 1 kg portakaldan 3 bardak çıkar portakalın kilosu 700ykr karınız;:2.30ykr

Bu makinayı işletmemin önüne 10 gün önce kurdum ilgi çok güzel günlük 300 bardağı geçiyorum ve iyi kazanıyorum!tahtakaleden litrelik kapaklı pet aldım şişesini 5 ytl den günmde 15-20 şişe satıyorum iyi kar bırakıyor!

Eğer cebinizde 6-7 bin ytl varsa ve boştaysanız bu işi yapın derim ,MEVSİMLİK düşünmeyin yazında iş yapar !

konu hakkında detaylı bilgi istiyene gerekli yardımı yaparım !!sorun cevaplıyım.

buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Üye277 yazı
Harika ve iş yapar bir makine ama benim için maalesef maliyeti çok yüksek istesemde yapamam. Ama sanırım yer konusunda belediye ile anlaşılabilir.
Yani bu makinenin kaplayacağı alan çok küçük. Bunun yerini belediyeden kiralarsan sorun kalmaz sanırım. Ama o zamanda elektrik ve dükkanı kapattığında makinenin ortada kalması var. Elektrik halledilse de devamlı indir bindir yapılamaz.
Tabi birde hammaddeyi devamlı taşıyacak bir aracınız olmalı. Bittiğinde gelmesini yada araba bulayım diye beklememek lazım. En kötümser 15 ytl. Ama hazırda dükkanı olanlar veya imkanları olanlar için güzel bir seçenek. Sanırım yakın zamanda şeker otomatları gibi yaygınlaşacak. Yakında bununda otomatını yaparlar. Arkasına depo ekleyip deponun altına itici bir yay sistemi yaparak bir gün yada iki gün portakalın bitmesi derdinden de kurtulunabilir sanırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye34 yazı
arkadaşlar, otomatik portakal sıkma makinası ile ciddi olarak ilgilenen arkadaşlara ürünlerimin kataloğunu ve fiyat listesini yolluyabilirim. saygılar

Yerleşim Türkiye / I?dyrMeslek Ymalat
Yeni Üye34 yazı

ayrıca sadece toz ve su ile karıştırılarak elde edilen soft dondurma makinası satışıda gerçekleştirmekteyim. ilgilenenler irtibat kurabilir

Yerleşim Türkiye / I?dyrMeslek Ymalat
Yeni Üye9 yazı
Hakan bey demişki ; makinayı gören geliyor ilgisini çekiyor fiyatıda 1 ytl yapınca bomba patlıyor (:can can markasını tavsiye etmiyorum sorun yaşatıyor ben zumex kullanıyorum tıkır tıkır çalışıyor!

Beyefendi Zumex marka kullanıyorum takır takır çalışıyor demişsiniz ancak fotoğrafta zumoval marka otomatik portakal sıkma makinesi var. Bu tezatı açıklayabilirmisiniz
Bir de can can markasını neden tavsiye etmiyorsunuz öğrenebilirmiyim. Kim kullanmış ta problem yaşamış merak ettim doğrusu. Yaşattığı sorunlar nelerdir? Sorun yaşayanları referans verebilirmisiniz arayalım görüşelim bakalım doğrumu söyledikleriniz.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Üye134 yazı
Merhabalar.. Aşağıda yayınlayacağım ilanı forumda yeni bir başlık altınta yayınlamıştım. Konu ile direkt alakalı olduğu için birkez daha buradan yayınlamayı uygun görüyorum.. İlanı baştan sona kadar okumanızı rica ediyorum..

VİTAMİN BAR İŞ ORTAKLIĞI

İstanbul’da insan trafiğinin çok yoğun olduğu kalabalık semtlerin cadde, sokak, köşe başı ve AVM gibi yerler ile buna benzer noktalarda mevcut iş yeri olup, iş yerinin belirli bir bölümünü değerlendirmek isteyenlerle ve buna ilaveten yukarda bahsedilen özelliklerde gayrimenkulü olup bunu değerlendirmek isteyenlere iş ortaklığı teklifimdir.

Son yıllarda gördüğü yoğun ilgiden dolayı Büyükşehirler başta olmak üzere, hemen her yerde açılan vitamin barların iş modelinin tüketici tarafı ile alakalı süslü laflar kullanmayacağım. Bu işin, sağlıklı bir yaşamı benimseyen herkese hitap ettiğini söylemem sanırım yeterli olur.

Önerdiğim iş ortaklığı bir franchise ve Franchising değildir. Hiç kimseden isim hakkı adı altında astronomik rakamlar da talep etmiyorum. Yaklaşık 3 yıldır çeşitli etkinlik ve festivallerde icra ettiğim Vitamin Bar işimi, öncelikli istikrar sağlama sonrasında ise finansman yetersizliğimden kendi başıma ileriye taşıyamadığım işimi ortaklık kapsamın da kazan/kazan modeli ile bir yerlere taşımaktır. Açık yüreklilikle şunu da ifade etmeliyim ki işsizlik ve çalışamama sorunumu da bu yolla sonlandırmak en büyük arzumdur.

Vitamin bar için elimde her türlü ekipman ve malzeme mevcut olup, bunun için fazla bir yatırım söz konusu olmayacaktır. (istisnai durumlar hariç) bu iş için hali hazırda tescilli bir markaya sahip olup bu marka isminde internet sitemizde mevcuttur. Yukarda franchise’ den kastımda budur zaten. 3 yıllık, vitamin bar iş tecrübesi dışında, tarım sektörünün yaş meyve sebze iş kolunda 20 yıllık iş geçmişine sahibim. Yaş meyve sebze ürün tedarik konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.

Bunun yanı sıra iş dünyasında ki kişisel beceri ve özelliklerim üzerinde fazlaca durup bu iş ortaklığı ilanını şişirmek istemiyorum. İnşallah tanışıldığında zaten iş ortakları bu özelliklerimi birebir gözlemleyeceklerdir. Tekrar vitamin bar iş modeline dönersek, klasik mevsimlik meyveler dışında ayrıca 3 çeşit bölgesel ve geleneksel içecek çeşidimiz olup bunlarda iş modelimize artı değer kazandırmaktadır. Bunların dışında klasik Haşlanmış Mısır işi de ürün gamımız içerisinde yer bulmaktadır. Tane mısır (bardakta mısır) işini Türkiye’ye ilk getirmeyi düşünüp, ama getiremeyen bir girişimci olarak (büyük ihtimalle duygusallıktan olsa gerek) hep uzak kaldım. Ama bana göre bu iş için 2-3-4-5-6 ve 10 USD isim hakkı ödemenin bir mantığı da yok. Her ne kadar şuan artık isim hakkı talep edilmiyor olsa da!

Vitamin bar ve klasik haşlanmış mısır işi dahil meyve sebze alanında ki eski işlerimle ilgili yeterli referans’a sahip olup referanslarım arzu eden girişimci ortak adayları ile paylaşılacaktır.

Bu iş ortaklığı ilanı daha çok mevcut iş yeri (gıda işi yapanlar tercih sebebidir) olan kişiler için olup, minimum yatırımla hemen hizmet verme ve satış yapabilmeye yöneliktir. Aynı iş konsepti ile yeni ve sıfırdan bir shop corner açma gibi iş ortaklığı düşünüp yatırım yapmak isteyen girişimciler için baştan belirtmek isterim ki, hali hazırda hiçbir şekilde yatırım yapacak finansman gücüm yok böyle bir modelde ancak tecrübe ve iş gücümle katkıda bulunabilirim ha birde elimde olan ekipmanlarla. Tek başına böyle bir işe girişmek isteyen girişimciler için ücret karşılığında danışmanlık verebileceğimi de ayrıca belirtmek isterim.

Selam ve Saygılarımla,

Mehdi Goruk

Her türlü sorularınızı gorukmehdi@gmail.com adresinden bana iletebilirsiniz.

Not: Markanın Prestiji açısından marka ve internet adresimiz gizli tutulmuştur.

25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye142 yazı
iyi fikir!!
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye2981 yazı
hepsi iyide maç günü hasılatını pek anlayamadım . bir dakika bir müşteriye ayırdığınız vakit olsa ve hiç ara vermeseniz, saatte 60 bardak yapar.10 saat durmadan çalışılsa 600 bardak ve 600 milyon .,hergün 100 ila 150 kilo demekki, günlük 300 ile 450 tl para kazanıyormuşsun . her halde aldığınız portakalları satıyorsunuzdur. müthiş bir iş bulmuşsunuz bol kazançlar.????ben eski bir haznedarlıyım adresinizi verirseniz ziyaretine gelip tanışmak isterim.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye311 yazı
vallahi bu işte b enimde kafam karıştı o adetlerde zor görünüyor. yoldan geçen adamın durup portakal suyu alıp yolda içeceğini pek zannetmiyorum çok fazla olmaz yani. birde zabıta belideyeden izin konusunda bilgi vermemişsiniz ki en zor kısmıda bu. özellikle gıda olduğu için
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba arkadaşlar bende üniversiteyi yeni bitirmiş bi işsiz olarak bu işi yapmayı planlıyorum para karşılığı değilde ALLAH rızası için bu iş potansiyeli belediyeden izin v.s konuları hakkında bilgi vermek isteyen olursa ma_i_darkness@windowslive eklerse çok memnun olurum
Herkesin yolu açık olsun ...

Yerleşim Türkiye / YstabnulMeslek Ö?renci
Yeni Üye11 yazı
Değerli Arkadaşlar
Bir süredir izlediğim fikirlerde genelde yaşanan problem Belediye den alınması gereken izinler olduğunu görüyorum.Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların izin ile ilgili yapılması gerekenler nasıl izin alınabileceği Bu konu ile ilgili belediyenin hangi bölümü yetkili Kısaca bu konu ile ilgili bir yol haritası açıklaması yaparsa birçok arkadaşımız tekrar tekrar aynı konuya takılmaz.Bu konu ile ilgili arkadaşlarımızın yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Hepinize iyi günler diliyorum.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Anadolu YakasyMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
teşekkürler hakanay. bu işin yapılması için mekanın önemli olduğunu söylediniz haklısınız ben kayseride yaşıorum 1,5 milyon nüfusu mekanlar nereler olabilir??? şimdiden teşekkürler...,

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
Yeni Üye60 yazı
bu bir makine reklamı..

ama işin kötü olduğu anlamına gelmez tabi güzel iş.. beşiktaşta süper gider kanaatimce

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye305 yazı
aynen bildiğinnn makine reklamı yalann burdan bikaçtane satabilrmiym düşüncesi içinde :D
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
sıkma portakal 0.30 lira antalyadan

Yerleşim Türkiye / antalyaMeslek Otomotiv
Yeni Üye18 yazı
arkadaşlar bu makinanın başında adam duruyor mu ?yani kahve pepsi otomat makineleri gibi kendi başına çalışabiliyor mu?yoksa bardak,ücret vs işler için adam durması mı gerek başında...???

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
hakanay beye sesleniyorum burdan...

bende otomatik portakal sıkma kullanan biriyim... nerdeyse 1 yıldır bu işten para kazanıyorum... istanbulda bir yerim var.... gerçekten bu konu üzerinde zamanında da çok araştırma yaptım...

cancan markasının hem portakal hem nar makinesine sahip bir cancan müşterisiyim..
makinelerimden cokda memnunum.. bu güne kadar ufak tefek sorunlar dışında hiç problem yaşamadım... ayrıca fiyat konusundada söylediğiniz zumex veya zumavola göre % 50 daha uygun 2 .el falan değil sıfır makine alıyosunuz uygun fiyata...
ayrıca elinizde bulunan ithal makinelerin bir parçası kırıldığında yedek parça fiyatları da uçmuş vaziyette...
çalışanları ve teknik servisi çok ilgili ve alakalılar hepsine çok çok teşekkürlerimi sunuyorum...
asla başka markayı almayı düşünmedim...
bu yönde iş yapmak isteyen arkadaşlarada yardımcı olmak için elimden geleni yapabilirim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
herkese selamlar ben bu işi yapmayı ciddi şekilde düşünenlerdenim ve bir kaç aydır araştırma yapıyorum. hazır burada bu işi yapan tacrübeler varken sormakta yarar var. Öncelikle bu iş sürekli yapılabilr mi? 4 mevsim para kazanmak mümkün mü. ikincisi bu işten kazanılan para aylık ne kadardır aşağı yukarı kar olarak aylık ne kadar bırakır cebimize yani. kirası var işçi masrafı falan. kafama yatacak olursa dükkan tarzı bir yer düşünüyorum. biraz karışık oldu ama derdimi anlatabildim sanırım:D şimdiden ilginize teşekkür ederim
hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
Üye335 yazı
işlek cadde olursa,ayrıca var olan dükkan önüne koyarsan b yapacağın iş sana ek gelir olur...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye131 yazı
...sonra yapmanız gereken insan akışının yoğun olduğu cadde üstü faliyetde bir dükkan tabii dükkanın cep telefoncu olur mağaza olur farkedmez yeterki hareketli bir caddede olsun sonra bulduğunuz dükkanın işleteniyle görüşün ona dükkanının önünde 2mt lik bir alanı kiralamak istediğinizi söyleyin ve anlaşın !

diyorsunuz. İyi hoşta gerçekler hiçte öyle değil maalesef. Biz bir arkadaşla sıcak içecek standı koymak için kapı kapı tabiriyle dükkan dolaştık herkes burun kıvırıyor, başından atıyorlar,belediyeyi aradık oradada bu işlerin kolay olmadığı türünde söylemler.. işlek caddede kendi dükkanın yoksa başkası sana yer kiralamaz görüşündeyim, adam dükkan önüne stand,tezgah vs. koyduracaksa kendi koyar ek gelir edinir(öylede oluyor) işsizle vs. ile uğraşmaz. Bazı şeyler dışardan çok kolay gibi görünüyor veya gösterilmekte... Tanıdığın amcan,dayın olacak.. o ayrı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
bu başlıktaki konuyu ve yazıları okuyorumda makina reklamı olmaya başladı yok o marka sorun yaratıyormuş yok bu marka çok iyiymiş.eminim bunları yazanlar o makinaların sahibi veya pazarlamacıları lütfen milleti kandırmayalım.zaten iyi bir makinaysanız sizi bilen bilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymam / Din adamy
Yeni Üye5 yazı
bencede dükkan önlerinde falan bu işler biraz çetrefilli yani kiminin şansına göre böyle bir yer ayarlayabilr kendine biz bu işi işlek bir cadde de ufak bir dükkan tarzında düşünüyoruz sıkıntımız odur ki genel olarak iyi kazanılıyor deniliyor ama böyle bir dükkan ortamında kira, işçi, gibi masrafları karşılama imkanı olur mu?
saygılar
hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret