Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hayvan Gübresinden Organik Gübre Üretim Tesisi

BaşlatanigiturTarih05/11/2008 16:23:51Yorum88

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
BÜYÜKBAŞ HAYVAN GÜBRESİNDEN
ORGANİK GÜBRE ÜRETİMİ

BU DOSYAMI EKLEMEK İSTEDİM FAKAT HER SEFERİNDE HATA YANITI VERİYOR...BU GİRİŞİM FİKRİ İLE İLGİLİ BİR FİZİBİLİTE ÇALIŞMASINDAN YARARLANMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM BANA MAİL İLE ULAŞIRLARSA ONLARA YARDIMCI OLURUM...

HERKESE ÜSTÜN BAŞARILAR...

not: bu seferlik "AGAYA BELEŞ" olsun...normalde böyle bir çalışma için binlerce dolar ödemeniz gerekebilir.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
88 yorum
Yeni Üye20 yazı
Bu konuyla çok ilgileniyorum ve ilerki zamanlarda bu konunun dahada değer kazanacağını umuyorum.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Mühendis
Yeni Üye54 yazı
evet amd arkadaşım...benden bu konuyla ilgili fizibiliteyi isteyen çok kişi oldu...gerçekten de başarabilenler için çok iyi bir yatırım alanı olabilir fakat sanırım koniks'te böyle ciddi yatırımlara girebilecek insan yok...incelediğim kadarıyla genellikle çok düşük sermayeli arkadaşlar buralarda kısa yoldan köşe dönme hayalleri kuruyor.
Ama ben yine de tüm iyi niyetimle benden bilgi isteyen herkese bilgi vermeye çalışıyorum.

Saygılar. Üstün başarılar...

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ymalat
Üye450 yazı
Sayın igitur,
Bu konuyla ilgili dosyayı bunesil@gmail.com e-mail adresime gönderirmisiniz.
İncelemek isterim.Şimdiden teşekkürler.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye21 yazı
Sayın igitur,
Şanlı urfada çiftçilik yapıyorum ve organik gübreyle yakından ilgileniyorum,
bölge insanının hayvansal atıkları yakacak olarak kullanmaları üzüyor beni.
köy kalkınma kooperatifimiz var umarım bir proje çıkartabiliriz.
Şimdiden teşekkürler...
mfsarac@gmail.com
mehmet f. saraç

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Üye103 yazı
öncelikle bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ediyorum. maka_03@mynet.com mail adresim bana da gönderir misin ?

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Üye180 yazı
Bu olayi yillar önce okumustum hatta bunun uzerine site falanda kurulmustu
nasil bir kar edecegimizide anlatabilirmisin kısa ve öz olarak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye170 yazı
sayın igitur,
projenizi bende incelemek isterim. projenizi mail adresime gönderirmisiniz. şimdiden teşekkürler. ruyadenizi007@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Üye219 yazı
sayın igitur
ilgili dosyayı erman3384@gmail.com mail adresine yollayabilirseniz sevinirim.
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye71 yazı
merhaba ilgili dosyayı mahamad-27@hotmail.com adresine bekliyorum. iyi çalışmalar
ben beni bırakırsam , sen beni bırakma YaraB

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
ilgili dosyayı alimmail@hotmail.com gönderebilirseniz çok memnun olurum. iyi çalışmalar
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye450 yazı
Sanırım arkadaş siteye uzun zamandır girmiyor.Bende dosyayı alamadım hala :)

Yeni Üye54 yazı
arkadşlar herkese merhaba...yoğun iş tempom dolayısıyla bulnes arkadaşın dediği gibi uzun zamandır değil belki ama sanırım bir haftadır siteye uğrayamadım...herkesten özür dilerim.

İlgili arkadaşların hepsine ilgili projeyi gönderiyorum. tek temennim bir girişimcinin çıkıp bu işi yapması..çünkü birçok şey lafta kalıyor ve insanların hevesi kırılıyor.

projenin karlılığıyla ilgili kısaca bilgi isteyen arkadaş için projeden kopyalayıp buraya yapıştırayım..saygılar...

Üye242 yazı
Merhaba igitur. Organik gübre işi geleceği olan bir iş.Bu dosyayı bana da gönderirseniz memnun olurum.Ayrıca organik gübre üretimi için detaylı bilgiye ihtiyacım var.Bir miktar sermayem var.Bunu organik gübre işinde kullanmayı düşünüyorum.üretimiyle ilgili elinde döküman olan arkadaşlar da yardımcı olursa memnun olurum.Herkese iyi günler

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye54 yazı
sn vetman...siteye ekleyemiyorum...hata veriyor...eğer mail yazarsanız gönderebilirim.saygılar

Yeni Üye25 yazı
Hayvan Gübresinden Organik Gübre Üretim Tesisi
merhaba arkadaşım fizibilete çalışmanı yollarsanız sevinirim.
tayfun.umut@hotmail.com
saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye281 yazı
Sayın igitur dosyayı herkese tek tek göndermek yerine www.rapidshare.com a dosyayı yükleyerek bir download linki oluşturur ve konu içnde linki verirseniz herkes dosyayı oradan indirebilir. Bu sayede isteyen herkes kolayca oradan indirebilir. Eğer bu işlemi yapmayı bilmiyorsanız dosyayı canerkus@windowslive.com a gönderin sizin yerinize ben yükleyim dosyayı ve paylaşım linkini buradan yayınlayım.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
merhaba bizimde arkadaşlarla 200 hayvanla başlayacağımız bir besi çiftliği kurma düşüncemiz var ve doğal olarak istemediğimiz kadar büyük baş hayvan gübremiz olacak ve bu konudaki fizibilitenizi görmek isterim iyi çalışmalar
Hasan Ali KAHRAMAN

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
sayın igitur bizde bi kaç arkadaş 200 hayvanlık bir besi çiftliği kurmaya hazırlanıyoruz ve doğal olarak da istemediğimiz kadar büyük baş hayvan gübremiz olacak bunu değerlendirmek açısından fikriniz mükemmel konu ile ilgili dosyayı hasanalikahraman@hotmail.com adresine gönderirseniz sevinirim
İyi Çalışmalar
Hasan Ali KAHRAMAN

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye54 yazı
canerkus arkadaşım süpersin...yahu bilmediğimden değil de hani insanın bazen basireti bağlanır ya öyle bişey oldu herhalde. insan gözünün ucundakini göremez...hatta bir sürü video müzik indirip duruyorum ama nedense aklıma hiç gelmedi...sağol...ben de tek tek herkese göndermek zorunda kalmam. isteyen oradan indirir...

Üye339 yazı
Merhaba.
Konu hakkında daha önceden bazı araştırmalar yaptım ve elde ettiğim sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.
Organik gübre üretimi için kurulacak tesis fazla sorun olmamakla birlikte asıl sorun tedarik ve satışta yaşanacağı görülüyor.
Trakya çevresi köylerinde besiciliğin fazla olmasından ötürü hayvan dışkısı bol miktarda var fakat hepsinin aynı zamanda ekilen tarlalarıda olduğundan ötürü çıkan hayvan dışkılarını gübre olarak kendi tarlalarına döküyorlar. Yani bu işin al sat tarzında bir ticareti yok.
Böylece kimyasal gübre tüketimleri düştüğünden tasarruf ediyorlarmış.
Doğal olarak hayvancılığın bol olduğu bölgelerden dahi hayvan dışkısı toplamak hele hele organik gübre satmak çok zor gözüküyor.
Besicinin uyguladığı taktik ise basit. Hayvan dışkıları yaz başında toprağa serilerek içerisindeki sitrik asit miktarının buharlaşma yöntemi ile uçması sağlanıyor yani güneş altında bir nevi yakma ve kurutma işlemi gibi düşünün daha sonra ekim zamanında asidite oranı azalmış bu gübre toplanarak tarlaya ***ürülüp gübreleme yapılıyor.

Şimdi gelelim kolay gözüken projenin zorluklarına.
Bir gübrenin organik etiketli olabilmesi için herhangi bir kimyasal madde ile kirletilmemesi gerekiyor.
Yani dışkı kalitesi çok önemli.
Hangi besi hayvanı bütün bir kışı iğne ve ilaç kullanmadan geçirebiliyor?
Tüm canlıların tedavi için kullandığı kimyasal ilaçlar idrar ve dışkı yolu ile dışarı atıldığından ötürü temin edilecek dışkının bu tür kimyasallardan ari olduğunu nerden bileceksiniz.

Hadi bunu maliyetli bir şekilde sağladınız ancak gübreleri besiciden hangi cazip teklif ile nasıl alacaksınız.
Hadi buda yüksek fiyat vererek aşıldı diyelim işin nakliye safhası var maliyetlerdeki en büyük girdi gübrenin ayrı köylerden ve ayrı hanelerden kepçe kepçe toplanması ve nakledilme işlemi var buda tesisin yakın yerlerde kurulması zorunluluğunu getirir. (Hammaddeyi taşıyacaksınız + mamulü taşıyacaksınız + pazar nerde?)
Bütün bu şartları sağladığınızda ise piyasa şartlarına göre elinizde çok pahalı ve satılamayan bir gübre olacak.
Arkadaşlar kağıt üzerinde herşey kolay gözüküyor asıl zorluk yukarıda yazdığım noktalardadır.
Türkiyede İyi veya kötü binlerce tesis var ve işletilemiyor nedenine gelince hammaddesini başkasının ürettiği bir mamulü ve piyasası dolayısı ile brim fiyatı olmayan bir hammaddeyi temin etmek çok zor hatta imkansız.

Benim bu iş ile ilgili başka bir önerim var hem dışkı temini hemde yatırım konusunda daha uygun olabileceğini hesapladım.
Anlaşacağınız bir veya birkaç köyde büyük baş hayvan sayısına göre çin tipi dediğimiz biogaz üretim depoları kurmak ve çıkan hayvan dışkılarını bu depolarda biogaza çevirmek.
Tesisten çıkan ve satış problemi olmayan değerli gazı tankere pompala**** satmak.
burada sadece 1 adet maaşlı eleman çalıştırılacak ve bobcat tarzı küçük kepçeyle hanelerde günlük biriken dışkıları topla**** tesisin ihtiyacını karşılayıp işlemesini sağlayacak.
Çıkan sıvı gübre ise hayvan sahiplerine bedelsiz olarak verilecek.
Burdaki amaç gübrenin içindeki değerli gazı ticarileştirmek olacak.
Çiftçi itirazsız ve bedelsiz olarak hayvan dışkısını çok rahat verecek. Çünki Fermantasyon sonucu gazı alınmış ve içerisindeki zararlı maddeleri çürümüş gübresinin besi değeride artmış olarak kendisine geri dönmüş olacak.
Bu aşamada alan razı veren razı prensibi ile bu iş yapılabilir.
-Hammadde finansmanı yok gübreler bedelsiz alınacak.
-işletme gideri yok denecek kadar az sadece 1- 2 eleman ile sistem rahat işler.
-yatırım maliyeti bir organik gübre tesisi kadar olmaz kurutma,çuvallama dolayısı ile tesis kurma yatırımları olmaz.
google'de biogas diye aratırsanız beton ve tuğladan yapılan tesislerin büyüklüğüne göre 10-15.000 ytl başlangıç maliyetlerine yapılabileceğini görürsünüz.

İşte proje ve girişimcilik budur az sermaye, az işletme gideri ile pazar sıkıntısı olmayan değerli bir ürün elde edip satmak.

Koniks ve diğer değerli girişimcilik forumlarında birçok proje yer almakta bazıları, yüzbinlerce dolarlık veya daha yüksek yatırımlar gerektirecek işler olabilmekte fakat sermayemiz yok.
Bazıları ise küçük sermayeler ile yapılabilecek projeleri yazmışlar ozamanda getirisi düşük diye beğenmiyoruz.
Buyrun size düşük yatırım+Düşük işletme gideri+yüksek kazanç bu üçlüyü bir araya getirecek proje varmı?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye450 yazı
Sayın jeansteam,
Güzel noktalara değinmişsiniz.
Benim beklentimde her proje üzerinde arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübeleri ışığı altında bizimle burada paylaşmalarını istememdir.
Sizlere yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Bülent Özçelik

Üye339 yazı
Sn bulnes
Bu tür forumların amacıda bilgi paylaşımı değilmi zaten. Hepimiz bildiğimiz şeyleri yazarak başka arkadaşların yararlanmasını sağlarken bilmediğimiz konular hakkındada bu ve başka forumlardan bilgi edinmeye çalışıyoruz böylece doğru bildiklerimizi paylaşırken eksiklerimizide bizlerden daha fazla bilgi sahibi olan diğer arkadaşlar tamamlamış oluyor.
Asıl teşekkürü bu platformları hayata geçirerek ayakta tutan ve bizlerin yararlanmasını sağlayan koniks ve daha yüzlerce forum kurucu ve yöneticileri hakediyorlar bizler sadece nacizane görüşlerimizi yazıyoruz.

Yukarıda yazdığım konu her nekadar biogas ile ilgili olsada sonuçta çıkan ürün organik gübredir burdaki amaç organik gübreyi ticari bir objeye dönüştürmeye çalışırken besicinin elindeki dışkının nasıl alınacağı ve her iki tarafında razı olabileceği bir formül üreterek fayda sağlamaktır.
Biogaz tesisinden çıkacak gübre sıvı olacağı için tarlaya taşıma ve serpme makinelerle yapılır yani çiftçi kendi imkanları ile yayma, kurutma, toplama ve serpme işlemlerini el ile yapmak zorunda olduğu için böyle bir angaryadanda kurtulmuş olacak ve traktörünün arkasına taktığı sıvı gübre tankını tarlasına zahmetsizce ***ürüp tarlasına gübreyi serpecektir. Aşağıdaki linkte bu tür ekipmanlar görülmektedir.
http://www.yoremgazete.com.tr/?p=1370

Ayrıca besiciden alınan dışkı biogaz üretimi için aynı oranda su ile karıştırıldığı için elinizde topladığınız miktarın iki katı kadar sıvı gübreniz olacak ve siz sadece topladığınız kadarını çiftçiye geri vereceksiniz. böylece geriye kalan miktar beton havuzlar içerisinde güneşte veya biogaz ile çalışan fırınlarda kurutulup torbalanarak yine bu organik gübre işi bağlantılı olarak yapılabilir.

Google'da bu konu ile ilgili birçok tesis gördüm ve çoğu devasa boyutlardaydı. (grafiklerde biogas diye aratın)
Fakat çok para kazanmanın yolu malesef çok fazla yatırım yapmaktan geçiyor ve bizlerde bu büyüklükte yatırımları kaldırabilecek güç yok. Birlik gerek, sabır gerek, dayanma gücü gerek.
Aslında şu anda böyle bir işe başlamak iyi bir fırsat gibi gözüküyor.
AB uyum yasaları çerçevesinde köylerde evlerin yakınında besicilik yasaklanıyor ve hayvan bakılması için insanların yaşadığı bölgelerin uzağına toplu barınak kurularak besiciliğin böyle kombine yerlerde yapılması için devlet teşviği ve geri dönüşsüz hibe krediler var.
Trakyada bazı köyler bu kredilerden yararlananlar arasında, fizibilite ve projeler onaylandıktan sonra yatırım miktarının %50'si devlet tarafından karşılanıyor.
Burdan şu sonucu çıkarırsak toplu halde hayvanların barınacağı yerlerde doğal olarak bol miktarda dışkıları olacağından böyle bir tesiste ek yatırım olarak aynı bölgeye çok rahat yapılır ve yenilebebilir enerji tesisi teşviklerindende çok rahat yararlanılabilir görüşündeyim.
Saygılar...
.

Üye450 yazı
Tekrar teşekkürler ,ellerinize sağlık

Yeni Üye12 yazı
:)
Bir mamülün organik olması için Gerekli şartlar nedir?( hiç mamul ambalajında organiklik yüzdesi ve karışım oranlarına baktınız mı)
Aldıgınız bütün ürünlerin % 100 organik olmadıgını biliyormusunuz?
Hiç organik gübre fabrikası gördünüz mü konu ile ilgili tecrübe ve bilgileriniz var mı?
Kagıt üzerinde her iki projede veya fikirde ne kadar basit görünüyor degil mi?
Biogaz üretimi ve satışı için gerekli yasal prosedürleri biliyormusunuz? (kendiniz kullanacaksanız ayrı)

igitur a degerli bilgileri için teşekkürlerimi sunuyorum. Üzerinde durulması gereken faydalı bir model ve yakın bir zamanda hayata geçmesi gereken bir düşünce kaldıki zaten üretimi var yetmedigi noktada da yurtdışından geliyor :)))

Bir gün yalan söyleyeceksen eğer bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Otomotiv
Üye339 yazı
sn segetron
Burada anlatılan projelerde herkesin anlayabilmesi açısından çok fazla teknik detaya inilmeden konular özet olarak anlatılmıştır. Burada fikirlerimi paylaşırken gübre fabrikası veya biyogaz tesisi kurarım proje ve yasal prosedür konusunda bilgi sahibiyim diyede bir kelime sarfettiğimi hatırlamıyorum.
Kağıt üzerindeki her basit fikrin arkasında ciddi mühendislik çalışmaları olduğunun ve bu çalışmaları yapacak profesyonel insanların bulunduğunun'da bilincindeyim ve bunlarıda yazmak bana düşmez.
Ancak forumlarda bu tür detay bilgilere girmenin bir anlamı olduğunuda sanmıyorum.
Bir proje gerçekleşeceği zaman hiçkimse burdaki yazılan yazıları kendine bir model olarak almayacak, gereken kişi ve kurumlardan gerekli yardımı zaten alacaktır.
Bir işletme açılırken gereken vergi levhası ve ruhsatların alınması için nasıl bir yasal prosedür varsa bu işinde kendine özgü prosedürleri mutlaka vardır ve benim bilmem gerekmez.
Kaldıki mali müşavirler ve muhasebeciler bu işler için eğitim almışlardır ve sizin bir işletme açabilmeniz içinde ne bir muhasebeci, ne bir mühendis nede diğer teknik ve hukuki işleri yapan insanların diplomalarına sahip olmanız gerektiği hakkında bir kanun yoktur.
Yazınızdan anladığım kadarıyla siz birçok tesis görmüş ve yasal prosedürleride bildiğiniz anlamını çıkardım.
Forum sayfalarına bildiklerinizi aktarır, benim ve diğer eksik bilgisi olan arkadaşları aydınlatırsanız konu kağıt üzerinde kalmaktan daha doyurucu olur kanısındayım.
Bilgi paylaştıkça çoğalır eleştirmekle değil...
Saygılar

.

Yeni Üye12 yazı
hem fikiriz de,
Yukardaki yazdıklarınızı okumanızı tavsiye ederim.
birde gayet iyi niyetli bi çalışma söz konusu uygulamaya geçmese bile proje nasıl olur en azından o konuda fikir veriyor belki birilerine rehber olur. al sat yok derken bu baltalamadır bily,iormusun oolmadıgını o zaman benim al sat ını yaptıgım şey ne ki ? kulaktan dolma bilgilerle bilginiz olmayan birşeye neden böyle bir yorum yaparsınız anlamış degilim. varsa fikriniz yeni bir başlık açarsın orda fikrini söylersin. burda isteyene proje demiş arakadaşımız istersen alırsın istersen almassın. yorum yapılacak birşey varmıydı ki?yada fikir soran var mı. lütfen yerine göre hareket edelim ve sorularımın hepsi sizeydi ...
ve ek olarak fikriniz varsa eleştiri ve yorumlara açık olması gerekiyor, projeniz varsa proje özelligi taşıması gerekiyor her ayrıntının olması şart. kaldıki proje hazırlamak fizibilite çalışması gerektirir. tahmini rakamlar ve olasılıklar üzerinde durulur.

Her fikir her düşünce elşetriye öneriye açık olmak zorundadır bunu unutmayın sakın neden,niçin.nasıl sorularınıda kendinize her defasında sorun. Fikirlerinizi öneriye açarken projelerinizde her konuda(finans, pazar, yasal prosedür) bilgi sahibi olmak zorundasınız. birilerine danışmak zorundasınız.

Bilgi paylaştıkça çoğalır eleştirmekle değil... derkende kendinizle çeliştiginizi gördüm yukarıda yazdıklarınızı okursanız sanırım ne demek istedigimi anlarsınız. (? onlar sadece soruydu.) ve çogu sorumuda siz yazılarınızda üstü kapalı sormuşsunuz.

ilginç diyorum sadece...
Bir gün yalan söyleyeceksen eğer bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Otomotiv