Merhaba Batu59,
Paylaşımını okuyunca bir şeyler yazmak istedim ancak herkes her işi yapamaz. Tecrübeli olduğun bir konu varsa oradan başlayabilirsin.
İlk aklıma gelen şeyleri yazayım belki bir faydası olur. Muratlı'nın nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum ama;
1.İlk olarak ilçede yetişen önemli bir tarımsal veya hayvansal ürün varsa İstanbul ve çevre illerde onları pazarlayabilirsin.
2.Kümes veya küçükbaş hayvancılık yapabilirsin. Tabi uygun bir yer arazi vs varsa.
3.Büyük şehirlerde tutulan kumpir,bardak mısır,waffle vs. tarzı özellikle gençlerin sevebileceği gıdaları satmaya çalışabilirsin.Eğer lise,meslek yüksekokul fakülte falan varsa onlara yakın bir yer bulabilirsen..
4.Oyun-Playstation cafe iş yapabilir.
5.Balık ekmek sevilen bir gıdadır sadece kokusu bile kendi başına reklamdır. Eğer taze ve hızlı bir şekilde tedarik edebiliyorsan o konuya girebilirsin.
6.Oto aksesuar ve yıkama işi küçük bir yerde tutar mı bilmiyorum denenebilir.
7.Temizlik ve sarf malzemelerinin toptan perakende satışı üzerine çalışabilirsin.
8.Civardaki fabrika ve büyük iş yerleri ile anlaşıp vending makineleri koymayı düşünebilirsin. Kolay bir iş ama ulaşım için araç gerekir.
İlk aklıma gelenler bunlar...