Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Portakal Suyu Az Sermaye İş

BaşlatanhakanayTarih09/11/2008 01:01:15Yorum52

İlk mesaj
Üye142 yazı
İşte size şahsen denediğim ve başarılı olduğum az sermayeli yüksek kazançlı, tecrübe istemeyen iş!!

Öncelikle aşşağıda resmini eklediğim makinadan bir adet almanız gerek,makinayı internette araştırırsanız illaki ikinci elini bulursunuz sıfırı 5-6 bin ytl civarı!

sonra yapmanız gereken insan akışının yoğun olduğu cadde üstü faliyetde bir dükkan tabii dükkanın cep telefoncu olur mağaza olur farkedmez yeterki hareketli bir caddede olsun sonra bulduğunuz dükkanın işleteniyle görüşün ona dükkanının önünde 2mt lik bir alanı kiralamak istediğinizi söyleyin ve anlaşın !

Gelelim para kazanmaya;portakalsuyunun bardağını 1 ytl den satın tegahınızın önüne arkasına 1 ytl yazın 1 kg portakaldan 3 bardak çıkar portakalın kilosu 700ykr karınız;:2.30ykr

Bu makinayı işletmemin önüne 10 gün önce kurdum ilgi çok güzel günlük 300 bardağı geçiyorum ve iyi kazanıyorum!tahtakaleden litrelik kapaklı pet aldım şişesini 5 ytl den günmde 15-20 şişe satıyorum iyi kar bırakıyor!

Eğer cebinizde 6-7 bin ytl varsa ve boştaysanız bu işi yapın derim ,MEVSİMLİK düşünmeyin yazında iş yapar !

konu hakkında detaylı bilgi istiyene gerekli yardımı yaparım !!sorun cevaplıyım.

buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Yeni Üye43 yazı
Hakanay benim açtığım konunun devamı gibi olmuş : ) Bu makinenin 2.elinimi aldınız ,bende bayağı araştırmıştım Adapazarında -cancan - diye yerli makine üreten bir firma var,onlarla görüşmüştüm,piyasadan yarıyarıya fiyatları var.Neysa bana yapmak kısmet olmayacak ama sizin sizin bu işte kazanmanıza çok sevindim,bol satışlar dilerim...
Akıl akıldan üstündür.................Fikirlerin çarpışmasından düşünceler doğar....

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Editör5590 yazı
Bende koşa koşa gelmiş bir üyede böyle bir iş yapmak istiyordu haberdar edeyim demiştim ama benden önce o bulmuş seni. ne güzel makineymiş her yere sığar. Fiyatıda idare eder valla elektronikçi dükkanı önüne koymak abes kaçmasa pek hoşuma gitti.

Kış mış demiyor millet demekki....Taze olunca içiyor.

Aslında bu işi bir tekel büfenin tam yanına kurup muzip afişlerle reklam yapmak gerek. Bira içme bunu iç çocuklarınla oynama fırsatın olsun diye mesela . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye142 yazı

makinayı gören geliyor ilgisini çekiyor fiyatıda 1 ytl yapınca bomba patlıyor (:can can markasını tavsiye etmiyorum sorun yaşatıyor ben zumex kullanıyorum tıkır tıkır çalışıyor!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye116 yazı
selam koniks üyeleri gercekten cok güzel bir konuyu ele almışsınız özellikle okul çevresinde veya işlek bir cadde de portakal suyunun yanında simit ve poğaça tarzı bir şeylerde satabilirsiniz yolunuz acık kazancınız bol olsun...
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ö?renci
Üye116 yazı
selam portakal sıkma makinalarına baktım zumavol diye bir marka var ikinci el fiyatı 5,500 ytl cok yüksek değil mi bir portakal sıkma makinası için ne dersiniz
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yeni Üye32 yazı
Bunlar tamamen otomatik çalışan versiyonlar. Portakalı bütün halde atıyorsun, kesiyor, sıkıyor, posasını atıyor vs..

Başlangıçta belki manuel olanları tercih edebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ticaret
Üye116 yazı
selam zorluk kardeşim manuel olan makinalar ne kadar bilginiz var mı ?
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yeni Üye32 yazı
İnsan gücüyle sıkanlar (bir kol var kolu bastırıyorsun) 220 ytl.

Motorlu, ama otomatik olmayanlar da 500 den başlıyor.

Üye116 yazı
selam zorluk bana makina alabileceğim bir yer önerebilirmisin
RRRRRRRRRSSSSSSS

Editör5590 yazı
Kola basıp sıkılan ev tipi aletler 20 - 50 YTL bir şey markasına göre. 220 YTL dediğin az bişey motorlu olmasın.
Üstüne bastırılınca dönen motorlularda 50 - 150 arası bişey. Ama büfede manuel olacaksa kolla bastırılan daha iyi iş görür. En kalın dökme metali 50 YTL.... Havalı olmaz otomatik makine gibi ama iş görür adama işkence etmeden...
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye116 yazı
Selam akınselcuk kardeşim büfe için manuel kolla basılan makinanın fiyat ne kadar acaba
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yeni Üye32 yazı
http://portakalsikmamakinesi.com/default.asp?git=6&kategori=36

Şurda örnekleri var... Muhtemelen piyasada daha uyguna bulunabilir akınselcuk un dediği gibi.

Burda en önemli konu şu... Aletin ağır olması ve kolu çevirdiğinizde uygulayacağı kuvvet. Öteki türlü portakal ziyan olur. Hızlı sıkma şansınız da olmaz.

Güzel afişlerle falan desteklendiğinde müşteri çekilebilir. Mevcut dükkanı olan birisi için ciddi bir ek gelir olur.

Üye116 yazı
Selam sagolun bilgileriniz için portakal sıkma makinası tam otomatik olanlar cok rahat ve güzel ama cok pahalı motorlulu endüstiriyel tip 525 ytl olan bence en uygun olanı fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
RRRRRRRRRSSSSSSS

Üye691 yazı
Arkadaslar türkiyede varmi bilmiyorum ama,isvicrede özellikle benzin istasyonu kafeteryalarinda bu sözü edilen portakal sularnin yaninda,muz kivi ananas( ve bir kac tane daha vardi) sularinin da satisi cok ilgi görüyor hatta bunlarin olusumundan yapilan karsik var en cok da o tutuluyor,bardak fiyatida oldukca yüksek.ilgilnen ciddi arkadaslara meyva isimleri ve fotograf cekip göndermek üzere bir kez daha gider bir meyva suyu icerim.bilgilerinize.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Üye142 yazı
Arakadaşalar bu ürünü sattıran makina, insanlar makinaya geliyor el deymeden hijenik olarak sıkıyor.diğer türlü ell sıkmada e birde sokakdaysanız hijenik gelmiyor!Dün maç kalabalığında satış patlaması yaşadım 1000ytl yakın bir satış yaptım!

Yeni Üye32 yazı
Doğru, makina tek kelimeyle müşteri çekiyor burda...

Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar bu makine sadece portakal için yapılmış anladığım kadarıyla değil mi?Mesela çilek, muz, nar, üzüm gibi meyveleri de sıkan makineler de var muhakkak..(evlerde kullanılan aletler dışında)Bu makinelerin fiyatları konusunda bilgi sahibi olanlar bilgi verebilirler mi acaba??

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Yeni Üye55 yazı
Arkadaşlar merhaba...konu portakal olunca benimde dikkatimi çekti...herkes makinadan bahsetmiş bende portakaldan bahsedeyim :) Hatay'da portakal bahçem var, genelde simsarlara veriyoruz, onlar tüccara veriyor, tüccar hal'e veriyor halden son kullanıcıya gidiyor yani size ulaşıncaya kadar üzerinden herkes para kazanıyor...aradan aracıları kaldırıp daha ucuza portakal alabilirsiniz...yukarda bir arkadaş portakalın kilosunu 700 den hesap etmiş...ben daha ucuza verebilirim...ilgilenen arkadaşlar yardımcı olabilirim... (bahçemde yaklaşık 30 ton portakalım var)

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ö?retmen
Üye116 yazı
Evet haklısınız aracılar aradan cıkınca cok cok daha ucuza oluyor önemli olan kendi pazaranı yaratabilmek gecen yıl portakalın kilogramını simsarlara ne kadardan verdiniz ? bu yıl ne kadardan vermeyi düşünüyorsunuz bizim buraya mı getirip satalım ne uygun olursa neden olmasın saygılarımla...
RRRRRRRRRSSSSSSS

Üye142 yazı
eymen safa bey ben günlük ortalama 100-150 kg alıyorum ucuzsa senden de alabilirim ama önemli olan suyunun nasıl çıktığı kabuğu kalınmı incemi?birde nakliyesi başka şehirden olduğu için yüklü alabilirim 1 ton haftalık gibi soğk hava depom var!fiyat ve mal hakkında bilgi verirmisin

Yeni Üye55 yazı
Geçen sene portakal çok fazlaydı o yüzden çok ucuza gitti...emeğimizi ve yaptığımız masrafı karşılamadı... fiyatlar genelde portakalın kalitesine ve zamanına göre değişiyor...portakalın tam olarak olgunlaşmasına 15-20 gün var...henüz bir fiyat vermek istemiyorum ama yukarda arkadaşın verdiği fiyatın altında olacağı kesin...çünkü bahçem 25 yaşında henüz daha 700 den portakal veremedik:((

Yeni Üye55 yazı
hakan bey bahçemizde iki çeşit portakal var..."washıngton" ve "sıkmalık"...washington büyük, sulu ancak kabuğu kalın...sıkmalık ise ince kabuklu , suyu bol ve çekirdeklidir....hangisinden isterseniz...haftalık 1 ton almak nakliye açısından sizi sıkıntıya sokabilir...her hafta nakliye parası vermektense soğuk hava depom var diyorsunuz yüklü alın... soğuk yerde portakal 3-4 ay bozulmadan durabilir...

Üye142 yazı
soğuk hava depom var ama boş değil en fazla 1 bilemedin 2 ton sığdırırım irtibatı kesmeyelim potrakalınız çıktığı zaman haberleşelim saygılarımla

Yeni Üye55 yazı
...

Üye142 yazı
gündemde kalayım dedim!

Üye116 yazı
selam eymen safa kardeşim portakallarınızda yeni fiyat oluşmadı mı oluştuysa kg fiyatı ne kadar?
RRRRRRRRRSSSSSSS

Üye116 yazı
Güncelleme
RRRRRRRRRSSSSSSS

Yeni Üye91 yazı
Ben dükkan önünü anlayamadım mantıklı geldi iş. Aydınlatırsanız sevinirim. Zabıta mabıta gelip birşey sormuyormu sonuçta kaldırım işgal ediliyor. Dükkanın malı gibimi görülüyor olay!.. Ayrıca önünde tezgah açılacak dükkana 2 mt için günlük nekadar kira ödüyorsunuz. Bunu da yazarsanız aydınlatıcı olur.
İş, güç...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye339 yazı
Evet en büyük problem zabıtanın yaklaşımı benim oturduğum bölgede dükkan önlerindeki bütün stand ve tezgahları dükkana ait olsada kaldırtıyorlar.
Siz bu problemleri nasıl çözüyorsunuz ve dükkan sahiplerini ikna etmek için nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz.
Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye91 yazı
Sevgili Hakanay arkadaşım bayağı önceden birkaç sorum olmuştu henüz cevaplamamışsınız işleriniz iyi vaktiniz yok siteye girmeye galiba. Allah artırsın hayırlı işler versin. Fakat bizide düşünün :) Bu konuyla ciddi olarak ilgileniyorum ve bilmek istedigim bazı şeyler var doğal olarak. Yukarıdaki benim ve "Jeansteam" arkadaşımın soruları yanında bir sorum daha olucak. Yukarıda resmini yayınladığınız cihazda "Zumoval" yazıyor bu makine sizin kullandığınız memnun olduğunuz makinemidir? Yoksa "Zumex" farklı bir cihazmıdır? Teşekkürler hayırlı işler olsun.
İş, güç...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret