Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimci Öğretmenler Fikirlerimizi Paylaşalım

Başlatanozlemm2Tarih03/11/2008 20:30:35Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
istanbul da yaşayan öğretmenler, istanbul eğitim sektörü için 1 numaralı şehir . bu şehirde eğitimle ilgili yapacağımız her iş kazanır ,kazandırır diye düşünüyorum istanbulda yaşayıp eğitim sektöründe iş yapmak isteyen arkadaşlar fikirlerimizi paylaşalım

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye10 yazı
doğru ya unutmuşum bizim öğretmen arkadaşlar böyle güzel sitelere grmez onlr mynet te yada öğretmen evlerinde okey oynar... sonra da aldığımız maaş yetmiyo diye çırpınır saygın meslektaşlarım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Editör5590 yazı
Birde piyasadaki en güzel işin öğretmenlik olduğunu asla kabul etmezler . . .

Benim asıl mesleğim öğretmenlik değil, esnafım fakat bir meslek okulunda öğretmenlik yapıyorum.

Öğretmenlerin eğitim dalında ne yapabilecekleri hakkında aklıma gelen kazançlı bir iş kolu yok. Ama birçok öğretmenin ek işlerle uğraştığına şahit oluyorum. Bunun yerine aralarında kooperatifleşerek maaşlarından az bir miktara otomatik ödeme talimatı verip büyük işler yapabilirler diye düşünüyorum.

Mesela bir sera yatırımı yapıp ürünlerini pazarda satan bir işletmeye ortak olabilirler. 10-20 ay sonrada talimat verdikleri 50 liranın karşılığında birkaçyüz lirada hesaplarına yatmaya başlar. 15 ay 100 öğretmen 50 lirayı feda etse 16. ayda 150-200 liranın hesaplarına yatmaya başladığını görebilirler. Buradaki tek incelip bu tesisi kurup işletip kazancını hesaplara dürüstce yatırabilecek üç beş kişilik yetenekli bir ekibin bulunabilmesi.

Sendikalar bu tür işlere öncülük edip işleri takip edebilir ama imkansız tabiki. Sendika binaları 3. sınıf kahvehaneler gibi. Bu tür ufuklardan çok uzak. . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı

kazançlı bir düşünce bu çok iyi bir fikir."Öğretmenlerin eğitim dalında ne yapabilecekleri hakkında aklıma gelen kazançlı bir iş kolu yok" demişsiniz ama burası istanbul burası çocuklarının eğitimi için çıldırmış , komşusunun çocuğu hangi kursa gidiyorsa hangi aktivite deyse oralara illa ki gönderen ilgili annelerle dolu ve istanbulda eğitime yapılan hiç bir yatırım karşılıksız kalmaz ayrıca istanbul da hemen hersene yeni bir yerleşim merkezi kuruluyor...

Editör5590 yazı
O zaman sera yerine Öğretmenler Birliği dersanesi açılabilir aynı yöntemle . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
özlem hanim
lütfen beni maruz görün ama ikinci notunuz da meslektaslariniz hakkindaki yaptiginiz traji-komik elestiriye hayran oldum.inanin cok güldüm..asil konuya geldigimizde bazi mesleklerin yayilma alanlarinin maalesef cok dar oldugunu görürüz..ögretmenler,hekimler,askerler bunlardan bazilaridir diye düsünüyorum..benimde yasadigim avrupa birligi ülkelerinde ögretmenler ,yargi mensuplari(avukatlar haric),itfaiyeciler ve mesleki denetleme müfettisleri en yüksek sosyal ve maddi imkanlara sahip olan mesleki gruplardir.yani neredeyse ülkemizin tam tersine olan bir durum.ama su gercek ki dünyanin hangi ülkesinde olursa olsun kendinize ait ve oturmus bir ticarethanenin (sirket olmasi sart degil)en iyi secenek oldugunu görüyoruz..krizler de olsa baska ekonomik calkantilarda olsa adamlarin cebinde daima dönen bir sicak para oluyor..bence yapabiliyorsaniz mesleginizi terk etmeden ticareti deneyin.ben de su an o asamadayim..hoscakalin.
d.hek.

Yerleşim ALMANYAMeslek Di? hekimi
Yeni Üye10 yazı
bende zaten aynı düşüncedeyim mesleğimle ilgili bir ticarethanenin peşindeyim açıkçası belirttiğim gibi istanbul bunun için çok uygun bir yer diye düşünüyorum sadece kendime benim gibi düşünen birkaç yandaş arıyorum . Eleştirime gelince tabi buna herkesi dahil etmem mümkün değil ama bu bir gerçek maalesef ve belki de bu yüzden, bu tür öğretmenler yüzünden hakkımız olanı alamıyoruz

Üye1714 yazı
Şu kadınların yaptığı güler varya. Altın günümü diyorsunuz. Öyle bir düşünce üzerinden giderek öğrencilere kurs vermek nasıl olurdu acaba :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye10 yazı
benim düşüncem de buna yakın bişeyler bi havuz yapmak istiyorum çeşitli branşlardan öğretmenlerden oluşan

Üye691 yazı
Bence üzücü olan ögretmenlerin ek is aramalarini zorlayan ekonomik kosullar.Lütfen kimse buradan benim siyasi kimligimi yorumlamaya kalkmasin bu fikrimin bu günkü iktidar yada muhalefet partileriyle alakasi yok.
Benimkisi annesi babasi emekli ögretmen olan birinin türkiye ve avrüpa sartlarindaki ögretmenligi karsilatirmasi sadece.

Sevgili özlemm2 senden her ne kadar okul harici ders verme yönünde ticari bir caban olsa da bir ögretmen olarak bunun egitim sisteminin ve rant pazarinin bir ayibi oldugu düsüncesini duymak isterim.izledigim kadariyla sana bu yakisir.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Yeni Üye10 yazı
benim düşüncem tam olarak da ders verme olayı değil aslında daha ziyade milli eğitimde görmeyi hayal ettiğim bi sistemi uygulamaya koymak ..madem anne baba öğretmenmiş her zaman istenilen şeylerin bu eğitim sisteminde uygulamaya konulamadığını bilmeniz gerekir bu nedenle hem mesleki tatmin hemde devletin bize veremediğini vermeye çoktan hazır olan velilerle bir alışveriş benim istediğim

Üye691 yazı
Sevgili ozlemm2 seni bircoklarindan daha iyi anlayabirim.Ancak bir isin gönüllü sözcülügü ve soyunuculugunu yapmakla ,elestirmeye ve istememeye ragmen sartlar gerektirdigi icin yapmak zorunda kalmak var.Iste tamda bu ikilemde sen ne düsünüyorsun onu duymak istemistim.Vatandaslarina tam donanimli ve ek bir seye gerek kalmayan egitimi vermek devletin görevidir.Bir ülkede dershanelerin ve özel ders veren devlet memuru ögretmenlerin olmasi o ülkenin ayibidir.Benim cocugumda özel ders aliyor ama keman calmasini ögrenmek icin.hemde devlet kendisi bu konuda imkan sunamadigindan özel dersin parasini ödüyor.böyle yani.
Yine de amacim seni mahkum etmek asla degil Y.ardimimin olacagini düsündügün bir konuda yaninda olacagimdan en kücük bir tereddütün olmasin.

Yeni Üye10 yazı
çok güzel bir örnek vermişsin çocuğum keman eğitimi alıyor çünkü devlet böyle bir imkan sunmuyor diye senin yaşadığın ülkede devlet bunun karşılığını da veriyormuş bak hem.. işte benim istediğm de bu .Devletin vermediği pek çok eğitimi gerek akademik gerekse sanat, spor , aklına gelebilecek her alanda velilerin ve öğrencilerin hizmetine sunmak .Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum . Bir eğitimci olarak katılmamam mümkün değil zaten ama bu arada şuda var bizim velilerimiz ,ki özellikle gelir durumu iyi olan ya da olmasa da bu uğurda her türlü fedakarlığı yapan (belki bu yorumumu okuyan veliler kızabilirler ama) çocuklarının eğitimi konusunda hiç bir şekilde tatmin olmuyorlar yani şunu demek istiyorum çocukları iyi bir okulda okuyup yeterince eğitim alsalar dahi sürekli takviye peşindeler..Böyle bir durumda da "durumdan vazife çıkarmazsak "boş duruyor gibi geliyorum kendime:)

Üye691 yazı
Böyle düsünecegini tahmin etmistim ve yanilmayacagimi biliyordum,tesekkür ediyorum sevindim.Basarili olmani yürekten istiyorum,dedigim gibi yardimim olacak bir durumda yaninda olacagimi unutma.
Belli mi olur benim iki kücük var ,biraz büyüyünce türkce dersi verirsin.

Yeni Üye10 yazı
Teşekkür ederim iyi dileklerin için . Başarılı olabilmem için benim gibi istekleri olan bi kaç öğretmen arkadaşla tanışmam gerek.Kızlarına ve sana başarılar diliyorum bende bu arada öbür sayfada ki yazıyı da indirdim :) ofisime yazdırırım umarım bigün:)

Üye683 yazı
Burada dile getirilmeye çalışılan düşünce hayata geçmek üzere:
Bu amaçla kurulan:

www.ogretmenlerbirligi.tr.gg

sitesi etrafında ticari örgütlenme tamamlanmak üzere...
İlgilenen arkadaşlara duyurulur...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye255 yazı
Boş durma koştur... :)
işin şakası bir yana sizi desdekliyorum öğretmenim
meslekdaşız bende kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum bir esnaf sitesi kurdum birşeyler kazanmaya başladım kazancımı öğretmen arkadaşlarımla paylaşmaya hazırım. beraber çalışmak isteyen olursa seve seve kapım herkese açık

www.istanbulesnaflari.com

siteyi inceleyin aklınıza yatarsa buyrun çalışalım. burdan kazandığımızı eğitime ve farklı sektörlere aktarabiliriz......
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye36 yazı
Sevgili özlem,4 sene boyunca meslek yüksek okulunda muhasebe dersi verdim.gördümki yurdumuzun hangi köşesinden gelirse gelsin öğrencilerimizin GENEL KÜLTÜRü o kadar düşükki şaşırdım kaldım.gerçi bunun bir eğitimi yok ama yinede bir ihtiyaç.belki bu konuyu değerlendirirsin.
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf