Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fındıkları Nasıl Değerlendirmeli?

BaşlatanlordkayzersozeTarih06/11/2008 00:15:10Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba
Elimde 2 ton kabuklu fındık var sizce bunu nasıl değerlendirmeliyim?
Benim fikrim kabuklarını kırdırıp işlemek ve kuruyemişçilere satmak.

Önerilerinizi bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye43 yazı
Merhaba,babamında 2 ton fındığı var,binbir çileyle fındığı toplayıp satılacak hale getirinceye kadar harcanan para ve emek anlatılmaz ,bunu ancak yaşayan bilir.Her yıl babamalara yardım amacıyla fındıkayında (fındığın toplama zamanına denir ),memleketimize güzel Trabzonumuza gidiyoruz . Fındık toplamak , kurutmak çok zahmetli ve maddi güç isteyen bir iş haline geldi.Daha önce fındıktan insanımız karnını doyururdu,şimdi öyle bir hale getirdilerki ,resmen fındıklığını sök başka birşey dik yada hiç toplama dalında kalsın daha karlısın .Şimdi bizim fındığımızda tüccarın deposunda duruyor,beklemedeyiz .Marketlerde ambalajlı ,markalı iç fındığın kilosu 16 ve üstü ,bu kadar olmaz,insanın bu çarka isyan edesi geliyor.Eğer işleme imkanınız varsa ,piyasa araştırması yaparak iyi olur enazından şimdiki durumdan daha fazla para eder ama onu işletme maliyetleri nekadar tutar bilemem malum bu tarz fabrikalar yok denecek kadar az .Allah yardımcımız olsun...
Akıl akıldan üstündür.................Fikirlerin çarpışmasından düşünceler doğar....

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
bunny98 aslında benim fındık üretimi ve pazarlaması hakkında pek bilgim yok. ancak düşünüyorumki bu fındıkları fabrikalarda fason olarak işletip dahasonra kurulacak küçük bir şiket vefa kooparatifle(kooparatif diyorum çünkü kurulum prosedürü çok kolay ) kuruyemişçilere birinci elden satabilirmiyiz. İnanıyorumki toptancılardan daha ucuza satarız. Tamam onlar toptan işletip işleme maliyetini ucuza getiriyorlar ama bizde yönetim, pazarlama gibi maliyetlerden kaçıyoruz birde araya çokfazla aracı, toptancı girmrmiş oluyor.
Bu işleme maliyetini araştırıyorum ama bununla ilgili fabrikaların pek internet ulaşımı yok. Sen de bulduğun bilgileri benimle paylaşırsan sevinirim.
lordkayzersoze@mynet.com-------- bu adreslede ulaşabilirsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı

merhaba arkadasım bende fındık üreticisiyim malesef bir kaç yıldır üretici perişan tabiki fındığı kendimiz işlemeye pazarlamaya yönelmeliyiz bizim buralardan bilirim var fabrikalar ama hepsi tok insanlar öyle 3- 5 ton fındıkla uğraşmazlar birde maddi güç ister çok para tutuyor fındıkla uğraşmak ama fındığı kuruyemiş olarak işleyebilirsek deli para eder görüşelimdostum

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye326 yazı
vay anasına be demekki sırf ben değilmişim, elinde fındığı olan. benimde memlekette yani trabzonda fındığım var. trabzonda ürünü olan arkadaş. bu fındığı fabrikada kırdırıp işletsek kilosuna kaç para ödememiz gerekiyor biliyormusun. gerekiyorsa öyle yapıp burada satarız daha iyi. bir araştırma yapman mümkün mü, beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim. selamlar. merzando@hotmail.com
fast food

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye339 yazı
Rami toptancılar sitesinde 9-10 ytl/kg 25 kg çuvallar halinde istediğin kadar bölüp aynı fiyata veriyorlar yanlız onlar kaça alıyor bilmiyorum. sadece ayda bir kamyon fındık sattıklarını gördüm kaç ton olduğunu bilmiyorum.
Sonuçta çok fazla bir tüketimi olduğu görülüyor.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul